Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Ankieta

W jakim przedziale levelowym znajduje się Twoja postać?

Do 10
    6 (2.3%)
    10-24
    40 (15.6%)
    25-39
    111 (43.4%)
    40-54
    50 (19.5%)
    55 i więcej
    49 (19.1%)

Głosów w sumie: 237

Autor Wątek: Level waszej postaci  (Przeczytany 18177 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Castlebreaker

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    Level waszej postaci
    « dnia: Stycznia 04, 2009, 18:02:04 »
    Tak się zastanawiam, czemu nikt tego pytania nie zadał a mnie bardzo ciekawi jak bardzo jestem uzależniony :-)

Dlatego kto chce niech poda level swojej postaci i sprawdzi jaki jest popyrtany :-)

Moja postać ma jakieś 6 tygodni, prawie 40lv i około 10.000 tys. wrogów na sumieniu.

A jak to wygląda u was?

P.S wiem, że to nie sztuka "dopakować" sobie postać cheatem lub importem/exportem ale zakładam wspólną uczciwość wypowiadających się ;]

Offline Credo

• Użytkownik
    • Kaizoku Onii, Ore Wa Naru!
    Odp: Level waszej postaci
    « Odpowiedź #1 dnia: Stycznia 04, 2009, 19:14:28 »
    Moja postać ma na razie 17 lvl i kilka dni. Trenuję ją na bardzo silnych bandytach w L&R - Brigands i wiele innych, chodzą w grupach +50 i pomaga z nimi tylko dobra taktyka. Mam jak na razie 40 woja w tym 15 łuczników a reszta to kawaleria i dość mocna piechota. Moi nordyccy wojowie zasłaniają się tarczami, bo Brigand'si mają dość dużo Forest Banditów. Jednak tarczę trochę mało się spisują, bo trudność na około 150% normalne obrażenia. Moi łucznicy ostrzeliwują zastępy wroga i gdy dojdą gdzieś na 20m kawaleria na atak a ja zostaję z resztą. W odległości 15 stóp piechota idzie na atak razem ze mną. Mieszanina uderzenia jednoręcznym mieczem i tarczy jest perfekcyjna, gdy mam ją z dużą wytrzymałością. Moi bohaterowie są doświadczonymi wojakami (Alayen i Firentis), więc spisują się dobrze w każdych warunkach.
    Pozdrawiam.
    Credo
    Japońsko-murzyński twardziel, sądząc po avatarze i sygnaturce.

Offline Pablo77

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • |\/|00j $$w33t4$|\|y i loofC14nY B3nD!!!!1111 :*:*
    « Odpowiedź #2 dnia: Stycznia 04, 2009, 20:19:23 »
    66 :). Ale niestety nie da się tak wysokiego lvla eksportować... Tzn. zamienia się na 61 lvl :/.
    PS: Przypomniał mi się topic, gdzie znany skądinąd RyWiN pisał o swoim 100lvl. Był tam nawet screen z wersji M&B na komórkę XD

No właśnie, ciekawe, czy znajdzie się drugi człowiek, który powtórzy wspaniały wyczyn RyWiNa xD
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 04, 2009, 21:12:49 wysłana przez Arcylisz »
    Zapoznaj się z treścią regulaminu forum mówiącą o wysokości całej sygnatury. // Kalpokor

Offline Alkhadias

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 178
    • Push humanity forward
      • Serio Blogów
    « Odpowiedź #3 dnia: Stycznia 04, 2009, 21:04:55 »
    Wersja M&B na komórkę? Apokalipsa. Ja nigdy nie importowalem postaci, bo jakby to powiedzieć, nie czuję różnicy. Mam lvl 13, bo przywykłem do zaczynania gry od nowa. Jakoś nie patrzę na to jaki mam lvl i ile punktów mam do rozdania, dopiero gdy zobaczyłem ten temat postanowiłem zajrzeć do statystyk, a przy okazji porozdawałem punkty. Dla mnie liczy się tylko to, aby po uderzeniu wroga on już nie wstał, a to czy mam lvl 4, czy też 44 nie ma dla mnie najmniejszej różnicy. Przy okazji, to wspomnę, że trenuję na wszystkim co się rusza i może to dlatego odzwyczaiłem sie od spoglądania na statystyki.
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 04, 2009, 21:07:05 wysłana przez Alkhadias »
    Father, forgive me not, for I have sinned!
    Now tremble and fear, and mercy have not upon me!  

https://alkhadias-rozrywkowo.blogspot.com/
    https://alkhadias-naukowo.blogspot.com/

Offline Castlebreaker

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4 dnia: Stycznia 05, 2009, 11:56:30 »
    A tak BTW o co biegało z tym Rywinem? Wiem właśnie, że coś tam mówił o 100lv ale już na 80 trzeba mieć około 800.000.000 expa czyli ładne kilka lat gry.

Offline NIFN

• Użytkownik
    • Piwa: 19
    « Odpowiedź #5 dnia: Stycznia 05, 2009, 13:26:09 »
    A tak BTW o co biegało z tym Rywinem? Wiem właśnie, że coś tam mówił o 100lv ale już na 80 trzeba mieć około 800.000.000 expa czyli ładne kilka lat gry.

Właściwie mógł zrobić pewien "wałek" (Czytaj na własną odpowiedzialność):
    W katalogu "...\Mount&Blade\Modules\Native" znajduje się plik "module.ini". Otwierasz go zwykłym notatnikiem, odnajdujesz linijkę "player_xp_multiplier   = 2.0;" i zmieniasz cyfrę z 2.0 na np 1000.0 i zapisujesz plik.

Żeby offtopu nie było:
    Moja postać ma obecnie level 39.
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 07, 2009, 22:27:42 wysłana przez Arcylisz »

Offline diabolcio

• Użytkownik
    « Odpowiedź #6 dnia: Stycznia 05, 2009, 14:09:53 »
    To nic nie da.Liczba wyższa od 4.0 nic nie daje.
    A ustawione na 4.0 nie daje widocznej różnicy na wysokich levelach, choć teoretycznie exp idzie 2x szybciej.

Offline Pablo77

• Użytkownik
    • |\/|00j $$w33t4$|\|y i loofC14nY B3nD!!!!1111 :*:*
    « Odpowiedź #7 dnia: Stycznia 05, 2009, 15:28:14 »
    Wersja M&B na komórkę? Apokalipsa. Ja nigdy nie importowalem postaci, bo jakby to powiedzieć, nie czuję różnicy. Mam lvl 13, bo przywykłem do zaczynania gry od nowa. Jakoś nie patrzę na to jaki mam lvl i ile punktów mam do rozdania, dopiero gdy zobaczyłem ten temat postanowiłem zajrzeć do statystyk, a przy okazji porozdawałem punkty. Dla mnie liczy się tylko to, aby po uderzeniu wroga on już nie wstał, a to czy mam lvl 4, czy też 44 nie ma dla mnie najmniejszej różnicy. Przy okazji, to wspomnę, że trenuję na wszystkim co się rusza i może to dlatego odzwyczaiłem sie od spoglądania na statystyki.
    Wydaje się, że nie ma róznicy :). Mi też się tak wydawało... Ale ostatnio mój brat poprosił mnie, żębym mu wygrał bitwę jego 11 lvl-em i stwierdziłem, żę przepaść jest ogromna.
    Zapoznaj się z treścią regulaminu forum mówiącą o wysokości całej sygnatury. // Kalpokor

Offline Pifcio

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 11
    « Odpowiedź #8 dnia: Stycznia 05, 2009, 15:39:57 »
    podchodzi pod 50, ale występował import/export, żeby ktoś nie myślał.....

Offline Boromir

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #9 dnia: Stycznia 05, 2009, 17:41:25 »
    Mój lvl o 52 ale na wersji 0.808 w native gram jż od dawna ( to nie kody spowodowały tak duże doświadczenie mojej postaci tylko moja ciężka praca nad nią)

Gadu-Gadu 1423373

Offline Bazyli10

• Użytkownik
    « Odpowiedź #10 dnia: Stycznia 05, 2009, 18:50:38 »
    Dzisiaj rano zdobyłem 20, podczas kolejnej obrony Zamku Etrosq, co mi go Ci bezczelni Rhodocy próbują ciągle odebrać:)

pzdr,
    Bazyli10

Mam już 25, ale niestety w ankiecie nie zmienię odpowiedzi:)
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 12, 2009, 22:37:39 wysłana przez Bazyli10 »

Offline Boromir

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #11 dnia: Stycznia 07, 2009, 15:59:50 »
    Przykro mi. Ale przynajmniej masz dobry pretekst do nabijania lvl-u!

Gadu-Gadu 1423373

Offline Castlebreaker

• Użytkownik
    « Odpowiedź #12 dnia: Stycznia 07, 2009, 20:03:53 »
    No tak, zachęciliście mnie ;] dziś pierwszy raz miałem zamek na własność, którego nie odałem innemu lordowi :-)

Offline white001

• Użytkownik
    • Podnieś swój miecz i walcz !
    « Odpowiedź #13 dnia: Stycznia 07, 2009, 21:09:19 »
    Witam, jako niedoszły socjolog jestem zmuszony stwierdzic , iż przedziały są źle zrobione ;p Mój woj jest na 24 lvl :]

Offline Castlebreaker

• Użytkownik
    « Odpowiedź #14 dnia: Stycznia 08, 2009, 07:25:33 »
    Też zauważyłem, że są źle zrobione ;] Przede wszystkim wbicie tego 10lv to chwila a jeżeli ktoś tą opcję zaznaczył to albo dopiero zaczął i grał krócej niż godzinę albo zaczyna grę od nowa za każdym razem gdy wgrywa moda ;]