Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: [ŚWIAT MROKU] Amor omnia vincit - Sesja wspólna  (Przeczytany 60164 razy)

Opis tematu: Sesja prowadzona między graczami pod okiem GM.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
    • Piwa: 937
    • PodPułkownik 1ppS, Cesarz THD, Giermek 21pp
      • datadream2004 コギ花
    • Steam ID: Mój status Steam
    Odp: [ŚWIAT MROKU] Amor omnia vincit - Sesja wspólna
    « Odpowiedź #75 dnia: Kwietnia 22, 2016, 23:01:18 »
    Początkowo David rzucił okiem na windę, ale nigdzie nie widząc Kauldera napisał:
    jestem na nizszym poziomie tylko dla nosferatu, musisz zjechac winda, bo mnie nie wpuszcza na gore poki w zwyklej czesci sa ludzie

Offline Luna

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    • Coś osobistego, hm....
    « Odpowiedź #76 dnia: Kwietnia 22, 2016, 23:04:29 »
    Kate wpatrywała się w szklankę a gdy inny Kainita dosiadł się, zerknęła w jego stronę i rozpoznając jednego z bohaterów poprzedniej nocy zapytała,
    - dziś samotnie ? - po czym upiła kolejny łyk.
    Belua multorum capitum

Offline Claudie

• Corleone
    • Moderator
    • Użytkownik
    • Piwa: 75
    • Miłość jest najpotężniejszą siłą w tym świecie
    « Odpowiedź #77 dnia: Kwietnia 22, 2016, 23:13:25 »
    David

Barman ponownie podszedł do Ciebie i powiedział:
    - Przepraszam, że przeszkadzam, ale doszły do mnie informacje, że w klubie pojawiła się jedna przedstawicielka z klanu Tremere. Czy przekazać jej przez górną obsługę jakąś wiadomość?

Katherine, Kaulder

Siedzieliście tak obok siebie, lecz pytanie zawisło w powietrzu. Barmani przez chwilę porozmawiali ze sobą, a dziewczyna z zespołem zaczęła śpiewać kolejną piosenkę. Po chwili jeden z barmanów podszedł do Ciebie Katherine i powiedział:
    - Przepraszam że przeszkadzam, ale ktoś z klanu Nosferatu szuka kontaktu z przedstawicielem z klanu Tremere. Czy mam przekazać informację do dolnej obsługi, że jest pani zainteresowana?

Offline Luna

• Użytkownik
    • Coś osobistego, hm....
    « Odpowiedź #78 dnia: Kwietnia 22, 2016, 23:17:39 »
    Kate nie dostając odpowiedzi kiwnęła głową w stronę barmana.
    Belua multorum capitum

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
      • datadream2004 コギ花
    « Odpowiedź #79 dnia: Kwietnia 22, 2016, 23:23:25 »
    David obrócił się do barmana.
    - Tak, dziękuję. Niech przyjdzie na poziom dla Nosferatu tak szybko jak może!

Offline Claudie

• Corleone
    • Moderator
    • Użytkownik
    • Piwa: 75
    • Miłość jest najpotężniejszą siłą w tym świecie
    « Odpowiedź #80 dnia: Kwietnia 22, 2016, 23:42:47 »
    Katherine, Kaulder

Kaulder bez słowa wstał i podążył do windy. Poszłaś za nim, miałaś przerzucie, że on również chce skontaktować się z klanem Nosferatu. Wsiedliście bez słowa do windy i Kaulder przycisnął guzik "-1". Zjechaliście na dół i po chwili wysiedliście. Zauważyliście, że klimat się zmienił. W części dla Nosferatu nie było wielu przedstawicieli tego klanu. Ot kilku siedziało w rogu i grało w karty, a kilku innych oglądało relację na żywo z "powierzchni" Elizjum przysłuchując się koncertowi. Spostrzegliście, że pewien Nosferatu patrzy na was wyraźnie uradowany, że chyba Was zobaczył. Podszedł do was i przywitał się.

David

Barman przekazał twoją wiadomość. Odwróciłeś się i przyglądałeś się windzie. Nie interesowało Cię kto i co robi z twojego klanu, liczyło się tylko to. Po chwili z windy wyszedł Kaulder w towarzystwie dziewczyny, którą widziałeś wczoraj w tłumie Tremere. Wstałeś ze swojego miejsca i szybkim krokiem podszedłeś do nich i przywitałeś się.

Razem

David zaprosił was do stolika schowanego we wnęce tak, że nikt nie mógł podsłuchać waszej rozmowy bądź podejrzeć, a wy mieliście doskonały widok na resztę podziemi. Siedliście razem.

Co robicie?

Offline Luna

• Użytkownik
    • Coś osobistego, hm....
    « Odpowiedź #81 dnia: Kwietnia 22, 2016, 23:50:41 »
    Kate z milczącym towarzyszem przebolała całą podróż, humor jej wrócił, gdy wyszła do podziemia. To miejsce jej nie wyrzuciło z ohydą o jakiej nie raz czytała wzmianki, widziała spojrzenia i urwane komentarze, lecz starała zachować się odpowiednio i po prostu każdemu napotkanemu w drodze do celu kiwała głową, gdy tylko ich spojrzenia krzyżowały się,

- dobry wieczór, nazywam się Katherine Delgado i jestem z klanu Tremere, czy w czymś mogę pomóc ? - wyciągnęła dłoń na przywitanie, choć nie robiła tego w damski sposób tylko oczekiwała typowego uścisku.
    Belua multorum capitum

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
      • datadream2004 コギ花
    « Odpowiedź #82 dnia: Kwietnia 23, 2016, 00:38:51 »
    David z lekką niepewnością odwzajemnił uścisk i przedstawił się:
    - David Jackson, klan Nosferatu, jak zresztą chyba widać. Sprawa, w której chcielibyśmy prosić cię razem z Kaulderem - tu wskazał na drugiego z wampirów siedzących przy stoliku - o pomoc w rozwikłaniu pewnej dziwnej sprawy. Mianowicie, wczoraj Kaulder zobaczył... kogoś w odbiciu lustra w toalecie Elizjum i tę samą osobą później na dachu budynku naprzeciw klubu. On poda jego wygląd zapewne dokładniej za jakąś chwilę. W każdym razie, udaliśmy się tam i zostaliśmy zaatakowani przez dwa psy, które po śmierci rozsypały się w drobny pył. Cała sprawa wydaje się być mocno podejrzana, ale sami nie jesteśmy wszystkiego pewni. Doszliśmy do wniosku, że przydałby nam się ktoś znający magię, ktoś z klanu Tremere.

Offline Luna

• Użytkownik
    • Coś osobistego, hm....
    « Odpowiedź #83 dnia: Kwietnia 23, 2016, 00:48:55 »
    Kate wysłuchała uważnie informacji, rozejrzała się chwilę po pomieszczeniu i odezwała się po chwili,

- nie widzę tu magii, być może ktoś mieszał komuś w głowie ale zwidy i mamry to nie magia a sprawa dla Giovannich, z drugiej strony skoro jest pewność, że to ta sama osoba....ta z łazienki i ta na dachu to może Pana towarzysz spotkał już go wcześniej a to jedynie wypaczone wspomnienie ? Przepraszam,że głośno myślę ale już tak mam.....rozpadające się psy to zwykle Ghule, tzw Ogary, jedne hodowane by bronić inne by atakować. Może ktoś nie chciał byście wpadli na jego trop i zastawił pułapkę ? Jak wyglądały te Ogary ? - spytała.
    « Ostatnia zmiana: Kwietnia 24, 2016, 23:13:09 wysłana przez Luna »
    Belua multorum capitum

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
      • datadream2004 コギ花
    « Odpowiedź #84 dnia: Kwietnia 23, 2016, 22:30:36 »
    - Hmm... były duże. I czarne. Z czerwonymi oczami - po chwili zastanowienia odparł David.

Offline Luna

• Użytkownik
    • Coś osobistego, hm....
    « Odpowiedź #85 dnia: Kwietnia 24, 2016, 23:23:06 »
    - prawdopodobnie mogły to być sabackie ogary, tym bardziej że jest on obecny w mieście. Takie ghule może zrobić każdy ale przodują w takowych Tzimisce, dobrze, że nie mieliście do czynienia z ich śmiercionośnymi Worst - po czym uparła się wygodniej.
    Belua multorum capitum

Offline Peterov

• Użytkownik
    • Piwa: 104
    • Die for the Emperor or die trying
    « Odpowiedź #86 dnia: Kwietnia 25, 2016, 07:37:56 »
    Kaulder ocknął się z zadumy.
    - Sabat? Robi się coraz ciekawiej. Będziemy tak siedzieć, czy może poszukamy jakichś wskazówek? - Dodał znowu zanurzając się w swoich myślach.

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
      • datadream2004 コギ花
    « Odpowiedź #87 dnia: Kwietnia 25, 2016, 17:20:31 »
    - Rzeczywiście, też słyszałem o walkach z Sabatem przy Kings Street... to może być jakiś trop. Wiadomo już coś więcej? - zapytał David.

Offline Luna

• Użytkownik
    • Coś osobistego, hm....
    « Odpowiedź #88 dnia: Kwietnia 25, 2016, 21:40:24 »
    Kate zmrużyła na chwilę oczy wpatrując się w jakiś punkt na ścianie,

- Było sobie takie rodzeństwo, które pochodziło z tego samego klanu co ja.....no i przeszli na stronę sabatu....w dodatku są odpowiedzialni za unicestwienie mej stworzycielki. W trakcie wymiany ognia zginął brat, siostra pewnie się gdzieś ukrywa i nie....nie z mej ręki...zastanawiam się czy jak by było inaczej to czułabym choć odrobinę satysfakcji..........resztę pewnie zna sam książę lub primogen - dodała po chwili.

- no nic - dodała gdy inni milczeli,
    - więcej w tej materii nie pomogę, uważajcie na ulicach póki szeryf lub egzekutor nie odnajdzie wszystkich członków sabatu - wstała i ukłoniła im się,
    - miło było poznać, gdybym miała być jeszcze potrzebna, zawsze można mnie tu znaleźć lub łapać kontakt przez moją przyrodnią matkę, Olivię - spokojnej nocy.

Kate kierowała się do windy, gdy ktoś zerkał w jej stronę to z lekkim uśmiechem kiwała głową na znak pożegnania się i udała się na górę.
    Gdy tam się znalazła to przez jakiś czas wsłuchiwała się w muzykę i popijała słabsze drinki tak by uzupełnić straty związane z treningiem i nie być głodną na resztę nocy.
    « Ostatnia zmiana: Kwietnia 25, 2016, 22:51:05 wysłana przez Luna »
    Belua multorum capitum

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
      • datadream2004 コギ花
    « Odpowiedź #89 dnia: Kwietnia 25, 2016, 22:57:18 »
    - Prawdę mówiąc, nie dowiedzieliśmy się niczego konkretnego co mogłoby naprowadzić nas na dalszy trop... chyba że ty masz jakiś pomysł? - zadał pytanie Kaulderowi David.