Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: [Zombie Land] Sesja Noc 3  (Przeczytany 16598 razy)

Opis tematu: Trzecia z obecnie prowadzonych sesji Peterova.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Peterov

• Moderator
    • Użytkownik
    • Piwa: 104
    • Die for the Emperor or die trying
    • Steam ID: Mój status Steam
    [Zombie Land] Sesja Noc 3
    « dnia: Stycznia 19, 2016, 18:51:30 »
    10 Grudnia, Czwartek, godzina 17:34

...

Lokacja: Starówka Olsztyna, Otwarcie nowego centrum handlowego nieopodal ratusza, Plac Jana Pawła II 10

Wojciech Lewakowski
    Siedzisz nieopodal KFC i zbierasz od ludzi pieniądze na "Pan da". Widzisz po swojej lewej po drugiej stronie ulicy spory ruch. To tłum ludzi czekających na otwarcie nowego centrum handlowego "Jakub", które zaplanowane jest na godzinę 18:00. Póki co nie dzieje się nic ciekawego, poza przejeżdżającą limuzyną z prezydentem Olsztyna, która zmierza w stronę zaplecza budynku.

Sebastian Pieskowski
    Dziś pomimo -10 wybrałeś się ze Sławkiem i Tomkiem na piwko koło Wysokiej Bramy, mając świetny widok na otwarcie nowego centrum handlowego. Macie po kasztelanie w kieszeni, gdyż wypłaty musi Ci starczyć do następnego 20-go.
    Twoi kumple opowiadają sobie żarty o murzynach i żydach, przy okazji jadąc po Stomilu Olsztyn.

Agnieszka Czarnecka
    Od dawna nie mogłaś doczekać się otwarcia "Jakuba". Przez śledzenie wydarzeń spędziłaś na Facebooku ponad 30 godzin w ciągu dwóch dni. Statusy "Oh.. już tak blisko" "#Szał zakupów" czy "Christmas Fever" powodowały wylewy tęczy twoich znajomych z ich oczu przed monitorami, lecz nie to jest teraz najważniejsze. Stoisz z Michałem, twoim chłopakiem, który chyba nie podziela emocji związanych z otwarciem, co chwile narzekając, że wolał by się napić piwa przed Reprezentacją Polski w Piłce siatkowej, której mecz ma się zacząć za godzinę. Chwila ciszy i pisk. Słychać oklaski i nawoływania. Tak to prezydent nadjeżdża.

« Ostatnia zmiana: Lutego 29, 2016, 08:23:12 wysłana przez Peterov »

Offline Lwie Serce

• Użytkownik
    • Piwa: 66
    Odp: [Zombie Land] Sesja
    « Odpowiedź #1 dnia: Stycznia 19, 2016, 19:06:25 »
    Agnieszka

Dziewczyna od samego początku wydarzenia była tym wszystkim zaaferowana, nie zauważając nawet, że Michał coś markotny. O! Zobacz misiek, prezydent! Krzyknęła podskakując niewysoko w miejscu i klaszcząc w dłonie, zapomniawszy że zawsze strzelała facepalmy na widok tego człowieka na setkach plakatów wyborczych.

Offline ZdzisiuDywersant

• Użytkownik
    • Piwa: 26
    • Nie było ziemnioków, jeno tylko głód i mróz
    « Odpowiedź #2 dnia: Stycznia 19, 2016, 19:29:15 »
    Sebastian

Kiedy zobaczył limuzynę, przerwał wraz ze znajomymi śmieszkowanie mówiąc: Patrzcie! To nasz El Presidento! Po czym zaczął skandować: Je*ać PO, Je*ać PO, Je*ać komunę!!!. Szybko w nawoływaniach dołączyli do niego koledzy i skandowali wraz z piwem w ręce.
    Suprajs, podpisu brak!

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
    • Piwa: 937
    • PodPułkownik 1ppS, Cesarz THD, Giermek 21pp
      • datadream2004 コギ花
    « Odpowiedź #3 dnia: Stycznia 19, 2016, 19:36:48 »
    Towarzysz Lewakowski
    Wojciech rzucił niezbyt przychylne spojrzenie w stronę limuzyny i półszeptem powiedział tylko:
    - Parszywy reakcyjny burżuj - po czym zaczął przeciskać się przez tłum, w stronę przeciwną do centrum handlowego. W tłumie pełno złodziei, ofiar reakcyjnego systemu kondominium nacjonalistyczno-kapitalistycznego. W PRL nie było prawie złodziei, to były czasy...

Offline Peterov

• Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #4 dnia: Stycznia 19, 2016, 19:44:57 »
    Wojciech Lewakowski
    Zacząłeś się przeciskać przez tłum gapiów, po czym skręciłeś w boczną uliczkę nieopodal urzędu skarbowego. Zauważasz tam kumpla grzebiącego w koszu. To Stefan, ale czemu on siedzi koło zwłok?

Sebastian Pieskowski
    Hehehe, grzymek się w wygody widzę przyodziewa - zaznacza Sławek.
    Chwile rozkoszowania się piwem przerwali jednak dwaj panowie w czarnych mundurach.
    Dobry wieczór państwu, starszy aspirant Rottweiler, proszę o dokumenty

Agnieszka Czarnecka
    Zostało 10 minut do otwarcia, już widzisz przez szklane drzwi jak prezydent wraz z ochroną obiektu zaczynają przygotowywać się do przyjęcia petentów.

Offline ZdzisiuDywersant

• Użytkownik
    « Odpowiedź #5 dnia: Stycznia 19, 2016, 19:48:32 »
    Sebastian

Nie kryjąc zaskoczenia odwrócił się w stronę policji i powiedział zaskoczony: O k*rwa! Psy, panowie, spie*rdalamy! Je*ać konfidentów! C H W D P!!!. Sebastian zaczął uciekać przed siebie.
    Suprajs, podpisu brak!

Offline Lwie Serce

• Użytkownik
    « Odpowiedź #6 dnia: Stycznia 19, 2016, 19:57:22 »
    Agnieszka

Cały czas z szerokim uśmiechem na twarzy, stanęła plecami do swego chłopaka i oparła się o niego, czekając niecierpliwie...

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
      • datadream2004 コギ花
    « Odpowiedź #7 dnia: Stycznia 19, 2016, 20:19:43 »
    Towarzysz Lewakowski
    Rusza w stronę znajomego i woła:
    - Hej, Stefan! Co ty tu robisz? Chodź szybko, za pół godziny mamy spotkanie na temat... sza! Nie wiadomo, kto podsłuchuje, wiesz u kogo!

Offline Peterov

• Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #8 dnia: Stycznia 19, 2016, 20:48:03 »
    Wojciech Lewakowski
    Stefan wstaje, po czym odwraca się do Ciebie.
    Widzisz te ciało? Jeszcze ciepłe, lecz osoba, która spowodowała zgon nie zabiła konwencjonalnymi metodami. Widzisz te zadrapania? Ugryzienia? Normalnie jak z jakiegoś horroru - Stefan zbliża się - Oddalmy się stąd czym prędzej, lepiej byśmy zniknęli w jakimś tłumie. Sam wiesz co się dzieje zaledwie pół kilometra stąd.

Sebastian Pieskowski
    Zacząłeś uciekać przed siebie, lecz po chwili zauważyłeś, że policjanci nawet nie ruszyli za Tobą w pościg. Zajęli się twoimi kumplami, którzy leżą skuci na ziemi, a ty bezpiecznie ukryłeś się w tłumie gapiów.

Agnieszka Czarnecka
    5...4...3...2...1... I Ruszyliście przed siebie do pierwszego stoiska z ubraniami, o tak jakie to wyborne, chwilę potem zauważasz torebki... nie byle jakie, Rihanna miała taką w ostatnim teledysku na youtube. Co tu dużo mówić, biegasz po sklepie a chłopak płacze z powodu debetu na karcie, bo gotówka dawno Ci się skończyła przy 1 kasie.

Krystian Swędrowski
    Wreszcie doczekałeś się otwarcia waszego sklepu mięsnego w "Jakubie". Słyszysz z dołu jak do obiektu napływają tłumy napierając na ściany. Jesteś razem z Magdą, szefową która każe Ci włączyć światła i odłożyć tasak, sprawdzić kasę, czy masz odpowiednio dużo paragonu itp.

Błażej Torba
    Jako że skończyłeś niedawno 18 lat zaciągnąłeś się na zlecenie firmy Solid Security jako ochroniarz. Obecnie pilnujesz jak niepilnowana masa ludzi grabi sklep, zostawiając tu pieniądze. Co chwile rozmawiasz z kolegami, których imion jeszcze nie spamiętałeś.
    Nagle przez radio pada hasło:
    Młody, tu Szymon, idziemy zajarać?

Offline ZdzisiuDywersant

• Użytkownik
    « Odpowiedź #9 dnia: Stycznia 19, 2016, 20:58:45 »
    Sebastian

W myśl zasady Carpe Diem próbuje skroić kilka portfeli w tłumie osób.
    Suprajs, podpisu brak!

Offline Lwie Serce

• Użytkownik
    « Odpowiedź #10 dnia: Stycznia 19, 2016, 21:02:08 »
    Agnieszka

Kupiła sobie bluzkę, spódniczkę, torebkę... Nie bacząc w ogóle na pieniądze ani załamkę chłopaka, chociaż dała mu buziaka w policzek gdy zaczął finansować jej zakupy. Ruszyła teraz rozgorączkowana na poszukiwanie łacnych butów.

Offline Maciek.

• Użytkownik
    • Piwa: 164
    « Odpowiedź #11 dnia: Stycznia 19, 2016, 21:12:38 »
    Błażej

Jasne zią. A masz ognia? Mi wczoraj Przemek zajumał.
    Błażej idzie za sklep, gdzie czeka na niego Szymon. Po drodze stracił równowagę i zwalił się na ziemię. Wstając patrzy czy nikt nie widział i idzie dalej

Ortofaszyzm //Peterov
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 20, 2016, 10:26:59 wysłana przez Peterov »
    Może i mam zblazowany umysł ale przynajmniej jestem jebnięty :////

Offline Kamillo18

• Użytkownik
    • Piwa: 360
    « Odpowiedź #12 dnia: Stycznia 19, 2016, 22:25:08 »
    Krystian Swędrowski
    "Madzia, dawaj no selfie zrobimy sobie moim nowym telefonem. Po pracy zapraszam Cie na kolacje, zjemy kanapke z mortadelą."
    Odkładam tasak, jednak cały czas w pamięci mam scenę z gry Left 4 Dead 2, gdzie to maczetą odcinałem głowy zombiakom. Idę do kasy i sprawdzam stan paragonów.

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
      • datadream2004 コギ花
    « Odpowiedź #13 dnia: Stycznia 19, 2016, 22:31:39 »
    Towarzysz Lewakowski
    Wojciech odbiegł paręset metrów dalej, po czym zapytał towarzysza Stefana:
    - Mówisz, że to była prowokacja reakcjonistycznych sił? Skąd mogą o nas wiedzieć?

Offline Peterov

• Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #14 dnia: Stycznia 20, 2016, 07:26:56 »

Wojciech Lewakowski
    Nie mam pojęcia przyjacielu, lecz kto byłby zdolny do takich czynów? To wygląda na napaść jakiegoś dzikiego psa czy... sam nie wiem. Przecież nie żyjemy w czasach epidemii zombie, co - Uśmiech pojawił się na twarzy Stefana, po czym lekko szturchnął Cię ramieniem by dodać Ci otuchy. - Chodź pobawimy się w kapitalistów i kupimy sobie coś za "Uczciwie" zarobione pieniądze. - Stefan pęka ze śmiechu.

Sebastian Pieskowski
    Skasowałeś jeden portfel, lecz nie masz za bardzo już komu ukraść, wszyscy wbili się do galerii.

Agnieszka Czarnecka
    Ruszyłas czym prędzej do CCC, gdyś twoją uwagę przykuł transparent:

Tylko 10.12.2009 w sklepach CCC

Super P R O M O C J A

Kup 2 pary butów za minimum 250 zł, trzecia para gratis.

Na twarzy Michała maluje się ból i powoli żałuje, że powoli tu wszedł.

Krystian Swędrowski
    Hehe Krystianku, Ty to umiesz mnie rozbawić. Nie ma teraz czasu, przygotuj się na klientów. Sprawdziłeś stan paragonów, niestety macie tylko 2 rolki.

Błażej Torba
    Mam mam, chyba nawet twój. - Idziecie za sklep, po czym Szymon częstuje Cię papierosem.
    Oglądałeś wczoraj na Polsacie Kevina? Już puszczają go 3 raz. Boję się wyjść z myślą, że nawet do 2015 będą go puszczali. Tragedia jak dla mnie