Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Turcja  (Przeczytany 6989 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Haazheel

• Użytkownik
    • Piwa: 17
    Odp: Turcja
    « Odpowiedź #45 dnia: Lipca 16, 2016, 19:38:47 »

Przeczytaj raz jeszcze, to co napisałeś. A teraz pomyśl, o czymś co jest oczywiste, tak bardzo, że to olewamy, nie przejmujemy się tym - a mianowicie, o tym, że my tu sobie gadu-gadu, ale, że mamy sobotę wieczór, to najprawdopodobniej jakaś kobieta jest teraz gwałcona. Gdzieś jakiś facet, polazł na dziwki, tu problemem jest handel żywym towarem, jakąś kobietę sprzedano, kazano się prostytuować i my tu sobie kliku-kliku, a tam bara-bara.
         I co Pan zrobisz? Chuj Pan zrobisz.
         Potem wyskoczy jakiś głośny przypadek, że ktoś kogoś zabił. To tragedia, ale nie ma co wyolbrzymiać problemu, bo zderzą się dwa autobusy pełne dzieci, gdzieś na krańcu świata, dajmy w Ugandzie i nikt z tego nie robi afery. Tak działa ten świat, a takie użalanie się "Czy jest choć cień szans na spokój na świecie", nie ma sensu. Cień jest. Jak ludzie do reszty, sami siebie wymordują, wyatomują się do cna, to będziesz miał spokój na świecie.
          Wojna to naturalny stan dla ludzi, nie wiem, czy znajdziesz w naszej historii choć rok, w którym nigdzie na świecie nie prowadzono żadnej wojny.

Może z tym spokojem na święcie kogoś uraziłem? Teraz to ty mi tu wyolbrzymiasz problem. Ja napisałem to co wydarzyło się w ciągu dwóch dni, a raczej nocy bo to wszystko było w nocy. I z tego powodu mnie się gnoi, choć są i tacy którym kłodę pod nogi można było by rzucić a tego im nie zrobisz prawda?

PS: Jeśli o Hutta to źle sformułowałem minusa, miało być że zostałem urażony jego wypowiedzią.

Offline Warder

• Użytkownik
    • Piwa: 239
    « Odpowiedź #46 dnia: Lipca 16, 2016, 19:46:21 »
    choć są i tacy którym kłodę pod nogi można było by rzucić a tego im nie zrobisz prawda?
        Podaj proszę przykłady takich osób. Bo co jak co, ale kolesiostwa na tym forum, nie zauważyłem. Może kiedyś, gdy żarły się klany, wtedy może faktycznie nieważne co by napisał gracz z klanu A, klan B, znalazłby w tym jakiś sens. Nawet, jeśli tego sensu byłoby tyle, co kot napłakał.

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
    • Piwa: 937
    • PodPułkownik 1ppS, Cesarz THD, Giermek 21pp
      • datadream2004 コギ花
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #47 dnia: Lipca 16, 2016, 19:50:01 »
    Myślę, że źle zinterpretowałeś wypowiedź HUtHa Haazheel. Nie chodziło mu o zgnojenie cię, po prostu w typowy dla siebie sposób, pół żartem, pół serio, zwrócił uwagę na to, że takie rzeczy dzieją się od niepamiętnych czasów dzień w dzień (czy tam noc w noc) i nie jest (lub - nie powinno być) to raczej rzeczą zaskakującą (co nie znaczy, że akceptowalną). I, jak napisał Warder, nic nie da się z tym zrobić, bo zła na świecie nie da się w pełni wyeliminować. Choćbyśmy nie wiem jak się starali.
    Nawiasem mówiąc, przystopujcie z przekleństwami.

Offline Warder

• Użytkownik
    « Odpowiedź #48 dnia: Lipca 16, 2016, 19:53:41 »
       Dodam, że w momencie gdy włączasz się do dyskusji, wbiegasz na nasze boisko. Nie możesz płakać, w czasie gry, że ktoś Ci zabrał piłkę, czy tam zagrał ostrzej ciałem - na tym to polega. Dyskutujemy, spieramy się i przekonujemy do swojego. Jeśli coś piszesz, ktoś inny może się z Tobą nie zgodzić i zaorać Cię od A do Z. Każdego czasem to tutaj spotyka, nic w tym złego, o ile nikt nie przegina, nie wyzywa, nie atakuje osobiście.

Offline Haazheel

• Użytkownik
    « Odpowiedź #49 dnia: Lipca 16, 2016, 19:59:52 »
    Myślę, że źle zinterpretowałeś wypowiedź HUtHa Haazheel. Nie chodziło mu o zgnojenie cię, po prostu w typowy dla siebie sposób, pół żartem, pół serio, zwrócił uwagę na to, że takie rzeczy dzieją się od niepamiętnych czasów dzień w dzień (czy tam noc w noc) i nie jest (lub - nie powinno być) to raczej rzeczą zaskakującą (co nie znaczy, że akceptowalną). I, jak napisał Warder, nic nie da się z tym zrobić, bo zła na świecie nie da się w pełni wyeliminować. Choćbyśmy nie wiem jak się starali.
    Nawiasem mówiąc, przystopujcie z przekleństwami.

No to mu teraz Huttawi wiszę 100 piwek, po 1 na dzień. Ja to lepiej nie będę się mieszał do polityki, i do tego co tu się dzieje na tym forum, łatwo można by tu dostać w nos. Dobra, zbyt pochopnie odebrałem jego wypowiedź, i teraz mi się dostało. Sorry jeśli kogoś uraziłem.
    Ja wiem że złem na świecie nic nie da się zrobić, u mnie to było formie westchnienia i zwątpienia, a później zaczęły się cyrki. A gdzie u mnie padło przekleństwo?

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
    • Piwa: 937
    • PodPułkownik 1ppS, Cesarz THD, Giermek 21pp
      • datadream2004 コギ花
    « Odpowiedź #50 dnia: Lipca 16, 2016, 20:01:41 »
    Nie było to do ciebie imiennie, tylko do ogółu wypowiadających się tutaj, bo już mi przekleństwa parę razy tu mignęły. Głównie było to do Wardera, ale on swój fragment o REFowcach usunął, jak widzę.

Offline Haazheel

• Użytkownik
    « Odpowiedź #51 dnia: Lipca 16, 2016, 20:04:27 »
    Rany, łatwiej mi nieść krytykę artystyczną niż ludzką opinie echhhhh. no dobra wracajmy do tematu wątka tej rozmowy bo tu herezje stworzyłem i nie ma sensu dalej jej toczyć.

Offline Warder

• Użytkownik
    « Odpowiedź #52 dnia: Lipca 16, 2016, 20:45:18 »
    Nie było to do ciebie imiennie, tylko do ogółu wypowiadających się tutaj, bo już mi przekleństwa parę razy tu mignęły. Głównie było to do Wardera, ale on swój fragment o REFowcach usunął, jak widzę.
               Popatrzyłem na to co się dzieje w Turcji i uznałem, że lepiej z władzą nie zadzierać. A tak serio, to też doszedłem do wniosku, że limit wzajemnych ataków został w tym wątku wyczerpany. Wulgaryzmów, możliwe, że także.

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #53 dnia: Lipca 16, 2016, 20:49:52 »
    Co miała znaczyć taka wypowiedź do mej osoby co? Kiedy czytam dla przykładu twoje wypowiedzi to czasami mnie krew zalewa, i sam mam ochotę napisać coś ciężkiego,  to jednak wolę się wstrzymać. Ja staram szanować innego użytkownika i jego wypowiedź ale widzę że inni są tymi lepszymi i mogą komuś szarpać opinię do woli.. Nie będę zaskoczony że ktoś teraz mnie będzie cytował i napisze co mi od.....o, co będzie dowodem na moje słowa.
    Może z tym spokojem na święcie kogoś uraziłem? Teraz to ty mi tu wyolbrzymiasz problem. Ja napisałem to co wydarzyło się w ciągu dwóch dni, a raczej nocy bo to wszystko było w nocy. I z tego powodu mnie się gnoi, choć są i tacy którym kłodę pod nogi można było by rzucić a tego im nie zrobisz prawda?
    Kurcze, no jeśli poczułeś się urażony moją reakcją, to przepraszam, ale to właściwie nie była wcale aż tak mocna wypowiedź i w sumie nie wiem, w którym miejscu cię 'zgnoiłem'. Może i było to jakoś personalne, ale wyrażenie 'urodziłeś się wczoraj' jest tu bardziej jako pewna retoryczna forma, która nadaje od początku właściwy akcent reszcie(która to już odnosi się do meritum), niż w całości argumentowanie ad personam i odejście od właściwego tematu.
    Wiem, że to co piszę bywa niezrozumiałe albo odbierane jako atak, w sumie nie potrafię tego wyczuć, kiedy przekraczam jakąś granicę 'bycia miłym' dla mainstreamu, ale kurcze bez przesady, rzeczowo odpisałem, ktoś inny mógłby skwitować twojego posta "ale z ciebie gupi naiwny lewus" itp. A ja zamiast tłumaczyć to, mógłbym napisać 'chopie aleś delikatny'

A tak w ogóle, to jeśli w jakiejkolwiek dyskusji ktoś cię 'urazi', to od razu gubisz pierwotny wątek i zaczynasz się odgrażać? :D Kurcze, nie wiem w jakim towarzystwie się obracasz, ale sporo ludzi mówi 'dobitnie' i jakoś trzeba z nimi gadać w jakiejś konkretnej sprawie, jak ty sobie wtedy radzisz, skoro pewnie jest ten ktoś u ciebie skreślony jak cham i prostak?
    Masz nadal szansę odniesienia się rzeczowo w dyskusji, przecież trzeba bronić swoich przekonań i opinii.
    Aha, chciałbym jeszcze wiedzieć, jakie to moje wypowiedzi powodują, że cię 'krew zalewa' :)

Offline Dyktator

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 1002
    « Odpowiedź #54 dnia: Lipca 16, 2016, 21:51:07 »
    No huth taki jest. Ma charakterystycznie ironiczny styl pisania, ale to nie jest jego pełne i prawdziwe uzewnętrznienie. W końcu to on realizował założenia tawernianej korporacji, zanim stało się to modne.
    Premier TFW 2015-2019
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    • Piwa: 612
    « Odpowiedź #55 dnia: Lipca 16, 2016, 22:14:53 »

huth NIE MA W SZCZEPIONKĘ, GARY POBITE, IDZIESZ NA BUDĘ ZA KARĘ..

Offline Zwiadowca

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #56 dnia: Lipca 18, 2016, 23:21:18 »
    Czy sytuacja w Turcji wpłynie jakoś negatywnie na premiere nowego M&B?

Offline Hieronim114

• Użytkownik
    • Piwa: -2
    • bd w pułku
    « Odpowiedź #57 dnia: Lipca 19, 2016, 10:09:33 »
    Możemy się cieszyć, że ta cała RadaPokoju nie zechciała nam tu bombardować siedziby TW, bo bannerlord chyba nie ma swojej kopii gdzieś indziej.
    "Kite plane hit steel must"

Dzieci z Georgem Bushem przed zamachem z 11 września 2001 roku

Offline SaddamKrK

• Użytkownik
    • Piwa: 59
    « Odpowiedź #58 dnia: Lipca 19, 2016, 12:48:24 »
    W dzisiejszych czasach, firmy zajmujące się tworzeniem oprogramowania przechowują cały kod źródłowy i wszystkie pozostałe dane w chmurze, właśnie na wypadek utraty komputerów, czy innych losowych zdarzeń. Także gdyby pracownicy przeżyli, to po kilku tygodniach (na znalezienie nowego lokalu i zakup nowego sprzętu) mogliby ruszyć z powrotem do pracy :)

Offline Rome

• Użytkownik
    • Piwa: 214
    « Odpowiedź #59 dnia: Lipca 19, 2016, 17:22:53 »
    To jest TaleWorlds. Oni cały kod trzymają na jednym pendrivie i zamykają go na noc w takiej pancernej skrzynce.
    (click to show/hide)
    DANCE OR GET BANNED