Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Spolszczenia modów  (Przeczytany 277227 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline pc_maniac

• Użytkownik
    • Piwa: 1
      • Polish Builders Community
    Odp: Spolszczenia modów
    « Odpowiedź #15 dnia: Marca 12, 2009, 09:32:16 »
    A za SoD ktoś się może wziął by go spolszczyć?
    Jakoś mam ochotę zagrać w tego moda, ale angielski mnie odstręcza (zapewne to lenistwo, odzwyczaiłem się od grania w nie spolszczone gry).

Offline D4Rk14

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #16 dnia: Marca 13, 2009, 20:08:43 »
    A, ja miałbym wielką prośbe do spolszczenia Moda Star Wars Calradia. Oczywiście jak byś miał czas bo jak gram w tego modzika to widzę że dużo tekstów do spolszczenia tam jest i troche czasu zajmie ;(.

Offline Kalpokor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #17 dnia: Marca 13, 2009, 21:35:33 »
    A, ja miałbym wielką prośbe do spolszczenia Moda Star Wars Calradia. Oczywiście jak byś miał czas bo jak gram w tego modzika to widzę że dużo tekstów do spolszczenia tam jest i troche czasu zajmie ;(.
    Moim skromnym zdaniem ten mod nie pasuje do realiów M&B i nie warto robić do tego spolszczenia ale to tylko moje zdanie

edit1:ślimak a ja się powstrzymam i nie odpowiem na twój zarzut i tak mam rację
    « Ostatnia zmiana: Marca 14, 2009, 19:23:46 wysłana przez Kalpokor »

Offline slimak78

• Użytkownik
    « Odpowiedź #18 dnia: Marca 14, 2009, 18:38:19 »
    A moim skromnym zdaniem nikt się ciebie nie pytał, czy pasuje do realiów M&B, czy nie, tylko czy można zrobić spolszczenie.

Offtop wymuszony, nie mogłem się powstrzymać.

Offline Michel96

• Użytkownik
    « Odpowiedź #19 dnia: Marca 16, 2009, 08:37:32 »
    Jedno spolszczenie jest chyba źle zrobione (Hundred Years War (dla M&B 1.010 i 1.011) - przygotował raven18) jest królestwo swadi, veagirow, te same nazwy miast, zamków, wsi, królów (lordów chyba też) co w Native. W recenzji (http://www.mountblade.info/art.php?r=4) jest napisane że to jest 100-letnia wojna Angielsko Francuzka, oraz że nie będzie tych samych nazw miast co w Native. Proszę o odpowiedź.

Edit: Tak
    « Ostatnia zmiana: Marca 17, 2009, 14:26:21 wysłana przez Michel96 »
    Celem wojny nie jest umieranie za ojczyznę, ale sprawienie aby tamci skurwiele umierali za swoją.(Generał George S. Patton)

Offline raven18

• Użytkownik
    « Odpowiedź #20 dnia: Marca 16, 2009, 11:52:48 »
    Hm, nadpisałeś wszystkie pliki w katalogu languages moda?
    « Ostatnia zmiana: Marca 16, 2009, 12:14:06 wysłana przez raven18 »
    Naprzód do boju, gdzie walka wre wściekła, razem do nieba lub razem do piekła!

Offline Jeferiaz

• Użytkownik
    • Komisarz ds. Propagandy, Zbrojnego Ramienia Ludu
    « Odpowiedź #21 dnia: Marca 24, 2009, 12:02:03 »
    Ściągnąłem spolszczenie do moda
    The 1257 Edition (v1.4) i jako tako spolszczone,ale NIE PRAWIDŁOWO... Np. zamiast Wspólnota Rhodoków jest Rhodokowie... itd. :/ Albo skórzane guntleast. Lub: Kusznik konny zabił Infantryman,czy coś takiego... itd. JESTEM ZAŁAMANY! Bo mod jest super,ale spolszczenia poprawnego nigdzie nie mogę znaleźć. Proszę o pomoc!

Moje GG - 12485152 Jeśli znów mnie zbanują...

Offline Barudokuku

• Użytkownik
    • Piwa: -2
    • Zbieracz puszek
      • (nie)Oficjalne Forum Antyfanów CD-Action
    « Odpowiedź #22 dnia: Marca 24, 2009, 12:14:26 »
    Po cholerę pisać dwa razy to samo? Po odpowiedź odsyłam do http://www.mountblade.info/forum/index.php?topic=2416.0
    Ileśtam procent kogośtam robi cośtam. Jeśli należysz do iluśtam procent pozostałych, wstaw to gdzieśtam.
    Wyobraź sobie też, że tutaj jest jakiś fajny tekst pokazujący, jak bardzo jestem nieskażony mediami, propagandą i tak dalej i ogólnie coś, co sprawi, że wszyscy będą wiedzieli, że nie lubię czegośtam.
    Oczywiście, możesz też sobie wyobrazić tutaj jakieś mHroczne/lolowate/jestem-taki-zarąbisty zdanie po angielsku. Ot, choćby traktujące o śmierci czy religii, coby pokazać, że jestem ateistą.

Offline Pompa2244

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #23 dnia: Marca 28, 2009, 13:31:17 »
    Kurcze szkoda ze nie ma spolszczenia do Battlestar Galactica Tactical :(

Offline Anorion

• Użytkownik
    « Odpowiedź #24 dnia: Kwietnia 02, 2009, 11:32:14 »
    Czy jest spolszczenie do moda fury of odin????

Offline Pawello

• Użytkownik
    • Life goes on, come of age...
    « Odpowiedź #25 dnia: Kwietnia 02, 2009, 12:41:17 »
    Daedalusie mam takie pytanie : gdybym spolszczył rozmowy, rzeczy, itp z moda SoD tak do worda , to przeniósłbyś to do gry? Myślę że to spolszczenie przydałoby się wielu osobom patrz link http://www.mountblade.info/forum/index.php?topic=1914.0

Tylko mam jeszcze jedno pytanie, czy jest plik gdzie te rozmowy są wszystkie zapisane, czy trzeba to w grze robić?

Edit: czy aby spolszczyć moda, potrzebny jest jakiś program?
    « Ostatnia zmiana: Kwietnia 02, 2009, 18:09:25 wysłana przez pawello166 »
    "Ach, ach! Majorze, dzisiaj żyjem, jutro gnijem, tylko to nasze, co dziś zjemy i wypijem" A.Mickiewicz "Pan Tadeusz""Dopóki walczysz, jesteś zwyciezcą."

Offline Danaios

• Użytkownik
    « Odpowiedź #26 dnia: Kwietnia 02, 2009, 16:37:14 »
    Czy istnieje nie tylko tutaj, ale na innych stronach spolszczenie do moda Gwiezdne wojny?

Offline Pifcio

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 11
    « Odpowiedź #27 dnia: Kwietnia 02, 2009, 17:01:33 »
    Przestańcie się pytać o te spolszczenia, daedalus i tak robi przysługę dla nas jeżeli chodzi o te kilka przetłumaczonych modów, te które są spolszczone, są podane na pierwszej stronie, więc NIE MA INNYCH!!!!!!!

Offline Jeferiaz

• Użytkownik
    • Komisarz ds. Propagandy, Zbrojnego Ramienia Ludu
    « Odpowiedź #28 dnia: Kwietnia 02, 2009, 17:24:56 »
    Witaj Daedalus... mam prośbę,wiem,że pracujesz nad swoim modem,ale myślę,że spolszczenie do moda The 1257 Edition (v1.4) byłoby dla polskich graczy świetnym prezentem... bo mod jest świetny,tylko naszej ukochanej Polski brak.

Pozdrawiam

Moje GG - 12485152 Jeśli znów mnie zbanują...

Offline Daedalus

• Użytkownik
    • Piwa: 143
    « Odpowiedź #29 dnia: Kwietnia 03, 2009, 13:42:28 »
    Ja na razie nie mam czasu, by pracować nad nowymi spolszczeniami. Mam kilka różnych rzeczy na głowie, które już teraz ciężko mi pogodzić i nie wyobrażam sobie, bym mógł się zająć czymś dodatkowym. No chyba że ktoś z was zafunduje mi dobę, która ma minimum 48 godzin. :P

pawello166, to nie jest takie proste. Za pomocą gry trzeba sobie utworzyć nakładkę językową moda - będą to pliki z tekstami, które trzeba przetłumaczyć. Wyeksportowanie takiej nakładki jest banalne, natomiast najwięcej roboty jest z szukaniem zmian w stosunku do wersji Native. To nie jest tak, że eksportują się tylko teksty dodane czy zmienione przez moda. Eksportują się WSZYSTKIE teksty. Do utworzonych w ten sposób plików trzeba najpierw "zaimplementować" istniejące już spolszczenie (ewentualnie można tłumaczyć wszystko jeszcze raz ;) ), a dopiero potem zająć się tym, co zostało.