Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: [Native][SSiJ][PP16] Sojusz Starych i Jęczących  (Przeczytany 11147 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    • Piwa: 612
    • Steam ID: Mój status Steam
    Odp: [Native][REF][PP16] Refesesesesferes
    « Odpowiedź #30 dnia: Lipca 07, 2016, 13:31:03 »
    Nasz roster powiększył się do 20 graczy.

Zapraszamy też do wyzywania na sparingi. Bierzemy też udział w Letniej Lidze Summertime Blues.

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #31 dnia: Lipca 13, 2016, 17:32:56 »
    ...
    « Ostatnia zmiana: Lipca 13, 2016, 17:48:42 wysłana przez ^IvE »

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #32 dnia: Lipca 14, 2016, 10:19:48 »
    Moje owieczki. Wszystkich kochamy i szanujemy. REF jednak nie wykazuję zainteresowania graniem. Samo zaś pojawienie REFu stało się pożywką dla toksycznych sytacji. Jako, że jesteśmy za starzy na zabawę w piaskownicy a chęci brak. Zainteresowani zagrają w innym zespole pod innym tagiem. Czyli gramy w innej formie z tymi co chcą. Marka REF zaś odchodzi do zasłużonych annałów historii.

Miłego !
    « Ostatnia zmiana: Lipca 14, 2016, 10:34:38 wysłana przez ^IvE »

Offline Filcefix

• Użytkownik
    • Piwa: 148
    • Średniowiecze, zabawy tarczą i mieczem.
    Odp: [Native][SSiJ][PP16] Sojusz Starych i Jęczących
    « Odpowiedź #33 dnia: Lipca 14, 2016, 16:33:01 »
     Czyli nic nowego.
    Dużo gadania, jeszcze więcej gadania, 50% szans na choć jedną akcję i na tym koniec :D

Offline Dyktator

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 1002
    « Odpowiedź #34 dnia: Lipca 14, 2016, 16:55:48 »
    To IvE, on lubi narobić zamieszania. Ale spoko, pewnie PP i tak się nie odbędzie, bo moja granica cierpliwości jest już prawie przekroczona. Od zeszłego miesiąca rzeźbię już żeby ten PP był świetnym finałem Warbanda. Ciągle jednak albo ktoś jęczy, albo kombinuje. Najczęściej jednak ludzie lubią przekreślać plany, a potem wymagać ich realizacji. I tak zrobiłem tutaj dużo i nie muszę nic udowadniać. To, że jeszcze coś tu robię to gest dobrej woli, ale chyba zbytecznej.
    Premier TFW 2015-2019
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #35 dnia: Lipca 14, 2016, 17:20:33 »
    W REFie tylko ja śledzę co się dzieję z Pucharem. Nikogo nie będę targał więc za uszy. Jest parę chętnych to sobie pograją i tyle. Nie będą też grał pod tagiem REFu tylko dlatego, żeby ktoś mógł sobie napluć na niego. Nie te lata.

Dlatego zagra ten kto chcę. A SSiJ to tymczasowa propozycja nazwy.

Offline Warder

• Użytkownik
    • Piwa: 239
    « Odpowiedź #36 dnia: Lipca 16, 2016, 20:57:04 »
       Spokojnie ludu tawerny, oto przybywam.
       Mam doświadczenie, wraz z kolegą chodziłem po tsach jakichś randomów, wmawiając ludziom, że poszukujemy subsekcji pewnego klanu. Metin, Tibia, Kurnik, wszystko! Jak multigaming, to na całego. Nawet w ramach, zachęty śpiewaliśmy im nasz zmyślony hymn "To IPL, nie musisz mieć skilla by zostać rycerzem". Także, wraz ze znajomymi zorganizowaliśmy sparing, IPL v WV, gdzie IPL wygrał pierwszą mapę, co jest o tyle imponujące, że dokonał tego nie mając w składzie ani jednego gracza z IPLu.
       Dlatego, turniej zostanie uratowany.
       Śmiało możemy odegrać: REF, WSC, IPL i co jeszcze się kryje w waszych mokrych fantazjach, o tym, by móc rozłożyć się jak lew na swej ofierze, na tej scenie, wy młodzi zdobywcy, śmiałkowie i argonauci warbanda. Zakrzyknąć, nowym pokoleniom Bannerlorda, że oto klan Kosmicznych Wybrańców Killer223, a także cała scena legła u waszych stóp, w ostatnim rozegranym pucharze. Tu "Wilcy" jeszcze "wyjoo" z rozpaczy, REF nawet adminów ze wstydu już tak nie wciska - wszyscy dostali wpiernicz. I wszystko jasne, kto najlepszym klanem w historii, bo przecież udowodniły to najbardziej prestiżowe rozgrywki.
       Chętnie w tym pomogę. Nawet mam pomysł, że jak już przegramy jako WV, to nim wyjdę napisze jako Gornn "Co za głupie stuleje". Dla dodania wiarygodności, oczywiście.

Tak bardziej serio : Dyktator, fajnie, że Ci się chce, że coś robisz, angażujesz się. Ale IvE ma 100% racji, decydując się grać pod zupełnie inną nazwą. Na jego miejscu też, nie chciałbym, aby łączono drużynę emerytów, z tamtym REFem. By ktoś sobie wpisał, że ograł REF 16:0, do oficjalnej historii swoich starć, gdzie każdy wtajemniczony będzie wiedział, że ten REF prezentuje poziom przeciętny, a samo zwycięstwo niczym się nie różni od ogrania jakichś bobów z zagranicy, którzy rozpadną się za tydzień. Tyle, że "hurr durr, ktoś kiedyś przeczyta o naszym klanie na WB, jak będziemy grać w bannerlorda, to powiemy, że ograliśmy REF".

Offline Dyktator

• Administrator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #37 dnia: Lipca 16, 2016, 22:09:20 »
    Tak bardziej serio : Dyktator, fajnie, że Ci się chce, że coś robisz, angażujesz się.

No już mi się nie chce właśnie.

I nie chodzi tylko o REF. Próbowałem zrobić ostatni PP ze wszystkimi możliwymi siłami, ale cały czas ktoś o coś jęczy i co chwilę wszyscy zmieniają zdanie. Żeby zrobić coś tak dużego ,co było planowane, nie może być takiej niestabilności. A tymczasem, co chwilę słyszę, jak się teamy rozpadają, bo się dwóch liderów pokłóciło o jakąś pierdołę i nie chcą brać udziału już, mimo że grają po kilkadziesiąt godzin tygodniowo, inni się rozpadają, bo liderowi odechciało się grać, a oni mimo, że mają ludzi, to nie zagrają. Kolejni też się o inną pierdołę pokłócili, kolejni mówią i tak i nie i mam się domyślać, czy zagrają itd. Co widać po szacowanej liczbie zespołów - 7 do ... 17. No i rozumiem, że teraz mam przygotować kilka różnych scenariuszy przebiegu turnieju, by dopasować do wszystkich możliwości, hm?

Druga sprawa, to dziecinne fochy, jak w przypadku IvEgo, które mnie nudzą po prostu już. Ten PP miał mieć kilka usprawnień opierających się na tradycji starych zespołów. A tutaj się obraził za taki sami trolling, jaki każdemu można wyciąć. Jak REF ogłaszał się latami najlepszym klanem we wszechświecie i kpiło się tam z mniejszych zespołów (choćby Pifcio praktykował), to były fajnie żarty i zabawnie, jak tutaj zaśmiano się z REF, to jest już wielka uraza (nie powiem nawet już, jak się IvE potem rzucał, nawet Dominika wywalił za to, że ten podtrzymał na moją prośbę żart i potwierdził IvEmu, że grał tam...). Ja rozumiem, że przesadą jest, gdy ktoś, kto nic nie osiągnął, albo jest nowym graczem i śmieje się z REF, to nie jest to na miejscu, ale to się już dawno utrwaliło i wycofując udział z turnieju nie zmieni się tego. Raczej podkręci. Pomijam już fakt, że jedyne zespoły, które na 90% by pokonały REF, to WV, SRC i PE (z czego WV i SRC nie wiadomo nawet, czy wystartują), a więc same bardziej utytułowane niż REF w swoich najlepszych czasach. Resztę mogliby spokojnie ograć, gdyby się zmobilizowali. W sumie każdy poza PE jest w tym roku spokojnie do ogrania, więc SRC i WV też mogłyby dojść do tego wniosku, co REF i wystartować jako inne teamy ,wymyślone specjalnie na turniej.

Także podsumowując, chcecie to sobie róbcie PP, jak chcecie. Ja jednak ręki nie będę przykładał, jeśli nie będę mógł wykonać swojego planu, a do tego potrzebuję starych zespołów w jak największej liczbie. Jak ma być to samo, co zawsze (czyli maks ~9-12 zespołów i prawie same nowe, utworzone specjalnie na Puchar), to już dwa razy to robiłem, więc nie widzę powodu, bym miał to robić trzeci raz.

Także mówcie sobie, co chcecie, ale ja się powoli wycofuję już z tej sceny. Grać skończyłem już ponad rok temu, trzymało mnie samo community. Zrobiłem już jednak prawie wszystko (włącznie z największymi zagranicznymi turniejami), a skoro jeszcze większe i ambitniejsze projekty są blokowane, albo ignorowane, to już nic więcej nie mam do zrobienia.
    Premier TFW 2015-2019
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #38 dnia: Lipca 16, 2016, 22:19:50 »
    Ja się od tej gry wystarczająco zdystansowałem, że nie chcę mi się wysłuchiwać jęczenia męczybuł i wyzywania od REFowców i innych. Trolling i przytyki - spoko, jednak jak pokazała ostatnia sytuacja to zachodzi za daleko.

Dlatego zagram sobie podobnym teamem pewnie złożonym z samych REFowców ale pod inną nazwą i tyle.

Offline Netoman

• Bajkopisarz
    • Użytkownik
    • Piwa: 162
    « Odpowiedź #39 dnia: Lipca 16, 2016, 22:30:14 »
    TO IPEEEEEEL TU NIE MUSIIIIIIIISZ MIEĆ SKILLAAAAA BY ZOSTAĆ RYCEEEEEEEERZEEEEEEM, TO IPL!

Offline Prußak

• Użytkownik
    • Piwa: 253
    • Ten, który mówi sam sobie dobranoc, dobranoc
    « Odpowiedź #40 dnia: Lipca 16, 2016, 22:55:25 »
    Nie wiem o co się tutaj można obrażać, zagraliśmy sobie wewnątrzklanowy sparing, było nas tylu ilu było, każdy chciał sobie zagrać meczyk, ja akurat w ten dzień miałem wolne, ale ty IvE - wielki liderze swojego klanu, tak pięknie ogarnąłeś swoich ludzi (zapewniając wcześniej, że wszystko będzie okej), że przyszły 2 osoby. A teraz masz największe pretensje do nas, do Dominique, że sam dałeś dupy. Szczyt bezczelności, to jak zepsuć sąsiadowi kran i obrazić się na niego za to, że zwrócił ci uwagę za twój czyn. No cham i prostak z tego sąsiada!
    A tak zrobiliśmy sobie mały RP, Robul zawsze miał bzika na punkcie średniowiecza, więc daliśmy mu nick Ryszard_I_Lwie_Serce, a reszta już automatycznie poleciała. Nikt nic złego nie pisał, po meczu każdy wrócił do swojego nicku i koniec. BLA BLA BLA

Przez ostatnie dwa turnieje ratowałem jako jedyny honor reszty sceny wystawiając team, który mógł konkurować z PE i SRC, zbierając skład z ludzi, którzy albo nie grali w Native albo grali w innych klanach i wyciągałem do nich pomocną dłoń. Kosztowało mnie to sporo czasu, bez mojego udziału ostatnie PP miałyby znany finał przed rozpoczęciem turnieju. Słodko.
    Hah jesteśmy chyba jedynym klanem  który  grał z nimi spara  w którym nie było  Wulgaryzmu i kutni Ale za to mecz nie był  fair-play prośby  o  zablokowanie kamery obserwatora nic nie dawały  chociaż  na serwerze był admin...

Offline Warder

• Użytkownik
    • Piwa: 239
    « Odpowiedź #41 dnia: Lipca 16, 2016, 23:13:10 »
    I nie chodzi tylko o REF. Próbowałem zrobić ostatni PP ze wszystkimi możliwymi siłami, ale cały czas ktoś o coś jęczy i co chwilę wszyscy zmieniają zdanie. Żeby zrobić coś tak dużego ,co było planowane, nie może być takiej niestabilności.

Pomijam już fakt, że jedyne zespoły, które na 90% by pokonały REF, to WV, SRC i PE (z czego WV i SRC nie wiadomo nawet, czy wystartują), a więc same bardziej utytułowane niż REF w swoich najlepszych czasach.

Także podsumowując, chcecie to sobie róbcie PP, jak chcecie. Ja jednak ręki nie będę przykładał, jeśli nie będę mógł wykonać swojego planu, a do tego potrzebuję starych zespołów w jak największej liczbie.

Wybrałem kilka fragmentów, do których chciałbym się odnieść. Zacznę od drugiego: REF w najlepszych czasach, brylował w europejskich pucharach. Zajął drugie czy trzecie miejsce. WV tego nie osiągnęło, jakkolwiek w szczytowej formie mieli skład który może rozwaliłby czołówkę, to akurat wtedy turnieju który dałby im szansę na to, nie było. Potem wraz z ŻP i PE, jako Trinity faktycznie wygrali ENLa. Samo PE, też nie pamiętam by odniosło na arenie międzynarodowej sukcesy. Choć później nie grałem i coś może mi umknęło, ale mam wrażenie, że szczytowym osiągnięciem było wygranie drugiej dywizji ENLa, z NewPlayerem w składzie. Bodajże parom Wilkami do tego, w komplecie, które już szykowały się by tym sojuszem zyskać sobie slota w dywizji 1, a nie jak potem inne silne klany, pchać się od najniższej stawki do najwyższej :D  Jakie sukcesy odniosło SRC na arenie międzynarodowej, nie wiem. Grałem wtedy w Nw i nie śledziłem sceny native.

Co do pucharu, postawiłeś przed sobą bardzo ambitny plan. Ale to tylko gra. Dodatkowo dość martwa, jeśli chodzi o polską scenę. Wisły, kijem nie zawrócisz, oczywiście, czasy gdy ludzie grali po 5-6 godzin dziennie po szkole, w gierkę, a mecze na polskiej scenie budziły emocje, bo to PE wygrało po raz pierwszy z WSC, coś się zmieniło, coś się skończyło, a coś nowego zaczęło. SRT tłukło w grę niemiłosiernie i przegrało 8:11 z REFem, by potem powstały Wilki, wchodzisz na IG a tam obie drużyny składają się praktycznie z REFu i WV które rywalizują ze sobą. Taka atmosfera wątpliwości, który klan jest najlepszy, czy dany klan ma skład by ograć inny. Scena była żywa, skłócona i naprawdę można było się czymś ekscytować.

Ale to nie wróci. Sukcesem jest to, że ktoś się zbiera rozegrać kolejny puchar. Nawet jeśli przyjdą wszyscy, to będzie to jakaś karykatura tamtych lat, bo w sumie nie zdziwiłbym się gdyby na meczu REF v WSC, nagle któraś ze stron (definitywnie już przegrana) wyleciała samymi berserkami.

Dokładnie tak by to wyglądało:

Offline Netoman

• Bajkopisarz
    • Użytkownik
    • Piwa: 162
    « Odpowiedź #42 dnia: Lipca 16, 2016, 23:19:12 »
    Ale to już nie chodzi o dramy i spiny, tylko o to bo razem powspominać, pograć. Trochę trashtalku pewnie będzie, ale to  coś co uważam za fajne. Jeśli zagra wielu starych wyjadaczy, turniek będzie ciekawy ze względu na sentyment a nie najwyższy poziom skilla. Dyktator chce tylko dać okazje by każdy z nas mógł powiedzieć kiedyś na Bonerlordzie że grał w ostanim Pucharze, i wielu turniejach wcześniej! To nie ma być prestiż - to mają być dobre wspomnienia na zakończenie gry

Offline Dyktator

• Administrator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #43 dnia: Lipca 16, 2016, 23:26:00 »
    Ale to już nie chodzi o dramy i spiny, tylko o to bo razem powspominać, pograć. Trochę trashtalku pewnie będzie, ale to  coś co uważam za fajne. Jeśli zagra wielu starych wyjadaczy, turniek będzie ciekawy ze względu na sentyment a nie najwyższy poziom skilla. Dyktator chce tylko dać okazje by każdy z nas mógł powiedzieć kiedyś na Bonerlordzie że grał w ostanim Pucharze, i wielu turniejach wcześniej! To nie ma być prestiż - to mają być dobre wspomnienia na zakończenie gry

Netoman doskonale to ujął. To miał być w założeniach jedyny taki i niepowtarzalny Puchar. W przeciwnym wypadku byłby taki, jak co roku, a w kwestii tego typu PP wypowiedziałem się już w podsumowaniu zeszłorocznej edycji. A mianowicie zrezygnowałem z organizacji.
    Premier TFW 2015-2019
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #44 dnia: Lipca 16, 2016, 23:32:13 »
    REF swoje zrobił i nikomu nie będę się tłumaczył. Osiągnijcie chociaż połowę tego co my to pogadamy. Nadal jeszcze jednak w co niektórych buzują emocje nas pokonania i wiecie co?

Mam to w dupie, my zeszliśmy ze sceny z twarzą. I czy was to piecze i ziębi bo REF wam dał bana na tawernie czy stłukł kiedyś nie obchodzi mnie to. Historia REFu się skończyła. Mokre sny się nie ziszczą.

Teraz jesteśmy bandą dziadków i nie będę się nikogo za uszy targał aby grał. Na tawernę z REFu zaglądam ja, Movart i Rome a i tak każdy z nas gra w kratkę. Dlatego zagra ten co będzie chciał i tyle. A starego tagu nie będziemy pałować bo to profanacja.

Takie życie taki rap.