Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Muzułmanie  (Przeczytany 1866 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Hieronim114

• Użytkownik
    • Piwa: -2
    • bd w pułku
    • Steam ID: Mój status Steam
    Muzułmanie
    « dnia: Lipca 09, 2016, 10:28:35 »
    Witam, witam

Tak wczoraj myślałem i stwierdziłem, że czemu nie spytać oto tawernę?

No i przejdźmy od razu do sedna co sądzicie o uchodźcach (wszystkie religie) ,muzułmanach i jeszcze ISIS?
    Ja tak właśnie się zastanawiam i myślę, że uchodźcy wcale nie muszą być powiązani z terrorystami a muzułmanie mogą nie być terrorystami.
    Takie lekko pogmatwane ale nie szkodzi. Co o nich sądzicie, czy ta teoria może być słuszna?
    "Kite plane hit steel must"

Dzieci z Georgem Bushem przed zamachem z 11 września 2001 roku

Offline Octavian

• Użytkownik
    • Piwa: 454
    • 21. Pułk Piechoty THD
    Odp: Muzułmanie
    « Odpowiedź #1 dnia: Lipca 09, 2016, 10:40:16 »
    To już było - czyli wątek o uchodźcach.
    No jasne, że są powiązani.
    Powiedzmy każdy pilot kamikadze był Japończykiem, nie każdy Japończyk to pilot kamikadze.
    Mnie w tym tygodniu do pracy podwoziła dziewczyna z Turcji, w pracy lubi mnie kilku muzułmanów, ja lubię ich, to zupełnie inni ludzie, niż ci którzy wałęsają się po ulicy.
    Wiesz szybko łapiesz różnicę i to, że to wcale nie jest kwestia religii.
    Na prawdę ma sens wnikanie w to, o czym mówi facet ścinający komuś głowę? Kogo to niby interesuje?
    Ja jestem katolikiem, który jest związany z Ku Klux Klanem, ale nie palę krzyży na podwórkach.

Offline Hieronim114

• Użytkownik
    • bd w pułku
    « Odpowiedź #2 dnia: Lipca 09, 2016, 10:45:27 »
    Sorry, szukajka nie znalazła wątku.
    Ja sam jestem muzułmaninem i nie czuje się z tym źle, jestem wierzący jak każdy inny.

Dzięki za odpowiedź, pozdrawiam

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
    • Piwa: 937
    • PodPułkownik 1ppS, Cesarz THD, Giermek 21pp
      • datadream2004 コギ花
    « Odpowiedź #3 dnia: Lipca 09, 2016, 11:39:15 »
    No cóż, myśl z pierwszego posta, że nie każdy muzułmanin i uchodźca musi być terrorystą, lub też z nimi powiązany, jest dosyć oczywista.
    Znam paru muzułmanów i są normalnymi ludźmi, część z nich jest wręcz bardzo negatywnie nastawiona do ISIS i ich działań.

Offline Rumcajs z Galapagos

• Użytkownik
    • Piwa: 14
    « Odpowiedź #4 dnia: Lipca 09, 2016, 11:42:17 »
    Ja sam jestem muzułmaninem i nie czuje się z tym źle, jestem wierzący jak każdy inny.
    Koran nie każe ci ucinać głów, i mordować innych? Jak to jest że z tej samej księgi niektórzy wyciągnęli aż tak skrajne treści?

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    • Piwa: 612
    « Odpowiedź #5 dnia: Lipca 09, 2016, 11:46:54 »
    A w Biblii ku chwale Boga, Dawid wycinał filistynom napletki liczone w tysiącach i co z tego?

Offline Lejba Goldszmit

• Użytkownik
    • Piwa: 65
    « Odpowiedź #6 dnia: Lipca 09, 2016, 12:33:19 »
    A ja jestem ciekawy co sądzisz na temat szatańskich wersetów ?
    Ja osobiście jestem (Jarl) za ideą łączenia pułków Legia Nadwiślańska która była między 4pp a 5pp była dobra albo inne korpusy. Jak przedstawiciel polskich pułków są za proszą o komentarz.

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    • Piwa: 612
    « Odpowiedź #7 dnia: Lipca 09, 2016, 12:55:29 »
    Niestety, nie wiem o co chodzi. Nie jestem wtajemniczony.

Offline Ganczo

• Użytkownik
    • Piwa: 253
    • Napoleon jest moim ulubionym wodzem
    « Odpowiedź #8 dnia: Lipca 09, 2016, 13:43:20 »
    Skrajni sa najgorsi. W kazdej religii, ale atencjoateizm jest calkiem najgorszy..

Cytat: Moontor
    Powód porażki tego turnieju wypatruję we własnej osobie dlatego postanowiłem już nigdy więcej nie organizować żadnych turnieji na NW.

Offline Hieronim114

• Użytkownik
    • bd w pułku
    « Odpowiedź #9 dnia: Lipca 09, 2016, 15:34:04 »
    Nie rozumiem takiej afery każda księga jest dla innej religii święta.

Nie ma wersetów o ucinaniu głów, ale była taka kara kiedyś dla morderców. (np. w państwie osmańskim lub krymskim chanacie)

Ale werset o mordowaniu innowierców jest troszeczkę inaczej się kończy "...ale kiedy oni się nawrócą lub nie będą czynić złych czynów i będą dawać jałmużnę, nie zabijajcie ich" ten werset jest trochę przestarzały i nie pasuje w dzisiejszych czasach. Był on stosowany od XI wieku do IX.

Ja tam nie pójdę na ulicę i nie zacznę strzelać do ludzi bo są niewinni.

Podzielam zdanie Lewa (lub lwa nwm)  i octavian anie każdy muzułmanin uchodźca nie każdy muzułmanin terrorysta.

ISIS było stworzone przez Baszara al-asada, obecnego dyktatora w Syrii.

Chcą werbować  ludzi mówiąc, że walczą o niepodległość Syrii.

Ale gdy mają już ludzi narkotyzują ich i zabierają dokumenty, pieniądze itp.

Trochę jak asasynów.

ISIS to już się nie wypowiem co za banda durni do którego dołączają podający się za muzułmanów amerykanie którzy chcą popsuć Islam.

Opowiedział o takim zdarzeniu pewien Czeczen z Rosji (dawnej Czeczenii).

A te skrajne treści są albo pozmieniane albo niedokończone lub trochę przestarzałe.

Najwyżej co mogę zrobić jako muzułmanin z bronią to walczyć o niepodległość państw lub ich bronić np. Palestyny, Syrii, Czeczenii, Ukrainy, itd. itp.

Nie jestem wrogi dla pozostałych religii, i (mam nadzieję) mam więcej przyjaciół niż wrogów.

Według mnie postępowanie "Katolicki kraj nie ma Islamu" lub "Islamski kraj nie ma Katolicyzmu"

ISIS jest finansowane przez USA, Izrael i wcześniej wspomnianego dyktatora Syrii Baszara al-asada.

Nie wykluczam też żydów bo mają prawo do życia tak jak odłamy chrześcijaństwa

A co do szatańskich wersetów nie są one prawdziwe i nie chciałbym w tą rozmowę wkładać więcej emocji.

My mamy jednego Boga w którego zawsze będziemy wierzyć.

Wy macie Boga w którego zawsze będziecie wierzyć.

Dziękuję, Pozdrawiam

Offline Lejba Goldszmit

• Użytkownik
    • Piwa: 65
    « Odpowiedź #10 dnia: Lipca 09, 2016, 16:05:39 »
    Wybacz Ive ale źle napisałem, miało być do Hieronima. Więc jeszcze raz, Hieronimie co sądzisz o szatańskich wersetach ?
    Ja osobiście jestem (Jarl) za ideą łączenia pułków Legia Nadwiślańska która była między 4pp a 5pp była dobra albo inne korpusy. Jak przedstawiciel polskich pułków są za proszą o komentarz.

Offline Hieronim114

• Użytkownik
    • bd w pułku
    « Odpowiedź #11 dnia: Lipca 09, 2016, 16:38:57 »
    Szatańskie wersety są szatańskie i nie pochodzą z Islamu jak chcesz to możesz sobie porównać. Te boginie były przed islamem w Mekce.

Tłumaczenie Koranu (rozdział Gwiazda 53):

http://www.planetaislam.com/koran_bielawski.html

Wersety szatańskie:

https://pl.wikipedia.org/wiki/Szata%C5%84skie_wersety

Offline Warder

• Użytkownik
    • Piwa: 239
    « Odpowiedź #12 dnia: Lipca 09, 2016, 23:47:01 »
            Problem tkwi w tym, że nikt nie chce dawać kasy. Nikt. Ani w Polsce, ani jak się okazuje w Niemczech, nie chce przyjąć kilkuset tysięcy ludzi którzy myślą, że cokolwiek im się należy. Jak chcą przyjechać, to proszę bardzo, spieniężyć co można po drodze i niech sobie pracują. Komu to wadzi? Byle, tylko PIP pilnowała, czy aby nie są łamane prawa pracownika w stosunku do nich. Sytuacja zdrowa - Prusy wzbogaciły się tak, gdy protestanci masowo po skasowaniu ich praw, opuszczali Francję.
             Tu pojawia się szereg problemów, chociażby bariera językowa. Zanim nauczą się polskiego minie co najmniej pół roku, jak nie rok, dwa. Do tego czasu, ich możliwości by sobie dorabiać nie są duże. Ci którzy mają solidny fach w ręku, wolą zaś jechać do UK czy Niemiec, jak i tak mają startować od 0, to lepiej być np. hydraulikiem w Berlinie niż Warszawie, to raczej oczywiste.
             Religia, religią. W każdej są jakieś zapisy, pozwalające mordować innych. Nie przeczę istnieniu Boga, ale to bardzo wygodne prawda? Przez lata, feudalizmu gdzie ponad 90% utrzymywało, malutką resztę, coś trzeba było tym chłopom powiedzieć. Bóg, tak chciał, urodziłeś się chłopem, to tylko podróż do lepszego świata - przejdź ją, jak trzeba, bo taka była jego wola.
             Dobrze też, pomyśleć, że walczy się za Boga - umrę to pójdę do nieba. Robię to co on chce. Bzdura. Ale coś trzeba powiedzieć debilom, którzy zamiast sobie normalnie żyć, latają z kałasznikowem, szukając szansy na lepsze, bardziej udane życie. Odwołać się do czegoś wyższego.
              To wszystko nie ma sensu - dla mnie już banda najemników, która żadną siłą wyższą gęby sobie nie wyciera, ma większy sens, zasługuje na większe poważanie, niż ktoś kto ubzdurał sobie, że Bóg chce aby ten walczył w jakiejś bezsensownej wojnie. Od lat, od deus vult, przed Got mitt uns, po dzisiejsze wydarzenia, ludzie szukali tego punktu zaczepienia, by czymś usprawiedliwić to, co robią.

Offline Netoman

• Bajkopisarz
    • Użytkownik
    • Piwa: 162
    « Odpowiedź #13 dnia: Lipca 10, 2016, 03:06:52 »
    Nie widzę sensu by łączyć przychodzących do europy imigrantów to tych samych ludzi walczących po stronie ISIS. Przecież państwo islamskie samo niszczy meczety i z równym zapałem zapija islamistów co innych, nie można radykałów i islamistów z miejsca wrzucać do jednwgo worka

Offline Hieronim114

• Użytkownik
    • bd w pułku
    « Odpowiedź #14 dnia: Lipca 10, 2016, 10:02:33 »
    Tak, to prawda to jest różnica, z tobą Warder też się zgadzam.