Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: [ŚWIAT MROKU] Amor omnia vincit - Sesja wspólna  (Przeczytany 60597 razy)

Opis tematu: Sesja prowadzona między graczami pod okiem GM.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
    • Piwa: 937
    • PodPułkownik 1ppS, Cesarz THD, Giermek 21pp
      • datadream2004 コギ花
    • Steam ID: Mój status Steam
    Odp: [ŚWIAT MROKU] Amor omnia vincit - Sesja wspólna
    « Odpowiedź #15 dnia: Kwietnia 18, 2016, 10:25:12 »
    David udał się za Kaulderem na zewnątrz, mając mały mętlik w głowie.

Offline Peterov

• Użytkownik
    • Piwa: 104
    • Die for the Emperor or die trying
    « Odpowiedź #16 dnia: Kwietnia 18, 2016, 11:03:25 »
    Wychodząc zarzucam mu swój płaszcz, po czym przy wyjściu idziemy gdzieś na ubocze, by nie rzucać się w oczy.
    Dla niepoznaki trzymam go i mówię prowadząc go chwiejnym krokiem - Przyjacielu, tobie już wystarczy, pozwól, że odprowadzę cię do domu.

Gdy już znajdą ustronne miejsce (najlepiej jakieś zaciemnione), Kaulder rzecze do Davida
    - Muszę Cię przeprosić, przypadkiem wymusiłem na Tobie coś... czego sam nie mogłem przewidzieć.. Widzisz, chyba umiem wpływać na myśli niektórych osób. Teraz... Ustalmy wspólną wersję wydarzeń by wyjść z twarzą z całego zajścia. Jakieś propozycje?

W międzyczasie wysyła SMS'a do Diany, że musi wyjść na kilka minut.

Offline Claudie

• Corleone
    • Moderator
    • Użytkownik
    • Piwa: 75
    • Miłość jest najpotężniejszą siłą w tym świecie
    « Odpowiedź #17 dnia: Kwietnia 18, 2016, 14:43:51 »
    Kaulder, David

Wychodząc na zewnątrz zauważacie, że przed klubem zostali sami kainici z klanu Brujah. Boye zniknęli, a napis klubu został lekko przyciemniony. Deszcz rozpadał się ponownie, zamieniając się w lekką ulewę. Weszliście w jedną z uliczek, gdzie nie było żywej duszy. Rozmawiając przez chwilę wyczuwacie, że coś jest nie tak. Czujecie się obserwowani, lecz nie widzicie skąd i kto was obserwuje.

Co robicie?

Offline Peterov

• Użytkownik
    « Odpowiedź #18 dnia: Kwietnia 18, 2016, 14:46:58 »
    Urywa ostatnie zdanie w połowie.... Jakieś propo... też to czujesz?
    Dokładnie się ogląda(rozgląda dookoła mam na myśli) i sprawdza dachy budynków.
    « Ostatnia zmiana: Kwietnia 18, 2016, 15:32:12 wysłana przez Peterov »

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
      • datadream2004 コギ花
    « Odpowiedź #19 dnia: Kwietnia 18, 2016, 16:38:13 »
    David nadal był oszołomiony tym całym dziwnym zdarzeniem, lecz również poczuł, jak gdyby ktoś się na nich patrzył. Również się rozgląda na tyle, na ile jego otępiony umysł pozwala mu się skupić. Jeśli nic dziwnego, lub mogącego rozproszyć jego myśli, nie zobaczy, to mówi do Kauldera:
    - Prawdę mówiąc, to najchętniej w ogóle nie wracałbym do środka....

Offline Claudie

• Corleone
    • Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #20 dnia: Kwietnia 18, 2016, 18:37:10 »
    Kaulder, David

Rozglądając się spostrzegłeś Kaulderze dziwną postać stojącą na dachu jednego z budynków. David nic podejrzanego nie zauważył, choć ciągle miał wrażenie, że ktoś was obserwuje. W blasku pioruna dojrzałeś twarz postaci Kaulderze. Była to ta sama twarz, którą widziałeś w łazience. Gdy tajemnicza osoba zauważyła, że go rozpoznałeś, odwróciła się i zniknęła Ci z pola widzenia.

Co robicie?

Katherine

Na całą sytuację w klubie zareagowałaś po swojemu (proszę, opisz swoją reakcję na całą sytuację). Lecz nie skomentowałaś jej, miłość widocznie nie wybiera. Gdy strażnicy przestali się śmiać powiedzieli Ci, że Książę Cię oczekuje. Weszłaś do windy i udałaś się nią na górę. Gdy wjechałaś na piętro i wysiadłaś z windy zauważyłaś, że poza Księciem są tutaj jeszcze twoja matka, Dominic oraz dwie inne osoby. Tego w okularach sklasyfikowałaś jako Gangrela i był podobnej siły co twoja matka, a tego z kucykiem rozpoznałaś jako Ventrue i był podobnej siły co Książę. Gdy twoja matka zauważyła Cię, podeszła do Ciebie, przytuliła i spytała:
    - Katherine, co się stało? Przez telefon brzmiałaś tak chaotycznie... I gdzie jest assamita, miałaś być z nim!

Offline Luna

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    • Coś osobistego, hm....
    « Odpowiedź #21 dnia: Kwietnia 18, 2016, 21:37:38 »
    Chciała coś na zaobserwowaną sytuację powiedzieć lecz ani śmiech ani żadne słowo nie opuściło jej krtani, obserwowała przez chwilę "parę" w osłupieniu i dopiero głos ochroniarza wyrwał ją z szoku,

- dziękuje - odpowiedziała Brujahowi i udała się na spotkanie.

Na piętrze ukłoniła się w stronę zgromadzonych i już miała się odezwać, lecz Olivia ją wyprzedziła,

- sabat...a raczej Tremerscy odszczepieńcy są w mieście, gdy tylko udało nam się to ustalić, pospiesznie kierowaliśmy się do Elizjum lecz po drodze zostaliśmy zaatakowani. Nic nam się nie stało ale ponieważ samochód Setha spłonął, udaliśmy się oddzielnie taksówkami w to miejsce by utrudnić ewentualny pościg i sądziłam....że....mnie....wyprzedzi - ponownie się rozejrzała po pomieszczeniu sprawdzając czy aby na pewno go tu nie ma.
    Belua multorum capitum

Offline Peterov

• Użytkownik
    « Odpowiedź #22 dnia: Kwietnia 18, 2016, 21:50:47 »
    Zaniepokojony sytuacja udajac ze nic nie widzial zabiera Davida przed klub do Brujah, pròbując skontaktować się z matką.

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
      • datadream2004 コギ花
    « Odpowiedź #23 dnia: Kwietnia 18, 2016, 22:39:22 »
    - Nie ma mowy, żebym wszedł. Już wystarczyło mi śmiechów - zaprotestował David, gdy tylko się zbliżyli z Kaulderem do klubu.

Offline Claudie

• Corleone
    • Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #24 dnia: Kwietnia 18, 2016, 22:46:55 »
    Kaulder, David

Wyszliście z uliczki ciągle przeświadczeni, że coś dziwnego się dzieje w okolicach klubu. Wracając do klubu próbowałeś skontaktować się ze swoją matką, lecz połączenia nie były odbierane. Po dłuższej chwili wróciliście pod Elizjum i zauważyłeś, że twoja matka właśnie wychodziła lekko zatroskana. Podeszliście do niej, lecz to ona zaczęła konwersację:
    - Martwiłam się o Ciebie Kaulderze. O, widzę że znalazłeś nowego kolegę. Przedstawisz nas?

Katherine

- Jacy odszczepieńcy? - spytała twoja matka - Gdzie ten przeklęty assamita Cię zaciągnął?
    - Olivio, wystarczy - powiedział Książę - Mówisz, że zostaliście zaatakowani. Jak widzisz, nie ma z nami Setha, być może dołączy do nas wkrótce.
    - Powiedziałaś coś o Sabacie - odezwał się kainita w okularach - Możesz powiedzieć coś więcej?

Offline Luna

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    • Coś osobistego, hm....
    « Odpowiedź #25 dnia: Kwietnia 18, 2016, 22:53:09 »
    Kate zerknęła na Gangrela, a po chwili na Olivię,

- to z czym przychodzę tyczy się głównie osób odpowiedzialnych za śmierć mej Stwórczyni, matko czy wolno mi mówić o sprawach klanowych w tym gronie ? - zapytała Olivii.
    Belua multorum capitum

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
      • datadream2004 コギ花
    « Odpowiedź #26 dnia: Kwietnia 18, 2016, 23:33:10 »
    David lekko się zmieszał. Nieznana mu kobieta zrobiła na nim spore wrażenie... jeszcze większe niż Kaulder. Po chwili wahania postanowił się odezwać:
    - Jestem David Jackson z klanu Nosferatu. A t... Pani?

Offline Peterov

• Użytkownik
    « Odpowiedź #27 dnia: Kwietnia 19, 2016, 06:46:40 »
    -Dzieje się coś dziwnego. Ktoś nas śledził i unikał. Może wejdziemy i poinformujemy kogo trzeba. - po czym Kaulder starał się dokładnie opisać postać czym prędzej wchodząc do środka. - Nie żeby to było dziwne, ale już drugi raz widzę tą twarz. Pierwszy raz w lustrze w łazience, a drugi na dworze. Może warto popytać innych, czy też coś widzieli - Upewnił się, że Diana i David weszli do środka. - Słyszałem, że ktoś przy windzie rozmawiał o... w sumie nie wiem, ale nie wyglądało to na coś, czym chcieli się dzielić. Na pewno padło nazwisko Rottenford, ale... pewne zdarzenia uniemożliwiły mi dowiedzenie się więcej na jego temat. Nie czuję się tu zbyt bezpiecznie, szczególnie jak ktoś z ukrycia mnie obserwuje

Po chwili spojrzał na Davida i dodał.
    -Ahh... i gdzie moje maniery... Drogi przyjacielu, oto moja matka, Diana.. Diana Hook
    « Ostatnia zmiana: Kwietnia 19, 2016, 09:34:48 wysłana przez Peterov »

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
      • datadream2004 コギ花
    « Odpowiedź #28 dnia: Kwietnia 19, 2016, 10:43:04 »
    - Nie powiedziałeś mi, że kogoś zobaczyłeś! - oburzył się David. A tak naprawdę, to chodziło mu o odciągnięcie uwagi rozmówczyni od "pewnych zdarzeń, które uniemożliwiły Kaulderowi odwiedzenie się więcej".

Offline Peterov

• Użytkownik
    « Odpowiedź #29 dnia: Kwietnia 19, 2016, 11:11:45 »
    -Niezbyt rozsądne jest mówić wszystkim dookoła, że ktoś cię obserwuje, szczególnie jeśli może być to osoba, która cię obserwuje. To tak samo jakby królik rzekł Tobie "HEJ WIDZĘ CIĘ, ZASTRZEL MNIE ZANIM UCIEKNĘ!" - Powiedział Kaulder z gniewną miną do Davida, próbując przyszpilić go wzrokiem(nie dyscypliną)
    « Ostatnia zmiana: Kwietnia 19, 2016, 13:35:17 wysłana przez Peterov »