Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Ankieta

Czy starasz się "odgrywać" swoją postać?

Tak, zawsze patrze z punktu RolePlay'owego, nigdy nie uważałem M&B za zwykłą siekankę, wręcz przeciwnie.
    35 (45.5%)
    Przeważnie tak, lecz w niektórych wyjątkach (opisz je) kieruje się PowerGamingiem*.
    15 (19.5%)
    Rzadko, raczej patrze ze strony PowerGaming'owej* i radochy z wybijania zastępów wroga,  niż odgrywania  postaci.
    9 (11.7%)
    Nigdy, dla mnie M&B to zwykła siekanka, w której liczy się ilość zabitych wrogów.
    3 (3.9%)
    Dla mnie M&B to po prostu gra, w którą można się odprężyć - gram w nią tylko dla wielkich bitew.
    15 (19.5%)

Głosów w sumie: 73

Autor Wątek: RolePlaying w M&B, czyli odgrywanie, czy sieka?  (Przeczytany 3552 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline sHadowPL

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: RolePlaying w M&B, czyli odgrywanie, czy sieka?
    « Odpowiedź #15 dnia: Stycznia 11, 2009, 19:15:42 »
    W grze trzeba mieć jakiś cel bez tego szybko robi się nudna ! I ja mam taki-chce zetrzeć królestwo Swadii z powierzchni mapy. 
    Krótko i już !
    Dziękuje Ci za wypowiedzenie się w moim temacie - Twój post wniósł do niego bardzo wiele i bardzo się z tego ciesze. Mam nadzieję, że częściej będziesz tu zaglądał/a i polemikowała z nami. Jeszcze raz dziękuję :)

Offline Świeży

• Użytkownik
    « Odpowiedź #16 dnia: Lutego 01, 2009, 03:24:06 »
    W grze trzeba mieć jakiś cel bez tego szybko robi się nudna ! I ja mam taki-chce zetrzeć królestwo Swadii z powierzchni mapy. 
    Krótko i już !
    No to przyjacielu powodzenia, mi się już udało! o jedną paskudną frakcję mniej
    Pozdrawiam

Offline Kuroi

• Użytkownik
    • Who's bad? Who's bad? Who's bad?! I AM BAD!!
    « Odpowiedź #17 dnia: Lutego 01, 2009, 09:25:36 »
    Ja mam gdzieś poziom trudności...Gram na najłatwiejszym i gra mi się nie nudzi pomimo że faktycznie miejscami jest za łatwo.Co do postaci jaką odgrywam to zazwyczaj odgrywam myśliwego - łucznika który stopniowo staje się coraz to bardziej wpływowym człowiekiem aż w końcu postanawia pokazać ze nie tylko szlacjetnie urodzeni ludzie mogą sprawować władzę w Calradii. Innego celu nie mam, przyłączam się do tych z którymi mi lepiej a nigdy z tymi którzy mają walkę na kilka frontów. zawsze tępię Nodrów bo są po prostu słabi.

Offline raven18

• Użytkownik
    « Odpowiedź #18 dnia: Lutego 01, 2009, 09:42:10 »
    Według mnie jest bez sensu silenie się na fabularne odgrywanie postaci. Z rpg Mount & blade ma tyle wspólnego co pierwszy lepszy fps. Twórcy nawet nie wysilili się przy tworzeniu NPC-ów, praktycznie zero interakcji.
    Naprzód do boju, gdzie walka wre wściekła, razem do nieba lub razem do piekła!

Offline Kuroi

• Użytkownik
    • Who's bad? Who's bad? Who's bad?! I AM BAD!!
    « Odpowiedź #19 dnia: Lutego 01, 2009, 09:47:41 »
    Interakcja z NPC? kłótnie i przyjaźnie, to wszystko :/

Offline Solaxe

• Użytkownik
    « Odpowiedź #20 dnia: Lutego 02, 2009, 21:17:10 »
    Ja gram w stylu RPG. Klasyczny honorowy rycerz, nie pale wiosek, nie zabijam niewinnych. Wspieram miasta i podwladnych itp. Ostatnio stworzylem tez postac bezwzglednego barbarzyncy, nosze slabe zbroje, typowa "wikingowa tarcze", uzywam rzucanych toporkow itp...

Trzeba by AAR'a napisać, M&B sie do tego nadaje :p