Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Brexit  (Przeczytany 5526 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Warder

• Użytkownik
    • Piwa: 239
    Odp: Brexit
    « Odpowiedź #30 dnia: Czerwca 25, 2016, 18:06:27 »
      Za ostatni punkt, zbanowałbym z dopiskiem "Fakt, poszukaj sobie bardziej ambitnego forum". Arystokratyczna wzgarda, niczym nie poparta, razi. Trebron, może tutaj za ostro przejechał się po Tobie wzdłuż i wszerz, wbijając nie tyle w podłoże, czy jeszcze robiąc dziurę w nim, ale jest to uzasadnione. Szczerze? Już dawno na tym forum, powinni zacząć banować na szerszą skalę. Zaniedbania, niedbalstwo administracji skutkuje tym, że wchodzi się już tu tylko dla beki. Jak tak dalej pójdzie, to skoro mam zmienne ip, to jedynym sensem jaki widzę w tym forum, to byłoby stworzyć pierdylion multikont i prowokować co to niektórych. A patrząc, na ten ostatni punkt, to byłoby bardzo łatwe xd

Offline Dragan

• BANITA
    • Użytkownik
    • Piwa: -14
    « Odpowiedź #31 dnia: Czerwca 26, 2016, 00:12:00 »
    Odpowiadając Bojarowi;

1. Gdzie niby napisałem że oszukują w sondażach? Napisałem, że nie warto im ślepo wierzyć (lub też w wersji dla mądrych inaczej którzy sami nie wyłapią o co chodzi - "głosować tak jak one mówią bo więcej osób a jeden głos i tak nie zmieni".)
    2. Taak? Zbierają już głosy pod petycją o powtórzenie referendum. W jeden dzień zebrali ponad milion, dodatkowo stale podnoszą się głosy mówiące że samo referendum nic nie zmieni wspierane FAKTEM, że referendum nie ma żadnej mocy prawnej zarówno w UK, jak i UE.
    3. Soros służy tu za przykład, obecny już od kilku lat kryzys jeszcze na dobre się nie skończył a już nadchodzi drugi. Zresztą, straszenie kryzysem w przypadku odejścia UK ma miejsce w polskich mediach odkąd w ogóle usłyszeliśmy o Brexicie.
    4. Serio nie wyłapałeś ironii? Wow. To patrz; osobiście uważam, że dzisiejsze zwycięstwo ze Szwajcarami to wedłg Ryśka też temat zastępczy mający przyciemnić sprawę TK :)
    5. Drukowanie szmatławców z Królową na pierwszej stronie i napisem stwierdzającym iż broni ona opcji proeuropejskiej chyba gdzieś ci umknęło.
    6. Dyskusji na ten temat nie będę nawet zaczynał, nie w takim miejscu :D
    Przyznam jednak, iż uwaga trafna. Gratuluję.
    7. Haha, czemu? Zabolało, panie nowoczesny?
    8. Napiszę jedną kropkę zamiast trzech: .
    9. Zdziwisz się.
    10. http://niezalezna.pl/81646-sa-pozwy-bedzie-wyjasnianie-nieprawidlowosci-i-falszerstw-wybory-prezydenckie-w-austrii-jak-kr
    http://pikio.pl/austria-prawica-podejrzewa-oszustwo-w-wyborach-prezydenckich/
    11. Pff, wspomniane kraje przynajmniej mają coś do gadania. Ze wszystkich obecnych tam rodaków, w referendum mogą wziąć udział tylko posiadający tamtejsze obywatelstwo, a tych jest zaledwie kilka tysięcy. Niecały jeden procent Polaków z brytyjskim obywatelstwem z pewnością jest wart wystosowania specjalnego apelu i powinien zaważyć na wyniku całego referendum. Tak, po raz kolejny się zgadzamy.
    12.
    Za ostatni punkt, zbanowałbym z dopiskiem "Fakt, poszukaj sobie bardziej ambitnego forum".
    Zbanowałbyś, ale nie możesz. Przeanalizuj to. Dostrzegasz? Widzisz? Tyle życia tu zmarnowałeś i niczego się dorobiłeś ;(
    Jakby to napisał pewien ktoś - "nie banujcie plox, chce beke mieć jeszcze chociaż troszku"

Arystokratyczna wzgarda, niczym nie poparta, razi.
    Poziom wypowiedzi na tym forum to dno, i nie mówię tu nawet o poziomie merytorycznym, kwiczy poziom poprawności wypowiedzi pod względem gramatyki. Ja rozumiem dysmózgię, dysgrafię, dyslekcję czy co wy tam jeszcze macie, no ale cmon, trzeba chcieć żeby coś osiągnąć. A nie tłumaczyć się że "moge robić błendy bo mam dysmózgie". A najśmieszniejsze jest to, że wy jeszcze zbieracie się w grupy i atakujecie ludzi którzy próbują was poprawiać. :D

Zaniedbania, niedbalstwo administracji skutkuje tym, że wchodzi się już tu tylko dla beki.
    Zgadzam się w 100% - szczególnie z ostatnią częścią - inaczej po przeczytaniu paru postów simskilla i jego obrońców uciekłbym stąd już pierwszego dnia. Na początku próbowałem pisać na poważnie, ale się nie da. Wy jednak jesteście w większości tak przewrażliwieni a jednocześnie odważni*, że to aż przyjemnie wejść tu od czasu do czasu i patrzeć jak prawdziwi gracze zachowują się w swoim naturalnym środowisku.
    *pod warunkiem że w pobliżu są koledzy którzy w razie co przylecą z odsieczą

stworzyć pierdylion multikont i prowokować co to niektórych. A patrząc, na ten ostatni punkt, to byłoby bardzo łatwe xd
    Prowokować? Do czego? Są tu tacy którzy nie potrafią skleić dwóch zdań składniowo, bo o interpunkcji czy ortografii to ja nawet nie wspominam. Uzupełniają ich jeszcze ci z zawyżonym ego, oraz jeszcze śmieszniejsi, ci którzy życie wirtualne stawiają sobie ponad rzeczywistym. Ich chcesz prowokować? Do Dyskusji? :D

Dwa słowa dla tego z cyferkami w nicku który postanowił zaimponować innym swą determinacją oraz wiedzą i zminusować moją wypowiedź pisząc w wyjaśnieniu głupotę.
    (click to show/hide)

To zapewne moje ostatnie słowa tutaj bo niemiła administracja nie pozwoli mi śmiać się z was dłużej, więc trzymajcie się wszyscy cieplutko. Szczególnie ty, Błądlwinku :*

Offline Trebron2009

• 2009
    • Użytkownik
    • Piwa: 353
    « Odpowiedź #32 dnia: Czerwca 26, 2016, 12:42:50 »
    Niezależna xD no skąd indziej przychodzą ludzie z tak nędzną wiedzą i tak niepopartym niczym poczuciem wyższości.
    Ogarnij się, ostrzegam ostatni raz - (po namyśle kolejny mute za recydywę). Trochę szacunku do rozmówcy bo zgrywasz się jak jakiś magister gardzący niewykształconym motłochem.
    Poziom wypowiedzi na tym forum to dno, i nie mówię tu nawet o poziomie merytorycznym, kwiczy poziom poprawności wypowiedzi pod względem gramatyki.
    Idź na forum ortograficzne, może znajdziesz swoich rozmówców na poziomie.
    Ja rozumiem dysmózgię
    Dysmózgia nie istnieje, nie sil się na terminy dla internetowych kozaków.

Offline Prußak

• Użytkownik
    • Piwa: 253
    • Ten, który mówi sam sobie dobranoc, dobranoc
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #33 dnia: Czerwca 26, 2016, 12:48:33 »
    Ohoho, mamy tutaj arystokrate, któremu mama kupiła internet na święta (data rejestracji) i znalazł forum mountblade. Do tego bardzo ładny wiek, widać, że młody i przeciwny kościołowi, na religie to pewnie chodzi, ale w głębi serca to wielki buntownik.

Dragan na stragan, może inne forum kupi taką wschodzącą gwiazdę
    Hah jesteśmy chyba jedynym klanem  który  grał z nimi spara  w którym nie było  Wulgaryzmu i kutni Ale za to mecz nie był  fair-play prośby  o  zablokowanie kamery obserwatora nic nie dawały  chociaż  na serwerze był admin...

Offline Warder

• Użytkownik
    • Piwa: 239
    « Odpowiedź #34 dnia: Czerwca 26, 2016, 20:47:59 »
        Po prostu go zbanujcie. Nie zdziwiłbym się gdyby to był Apo, we własnej osobie.

Offline Trebron2009

• 2009
    • Użytkownik
    • Piwa: 353
    « Odpowiedź #35 dnia: Czerwca 26, 2016, 22:08:11 »
    Przemyślałem sprawę, zdejmuję ci mute Dragan, pewnie go nawet nie odczułeś bo nie było cię na forum. Nie wiem czy celowo trollujesz żeby przetestować granice tolerancji i zagrać wszystkim na nosie czy po prostu taki jesteś ale właśnie to sprawdzimy. Masz szansę.

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    • Piwa: 612
    « Odpowiedź #36 dnia: Czerwca 26, 2016, 23:27:33 »
    Chciałem podyskutować. W sumie jednak nie wiem o co Ci chodzi Dragan.

Jakieś wyzywanie od krypto-nowoczesnych, straszenie Sorosem, i jeden wielki jazgod. W sumie nie wiadomo o co chodzi bo w tych postach nie ma ani krzty treści. Jako, że wyzywanie personalne nie ma sensu a nie mam nawet błyskotliwego pomysłu na to.. No to ten tego, odpuszczam sobie i poczekam na post, który zawiera jakiś argument albo treść poza jazgotem XD

Offline Guzarow

• Użytkownik
    • Piwa: 11
    • Master of Puppets
    « Odpowiedź #37 dnia: Czerwca 27, 2016, 00:01:19 »
    Tak wogóle, wiem, może nie piszę teraz na temat Brexitu, bo nie jestem za bardzo w temacie, ale gdzie tutaj drogi Draganie dostrzegłeś jakaś "dysmózgię" u ludzi się tu wypowiadających? ja tam nie wiem, ale ja nie mam problemu ze zrozumieniem tutaj kogokolwiek, wręcz powiedziałbym, że wszystko jest bardzo schludnie wypowiadane...myślę, że ja też nie mam problemów z wypowiedzią, ale może nas oświecisz...
    Pierwsza zasada każdej wojny - zabij, albo zostań zabity.

Offline Leinnan

• Użytkownik
    • Piwa: 61
    • Szczęść Boże, służby i loże
    « Odpowiedź #38 dnia: Czerwca 27, 2016, 00:37:04 »
    Jeśli UK wyjdzie(do czego zachęca ich sama Unia teraz: http://www.theguardian.com/politics/2016/jun/24/top-eu-leader-we-want-britain-out-as-soon-as-possible ). Już widzę, że jak UK wyjdzie to będzie płacić więcej niż płaciła do tej pory za samą możliwość utrzymania wolnego handlu z Unią. Do tej pory mieli wytargowany spory rabat, a nie bardzo widzę by UE chciało pokazać, że wychodzenie z niej to szansa na obniżenie kosztów. A obietnice zachęcających do brexitu sypią się jak domek z kart: https://www.youtube.com/watch?v=B0ktojE6WQA

Mit der Dummheit kämpfen die Götter selbst vergebens
    steam | slavic castles |  last.fm | moddb.com | Stary, najlepszy lider Sclavinii

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #39 dnia: Czerwca 27, 2016, 10:21:23 »
    To są brednie.

"Utrzymanie wolnego handlu z Unią" Slogan do postraszenia. Wszystkie kraje świata jakoś z Unią handlują i nie muszą w niej być. Taka pisanina i powtarzanie tych bredni to błazenada. Do tego UK jest poważnym importerem to nie ma nawet w Unii takich tumanów aby zakazywać wolnego handlowania z UK.

Ważniejszą sprawa to odpowiedź osi Berlin-Paryż na Brexit. Media głównego nurtu huczą, że Merkel i spółką chcą stworzyć superpaństwo europejskie a państw narodowych pozbawić min. armii, możliwości ustalenia podatków, własnego prawda, czy decydowaniu o relokacji uchodźców. Jeśli to prawda i te propozycje są poważne to Unia rozleci się szybciej niż ktokolwiek myślał.

Offline Hieronim114

• Użytkownik
    • Piwa: -2
    • bd w pułku
    « Odpowiedź #40 dnia: Czerwca 28, 2016, 11:04:47 »
    1. Drugie referendum oby było bo jak nie to my tu w unii jakieś 2 razy więcej imigrantów weźmiemy
    2. Destabilizacja unii nie wróży nic dobrego kiedy te dzisiejsze odpowiedniki PISu zagranicą dobiorą się do władzy jak sępy
    3. UK sobie poradzi ale my nie, i zjednoczenie europy się nie uda a UK podczas pewnie trzeciej wojny światowej (jeśli taka będzie) ucieknie i nie będzie próbowała tracić sobie wojsk
    4. Wielka brytania zrobiła "tutorial" dla innych państw "Jak wyjść z ue"
    "Kite plane hit steel must"

Dzieci z Georgem Bushem przed zamachem z 11 września 2001 roku

Offline Leinnan

• Użytkownik
    • Piwa: 61
    • Szczęść Boże, służby i loże
    « Odpowiedź #41 dnia: Czerwca 29, 2016, 12:13:23 »
    Dobry artykuł o koniecznej reakcji polskich elit na Brexit: https://oaspl.org/2016/06/29/brexit-czyli-test-z-dojrzalosci-dla-polskich-elit/
    Mit der Dummheit kämpfen die Götter selbst vergebens
    steam | slavic castles |  last.fm | moddb.com | Stary, najlepszy lider Sclavinii

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #42 dnia: Lipca 10, 2016, 09:52:03 »
    Jon Snow też skomentował Brexit:

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #43 dnia: Lipca 11, 2016, 00:23:52 »
    Fascynujące, aktor komentuje wydarzenia politycznie, no w końcu osoba publiczna, to się zna.
    IvE, co tobie jest?

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #44 dnia: Lipca 11, 2016, 09:00:05 »
    Nikt nic nie piszę to chciałem rozruszyć temat nawiązaniem do aktora z serii na topie !

Do tego jako osoba ciesząca się z Brexitu ten filmik ironicznie wstawiłem z tych powodów o których Ty napisałeś. Ludzie kompletnie nie wiedzą o co chodzi i sugerują się takimi aktorami jak te kobiece głosy co słychać w tle na tym filmie - przytakujące bez wysłuchania do końca :D
    « Ostatnia zmiana: Lipca 11, 2016, 09:18:30 wysłana przez ^IvE »