Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Ankieta

Czy masz już MP5 player czy może zamierzasz go kupić?

Mam
    Kupię
    Dla mnie to i tak jest maszynówka

Autor Wątek: Sprzęt audio  (Przeczytany 5684 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Alkhadias

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 178
    • Push humanity forward
      • Serio Blogów
    Odp: Nowy odtwarzacz MP5-player
    « Odpowiedź #30 dnia: Stycznia 17, 2009, 14:17:05 »
    Już napisałem, że nie żałuję ani grosza, bo lepszych nigdy nie miałem. Jeżeli ktoś może, to niech mi poleci dobre słuchawki, które nie są za glośne i mają czysty dźwięk z dobrymi basami. No i będą malutkie. Jeżeli nie znajdę nic lepszego to znów kupię te słuchawki http://www.play.com/Electronics/Electronics/4-/3317614/Sony-MDR-EX32-In-Ear-Headphones/Product.html Czarne oczywiście.
    Father, forgive me not, for I have sinned!
    Now tremble and fear, and mercy have not upon me!  

https://alkhadias-rozrywkowo.blogspot.com/
    https://alkhadias-naukowo.blogspot.com/

Offline Miziol

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #31 dnia: Stycznia 17, 2009, 14:31:30 »
    Daedalus - MP4 to naprawdę fajna sprawa. Jak już ktoś powiedział przedtem - można zabić nią nudną lekcję, wyświetlać zdjęcia... Z graniem w gierki przesadzili bo to wcale nie przydatne, ale jak komuś się nudzi to ma zajęcie.

Offline Daedalus

• Użytkownik
    • Piwa: 143
    « Odpowiedź #32 dnia: Stycznia 17, 2009, 14:50:32 »
    Widzę, że z Arcylisza prawdziwy audiofil. :D

Ze słuchawek polecam marki Sennheiser i Philips. Tych pierwszych nie miałem okazji testować, ale słyszałem o nich bardzo wiele dobrego od zaufanych ludzi. Produkty Philipsa sam miałem okazję testować i jestem nimi zachwycony. Wcześniej miałem samodzielnie przerobione Sony'ówki (rozbebeszyłem je i "wnętrzności" wrzuciłem do słuchawek, których używa się np. a tłoczniach do ochrony słuchu - idealnie wyciszają dźwięki zewnętrzne) i gdy przesiadłem się na Philipsy, to niemal s krzesła spadłem. Cudowna jakość dźwięku (jak na tę cenę) i milutkie basy.

Teraz w domu mam dwie pary SHP2500 - jedna kupiona dal siebie na allegro za ok. 50zł, druga kupiona nieco później dla brat w zwykłym sklepie za ponad 70zł. Wersja z allegro była trochę gorsza (albo akurat mnie trafił się wadliwy model), bo obudowa słuchawek lekko trzeszczała przy ruszaniu głową. W końcu się wkurzyłem i wyciąłem kilka cienkich plasterków materiału gumopodobnego, które powciskałem pod pałąk i już mam kompletną ciszę. :)

Swojego zdania co do mp4 nie zmienię. Jestem archaiczny i wszelkie niepotrzebne duperelki mnie drażnią. Poza tym nie uznaję półśrodków. Jak kupuję odtwarzacz muzyki, to ma on przede wszystkim grać porządnie. Jak oglądam film, to muszę mieć do tego odpowiednie warunki np. odpowiednio wielki ekran. Etc. etc.

edit: Zmieniłem nazwę tematu, bo poprzednia była... Sami wiecie. ;P
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 17, 2009, 14:52:21 wysłana przez Daedalus »

Offline Arcylisz

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Sprzęt audio
    « Odpowiedź #33 dnia: Stycznia 17, 2009, 15:06:31 »
    No fakt, że te moje słuchawki może nie powalają na glebę jakością dźwięku, ale wogóle nie trzeszczą, nie ma żadnych zakłóceń, więc jak na 6 zł to są świetne. Jakoś nie wyobrażam sobie, żebym mógł za słuchawki dać nawet 30 zł, bo po kiego grzyba mam tyle na nie wydawać. Słuchawki mają nie trzeszczeć i ma być dobrze słychać dźwięk. Nie potrzebne mi na ulicy, jak idę ze słuchawkami na uszach jakieś mega hiper basy i jakość dźwięku, bo i tak zawsze dźwięki otoczenia trochę tłumią dźwięk. Już zresztą pisałem, że nie puszczam sobie głośno muzyki przez słuchawki i nie upajam się wspaniałą jakością głośnego dźwięku, bo trochę szanuję swoje bębenki i chcę jak najdłużej dobrze słyszeć.