Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Brexit  (Przeczytany 5533 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline huth

• Piwa: 451
    Odp: Brexit
    « Odpowiedź #45 dnia: Lipca 11, 2016, 22:08:44 »
    no chyba że tak.
    kobietki które wskoczyłyby każdemu przystojnemu aktorowi do łóżka raczej rzadko chodzą na głosowania

Offline Hieronim114

• Użytkownik
    • Piwa: -2
    • bd w pułku
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #46 dnia: Lipca 12, 2016, 10:02:15 »
    Kurde... Po co taki długi temat?

Nie wyjdą i tak bo lubią straszyć Europe i potem negocjować liczby imigrantów i to będzie korzystne dla nich.
    "Kite plane hit steel must"

Dzieci z Georgem Bushem przed zamachem z 11 września 2001 roku

Offline huth

« Odpowiedź #47 dnia: Lipca 12, 2016, 18:29:28 »
    wieśniak

Offline Warder

• Użytkownik
    • Piwa: 239
    « Odpowiedź #48 dnia: Lipca 12, 2016, 22:02:10 »
    Fascynujące, aktor komentuje wydarzenia politycznie, no w końcu osoba publiczna, to się zna.
    IvE, co tobie jest?

Dopiero zauważyłem te posty. Gra o Tron, była kręcona w kilku różnych państwach Europy, dla tych aktorów, unijne swobody przepływu pracowników, kapitału itd. są akurat bardzo fajne.

Offline huth

« Odpowiedź #49 dnia: Lipca 13, 2016, 07:52:43 »
    Haha, serio myślisz, że akurat tym się harrington przejmuje? Że nie dostałby roli czy co?

Wysłane z mojego Xperia SP przy użyciu Tapatalka

Offline Octavian

• Użytkownik
    • Piwa: 454
    • 21. Pułk Piechoty THD
    « Odpowiedź #50 dnia: Lipca 14, 2016, 08:44:07 »
    Na początku ta informacja dotarła do mnie w taki sposób - że Anglicy wychodzą z Unii bo mają dość emigrantów i wybuch tam teraz fala nienawiści do Polaków, zamordowano nawet Polkę.
    Z tego co rozumiem, morderstwo Polki nie miało związku z wyjściem Brexitem, przypuszczam też, że bez emigrantów już ich gospodarka sobie nie poradzi, podobnie jak Francji czy Niemiec.
    Ciekawie będzie teraz zobaczyć ci się stanie, tzn. jak w praktyce to się skończy.

Mimo wszystko mam wrażenie, że on jakoś Polaków ostatnio mniej lubią.

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    • Piwa: 612
    « Odpowiedź #51 dnia: Lipca 14, 2016, 09:56:53 »
    Cebulactwo angielskie nie lubi polaków bo są dla nich największym zagrożeniem. Ciapaków się boją do tego ciapaki są na uboczu. Normalni anglicy mają to po prostu gdzieś. Zresztą pamiętajcie, że ta niechęć działa w
    dwie strony - polskie cebulaki też nie lubią anglików.

Co nie zmienia faktu, że nikt przecież nikogo deportować nie będzie a więc ta fala nienawiści nie ma sensu. W dłuższym rozrachunku mogą co najwyżej zastopować napływ nowych imigrantów.

Offline Eltarek

• Użytkownik
    • Piwa: 263
    • heyyeyaaeyaaaeyaeyaa
    « Odpowiedź #52 dnia: Lipca 14, 2016, 10:39:01 »
    Daniel Cohn-Bendit: "to nie uchodźcy byli problemem, ale Polacy"

Według polityka niemieckich Zielonych, kwestia uchodźców była w tej kampanii drugorzędna: - Brexit uzasadniano tym, że do kraju zjechać mogą miliony Turków. Ale już w trakcie samej kampanii referendalnej to nie uchodźcy byli problemem, ale Polacy. To nie miało związku z uchodźcami, ale ze swobodnym przepływem ludzi wewnątrz Unii Europejskiej i ze społecznymi nierównościami. Chodziło o to, że ludzie w Wlk. Brytanii, Francji czy Niemczech mieliby rzekomo pracować za dumpingowe płace, jak w Polsce. To przeciw temu skierowana była kampania.

Co o tym sądzicie? Wychodzi na to że Niemcy jak zwykle wiedzą co dobre dla wszystkich lepiej niż sami zainteresowani. A Zieloni najwyraźniej chcą nam dokopać.

Tu źródło
    "To nie jest karuzela śmiechu, lecz pociąg jadący w jedną stronę" - Jarl o dziale Klany

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    • Piwa: 612
    « Odpowiedź #53 dnia: Lipca 14, 2016, 14:31:52 »
    Poniekąd to prawda ale z tym dumpingiem to brednia

Jednak mediana (są odstępstwa od nich) powodów jest taka:

-Polaków jest najwięcej, że wszystkich grup, które emigrowały,
    -Polacy okazują największą otwartą niechęć wobec Anglików,
    -Jako naliczniejsza grupa i najlepiej widoczna podczepiają się pod  wizerunek Polaka inne grupy ze wschodu, potem człowiek o słowiańskich rysach kojarzony jest z Polakiem,
    -Polacy to największe zagrożenie na rynku pracy dla Anglików również w innych branżach niż typowo robotnicze,

A więc ogólnie w związku z tymi powodami robotnicy, którzy godzą się pracować za tyle i wyglądają jak słowianie się kojarzeni z Polakami. I nie są kojarzeni dobrze bo Polacy okazują niechęć i działa to w obie strony.

Jednak gdyby nie oni to płacę by musiały pójść w górę aby ktoś pracował. Jednak jeśli płace by poszły w górę to musiały by pójść za tym ceny a część zakładów by upadła. A więc nie było by lepiej dla Anglików tylko gorzej. No jednak czego spodziewać się po przedstawicielu zielonych :D

A więc ogólnie lepiej zwalić na Polaków jako na najliczniejszą grupę i tyle. Jakiś powód musi być. Tak samo my zwalamy na ruskich i innych a powodem jesteśmy my sami :P Imigracja polska jest dla Anglików czy tego chcą czy nie korzystna.