Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Okiem IvEgo - Zapowiedź 1 kolejki  (Przeczytany 2747 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Moderator
    • Użytkownik
    • Piwa: 612
    • Steam ID: Mój status Steam
    Okiem IvEgo - Zapowiedź 1 kolejki
    « dnia: Września 13, 2016, 19:12:45 »

Prawie lepiej być nie mogło. 1 kolejka oferuję nam paletę bardzo ciekawych meczy. Mamy w pakiecie pojedynek tuzów, którym nie wątpliwie będzie mecz Sarracenów z Ortalionami. Mamy też kilka ciekawych spotkaniach zarówno wśród debiutantów jak i bardziej doświadczonych ekip. Poza dwoma meczami w praktycznie każdym spotkaniu wynik jest otwarty. A i w tych dwóch pozostałych wynik może być różny w zależności od dyspozycji dziennej faworyta.

Saraceni vs Ortalionowi Rycesze

HIT KOLEJKIZdecydowanie hit kolejki. Na papierze faworytami są oczywiście Sarraceni. Realia mogą być jednak zupełnie inne. Wąska kadra Sarracenów oraz dobre przygotowanie i mobilizacja Ortalionów, sprawia, iż wynik spotkania nie wydaję się taki oczywisty. Czeka nas bardzo ciekawe spotkanie, do którego oba zespoły muszą podejść na pełnej parze. Pięta achillesową zespołu Prusaka jest na pewno niedobór strzelców, Sarraceni zmagać się będą z wąską kadrą i problemami z konnymi. Najwięcej będzie zależeć od taktycznego przygotowania i stalowych nerwów.Osobiście stawiam na zwycięstwo Sarracenów o kilka "oczek"

Pączusie Matka vs Legioniści

Ostre starcie
    Oba zespoły mają wiele atutów w ręku. Atuty te jednak są odmienne w przypadku danego zespołu. Matkowski ma zgraną i dobrze dogadująca się ekipę, brak im jednak trochę umiejętności. Legioniści odwrotnie - dysponują zdecydowanie lepszymi zawodnikami, jednak w kadrze panuję kocioł a dowódca nie jest pewnym elementem ekipy. Wszystkie te okoliczności sprawiają, iż spotkanie będzie bardzo ciekawe. Dużo będzie zależało od wyniku pierwszych rund i ich wpływu na atmosferę w zespołach. Mimo problemów z organizacją stawiam jednak na Legionistów. Powinni oni wygrać z rozsądną przewagą, muszą jednak zachować stalowe nerwy inaczej może dojść do wpadki.

Legio XII Fulminata vs Mydełka

Pojedynek debiutantów
    Pojedynek debiutantów w Pucharze. Zmierzą się ze sobą ekipy z Deluga i z moda Rome at War. Ten drugi mod jest bardziej zbliżony do Nativa jednak Deluge, też wymaga umiejętności. Ekipa vtz jest dosyć zgrana i ma kilka ciekawych indywidualności. Legio stawia bardziej na zgranie i szeroką kadrę zawodników. Pojedynek jest ciekawy i nie ma tu jednoznacznego faworyta. Na ten moment na papierze delikatnie lepiej wygląda Legio. Realia bitewne pokażą jednak, jaki będzie ostateczny wynik.

Polish Eagles vs Imperium Polskie

Pojedynek Dawida z Goliatem
    Polskie Orły mają praktycznie wszystko co potrzeba aby wygrać w tym spotkaniu. Dobra ekipa, ogranie i przygotowanie do Pucharu gra na ich korzyść. IPL wraca po dalekiej podróży i musi dopiero zacząć się ogrywać. Trafienie na PE ma dla nich swoje wady i zalety. Lepiej równać do lepszych niż do gorszych. Dodatkowej pikanterii meczowi dodaje fakt, iż kiedyś zespoły miały między sobą zatargi. Mimo, że PE to murowani kandydaci do zwycięstwa nie mogą sobie pozwolić na dekoncentracje bo istnieje niebezpieczeństwo, utraty kilku cennych rund.

Mayonnaise Ritter Orden vs Black Sky

Pojedynek debiutantów
    Ekipa Hakka ma doświadczenie i ogranie z Nativem. To ich kolejny turniej. Atuty grają na ich korzyść, muszą jednak pamiętać, że ich główny moduł to Deluge. Ekipa Black Sky to totalni debiutanci posiadają jednak ogranie z Nativem. Kluczowe dla nich będzie dobre wejście w turniej. Na razie, są nieznani szerszej scenie dlatego faworytami są Hakka. Nie wytrącą im to jednak szans na wygraną. Na pewno oba zespoły muszą być skupione w innym przypadku drugi zespół wykorzysta słabość. Zważając na doświadczenie i zgranie ekipy Hakka, stawiam na ich wygraną.

Ja Już Nie Gram vs Gramy Fair

Ostre starcie
    Chyba najciekawszy z meczy poza hitem kolejki. Wydawało by się, że kandydatami do wygranej będzie FER. Nic bardziej mylnego. Ekipa jest totalnie rozprężona i zbiera się tylko na mecze, obycia z Nativem nie ma też od paru lat. FERy mają też poważne problemy kadrowe mimo szerokiego rosteru. Ja Już Nie Gram za to ma szeroką kadrę i graczy obytych z Nativem na bieżąco. Są to jednak gracze o klasę słabsi od FERowców, jeśli Ci odnajdą w sobie dawne siły. Spotkanie na pewno będzie ciekawie. Najwięcej będzie tutaj jednak zależało od dyspozycji FERu. Jeśli podejdą do meczu na poważnie i zbiorą optymalną kadrę mają szansę wygrać. Jest to jednak wątpliwe. W tym przypadku wynik meczu jest dla mnie kompletną niewiadomą. Ze spokojem mogą wygrać oba zespoły.

HITMEN & WSC vs Nordic Dominion

Pojedynek Dawida z Goliatem
    Pojedynek weteranów z nowicjuszami. HITMENI i WSC to znana marka na polskiej scenie, Nordic Dominion dopiero raczkują w Pucharze Polski. Do tej pory zespół "Nordyków" jest dla nas pewną niewiadomą dlatego tandem staruszków nie może ich zlekceważyć. Nie zmienia to jednak faktu, że HiW ma dobrą ekipę a nawet szczątkowe przygotowanie do turnieju co gra zdecydowanie na ich korzyść. Stawiam na pewne zwycięstwo tandemu HITMEN i WSC z uwagą jednak, że Nordic Dominion może sprawić niespodziankę z racji, iż mało o nich wiemy.

« Ostatnia zmiana: Września 20, 2016, 09:49:05 wysłana przez ^IvE »

Offline Shanty

• Użytkownik
    • Piwa: 88
    • Rome Warband Clan
    Odp: Okiem IvEgo - Zapowiedź 1 kolejki
    « Odpowiedź #1 dnia: Września 13, 2016, 19:19:46 »
    Nie wiem czy jest coś takiego jak "zimne nerwy", niemniej jednak doceniam wpis :p

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #2 dnia: Września 13, 2016, 19:34:33 »
    Nie wiem czy jest coś takiego jak "zimne nerwy", niemniej jednak doceniam wpis :p

Z biologicznego punktu widzenia może i mogą być zimne, co nie zmienia faktu, że i tak poprawiłem. Coś mi się potenteges.

Offline Dominique

• Użytkownik
    • Piwa: 60
    « Odpowiedź #3 dnia: Września 14, 2016, 01:28:42 »
    SRC i problem z konnymi? Pierwsze słyszę! :P Ogólnie ładnie zrobione, podoba mi się :3
    "Przystojny, ale niezły ch*j.
    Poza tym pedofil.   
    Powinnam uciekać.   
    Ale mnie intryguje."

Offline Apocalyps

• Użytkownik
    • Piwa: -6
    « Odpowiedź #4 dnia: Września 14, 2016, 07:26:22 »
    SRC i problem z konnymi? Pierwsze słyszę! :P Ogólnie ładnie zrobione, podoba mi się :3
    Niestety, ale SRC zapewne wygra
    Swoją drogą może być dobry mecz, po 1 i 2 stronie ludzie którzy grają już tylko weekendowo.

Offline Matafiks

• Użytkownik
    • Piwa: 11
    « Odpowiedź #5 dnia: Września 14, 2016, 10:02:10 »
    Niestety, ale SRC zapewne wygra
    Swoją drogą może być dobry mecz, po 1 i 2 stronie ludzie którzy grają już tylko weekendowo.
    Nie powiedziałbym że SRC posiada graczy grających tylko i wyłącznie weekendowo :P

Offline Bojar

• Użytkownik
    • Piwa: 354
    • A proper wife should be as obedient as slave
    « Odpowiedź #6 dnia: Września 14, 2016, 11:27:06 »
    SRC jeszcze rostera nie ma pokazanego, więc trudno określić ilu macie graczy aktywnych, bo średnio wiadomo z kim będziemy grać :P
    Domyślam się, że z tych aktywnych to będziesz Ty, Virus, Sebek i Error, ale tego mogę się tylko domyślać...

Offline Prußak

• Użytkownik
    • Piwa: 253
    • Ten, który mówi sam sobie dobranoc, dobranoc
    « Odpowiedź #7 dnia: Września 14, 2016, 11:35:39 »
    Chcę, żeby SRC podało dzisiaj swój roster na turniej, a nie że my jako Ortalionowi Rycesze mamy grać z kimś, z kim nie mam pojęcia kogo wystawi na najbliższe spotkanie. Robi się to trochę irytujące, bo w regulaminie stoi punkt, że

2.2   Wszyscy muszą mieć przypisane ID. Jeżeli drużyny nie zdążą zgłosić ich przed końcem zapisów, muszą to uzupełnić po pierwszym zagranym meczu.

A w tym momencie jest już po zapisach, a ja nie widzę nawet graczy, z którymi mamy się zmierzyć.

Poza tym każdy ma problemy kadrowe w tym roku, u nas nie przelewa się często z aktywnością + nie ma Eduarda, który gra każdy spawn w WMT, w PE widoczny jest brak Firuniena, Broomsticka oraz Pona, którzy wnoszą dużo jakości do ich drużyny na WMT, a SRC narzeka, że nie ma wielu aktywnych graczy - przepraszam bardzo, SRC ma top infów w EU jak Sebek i Error, mają dwa top łuki w EU jak Virus i Matafiks, to jeśli są problemy z ludźmi to albo bierze się do składu, nazwijmy gorszych graczy niż wymieniona wcześniej 4 albo się w ogóle nie zapisuje na turniej. W tym momencie słyszę problemy, że SRC brakuje graczy takich jak Trebron, Cristo, Harman czy Carpe. Rok temu ich nie brakowało i wiemy jak wyglądał Puchar Polski, ciężko w ogóle rywalizować na polskiej scenie z drużyną, które chce mieć cały skład złożony z reprezentacji Polski, która jest najbardziej utytułowana na Native. Z całym szacunkiem do mojej drużyny, która stara się i próbujemy grać jak najlepiej tylko potrafimy, ale chciałbym mieć takie problemy z graczami jak SRC :>
    Hah jesteśmy chyba jedynym klanem  który  grał z nimi spara  w którym nie było  Wulgaryzmu i kutni Ale za to mecz nie był  fair-play prośby  o  zablokowanie kamery obserwatora nic nie dawały  chociaż  na serwerze był admin...

Offline Warder

• Użytkownik
    • Piwa: 239
    « Odpowiedź #8 dnia: Września 14, 2016, 12:08:08 »
    PE v IPL :  Ostateczne starcie

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #9 dnia: Września 14, 2016, 12:30:46 »
    Trochę jest prawdy w tym co piszę Prusak. SRC ma top graczy a i tak kręci nosem (drama alert) bo chcę mieć wygraną w kieszeni. Hehe. Ode mnie do SRC wydelegował się Dominik (u nich łata dziury, u mnie byłby absolutnie podstawą i kluczowym graczem) uciekł mi też Rome dodać do tego nieaktywność ponad połowy rostera i łatam czym się da. Będzie u mnie grać wielu graczy, którzy kompletnie z turniejami nie mieli nic wspólnego i skazuje nas to na co najwyżej na walkę o środek stawki ale trudno. SRC zaś powinno tylko połatać drobne dziury a nie zadzierać nosa bo i tak bez problemu powinni wygrać lub walczyć o tytuł zacięcie z PE. Skład rzeczywiście powinien być podany.
    « Ostatnia zmiana: Września 14, 2016, 12:42:15 wysłana przez ^IvE »

Offline eRRoR13

• Użytkownik
    • Piwa: 15
    « Odpowiedź #10 dnia: Września 14, 2016, 14:01:13 »
    SRC zadziera nosa? Hahahaha

02:24 - Woj~sellingmercgold: ty idz lepiej pushuje czołgi z bułatem xd
    02:24 - Woj~sellingmercgold: XDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

<23:23:19> "Woj" pokes you: nie chce z tobą już rywalizować wystarczająco się zbłazniłem chce tylko nauczyć się dobrze chodzić

Offline Sarracen_Sebek

• Użytkownik
    • Piwa: 33
    « Odpowiedź #11 dnia: Września 14, 2016, 14:10:15 »
    Spokojnie roster dodamy dzisiaj (na 100% przynajmniej 8 graczy). Potrzeba czasu żeby jakoś "ukryć" zagranicznych graczy.

Offline Dyktator

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 1002
    « Odpowiedź #12 dnia: Września 14, 2016, 14:12:20 »
    SRC zadziera nosa? Hahahaha

SRC to zbytnie uogólnienie. Ale owszem, pewnie dwie osoby potrafią zadzierać i to bardzo wysoko.
    Premier TFW 2015-2019
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)

Offline eRRoR13

• Użytkownik
    • Piwa: 15
    « Odpowiedź #13 dnia: Września 14, 2016, 14:18:38 »
    Tak jak powiedział Sebek, roster zostanie dodany jak tylko Arni przygotuje dla nas ostatnią porcję kluczy, czyli dzisiejszego wieczora =)))00)

02:24 - Woj~sellingmercgold: ty idz lepiej pushuje czołgi z bułatem xd
    02:24 - Woj~sellingmercgold: XDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

<23:23:19> "Woj" pokes you: nie chce z tobą już rywalizować wystarczająco się zbłazniłem chce tylko nauczyć się dobrze chodzić

Offline Dominique

• Użytkownik
    • Piwa: 60
    « Odpowiedź #14 dnia: Września 14, 2016, 14:52:56 »
    Ode mnie do SRC wydelegował się Dominik (u nich łata dziury, u mnie byłby absolutnie podstawą i kluczowym graczem)
    Hola, hola, prosze mnie w nic nie mieszać, ja tu tylko sprzątam! :P Poza tym, jedna jaskółka wiosny nie czyni... Nie łap mnie za sumienie, IvE, nieładnie. :<
    "Przystojny, ale niezły ch*j.
    Poza tym pedofil.   
    Powinnam uciekać.   
    Ale mnie intryguje."