Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Ankieta

Czy masz już MP5 player czy może zamierzasz go kupić?

Mam
    Kupię
    Dla mnie to i tak jest maszynówka

Autor Wątek: Sprzęt audio  (Przeczytany 5685 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Pampil

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Nowy odtwarzacz MP5-player
    « Odpowiedź #15 dnia: Stycznia 13, 2009, 19:39:10 »
    HW dodatku kupując elektronikę "lepszych" firm tak naprawdę 50% kosztów to pieniądze wywalone na napis "Samsung", "Sony" czy cokolwiek.

Markowe przedmioty maja tez lepsza jakosc przez co zadziej ulegaja uszkodzeniu.

Offline Petros

• Użytkownik
    « Odpowiedź #16 dnia: Stycznia 13, 2009, 21:06:25 »
    Ja mam jeszcze mp3 z wbudowaną pamięcią 128MB ale lepszej nie trzeba do biegania bo u mnie tylko do tego ma/miało zastosowanie.(sezon zimowy)
    Hmmmm MP5 gadżet może ciekawy ale z większości funkcji i tak nie będziemy korzystać.
    Co do kupowania z głową sam sobie zrobiłem lekcje gdy uświadomiłem sobie że wykorzystuje funkcje radia samochodowego trzy razy tańszego niż to co mam i od tamtej pory robię bardziej przemyślane zakupy.

Offline Arcylisz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #17 dnia: Stycznia 13, 2009, 22:54:22 »
    Hehe, ze mną i tak przegrywacie w archaiczności, bo ja nawet komórki nie mam. :P Reakcja osoby, której na prośbę "Podaj mi swój numer tel" odpowiadam "Nie mam"- bezcenne. :D
    W sumie ja też dość późno się komórki dorobiłem, bo w liceum, co na dzisiejsze czasy jest "późno". No ale jeśli nie mosz komórki to, noooo musisz być kimś :D

A co do otwarzacza pistoletu maszynowego MP5, to jak już mówiłem, nie widzę żadnego sensu, żeby się w takie coś zaopatrywać, i tak bym nie korzystał. Dobrze też, że nie mam osób typu babcia, które by mi kupowały różne takie potworki. ;p

Offline sHadowPL

• Użytkownik
    « Odpowiedź #18 dnia: Stycznia 14, 2009, 18:07:56 »
    @Daedlaus
    Agh, chodziło mi o "narzędzia" pokroju mp3/4/5/6/7, źle się wyraziłem ;d

Markowe przedmioty maja tez lepsza jakosc przez co zadziej ulegaja uszkodzeniu.
    Nie żebym był jakimś rasitą, ale wszystko robią Chińczycy ;c I dlaczego moja mp4 miała dłuższą gwarancję, niż taka mp4 obok? Nie mów mi, że 12 miesięcy gwarancji mniej oznacza "lepszy produkt".

Offline Miziol

• Użytkownik
    « Odpowiedź #19 dnia: Stycznia 14, 2009, 19:14:24 »
    Ja kupiłem odtwarzacz MP4 - Meizu M6 SL 4GB pod początek wakacji 2008. Do tej pory ani razu się nie zepsuł. Fakt ze nie ma głośnika zewnętrznego i wejścia na kartę pamięci mi nie przeszkadza, starcza mi 4GB, a miałem nieprzyjemną przygodę z głośnikiem w starej mp4 (przypadkowo odłączyłem słuchawki na lekcji polskiego przy włączonym urządzeniu i na całą klasę zaczął grać metal xD).
    MP5 niczym się nie różni od dobrej mp4. Nie widzę sensu w kupnie tej samej rzeczy pod zmienioną nazwą, dlatego nie kupię mp5 w najbliższym czasie (chyba ze znajdzie się tam bardzo użyteczna rzecz, a mi się zepsuje mp4 ;))

Początkowo myślałem nad kupnem "konsoli MP4", ma aparat, wysuwany panel z guzikami, i fatalną jakość dźwięku, więc sobie odpuściłem ;d

Offline Daedalus

• Użytkownik
    • Piwa: 143
    « Odpowiedź #20 dnia: Stycznia 14, 2009, 19:28:32 »
    Zostaje tylko czekać na odtwarzacze mp6, które dodatkowo będą wyposażone w czytnik linii papilarnych, długopis, żelazko, pralkę, lodówkę, lutownicę i noktowizor. ;P

Jest taki mądre powiedzenie, że "jak coś jest do wszystkiego, to jest też do d...".

Offline Petros

• Użytkownik
    « Odpowiedź #21 dnia: Stycznia 14, 2009, 19:58:43 »
    Z tymi chińczykami to jest tak że robią niby wszystko ale jakość produktów jest bardzo różna głównie zależy od marki, kontroli jakości na każdym szczeblu produkcji i użytych technologii. Najprostszym przykładem są buty: chińskie no name->2 tyg urzytkowania, jakieś firmówki ->nawet 2 lata użytkowania. Kraj produkcji ma małe znaczenie bardziej te czynniki o których było wcześniej .

Jak Deadalus napisał jak coś jest do wszystkiego to jest do niczego i to jest chyba jedno z mądrzejszych powiedzonek na temat ogólnie rozumianej techniki.Nie mam pojęcia po co ludzie kupują telefony za 2000zł+ żeby miał aparat 5MP jak już od około 1400zł są lustrzanki cyfrowe + 2 obiektywy - dla amatora fotografa full wypas.

Offline Arcylisz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #22 dnia: Stycznia 14, 2009, 20:49:04 »
    Zostaje tylko czekać na odtwarzacze mp6, które dodatkowo będą wyposażone w czytnik linii papilarnych, długopis, żelazko, pralkę, lodówkę, lutownicę i noktowizor. ;P
    Zapomniałeś o wodotrysku, podgrzewanych tylnich siedzeniach i maszynce do mięsa :P

Najprostszym przykładem są buty: chińskie no name->2 tyg urzytkowania, jakieś firmówki ->nawet 2 lata użytkowania. Kraj produkcji ma małe znaczenie bardziej te czynniki o których było wcześniej .
    A ja mam buty made in Poland z escotta już 3 lata i trzymają się świetnie :P

A z tymi gadżetami to najczęściej jest tak, że im tego więcej tym częściej jakieś usterki się zdarzają i oczywiście każda najmniejsza usterka wymaga od razu sporej naprawy bo to wszystko jest ze sobą ścieśle powiązane. Więc nie dość, że łapiesz się na chwyt marketingowy kupując taki "full wypas bajerancki sprzęcior" to jeszcze potem dalej dajesz zarabiać producentowi, bo oczywiście usterkę można naprawić tylko w serwisie tego producenta.

Offline Kolba

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Ten który opowiada kretowi bajki do snu
    « Odpowiedź #23 dnia: Stycznia 14, 2009, 20:52:00 »
    Eee...a ja nigdy nie miałem i nie będę miał odtwarzacza MP3. Dlatego choćby wyszedł MP30 z wbudowanym prysznicem i maszażem stóp, lub MP450 z funkcją teleportacji użytkownika - nie zmienię zdania.

Offline Drakkainen

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #24 dnia: Stycznia 14, 2009, 20:55:49 »
    Daedalus, to ja cie przebijam bo ja dość, że komórki to jeszcze gg nie mam. A jakby taki odtwarzacz miał noktowizor to bym kupił...

Offline Pablo77

• Użytkownik
    • |\/|00j $$w33t4$|\|y i loofC14nY B3nD!!!!1111 :*:*
    « Odpowiedź #25 dnia: Stycznia 14, 2009, 20:57:01 »
    Eee...a ja nigdy nie miałem i nie będę miał odtwarzacza MP3. Dlatego choćby wyszedł MP30 z wbudowanym prysznicem i maszażem stóp, lub MP450 z funkcją teleportacji użytkownika - nie zmienię zdania.
    Zwykła mp3 jest nawet całkiem, całkiem. Ale takie mp4 i mp5 to już wymyślanie czegoś "trendy" na siłę :)
    Zapoznaj się z treścią regulaminu forum mówiącą o wysokości całej sygnatury. // Kalpokor

Offline Kosiciel

• Użytkownik
    « Odpowiedź #26 dnia: Stycznia 15, 2009, 12:27:58 »
    Swojego iFP-799 nie mam zamiaru zmieniać :)
    ..:: KOSICIEL ::..

Offline slimak78

• Użytkownik
    « Odpowiedź #27 dnia: Stycznia 17, 2009, 12:53:13 »
    Mp3 jest do słuchania muzyki
    Mp4 jest do wszystkiego, czyli do niczego
    Mp5 jest do strzelania seriami w technodzieci z mp4.

Nie zamierzam kupić, nie kupię. MP3 z Gazety Wyborczej zdecydowanie starczy. No, ot, wszystko.

Btw. Ankieta jest trochę nie taka. Odpowiedzi:
    - tak
    - tak
    - nie wiem
    - nie wiem

Nie ma starego dobrego "Nie i <cośtam>"

Pozdrawiam.

Offline Alkhadias

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 178
    • Push humanity forward
      • Serio Blogów
    « Odpowiedź #28 dnia: Stycznia 17, 2009, 13:30:02 »
    Dla mnie mp5 jest to zwykłe mp4 + bonus i literka lvl up ^^. Sam kupiłem mp4 i jestem zadowolony. Komercha mówicie, ale mp4 ma kilka fajnych możliwości, których mp3 nie ma. Powiecie, że odtwarzanie filmów jest zbędne, bo ten obraz jest mały i w ogóle, ale ja śmiem twierdzić, że jest przydatne. Otóż obraz w mojej mp4 Creative jest ładny i często podczas nudnej lekcji można sobie włączyć film i oglądać. Tak samo w tramwaju, pociągu, czy w autokarze, jeżeli znudzi się słuchanie muzyki można włączyć film. Ekran nie jest duży, ale napisy i takie duperelki normalnie można przeczytać. Kupilem także słuchawki Sony za 90zł. Tak bardzo mi się spodobały, dźwięk był tak dobry i były tak wygodne, że nie żałowałem ani grosza. Niestety przez wlasną nieuwagę zerwałem je. Poszedłem do sklepu po drugie takie same i te same z siebie przestały grać po miesiącu. Tu się troche zawiodłem, ale nadal myślę nad kupnem tych samych słuchawek.
    Father, forgive me not, for I have sinned!
    Now tremble and fear, and mercy have not upon me!  

https://alkhadias-rozrywkowo.blogspot.com/
    https://alkhadias-naukowo.blogspot.com/

Offline Arcylisz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #29 dnia: Stycznia 17, 2009, 14:08:10 »
    A ja mam słuchawki marki Carrefour za 6 zł już pół roku i dalej działają tak jak zaraz po rozpakowaniu. Ich ogromną zaletą jast długi kabelek, nie tak długi, żeby się o niego potykać, ale jednocześnie za długi, żeby łatwo było zerwać słuchawki. Słowem, przepłaciłeś. ;]