Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: [ŚWIAT MROKU] Amor omnia vincit - Sesja wspólna  (Przeczytany 61074 razy)

Opis tematu: Sesja prowadzona między graczami pod okiem GM.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Claudie

• Corleone
    • Moderator
    • Użytkownik
    • Piwa: 75
    • Miłość jest najpotężniejszą siłą w tym świecie
    • Steam ID: Mój status Steam
    Odp: [ŚWIAT MROKU] Amor omnia vincit - Sesja wspólna
    « Odpowiedź #375 dnia: Października 07, 2016, 01:20:57 »
    Katherine

- Nie ma problemu panienko, proszę tylko wskazać mi adres i przyjadę - odpowiedział ghul, po czym dodał - rozumiem, że ze względu na nadchodzący świt panienki kompani będą spać w domu Pani?

Offline Luna

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    • Coś osobistego, hm....
    « Odpowiedź #376 dnia: Października 07, 2016, 01:28:34 »
    - tak i dziękuje - po czym podaje mu adres i ustala godzinę,
    - mamy mało czasu,transport w drodze będzie na nas czekać w wyznaczonym miejscu. Dziś ja was goszczę i bez wykrętów - oddała telefon i wskazała najszybszą i w miarę bezpieczna drogę gdzie miał czekać ghul.
    Belua multorum capitum

Offline Scyfe

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #377 dnia: Października 07, 2016, 01:38:21 »
    Dzięki za gościnę... chętnie skorzystam
    odbieram telefon i idąc w kierunku, który podała Katherina dzwonię do Ojca by przekazać mu gdzie zostanę, oraz krótkie info o tym co zaszło.

Katherine... jesteś pewna że wiesz jak zabezpieczyć, zniszczyć tą księgę. Jeżeli może wywołać to o czym mówił Feng, to powinno się raczej oddzielić lub zniszczyć te przedmioty, ale to już nie koniecznie my podejmiemy taką decyzję
    rozpoczynam dyskusję z Katherine i przy okazji z Davidem który mam nadzieję że się przyłączył...

Offline Luna

• Użytkownik
    • Coś osobistego, hm....
    « Odpowiedź #378 dnia: Października 07, 2016, 01:43:58 »
    - zniszczyć jest łatwiej niż tworzyć.Dołożę wszelkich starań by te przedmioty zostały należycie ukryte,dziś nam się udało o włos i nie chcę ponownie stawiać temu czoła.Ciekawe kto mógłby na tym zyskać? Jakieś pomysły? - spytała rozmówcy.
    Belua multorum capitum

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
    • Piwa: 937
    • PodPułkownik 1ppS, Cesarz THD, Giermek 21pp
      • datadream2004 コギ花
    « Odpowiedź #379 dnia: Października 07, 2016, 18:00:07 »
    - Skoro tak nalegasz... to dam znać Ojcu, żeby dzisiejszego dnia się mnie nie spodziewał - odpowiedział David, po czym wystukał na klawiaturze telefonu smsa. Wolałby wrócić do swojego nowego domu, ale ostatecznie... może warto zobaczyć jak żyją normalni kainici, którzy nie muszą kryć się przed zwykłymi ludźmi?

Offline Claudie

• Corleone
    • Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #380 dnia: Października 07, 2016, 18:21:44 »
    Wyruszyliście w stronę miejsca, gdzie Katherine zorganizowała transport. Po drodze próbowałeś dodzwonić się do swojego Ojca John, lecz telefon milczał. Widocznie był zajęty jakąś sprawą. Również i twój sms Davidzie dotarł do telefonu twojego ojca, ale również bez odzewu z jego strony. Każdy z męskiej części zastanawiał się, co mogło się trafić jego stworzycielowi... oraz ciągle się rozglądaliście za sprawą tego, że teren ciągle był niebezpieczny. Po kilku chwilach i momentach dotarliście do miejsca, gdzie czekał na Was samochód a przy nim stał ghul. Gdy tylko zobaczył że Katherine coś niesie otworzył bagażnik.
    - Rozumiem, że to są panienki kompani? - spytał Cię Katherine Klaudiusz, po czym zwrócił się do mężczyzn - Bardzo proszę, panowie do tyłu. Mamy mało czasu, a trzeba się jeszcze przebić przez blokadę.

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
      • datadream2004 コギ花
    « Odpowiedź #381 dnia: Października 07, 2016, 18:30:12 »
    - Blokadę? A mówiłem, wystarczyło jakbyśmy przeszli kanałami... - stwierdził David, niespecjalnie zachęcony wizją "przebijania się przez blokadę", jak określił to starszy mężczyzna, który wyglądem zdawał się bardziej pasować do domu spokojnej starości. Pomimo obaw, usiadł zgodnie z poleceniem na tylnym siedzeniu.

Offline Luna

• Użytkownik
    • Coś osobistego, hm....
    « Odpowiedź #382 dnia: Października 08, 2016, 00:30:52 »
    - spokojnie - odezwała się w jego stronę,po czym wsiadła na miejscu pasażera i zapięła pasy,
    - Olivia w domu ? - spytała.
    Belua multorum capitum

Offline Scyfe

• Użytkownik
    « Odpowiedź #383 dnia: Października 09, 2016, 15:57:13 »
    wsiadam do samochodu, odblokowując pistolety, i usuwając z nich zacięcie.

Offline Claudie

• Corleone
    • Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #384 dnia: Października 09, 2016, 17:38:50 »
    - Tak panienko - odpowiedział ghul na pytanie Katherine, po czym odpalił silnik, dał mu chwilę pochodzić i ruszył spokojnym, lecz jednocześnie szybkim tempem przed siebie. Przez chwilę kluczył uliczkami, widzieliście że wie co robi. Omijał lotne patrole policji i Gwardii Narodowej, nie przejmował się sygnalizacją świetlną i po kilkunastu minutach wyjechaliście z Chinatown. Mogliście odetchnąć z ulgą, gdy coraz bardziej oddalaliście od zniszczonej, zmasakrowanej dzielnicy... Każdy z Was myślał o własnych sprawach, własnych problemach. Przynajmniej jeden został póki co załatwiony. Po kilkudziesięciu minutach spędzonych w milczeniu dojechaliście pod posiadłość. Ghul pilotem otworzył bramę wjazdową i bramę garażową, po czym w spokoju zaparkował samochód i zgasił silnik. Ghul odwrócił się w waszą stronę Johnie i Davidzie po czym powiedział - Witajcie w domu Protegowanej klanu Tremere Olivii Waterson. Obowiązują tutaj jej prawa i prawa Camarilli. Jej słowo jest ostatecznym słowem i jeżeli nie będziecie się go słuchać, po prostu zginiecie. Mam nadzieję, że przestrzegłem Was odpowiednio. Panowie pójdziecie ze mną, musicie przedstawić się Pani domu. Proszę za mną - po czym wysiadł z samochodu i poczekał jak męskie grono to uczyni.

Offline Luna

• Użytkownik
    • Coś osobistego, hm....
    « Odpowiedź #385 dnia: Października 09, 2016, 21:12:14 »
    Wysiadła jako ostatnia i podążała za nimi na spotkanie z Olivią.
    Belua multorum capitum

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
      • datadream2004 コギ花
    « Odpowiedź #386 dnia: Października 09, 2016, 23:51:00 »
    David wysiadł. Niespecjalnie spodobała mu się ta gościnność, ale stwierdził, że skoro już się zgodził na przyjazd tutaj, to trudno, przyjdzie mu słuchać jakiejś Tremere.

Offline Scyfe

• Użytkownik
    « Odpowiedź #387 dnia: Października 10, 2016, 01:39:47 »
    Hmmm.... mam nadzieję że nic mi tu nie grozi... Prawa Camarilli nie naruszamy,  więc byle dotrwać do nocy i sprawdzić co z Ojcem. Udaję się z Davidem, zagadując go o nieważne rzeczy, by rozluźnić sytuację....

Offline Claudie

• Corleone
    • Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #388 dnia: Października 10, 2016, 01:56:19 »
    (click to show/hide)

Kainitka spojrzała się na Was surowym wzrokiem. Jej spojrzenie każdego z Was omiotło, po czym zwróciła się do Katherine - Jak widzę, masz nowe znajomości. Proszę Cię, przedstaw mi swoich gości i powiedz mi, co robiłaś w Chinatown?

Offline Luna

• Użytkownik
    • Coś osobistego, hm....
    « Odpowiedź #389 dnia: Października 15, 2016, 00:17:53 »
    John Ozgur - Assamita,David Jackson - Nosferatu,dobry wieczór matko. Zapobiegliśmy uwolnieniu starożytnego demona,kult został rozbity,główna kapłanka zabita....pozdrawiam klan Toreador.....zaś artefakty mam przy sobie celem badań i zabezpieczenia by nie wpadły w niepowołane ręce,dziękuje za użyczenie Klaudiusza i proszę o pozwolenie przenocowania mych gości w twej domenie - po czym wskazała na nich stojąc pośród nich.
    Belua multorum capitum