Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Kobiety w internecie  (Przeczytany 5712 razy)

Opis tematu: czyli gimbusy udajace plec piekna....

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Rapodegustator

• Użytkownik
    • Piwa: -38
    Odp: Kobiety w internecie
    « Odpowiedź #30 dnia: Stycznia 31, 2016, 13:00:38 »
    Aleź ja ich rozumiem, we mnie też jest trochę introwertyka. Nienawidze sytuacji gdy ktoś "robi łaskę" że mi odpowie, bo traktuje innych jako nierozgarnietych (tak można wnioskować z wypowiedzi Dyktatora). Wiem już co miałeś na myśli i naprawdę się nie dziwię że czasem ciężko się nam dogadać.
    Alka też rozumiem ale można to przeczytać dwojako - zaprezentował się jako ktoś zupełnie obojętny na innych, kto nie zwróci uwagi nawet gdy ktoś np zaslabnie. Post można tak zinterpretować - nie musi to przykuwać jego uwagi (bo może myśleć że to ktoś pijany i tym samym go olać) no i przede wszystkim to nikt ważny w jego życiu, więc czemu niby tracić czas i energię?
    Powtarzam że ja was zrozumiałem - bardzo fajnie podyskutować o takich kwestiach z inteligentniejszymi (i madrzejszymi) ludźmi jak Wy, jednak (co i tak wiecie) nie wszyscy (nie odrazu) Was zrozumieją.
    Zeby osiagnac rzeczy trudne potrzeba czasu. Zeby osiagnac rzeczy niemozliwe potrzeba go troche wiecej.

Offline Rome

• Użytkownik
    • Piwa: 214
    « Odpowiedź #31 dnia: Stycznia 31, 2016, 13:32:32 »
    Myślę, że trzeba rozgraniczyć sytuacje, w której ktoś może potrzebować pomocy, a sytuacje gdy np. jakaś osoba dosiądzie się do Ciebie w pubie i będzie liczyć na jakąś rozmowę, a Ty po prostu nie będziesz zainteresowany.
    DANCE OR GET BANNED

Offline Dyktator

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 1002
    « Odpowiedź #32 dnia: Stycznia 31, 2016, 13:37:27 »
    Zaczyna to być już żałosne, więc rozwinę myśl, ale tylko raz. Nie chce mi się krążyć wokół tego samego nie wiadomo ile razy.

Po pierwsze nic nie mówiłem o ludziach spoza internetu. Na co dzień nie mam problemów z zawieraniem znajomości i jestem na nie otwarty. W kwestii internetu przytoczę ci jeszcze raz, co napisałem Rapo:
    Tak samo zawsze ignorowałem zaproszenia do gry, czy gdziekolwiek indziej, gdy mnie jakaś randomowa osoba zapraszała z sobie tylko znanych przyczyn. Czemu niby ktokolwiek ma spędzać czas (czy prościej: poświęcać go) dla osoby, której nie zna, lub z którą nie ma ochoty przebywać?
    W Twoim przypadku odrzuciłbym jakiekolwiek zaproszenie, bo po prostu cię nie lubię. Z czasów twojej poprzedniej aktywności zachowywałeś się beznadziejnie, za co ostatecznie zgarnąłeś bana. Teraz chyba niewiele się zmieniło, skoro jeszcze przedwczoraj zacząłeś kląć i wyzywać ludzi na chacie za to, że zwrócili się do ciebie tak samo, jak ty do nich. Jak to o tobie świadczy, skoro tak ludzi traktujesz? W dodatku jesteś często upierdliwy i męczący. Czemu miałbym chcieć z taką osobą spędzać czas na ts, czy gdziekolwiek indziej?

Drugi (a raczej pierwszy) przytoczony przeze mnie przykład - zaprasza mnie na Steam jakaś kompletnie mi nieznana osoba i zamiast choćby słowa przedstawienia się, pisze od razu coś w stylu "wbijaj na Ludus". Co ja mam o takiej osobie pomyśleć? Nie mam aktualnie czasu, żeby pograć z drużyną NC, w której większość osób traktuję jako dobrych znajomych, a mam znaleźć go dla jakiś dziwnych osób, którzy nawet przedstawić się nie potrafią? Nie wspomnę już, że wielu z nich (do czego otwarcie się niektórzy przyznają) kieruje się myślą "on jest znany tutaj, to musi przyjąć moje wyzwanie, a jak go pokonam, to będę miał się czym kolegom pochwalić, jak odrzuci to go zwyzywam". I tak, bywało, że zwyzywali, gdy się powiedziało, że nie ma się ochoty, czy czasu, by w tej chwili wchodzić do gry i z nimi grać.

I jak wspomniałem też w mojej wypowiedzi - poznałem tutaj i tak wiele osób (nie tylko Polaków), które są normalnymi ludźmi i z którymi można normalnie się porozumieć. Żadna z tych osób nie próbowała zaczynać znajomości w nachalny sposób poprzez narzucanie wejścia na jakiś serwer, zanim się w ogóle choćby przedstawiła...

I chyba czas zakończyć offtopic, bo temat nie o tym był.
    Premier TFW 2015-2019
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    • Piwa: 612
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #33 dnia: Stycznia 31, 2016, 15:37:29 »
    Ten temat otrzymuje ode mnie tytuł najbardziej rakotwórczego miesiąca.

Gratuluję. Nagrody do odebrania przez PW.

Offline Prußak

• Użytkownik
    • Piwa: 253
    • Ten, który mówi sam sobie dobranoc, dobranoc
    « Odpowiedź #34 dnia: Stycznia 31, 2016, 16:06:37 »
    Hah jesteśmy chyba jedynym klanem  który  grał z nimi spara  w którym nie było  Wulgaryzmu i kutni Ale za to mecz nie był  fair-play prośby  o  zablokowanie kamery obserwatora nic nie dawały  chociaż  na serwerze był admin...

Offline Peterov

• Użytkownik
    • Piwa: 104
    • Die for the Emperor or die trying
    « Odpowiedź #35 dnia: Lutego 01, 2016, 07:35:31 »
    Taka ciekawostka o naszym forum: Stosunek mężczyzn do kobiet 73.5:1

Offline Rapodegustator

• Użytkownik
    • Piwa: -38
    « Odpowiedź #36 dnia: Lutego 01, 2016, 17:10:28 »
    Marna ciekawostka - Stachu Jones nie jest kobieta mimo ze tak ma ustawione w profilu.
    Zeby osiagnac rzeczy trudne potrzeba czasu. Zeby osiagnac rzeczy niemozliwe potrzeba go troche wiecej.

Offline Peterov

• Użytkownik
    « Odpowiedź #37 dnia: Lutego 02, 2016, 14:02:31 »
    Marna ciekawostka - Stachu Jones nie jest kobieta mimo ze tak ma ustawione w profilu.

Wspiera statystykę

Offline Mongol

• Użytkownik
    • Piwa: -8
    • For the Horde
    « Odpowiedź #38 dnia: Lutego 18, 2016, 22:25:44 »
    problem nie tkwi w kobietach ani gimbusach podszywających się pod nie, tylko w tępych samczych główkach którym się robi kisiel w czaszce (i w majtkach).
    gdyby facetom po wyczuciu płci przeciwnej nie włączał się tryb rywalizacji "kto bardziej się przymili i podliże", nie było by problemu.
    niestety tak nie jest i w pewnym sensie zazdroszczę kobietom tego easy mode jaki mają w internecie. mogą mieć atencję, fejm a nawet zarobki na gimbusach, frustratach i zwykłych milusiach.

Następnym razem użyj normalnych słów albo się wstrzymaj z pisaniem takich rzeczy //Trebron
    rozumiem
    « Ostatnia zmiana: Lutego 18, 2016, 22:44:16 wysłana przez Mongol »

Offline Peterov

• Użytkownik
    « Odpowiedź #39 dnia: Lutego 19, 2016, 10:31:39 »
    problem nie tkwi w kobietach ani gimbusach podszywających się pod nie, tylko w tępych samczych główkach którym się robi kisiel w czaszce (i w majtkach).
    gdyby facetom po wyczuciu płci przeciwnej nie włączał się tryb rywalizacji "kto bardziej się przymili i podliże", nie było by problemu.
    niestety tak nie jest i w pewnym sensie zazdroszczę kobietom tego easy mode jaki mają w internecie. mogą mieć atencję, fejm a nawet zarobki na gimbusach, frustratach i zwykłych milusiach.

Następnym razem użyj normalnych słów albo się wstrzymaj z pisaniem takich rzeczy //Trebron
    rozumiem

Trochę to niestety prawdziwe, kobiety mają o wiele łatwiej w internecie. Pomimo faktu, że ich nigdy nie poznamy, staramy się im dogodzić zupełnie tak samo, jak byśmy ją spotkali naprawdę. Nie wiedząc jak wygląda, jakie ma zainteresowania, przekonania etc. sami dopisujemy sobie informacje o niej, tak by pasowała do naszego ideału kobiety, który... no sami panowie przyznajcie... nigdy nie odnajdziemy. To jest główny powód dla którego kobiety mają tak łatwo. Większość facetów (w tym ja) stara się (pomimo posiadania już drugiej połówki) zapewnić dobry "byt?" w danej społeczności. Powoduje to u nas pewnego rodzaju stan samozaspokojenia i spełnienia się w roli samca(jeżeli nawet taka kobieta tego nie zauważy). Niestety są i tacy ludzie, którzy lubią się zabawiać w ten sposób (nie pytajcie skąd wiem....). W sumie tu działa druga potrzeba zarówno kobiet jak i mężczyzn - bycie w centrum uwagi. Choćby chwilowe bycie w centrum uwagi kilku osób - nawet nam nie znanych satysfakcjonuje nas.

Offline Alkhadias

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 178
    • Push humanity forward
      • Serio Blogów
    « Odpowiedź #40 dnia: Lutego 19, 2016, 11:04:06 »
    Masz rację Peterov, jak do tej pory poznałem głębiej wiele kobiet, zarówno w życiu rzeczywistym, jak również wirtualnym, z wieloma się spotykałem z innymi tylko rozmawiałem. Prawdą jest to, że zwłaszcza w internecie wiele z nich szuka zwyczajnie uwagi, a gdy skupi takową na sobie stara się to całkowicie wykorzystać. Tego nie zmienisz, kobiety takie bywają. Jednak najważniejsze, to wiedzieć kiedy kobieta chce coś wykorzystać, ponieważ, jeżeli już to wiesz, Ty możesz odwrócić kota ogonem i wykorzystać ją na swój sposób. Czasami ona będzie stratna, Ty wyjdziesz na plus, a czasami oboje skorzystacie na takim wzajemnym wykorzystywaniu. Przynajmniej tak to sobie tłumacz, aby schować trochę męskich słabości. Kobiety są przebiegłe i okrutne, ale przecież za to je lubimy. My za to jesteśmy zawsze draniami i w sumie też da się z tym żyć, jeśli umie się z tego skorzystać. Nic nie jest czarno białe, zawsze znajdziesz jakiś plus w choćby najgorszym położeniu.
    Father, forgive me not, for I have sinned!
    Now tremble and fear, and mercy have not upon me!  

https://alkhadias-rozrywkowo.blogspot.com/
    https://alkhadias-naukowo.blogspot.com/

Offline Peterov

• Użytkownik
    « Odpowiedź #41 dnia: Lutego 19, 2016, 11:13:42 »
    Przeprowadzaliśmy z bratem ostatnio eksperyment. Na pewnej grze FPS podszył się pod dziewczynę, ustawiając sobie na Steam awatar jakiejś 18stki z Instagrama i nie używał mikrofonu. Furorę wśród graczy wywołała nasza "wykreowana" dziewczyna strzelająca headshooty dla zapalonych wieloletnich weteranów tejże gry. Po pierwszym meczu dostał około 12 zaproszeń na steam do znajomych. Dalsze wyniki podam jak skończymy doświadczenie.

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #42 dnia: Lutego 19, 2016, 12:21:53 »
    Cóż szczęścia można szukać wszędzie. Nie rozumiem oburzenia.

Offline Peterov

• Użytkownik
    « Odpowiedź #43 dnia: Lutego 19, 2016, 12:25:10 »
    Cóż szczęścia można szukać wszędzie. Nie rozumiem oburzenia.

Tylko żeby te poszukiwania nie były toksyczne dla innych. Wiesz Ive, nie ładnie jest zabawiać się czyimś kosztem i każdy kto tego doświadczył, wie jaki to typ bólu.

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #44 dnia: Lutego 19, 2016, 12:27:18 »
    Volenti not fit iniuria. Skoro podrywa dziewczyny na CSie niech się liczy z możliwością fejka tak samo w całym internecie. Tak samo jak jedziesz to Tajlandii jako nieopierzony europejczyk możesz się pomylić i wyrwać kobietę z ptaszorem. Do tego sam się bawisz kosztem dziewczyny z instagrama. Drzazgę w oku innych.. a belki w swoim..