Widzę, że z Arcylisza prawdziwy audiofil. :D
Ze słuchawek polecam marki Sennheiser i Philips. Tych pierwszych nie miałem okazji testować, ale słyszałem o nich bardzo wiele dobrego od zaufanych ludzi. Produkty Philipsa sam miałem okazję testować i jestem nimi zachwycony. Wcześniej miałem samodzielnie przerobione Sony'ówki (rozbebeszyłem je i "wnętrzności" wrzuciłem do słuchawek, których używa się np. a tłoczniach do ochrony słuchu - idealnie wyciszają dźwięki zewnętrzne) i gdy przesiadłem się na Philipsy, to niemal s krzesła spadłem. Cudowna jakość dźwięku (jak na tę cenę) i milutkie basy.
Teraz w domu mam dwie pary SHP2500 - jedna kupiona dal siebie na allegro za ok. 50zł, druga kupiona nieco później dla brat w zwykłym sklepie za ponad 70zł. Wersja z allegro była trochę gorsza (albo akurat mnie trafił się wadliwy model), bo obudowa słuchawek lekko trzeszczała przy ruszaniu głową. W końcu się wkurzyłem i wyciąłem kilka cienkich plasterków materiału gumopodobnego, które powciskałem pod pałąk i już mam kompletną ciszę. :)
Swojego zdania co do mp4 nie zmienię. Jestem archaiczny i wszelkie niepotrzebne duperelki mnie drażnią. Poza tym nie uznaję półśrodków. Jak kupuję odtwarzacz muzyki, to ma on przede wszystkim grać porządnie. Jak oglądam film, to muszę mieć do tego odpowiednie warunki np. odpowiednio wielki ekran. Etc. etc.
edit: Zmieniłem nazwę tematu, bo poprzednia była... Sami wiecie. ;P