Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: [Native][SSiJ][PP16] Sojusz Starych i Jęczących  (Przeczytany 11230 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Sarracen_Sebek

• Użytkownik
    • Piwa: 33
    Odp: [Native][SSiJ][PP16] Sojusz Starych i Jęczących
    « Odpowiedź #45 dnia: Lipca 16, 2016, 23:34:07 »
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)

Offline Dyktator

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 1002
    « Odpowiedź #46 dnia: Lipca 16, 2016, 23:41:05 »
    Osiągnijcie chociaż połowę tego co my to pogadamy.

SRC:
    (click to show/hide)

Ale tak trzymając się całości twojej wypowiedzi, to bije od niej właśnie tym, o czym mówiłem. IvE, to jest właśnie turniej dla dziadków. Prawie wszyscy biorący udział, to właśnie tacy, jak wy. Spójrz na IPL - są jeszcze większymi dziadkami, niż REF, a jednak biorą udział (chociaż wiedzą, że mająmarne szanse na ugranie czegokolwiek). Gdyby wszyscy mieli podejście, jak ty, to nikt by w tym nie zagrał i dlatego właśnie raczej wycofuję się z organizacji PP, jak i czegokolwiek na tej scenie. Macie po prostu niezdrowe podejście i mi się nie chce was prosić o możliwość zrobienia dla was czegoś niepowtarzalnego w tej grze.
    Premier TFW 2015-2019
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)

Offline Warder

• Użytkownik
    • Piwa: 239
    « Odpowiedź #47 dnia: Lipca 17, 2016, 00:07:29 »
         Dyktator - reprezentacji bym nie liczył. Ten sam problem co z WV, które mogłoby sobie przypisać wygraną i dojście do półfinału. Jednakże, to inny turniej, jakkolwiek skład może być podobny, to grała reprezentacja Polski a nie WV/SRC. Ja doskonale rozumiem o co chodzi, że skoro 7 graczy/8 było z SRC to faktycznie grało SRC, czy WV wcześniej . Ale ten puchar powędrował do zupełnie innej gabloty. A to gabloty się porównuje. Czyli pozostaje nam,  kilkukrotne zwycięstwo w pucharze Polski, Słowian v ścisła czołówka ENL w przypadku REFu, pamiętam, że odpadli w półfinale z 22ndem.
         To może być ironiczne, bo jeszcze gdy REF grał i to dużo, gdy klepał klany typu PE(które grało jeszcze więcej, bardzo szybko nadrabiając do czołówki) to WV go ogrywało. WV wygrywało mecze, tworzyło trzon reprezentacji, gdy gra była o wiele świeższa, konkurencja większa, klanów zaś 3-4 razy tyle co za czasów SRC. A jednak REF, turniejowo okazał się być lepszy. Przy tak nieregularnie organizowanych turniejach, często trwających dość długo czasu, miał to szczęście, że wstrzelił się w moment i tyle. Takie życie xD Gdyby ktoś wpadł na native, na ten sam co pomysł co Veinrus, czyli stworzenia gabloty chwały, w której porównywano by tylko osiągnięcia na arenie międzynarodowej, to nie wiem czy WV mogłoby cokolwiek sobie dopisać - bo złojenie dupska, każdemu kolejnemu klanowi, raczej się nie liczy.
          Zresztą, był długi okres, gdy REF uchodził za ścisłe top 3 na świecie i nikt tego nie kwestionował. Taka sytuacja, gdy na polskich serwerach grało tak koło godziny 19:00 więcej osób, niż dziś czy rok temu na wszystkich łącznie o tej porze.

Offline Netoman

• Bajkopisarz
    • Użytkownik
    • Piwa: 162
    « Odpowiedź #48 dnia: Lipca 17, 2016, 00:57:40 »
    SRC było w czołówce WNLa w którym brało udział znacznie więcej drużyn, a gra była jeszcze bardziej kompetywna. Najwięcej klanów przypadło na czasy WNL3 i WNL4 - W WNLu3 SRC wygrało x RNGD, przegrało z AE a potem RNGD wygrało z AE co oddaje jak równa była rozgrywka. Dopiero wakacje i wyjazdy nas powstrzymały. A w WNLu4 SRC było najlepszym klanem jednonarodowym, i radziło sobie nawet z najlepszymi. SRC to ścisła czołówka 3 lat kiedy na scenie działo się najwięcej jeśli chodzi o turnieje.

Offline jurdas

• Użytkownik
    • Piwa: 31
    • PE_giermek_Jurdas
    « Odpowiedź #49 dnia: Lipca 17, 2016, 07:28:25 »
    Możecie ciągnąć tą dyskusję w nieskończoność. Prawda jest taka, że scena warbanda po prostu rozwijała się jak scena każdej innej gry. Najpierw powstają grupy do wspólnej gry(klany jak zwał tak zwał), z czasem zaczynają "oficjalne" mecze między nimi. Z czasem ktoś wpadł, a czemu by nie zrobić turnieju? No i zrobił. Zwykle na początku drużyny jednonarodowe walczyły sobie ze sobą, z czasem zaczęły się klany międzynarodowe, które wypchnęły większość klanów narodowych. Część wypchniętych klanów się porozpadała, część grała dalej uchodząc za średniaków, ale na których trzeba spiąć się, żeby ich ograć. Z czasem dorastają bądź weszli w dorosłe życie, skończyły się dramy, a scena powoli umiera. - tak wygląda mniej więcej scena przeciętnej gry, która nie jest spierana przez wydawców na multiplayerze(w tym warbanda). Warband i tak sporo lat przeżył z ludźmi, którzy łupali w to od początku. Ba, moim zdaniem, gdyby gra była stworzona przez bardziej ogarnięte studio, które potrafiło by dostrzec możliwość grania pro to kto wie, czy dzisiaj na IEM-ach obok CSa, LoLa nie oglądalibyśmy części z nas na twitchu czy na żywo na wielkiej scenie.
    Z perspektywy tylu lat śledzenia czy grajkowania(bo graniem mojej gry w życiu bym nie nazwał :v ) i tak jestem dumny, że "nasi" potrafili się cały czas utrzymać w czołówce (czy to Ref i WV/Trynity, czy SRC i PE[które mimo mniejszych sukcesów też potrafiło namieszać w górnej tabeli największych rozgrywek na scenie] no i też oczywiście nasza repra). Byliśmy młodsi - były spiny, scena była ciekawa, a większość z nas po zrzuceniu plecaka siadała do komputera i nadrabiała tawernę i fora klanowe. Z czasem między klanami wrogość spadała, by z czasem nawet wrogie(to jest za mocne słowo, ale fajnie podkreśla dawne stosunki między klanami) klany zawierały "sojusze" czy łączyły się ze sobą(np. poroniony projekt Commonwealth między SRC i PE, z którego w sumie i tak niewiele wyszło, jedyne co zrobiło to to, że nabrałem neutralnego stosunku do większości SRCmanów, przestając ich prowokować na serwerach z byle powodów jak się dawniej zdarzało).
    Jednak najbardziej mnie cieszy, że ci starzy grajkowie, co tyle tysięcy godzin zmarnowali na Warbanda nadal potrafią razem spotkać się na tsie, pogadać czy popykać jakiś okazyjny turniej na luzie(tak, obecny SNLu, mam ciebie na myśli) i nadal się trzymają mimo upływu tylu lat, gdzie z ludzi kryjących się pod danymi nickami z czasem staliśmy się dobrymi kumplami, znającymi praktycznie wszystkie swoje dane i kontakty(ach te wydzwanianie po ludziach i spamowanie fejsa przez Blackhawka :v ). Dlatego mam nadzieję, że uda się zorganizować ten ostatni już raz PP, by te wszystkie bandy w większości dorosłych już emerytów warbanda mogły się trochę rozerwać.
    To już końcóweczka moich wypocin, ale chciałbym, by Bannerlord, o ile TW tego nie zepsuje uczył się na historii warbanda i był już kompetytywny od praktycznie samego początku.
    Cześć, tu Damian, pozdrawiam was wszystkich i jedziemy kochani.
    Macie dodatkowo nutkę do letkury. Ive, ty stara cholero! :v https://www.youtube.com/watch?v=kZT-pFb4Fa8
    « Ostatnia zmiana: Lipca 17, 2016, 09:02:24 wysłana przez Koxxus »
    [wycięte z banlisty]blackhawk (13.08.2012) - prowokacje- zakaz pisania do odwołania. //sir Luca

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    • Piwa: 612
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #50 dnia: Lipca 17, 2016, 09:22:55 »
    Jurdas masz rację. No i Warder też. REF był 2x najlepszym klanem jednonarodowym 2x3 w Europie. Ścisłe top europy. A nie rozdrabnianie się po regionalnych cupach czy chwalenie się z indywidualnych osiągnięć. REFowiec był w każdej reprze od początku i nie mam zamiaru sobie tego przypisywać. A osób i graczy było znacznie więcej i grało się po więcej osób niż w tych dalszych turniejach co opisujesz dyktator.

Dlatego ja nie mam zamiaru grać w atmosferze wytykania i prowokowania bo REF. Jak się okazało, nie potraficie się zdystansować i odwalacie patolę. Gdybym ja Dyktator Ciebie fejkował i LoR a w drugim teamie BC to by się skończyło wielkim bólem pupy. To jednak nie mój styl, ja trolluję ale są granicę dobrego smaku. Chłopakom pozostałym, których to dotknęło jednak to się nie podoba i nie mają zamiaru brać udział w takiej patologi. I im się nie dziwię. Mnie to sobie możecie atakować, mnie nic nie ruszy ale innym się nie chcę użerać z jakimś LoRem prowincją jakąś okrutną i do tego piłem z osiągnięciami.

Normalnie to powinniśmy pokazać wam faka i was olać ciepłym moczem po takiej akcji. Jednak mamy zamiar grać tylko pod innym tagiem. Doceńcie co macie. Bo szczerze mówiąc nawet ja, który mam wyjebane mam was dość. Odwalacie patologię a potem jeszcze od nas czegoś wymagacie. Szczerze to aż mi trochę szkoda, że nie dowodzi Luca albo Pifcio on by was po prostu wybanował i spokój xD

Dlatego akysz. I bierzcie przykład z prawdziwych porządnych marek jak PE.

Offline Netoman

• Bajkopisarz
    • Użytkownik
    • Piwa: 162
    « Odpowiedź #51 dnia: Lipca 17, 2016, 10:02:23 »
    Ive, wcale by nas nie ruszyło gdybyś rozegrał sobie mecz LoR vs BC. Tyle że musiałbyś zgarnąć do tego trochę ludzi, a skoro miałeś z tym problem przed meczem, to teraz nie byłoby lepiej. My się stawiliśmy, i chcieliśmy coś porobić - i sobie porobiliśmy. Szczerze? Nie dbamy o waszą spinę i urażoną dumę. Jedyne co nas delikatnie ruszyło to wasze odejście od oststniego pucharu -  ale to też kwestia mało osobista, a dla dobra społeczności, by zgarnąć jak najwięcej ludzi na ostatni turniej.
    Wytykasz LoRowi brak osiągnięć? To był klan w którym nie było żadnej spiny o wyniki, nie licząc meczu z BC, jedynego czasu gdy Apo chłopaków sprowokował. Nie grali międzymarodowych meczów, bo nie było im to potrzebne - grali sobie totalnie dla zabaqy, co można bardziej porównać z obecnym REFem niż tym który kiedyś konkurował z najlepszymi.
    "Ref nie rozdrabniał się po regionalnych cup'ach" rozdrabnianie się by nastąpiło gdyby SRC zrezygnowało z gry w WNLu na korzyść SNLa, my tylko użyliśmy go by sobie pograć i poćwiczyć. To nie jest kwestia afiszowania się tytułem, bo w ścisłej czołówce  europejskiej też byliśmy, i to jak wspomniałem, w czasach gdy z 50 klanów biorących udział w lidze, w pierwszej 10 tylko SRC i Francuskie Legend się utrzymywało. Przy czym to SRC plasowało się wyżej, wygrywając z żabojadami.
    Teraz wyciągasz format meczu jako rzekomą przewagę przez to że grało się w większym formacie? Ja jebię, to tak jakby dyskredytować wygraną w meczu piłki nożnej gdy było 9v9 a nie 11v11. Grało wtedy więcej graczy? Nie prawda. Może i klany miały większe rostery, ale to kwestia tego że ludzie sobie ławkowali. Później tacy ławkersi założyli własne klany i zaczęli ćwiczyć na tyle by coś osiągać, szukając szansy by dogonić najlepszych.
    « Ostatnia zmiana: Lipca 17, 2016, 10:28:01 wysłana przez Koxxus »

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #52 dnia: Lipca 17, 2016, 10:20:21 »
    No nic nie zgadzam się i moglibyśmy to ciągnąć. Nie ma to jednak sensu. Moje kochane misiaki.  Nie będzie REFu bo taka nasza decyzja i musicie ją uszanować. Zagrać zagramy, pewnie z roszadami w składzie bo mało jest członków w ogóle zainteresowanych WB a co dopiero PP. A więc jakiś team z tego powstanie.

A na pojednanie Stonóg:

Offline Ganczo

• Użytkownik
    • Piwa: 253
    • Napoleon jest moim ulubionym wodzem
    « Odpowiedź #53 dnia: Lipca 17, 2016, 10:22:38 »
    Jurdas masz rację. No i Warder też. REF był 2x najlepszym klanem jednonarodowym 2x3 w Europie. Ścisłe top europy. A nie rozdrabnianie się po regionalnych cupach czy chwalenie się z indywidualnych osiągnięć. REFowiec był w każdej reprze od początku i nie mam zamiaru sobie tego przypisywać. A osób i graczy było znacznie więcej i grało się po więcej osób niż w tych dalszych turniejach co opisujesz dyktator.

Dlatego ja nie mam zamiaru grać w atmosferze wytykania i prowokowania bo REF. Jak się okazało, nie potraficie się zdystansować i odwalacie patolę. Gdybym ja Dyktator Ciebie fejkował i LoR a w drugim teamie BC to by się skończyło wielkim bólem pupy. To jednak nie mój styl, ja trolluję ale są granicę dobrego smaku. Chłopakom pozostałym, których to dotknęło jednak to się nie podoba i nie mają zamiaru brać udział w takiej patologi. I im się nie dziwię. Mnie to sobie możecie atakować, mnie nic nie ruszy ale innym się nie chcę użerać z jakimś LoRem prowincją jakąś okrutną i do tego piłem z osiągnięciami.

Normalnie to powinniśmy pokazać wam faka i was olać ciepłym moczem po takiej akcji. Jednak mamy zamiar grać tylko pod innym tagiem. Doceńcie co macie. Bo szczerze mówiąc nawet ja, który mam wyjebane mam was dość. Odwalacie patologię a potem jeszcze od nas czegoś wymagacie. Szczerze to aż mi trochę szkoda, że nie dowodzi Luca albo Pifcio on by was po prostu wybanował i spokój xD

Dlatego akysz. I bierzcie przykład z prawdziwych porządnych marek jak PE.
    Ten kij ktory tak nosisz Ive musi uwierac. Jak to graliśmy, kazdy z nas chcial ci cos pokazac. Niektorzy, ze pieprzenie glupot o tym jak inni sa stulejami jest zalosne, drudzy ze mimo tych "osiagniec" każdego mozna popchnac, trzeci zebys nie wystawial ludzi do wiatru.itp. itp. Stary, serio, ale skoro przy wiekszosci okazji nazywasz mnie dzieciakiem czy stuleja XD, to gwarantuje ci, ze LoR jako druzyna odbilby ci piłeczkę w twarz z pelnym usmiechem na ustach. A tak? Pokazales tylko ten slynny "brak psychy" jak w tygodniowych klanach. I tak potraktowalismy was ulgowo, zobacz ostatni mecz z LoRu z UP i dziekuj xD

Cytat: Moontor
    Powód porażki tego turnieju wypatruję we własnej osobie dlatego postanowiłem już nigdy więcej nie organizować żadnych turnieji na NW.

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #54 dnia: Lipca 17, 2016, 11:41:42 »
    Nie małem neta cały dzień. Udało mi się ogarnąć paredziesiąt minuta przed meczem a nikt mi prawie nie odpisał ostatecznie zjawiły się dwie osoby. Nie moja wina, że nie ma zainteresowania graniem w REFie a okoliczności nie były sprzyjające bo potem i tak musiałem wyjść.

Psychę mamy bo nie musimy fejkować i odwalać. Nikomu się jednak nie chcę wysłuchiwać jęczenia i wyzywania kogoś nieznajomego a do tego podszywania się.

Wszystko sprowadza się więc do mojej osoby. Nie wiem co ci zrobiłem i za co chowasz urazę skoro niczego w złej wierze nie pisałem. Owszem często robię przytyki różnym osobom aby je sprowokować lub podsycić dramę. Co do naszej "intymnej" rozmowy. Po prostu chciałem Cię zmotowywać i napisać, że nie ma co zamulać. Jesteś inteligetny i zdolny to nie ma co być stulejarzem bo to zmarnowany potencjał. Ty wziąłeś to jako personalny atak i chowasz urazę. Cóż na pewno nie taki był mój zamiar, i nie masz o co się fochać. Jak chcesz to chowaj urazę lub nie. Ja tam nic do Ciebie nie mam. Sądziłem, że masz do tego dystans. No ale no offense.

No i to tyle. Wszystko zostało już napisane. A mój nowy-stary team z chęcią z Lorem zagra.

Offline Sarracen_Sebek

• Użytkownik
    • Piwa: 33
    « Odpowiedź #55 dnia: Lipca 17, 2016, 11:46:02 »
    Proszę zostawić SRC w spokoju i nie wciągać do bezsensownych dyskusji. Z poważaniem szef SRC.

Offline Ganczo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #56 dnia: Lipca 17, 2016, 11:52:31 »
    XD

Prztyk za prztyk i elo c:. Co do odwalania, zaluje, ze nie chcialo nam sie bardziej.
    Oglaszam sie oficjalnie fanboyem SRC. Psst Sebek, obronisz mnie :c?
    "Nic do ciebie nie mam". No ja tez, probowalem wyjasnic ci to na steamie, ale wyskoczyles z ryjkiem xD. Gra, jak nazwa wskazuje, jest zeby grac. A ze czerpiemy z tego mega fun to chyba dobrze, zwlaszcza ze nie oszuukujmy sie dales sie sprowokowac strasznie

Powód porażki tego turnieju wypatruję we własnej osobie dlatego postanowiłem już nigdy więcej nie organizować żadnych turnieji na NW.

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #57 dnia: Lipca 17, 2016, 11:52:48 »
    Proszę zostawić SRC w spokoju i nie wciągać do bezsensownych dyskusji. Z poważaniem szef SRC.

Akceptuje i obiecuję więcej tego nie robić Z poważaniem REF.

Offline Dyktator

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 1002
    « Odpowiedź #58 dnia: Lipca 17, 2016, 12:55:17 »
    Nie chce mi się tego wszystkiego czytać, więc generalnie powiem tak. W ten sposób nie "ochronisz dobrego imienia REFu". A swoimi słowami (również tymi via priv do różnych ludzi) pokazujesz tylko, że REF zasłużyło sobie na te lata kpin, bo takich, jak ty, było więcej. Zawsze stroszyliście piórka i głosiliście się najlepszymi z lepszych. Inni byli dla was "no-namemami i noobami" i tak potraficie potraktować w zasadzie każdego. I dlatego "historia" oceniła was krytycznie i po waszym odejściu zaczęto z was szydzić (a zaczęło się zapewne od tych wszystkich, których potraktowaliście wcześniej źle). A prawda jest taka, że jedynymi waszymi "osiągnięciami" są trzecie miejsca i nigdy niczego nie wygraliście (nawet Pucharu Polski). Jedynie próbujesz sobie jeszcze przypisywać osiągnięcia np. za NC poprzez cudzych graczy, którzy kiedyś byli u was.  A to tak, jakby Lech Poznań przypisywał sobie osiągnięcia Bayernu, bo Lewandowski tam gra. Moim zdaniem nawet większość newbie będzie kpiło sobie z REFu jeszcze przez lata na Bannerlordzie. Powiedziałbym wręcz, że biorąc udział mimo wszystko w tym PP pod oryginalną nazwą (wraz z inymi) i pokazując dystans do tego wszystkiego, mielibyście największą szansę, by zamknąć ten cały okres od upadku REFu, gdy wszyscy sobie z was kpili i śmiali. Inaczej to odchodzicie nie tylko jako jeden z najbardziej zasłużonych i rozpoznawalnych klanów, ale również jako jeden z największych raków polskiej sceny.

Do Wardera
    (click to show/hide)

I mówisz, że innych też ten trolling obraził, IvE. Przepraszam w imieniu klanu wszystkich tych, którzy poczuli się urażeni tym. Sądzę jednak, że podkoloryzowałeś sobie, bo to głównie Ciebie zabolało. Uwierzę, że jeszcze Chidoriego, ale reszta? Dominique na pewno nie, Arthasana też znam na tyle, by wiedzieć, że by się za takie coś nigdy nie obraził (może co najwyżej mówić, że tak i w ten sposób też trollować), a Talar i Ryszard? Wątpię, by o tym w ogóle wiedzieli. Rome również ma wyrąbane i z dystansem do tego podchodzi.

Gdybym ja Dyktator Ciebie fejkował i LoR a w drugim teamie BC to by się skończyło wielkim bólem pupy.
    Ciebie nie fejkowałem, ale rób co chcesz. Ja mam na to wyrąbane, o ile w pewnym momencie zostanie powiedziane, że to żart (tak, jak zawsze to jest w przypadku takich trollingów), to się nie krępuj. Żadnego bólu by u nas nie było, zapewniam Cię :) Poza tym ja już byłem fejkowany, chociażby na Deluge i jakoś nigdy nie miałem o to pretensji, bo sytuacja była wyjaśniona później. Co innego, gdyby ktoś fejkował innych i robił z siebie debila pod cudzym nickiem. To już jest oczernianie.
    Premier TFW 2015-2019
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)

Offline Ganczo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #59 dnia: Lipca 17, 2016, 14:24:13 »
    Wyjasnijmy to sobie na meczu xDD