Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Spolszczenia modów  (Przeczytany 277286 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline terykui

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Spolszczenia modów
    « Odpowiedź #120 dnia: Września 20, 2009, 10:55:03 »
    taki glupi nie jestem =.=
    Wybralem sciezke C:\Program Files\Mount&Blade\Modules\Prophesy of Pendor V2.04\languages         I tu wkleilem
    Wiec dlaczego mam w polowie dalej po ang?

Offline raven18

• Użytkownik
    « Odpowiedź #121 dnia: Września 20, 2009, 11:28:09 »
    Tzn co masz po angielsku? Bo jeśli dialogi to one nie były tłumaczone i będą po angielsku. Poza tym do folderu languages musisz wkleić/rozpakować folder pl w którym się znajdują pliki ze spolszczeniem, być może rozpakowujesz tam bezpośrednio pliki?
    Ma to wyglądać tak:
    C:\Program Files\Mount&Blade\Modules\Prophesy of Pendor V2.04\languages\pl\*.csv
    Naprzód do boju, gdzie walka wre wściekła, razem do nieba lub razem do piekła!

Offline Daedalus

• Użytkownik
    • Piwa: 143
    « Odpowiedź #122 dnia: Września 20, 2009, 19:32:17 »
    Zaktualizowałem pierwszą stronę i spolszczenia do Hundred Years War oraz Prophesy of Pendor. Dodałem też inne uniwersalne spolszczenie, przeznaczone do większych modów (to tak naprawdę stare spolszczenie z usuniętymi niektórymi plikami, by nie podmieniały np. nazw nowych jednostek czy frakcji na te z Native).

Offline raven18

• Użytkownik
    « Odpowiedź #123 dnia: Września 28, 2009, 08:17:55 »
    Kolejna poprawka do spolszczenia Prophesy of Pendor, tym razem zmiany są minimalne, min poprawiłem kilka błędów językowych i przetłumaczyłem nazwy twierdz. W HYW przetłumaczyłem dialogi jedynego ciekawego npc, na resztę zabrakło chęci :)
    http://chomikuj.pl/raven18/Dokumenty/pendor.zip
    http://chomikuj.pl/raven18/Dokumenty/hyw51.zip 
    Naprzód do boju, gdzie walka wre wściekła, razem do nieba lub razem do piekła!

Offline KotMroku1

• Użytkownik
    • Muwje poplawnie po pOlśkjemó:)
    « Odpowiedź #124 dnia: Września 30, 2009, 20:49:32 »
    To sobie zrób...
    PS. Przepraszam za ten spam ale już nie mogę...
    Może to też jest spam ale może nie umie?Nie każdy jest orłem z angielskiego...Ponawiam prośbę...(WIEM TO JEST SPAM!!!!!!!!!!!!!!!!)
    Ale coś mi się wydaje że...Wszyscy Polacy to wredna rodzina!Starszy czy młodszy koledze docina!Ja też nie mogę bo jestem uczulony na ortografie i dostaje strasznej wściekłości jak ktoś pisze niepoprawnie...
    Spam Spam Spam Spam Spam Spam Spam Spam Spam Spam Spam Spam Spam Spam Spam Spam Spam Spam Spam Spam Spam Spam Spam Spam Spam Spam Spam Spam Spam Spam Spam Spam Spam Spam Spam Spam Spam Spam Spam Spam Spam Spam Spam Spam Spam Spam Spam Spam Spam Spam Spam Spam Spam Spam Spam Spam Spam Spam Spam Spam Spam Spam Spam Spam Spam Spam Spam Spam Spam Spam Spam Spam Spam Spam Spam Spam Spam Spam Spam Spam Spam Spam Spam Spam Spam Spam Spam Spam Spam Spam

Offline daver194

• Użytkownik
    « Odpowiedź #125 dnia: Października 03, 2009, 16:21:54 »
    kurcze wklejam spolszczenie POP-a do folderu languages i nic mi sie nie spolszcza ;/ Nie trzeba aby gdzieś dopisać pl zamiast eng ?

Offline Tymbark

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    • Am I evil?
    « Odpowiedź #126 dnia: Października 03, 2009, 16:47:30 »
    Nie nie trzeba.Otwórz ten folder i wklej go np. do:E:\Program Files\Mount&Blade\Modules\PoP\langunages.TTrzeba tam wkleić tylko plik pl.Mam nadzieje, że pomogłem ;]

Offline daver194

• Użytkownik
    « Odpowiedź #127 dnia: Października 03, 2009, 20:46:49 »
    @up dokładnie tak robię ale wogóle reakcji nie ma .. Może to wina tego, że nie mam spolszczonego m&b ?>

Offline wizziusz wizz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #128 dnia: Października 03, 2009, 21:57:54 »
    OMG jak to powiedział Einstein 2 rzeczy są nieskończone: wszechświat i ludzka głupota.
    Człowieku czy tak trudno przeczytać 1 stronę ? Chyba jest wyraźnie napisane że najpierw trzeba zainstalować spolszczenie do zwykłego m&b zmienić w pliku language w głównym katalogu gry treść pliku z "en" na" pl" (plik otwierasz notatnikiem) później osobno wrzucić spolszczenie do moda i wszystko musi działać.
    Ale jak się myśleć nie chce no to już nikt ci nie pomoże nawet ten sam Einstein.

Proponuję wyczyścić temat z zbędnych postów (zostawić tylko te sensowne) i go zamknąć.
    « Ostatnia zmiana: Października 03, 2009, 22:02:06 wysłana przez wizziusz wizz »

Offline Guts

• Użytkownik
    « Odpowiedź #129 dnia: Października 04, 2009, 08:06:23 »
    daver194 spróbuj zrobić tak jak Ci Tymbark napisał bez ściągania spolszczenia dla nativa tyle że to spolszczenie jak już będziesz miał w katalogu PoP-a zmień nazwę z "pl" na "en" jak tak robię ;P

EDIT:

wizziusz wizz ja do Age of Turbulence zrobiłem tak jak napisałem i mam pełne spolszczenie bez instalowania spolszczenia ogólnego.
    « Ostatnia zmiana: Października 04, 2009, 13:30:10 wysłana przez Guts »

Offline wizziusz wizz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #130 dnia: Października 04, 2009, 13:23:44 »
    Po co go w błąd wprowadzacie przecież na 1 stronie jest jasno napisane że trzeba mieć zainstalowane spolszczenie do nativa albo uniwersalne.
    I dopiero potem można do moda wrzucać bo bez podstawowego spolszczenia połowa kwesti będize nie spolszczona.

Offline Daedalus

• Użytkownik
    • Piwa: 143
    « Odpowiedź #131 dnia: Października 04, 2009, 19:14:20 »
    wizziusz wizz ja do Age of Turbulence zrobiłem tak jak napisałem i mam pełne spolszczenie

Niemożliwe. Nie możesz mieć pełnego spolszczenia, bo M&B używa też z plików, które są uniwersalne (wszystkie moduły z nich korzystają), a tych nie dodawałem do żadnego spolszczenia do modów. Są tylko w moim nieoficjalnym spolszczeniu lub w oficjalnej polskiej wersji językowej. Dlatego właśnie konieczne jest albo posiadanie polskiej wersji, albo instalacja nieoficjalnego spolszczenia.

Offline selto

• Użytkownik
    « Odpowiedź #132 dnia: Października 06, 2009, 17:32:04 »
    czy ktoś zrobił, robi albo będzie robił spolszczenie do ostatecznej wersji Western Invaders?

Offline Sęku

• Użytkownik
    « Odpowiedź #133 dnia: Października 08, 2009, 16:10:24 »
    Super spolszczenia modów!.;)
    Podzinkowoł;)

Offline Furiza

• Użytkownik
    « Odpowiedź #134 dnia: Października 20, 2009, 19:19:15 »
    Fajnie by było gdyby ktoś zrobił spolszczenie do Gangs Of Glasgow ..
    Chyba że takowe istnieje.