Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: 500+  (Przeczytany 6713 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    • Piwa: 612
    • Steam ID: Mój status Steam
    500+
    « dnia: Lutego 01, 2016, 17:01:49 »
    Wygląda na to, że klamka zapadła. PiS w swojej niewyobrażalnej głupocie wdrożył już praktycznie definitywnie program 500+

Świadczenie na pierwsze dziecko uzależnione jest od kryterium dochodowego (800 zł na osobę w rodzinie lub 1200 w przypadku dzieci z niepełnosprawnością).
    Kolejne dzieci nie wymagają żadnego świadczenia.

Oczywiście każdy chyba wie jaki to jest skrajny kretynizm. Już teraz za pomocą zasiłków mieszkaniowych itd. można zgarnąć z socjalu niezłą sumkę. Zrobiliśmy ogromny krok w kierunku całkowitego uzależnienia od państwa, pozbawienia się godności. A wystarczyło zwiększyć kwotę wolną diametralnie i pieniążki by zostały w łapach obywateli i nakręciły koniukturę.

Przy okazji programu zostanie zatrudnionych kolejnych kilka tysięcy urzędników.

Pożytek z tego żaden żeby wziąć trzeba zabrać z podatków i zapłacić bandzie urzędasów. Zwracalność podatku szacowana jest na 10%

No ale po co obniżać podatki i w ten sposób wytworzyć dobrobyt i zostawić więcej pieniędzy ludziom w kieszeniach skoro można rzucić ochłapy.

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    Odp: 500+
    « Odpowiedź #1 dnia: Lutego 03, 2016, 09:14:56 »
    Pseudoliberalna Nowoczesna była za, czyli obnażyli się już całkowicie

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 154
    • Otaczają mnie tęgie, tępe buce...
    « Odpowiedź #2 dnia: Lutego 03, 2016, 10:52:56 »
    Teraz tylko pokombinować jak obniżyć dochód rodziny i namówić żonę na jeszcze 3 dzieci, mogłaby z pracy zrezygnować...
    "Demokracja: dwa wilki i owca, debatujący co będzie na obiad"

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #3 dnia: Lutego 03, 2016, 11:32:04 »
    świat się kończy nawet luca

Offline vtz

• Użytkownik
    • Piwa: 166
    • a.k.a. Rudy Karzeł
    « Odpowiedź #4 dnia: Lutego 03, 2016, 11:45:51 »
    Co tu można powiedzieć? Z jednej strony możemy obwiniać PiS, ale to ludzie wybrali tą partię. To ludzie zagłosowali na hasełko "damy wam piniondze, nie martwcie się, skąd je weźmiemy" i to ludzie w ogromnej większości są odpowiedzialni za to, że teraz będzie tak źle. Można było wybrać, czy chce się wędkę, czy rybkę. Ludzie definitywnie wybrali rybkę.
    Sam mam taki problem: Bo znam historię Polski, jestem z niej dumny i chciałbym być patriotą, ale nie mogę, kiedy tylko patrzę na więszkość naszych rodaków. Jak łatwo dają się manipulować. Kiedy politycy chcą nas skłócić, to my się beznadziejnie łatwo dajemy (jedni są za pisem i plują na tych, co są za po oraz vice versa...) Sytuacja moim zdaniem jest beznadziejna.
    koło historii będzie kręcić się dalej zataczając koło ...

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #5 dnia: Lutego 03, 2016, 11:58:26 »
    Nie ma to jak wyzywać zachód od nierobów i, że banda leniwych angoli i innych bierze socjal a to samo się teraz dzieje w Polsce i się milczy. Sprzedać się za 500zł.

Offline vtz

• Użytkownik
    • a.k.a. Rudy Karzeł
    « Odpowiedź #6 dnia: Lutego 03, 2016, 12:04:11 »
    Nie ma to jak wyzywać zachód od nierobów i, że banda leniwych angoli i innych bierze socjal a to samo się teraz dzieje w Polsce i się milczy. Sprzedać się za 500zł.
    Fatalna sprawa. Zachód może mieć socjalizm, bo oni tam są bogaci. Jak ludzi są bogaci, to są mniej skłonni do przyjmowania łapówek i ogółem wykorzystywania swoich pozycji do wzbogacenia się. U nas niestety ponad 40 lat komuny dalej zbiera swoje żniwo. Zanim będziemy na tyle bogaci, żeby pozwolić sobie na socjalizm, to sporo minie czasu

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #7 dnia: Lutego 03, 2016, 12:16:50 »
    (...) Można było wybrać, czy chce się wędkę, czy rybkę. Ludzie definitywnie wybrali rybkę.
    (...)
    Poważnie? Parząc na listy wyborcze w ostatnich wyborach to wybór mieliśmy czy chcemy dużą rybę czy tylko trochę mniejszą... No może jeden Korwin ale nie oszukujmy się, sam nic nie zmieni.

Offline Kradus

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 463
    « Odpowiedź #8 dnia: Lutego 03, 2016, 12:21:54 »
    Co tu można powiedzieć? Z jednej strony możemy obwiniać PiS, ale to ludzie wybrali tą partię. To ludzie zagłosowali na hasełko "damy wam piniondze

Myślę, że więcej ludzi zagłosowało przeciwko PO i pięknych (sic!) ośmiu latach...

Fatalna sprawa. Zachód może mieć socjalizm, bo oni tam są bogaci.

Jeszcze są bogaci*. Skończy się na tym, że zaprzepaszczą (w takiej WB) wszystko co zrobiła Lady Thatcher i popadną w ruinę jak w latach 70-tych. Skoro znowu konserwatyści (np premier Blair) socjalizują to tylko oznaka słabości idei i braku chęci do naprawy.

Plus jeśli prawda to co mówi Ivacz o głosowaniu .Petruowców, to bardzo dobrze. Niech ich głupi elektorat ma świadomość, że dołożyli cegiełkę do ruiny gospodarki. Brawo Rysiu!

Offline vtz

• Użytkownik
    • a.k.a. Rudy Karzeł
    « Odpowiedź #9 dnia: Lutego 03, 2016, 12:24:04 »
    Poważnie? Parząc na listy wyborcze w ostatnich wyborach to wybór mieliśmy czy chcemy dużą rybę czy tylko trochę mniejszą... No może jeden Korwin ale nie oszukujmy się, sam nic nie zmieni.
    No dobra, ale ilu ludzi faktycznie chciało wędkę? Ci, którzy głosowali na Korwina i inne partie o liberalnych gospodarczo poglądach + ci, którzy na Korwina nie głosowali, bo coś im się u niego nie podoba (nic dziwnego) razem da jaką część społeczeństwa? 10, 15 procent? To tyle. Reszta chce tylko dostać tu i teraz tyle i tyle pieniędzy. A co będzie potem, to nieważne.

Btw, też pozwolę sobie dać film, a co!

Offline Shanty

• Użytkownik
    • Piwa: 88
    • Rome Warband Clan
    « Odpowiedź #10 dnia: Lutego 03, 2016, 12:48:59 »
    Wspomnieliście o tym, że Nowoczesna głosowała za projektem. Macie jakieś źródło odnośnie liczby posłów z danej partii głosujących za i przeciw? Chciałbym zobaczyć jak wypadł ruch Kukiz'15, bo oglądając trochę ich wypowiedzi skłaniam się do popierania tej partii.

Offline beanshee

• Użytkownik
    • Piwa: 175
    « Odpowiedź #11 dnia: Lutego 03, 2016, 12:56:32 »
    Kompletnie poroniony pomysł. Nie wiem kogo 500 zł zachęci do posiadania dziecka. Chyba tylko patologię.
    Politycy są kompletnie oderwani od rzeczywistości i nie widzą, lub nie chcą widzieć gdzie leży problem. A problem leży w poczuciu bezpieczeństwa.
    Tak długo, jak rodziny nie będą czuły stabilizacji finansowej, będą odkładały posiadanie dziecka. I decydowały się na jedno, góra dwoje. Jestem akurat w takim wieku, że masa moich znajomych jest już zamężna i dzieciata. Więc widzę, co ich boli- brak perspektyw na pracę po ciąży i urlopie macierzyńskim, problemy z dostaniem się do żłobków i przedszkoli, bardzo wysokie ceny artykułów dziecięcych itd. Zamiast durnego zasiłku większe korzyści przyniosłoby obniżenie VAT-u na ubranka czy pieluchy.
    Łowy zaczęte! Bij, kto w Boga wierzy!
    I grzmij: "Bóg, Anglia, król i święty Jerzy!"

Offline vtz

• Użytkownik
    • a.k.a. Rudy Karzeł
    « Odpowiedź #12 dnia: Lutego 03, 2016, 13:04:50 »
    Kompletnie poroniony pomysł. Nie wiem kogo 500 zł zachęci do posiadania dziecka. Chyba tylko patologię.
    Politycy są kompletnie oderwani od rzeczywistości i nie widzą, lub nie chcą widzieć gdzie leży problem. A problem leży w poczuciu bezpieczeństwa.
    Tak długo, jak rodziny nie będą czuły stabilizacji finansowej, będą odkładały posiadanie dziecka. I decydowały się na jedno, góra dwoje. Jestem akurat w takim wieku, że masa moich znajomych jest już zamężna i dzieciata. Więc widzę, co ich boli- brak perspektyw na pracę po ciąży i urlopie macierzyńskim, problemy z dostaniem się do żłobków i przedszkoli, bardzo wysokie ceny artykułów dziecięcych itd. Zamiast durnego zasiłku większe korzyści przyniosłoby obniżenie VAT-u na ubranka czy pieluchy.
    Problem w tym, że politycy wiedzą, co naprawdę pomogło by ludziom, ale wiedzą też, że obniżając podatki nie zapewnią nowym urzędnikom fajnych posadek. Więc zamiast rozwiązać problem, zrobią coś, co nie tylko nie rozwiąże, a jeszcze POGORSZY sprawę. A najbardziej absurdalne jest to, że lwia część wyborców to popiera O.O

Offline Claudie

• Corleone
    • Użytkownik
    • Piwa: 75
    • Miłość jest najpotężniejszą siłą w tym świecie
    « Odpowiedź #13 dnia: Lutego 03, 2016, 16:38:28 »

Wypowiem się jako szczęśliwy posiadacz cyrografu i dwójki córek -> Jeżeli można się poświęcić, to wszystko się da. Ciekawe jest to, co pogrubiłem. Moja kochana żona nie miała problemu wrócić do starej pracy, być może trafiła na dobrego i uczciwego pracodawcę (Świat staje na głowie, prawda?).

Co do samego zasiłku, nie wypowiem się, bo to nie ma sensu. Ale za obniżeniem VAT-u to podpisuję się nogami i rękami :)

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #14 dnia: Lutego 03, 2016, 17:15:11 »
    VAT to się powinno zlikwidować, nie obniżać...