Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: [Zombie Land] Sesja Noc 3  (Przeczytany 16668 razy)

Opis tematu: Trzecia z obecnie prowadzonych sesji Peterova.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Peterov

• Moderator
    • Użytkownik
    • Piwa: 104
    • Die for the Emperor or die trying
    • Steam ID: Mój status Steam
    Odp: [Zombie Land] Sesja *PROLOG*
    « Odpowiedź #75 dnia: Lutego 05, 2016, 08:45:14 »
    12 Grudnia 2009 Sobota...

Wojciech Lewakowski
    Sebastian Pieskowski
    Agnieszka Czarnecka
    Mikołaj Maciaszek
    Justyna Duda
    Jan Himilsbach
    Jan Koniuszy

Mijają 2 dni. Do teraz nie jesteście w stanie uwierzyć jak zmieniło się to miasto. Powywracane i popalone auta w większości nie nadają się do jazdy. Wielkie karambole spowodowały, że drogi są nieprzejezdne. Kilka budynków na wskutek spięć w instalacji, lub wypadków jest nadpalonych lub spalonych doszczętnie. Po ulicy chodzą przechodnie jakby nic się nie stało. Lecz oni, już nie są ludźmi. Są zimnymi chodzącymi pomnikami samych siebie. Wiele z tych twarzy kojarzycie i można by tu wiele wymieniać: Janek z pod trójki, moja/mój ex(chociaż chociaż tutaj chyba to wszystko w porządku bo od zawsze była/był zimna/y i oschła/y), pani ze spożywczaka na grunwaldzkiej i... Michał? Tak to Michał, niestety już były chłopak Agnieszki który z zimną krwią dobija się do drzwi... ale zaraz zaraz... gdzie jesteście?

Znajdujecie się w opuszczonym klubie fitness na Ulicy Wilczyńskiego(naprzeciwko Lidla - sprawdźcie na Google Street View). Wszyscy spotkaliście się tam zupełnie przypadkiem. "Mieszkanie" w centrum okazało się bardzo... niekomfortowe jak na dzisiejsze warunki. Wojciech, Sebastian, Agnieszka, Mikołaj, Justyna i Janów dwóch. Szklane drzwi całe szczęście były na tyle mocne by wytrzymać kilka pierwszych fal. Jesteście tu dopiero kilka godzin, a zasilanie i woda wciąż są na chodzie, więc Carpie Diem. Co zamierzacie robić. Za drzwiami jak już wspomniałem jest Michał i kilku jego "kolegów". Agnieszka siedzi rozklejona za drzwiami i patrzy bezradnie na chodzące truchło swojego chłopaka z oszpeconą od ugryzień twarzą i dziurą w brzuchu z której wylewają się wnętrzności.

Offline Lwie Serce

• Użytkownik
    • Piwa: 66
    Odp: [Zombie Land] Sesja Dzień 1
    « Odpowiedź #76 dnia: Lutego 05, 2016, 14:02:15 »
    Agnieszka

Zapłakana i załamana, usiadła na podłodze pod ścianą, opierając głowę o kolana. Misiek kocham cię... Co się z tobą stało... Wyjąkała sama do siebie, nie myśląc teraz trzeźwo. To wszystko ją przerosło, miała mętlik w głowie, tysiące myśli... Chciałaby stąd jakoś uciec ale... Skąd pewność, że cały świat taki nie jest. Boże, nie byłam nigdy dobrą chrześcijanką ale dopomóż mi choć ten jeden raz... Powiedziała w myślach.

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
    • Piwa: 937
    • PodPułkownik 1ppS, Cesarz THD, Giermek 21pp
      • datadream2004 コギ花
    « Odpowiedź #77 dnia: Lutego 05, 2016, 14:15:09 »
    Towarzysz Lewakowski
    - Od zawsze wiedziałem, że kapitaliści są bezwzględni...! Brata mi zabrali! Ale, żeby tak całe miasto w imię anihilacji ruchu oporu oddać na śmierć?! Nawet po nich bym się tego nie spodziewał... choć to oczywiste, musieli sprawdzić swoją nową broń,nim poślą ją na robotników...

Offline ZdzisiuDywersant

• Użytkownik
    • Piwa: 26
    • Nie było ziemnioków, jeno tylko głód i mróz
    « Odpowiedź #78 dnia: Lutego 05, 2016, 17:47:40 »
    Sebastian

Tępo patrzy na szklane drzwi i zamyślony mówi: K*rwa je*ana mać, a za tydzień miała być taka fajna ustawka... W dwa dni wszystko szlag trafił. Tak k*rwa z dupy... Po czym zwraca się do Agnieszki: Nie powiem nie martw się czy olej sprawę, bo widzę, że sytuacja raczej lipna. Ale to nie już on. Skoro zwracasz się do Boga, to on jest już gdzie indziej, to g*wno które stoi pod naszym kwadratem to jakiś syf, który trzeba, k*rwa wyplenić. Następnie słysząc Towarzysza: Zamknij ryj, k*rwa! Tym swoim pi*rdoleniem jest tak samo nawiedzony jak ci na zewnątrz, k*rwa. I nie całe miasto oddali ani.. anch.. K*rwa, nikt nie roz*ebał miasta, gdyby było to tylko tutaj, to na pewno psiarskie i wojsko by to ch*jstwo posprzątało.
    Suprajs, podpisu brak!

Offline Lwie Serce

• Użytkownik
    « Odpowiedź #79 dnia: Lutego 05, 2016, 18:17:09 »
    Agnieszka

Wysłuchała Sebastiana patrząc na niego swymi załzawionymi oczętami, nic jednak nie odpowiedziała, skinęła mu tylko głową. Nieokrzesany może, ale zły jej się nie wydał... Słuchajcie... Poszukajmy lepiej tu czegoś, co może nam się przydać choćby do obrony. Lepiej zabarykadujmy te drzwi... Zastawmy je czymś, nie wiem już sama... Przede wszystkim nie rozdzielajmy się.

Offline Stachu Jones

• Użytkownik
    • Piwa: 76
    • Pułkownik 1. Pułku Piechoty Socjalistycznej
    « Odpowiedź #80 dnia: Lutego 05, 2016, 18:31:21 »
    MIKOŁAJ

Czuję, że te drzwi nie wytrzymają zbyt długo. Trza skombinować jakieś maczety czy cuś.

Zaczął szukać jakiejś broni, lecz niestety ch*ja znalazł.

,,Skacz złapie cię"- Illiew do Piotra ,,Magika" Łuszcza 26 grudnia 2000.

Offline Octavian

• Użytkownik
    • Piwa: 454
    • 21. Pułk Piechoty THD
    « Odpowiedź #81 dnia: Lutego 05, 2016, 19:00:06 »
    Jan Himilsbach:

- Szkoda, że nie jesteśmy u Szakala, przed Szakalem każdy pęka. Panie, e panie - mówi kiwając głową w kierunku Sebastiana, weź pan te śtangie i podeprzyj drzwi.

Offline ZdzisiuDywersant

• Użytkownik
    • Piwa: 26
    • Nie było ziemnioków, jeno tylko głód i mróz
    « Odpowiedź #82 dnia: Lutego 05, 2016, 21:16:29 »
    Sebastian

Do Jana: Normalnie, to bym ci je*nął za rozkazywanie, ale wszyscy jesteśmy uwięzieni w tej p*jebanej sytuacji, a pomysł nie wydaje się głupi. Następnie spojrzał na Mikołaja i powiedział: Te, maczety to moje ziomki miały, tutaj tego nie znajdziesz. Ale jesteśmy, k*rwa, w siłowni. Tutaj musi być pełno drągów od sztang, a tym już da się prz*jebać mocno dosyć. Zaraz po wypowiedzeniu tych słów powiedział do wszystkich: Skoro już jesteśmy na siłce, to by można trochę potrenować! Sk*rwysyństwo na zewnątrz jest raczej dość wytrzymałe, więc petarda w łapie się raczej, k*rwa, przyda. A co do zabarykadowania drzwi, zajebisty pomysł, popieram. Potem usiadł na jakimś losowym urządzeniu do ćwiczeń i zaczął myśleć nad możliwym planem i kierunkiem ucieczki, jako doświadczony syn ulicy wiedział, że sala fitness najlepszym bunkrem nie jest.
    Suprajs, podpisu brak!

Offline Lwie Serce

• Użytkownik
    « Odpowiedź #83 dnia: Lutego 05, 2016, 21:30:14 »
    Agnieszka

Co wy kurwa mówicie, w parę godzin ktoś sobie mięśnie ma wyrobić? Sztangą drzwi zablokować? Spytała nieco ocierając łzy z policzków. Podeszła zaraz do Sebastiana i powiedziała łagodnie - chodź zabarykadujemy te drzwi czymkolwiek. Potem będziemy myśleć...

Offline Octavian

• Użytkownik
    • 21. Pułk Piechoty THD
    « Odpowiedź #84 dnia: Lutego 05, 2016, 21:34:01 »
    Jan Himilsbach:
    wściekły na kulturystę, wyrzuca z siebie - Tak cie matka uczyła? Leć mnie z ta śtanga, bo tak cie strzela, że się usmarkasz!
    do wszystkich, snuje swoje przemyślenia, już spokojniejszym tonem - Szakal sam nie pije, tam zawsze była najlepsza melina. Apokalipsa, straszna rzecz, trzeba by było wtłoczyć w krew bajkowy nastrój, a tu nie ma co wypić.... A wy wiecie, ile taki wielbłąd wytrzyma bez picia?

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
    • Piwa: 937
    • PodPułkownik 1ppS, Cesarz THD, Giermek 21pp
      • datadream2004 コギ花
    « Odpowiedź #85 dnia: Lutego 05, 2016, 23:29:32 »
    Towarzysz Lewakowski
    - Ehh... wy nic nie rozumiecie, do tego stopnia wam reakcjonistyczna propaganda mózg wyprała... ale mniejsza, nie chodzi nam teraz o sprawiedliwość społeczną, a przetrwanie. Na edukację przyjdzie czas, gdy wyrwiemy się z obławy. Na ten moment zgodzę się, trzeba lepiej zabarykadować drzwi frontowe i znaleźć jakąś broń... może na zapleczu? - zasugerował Wojciech.

Offline Koxxus

• Użytkownik
    • Piwa: 65
    • Otaczają mnie tęgie, wielkie dzbany
    « Odpowiedź #86 dnia: Lutego 05, 2016, 23:41:21 »
    Jan Koniuszy
    Jasna cholera -myśli- akurat jak ta **** pielęgniarka chciała alimenty na rzekome dziecko, dzieje się ta szopka. Teraz to może ona dostać ***** * ****. Jeszcze ten c**j terapeuta kazał mi zapłacić za wszystkie jego ,,wizyty" u mojej ,,kochanej" żonki. Teraz zamiast tego, mam na głowie to g****o na zewnątrz.
    Z wymuszonym uśmiechem mówi do towarzyszy:
    -Przynajmniej mamy to szczęście, że nie jesteśmy za oknem koło tych koleżków - *sztucznie się śmieje* -Musimy pomyśleć jak się stąd wydostać, i którędy. Prędzej czy później tu wejdą...
    « Ostatnia zmiana: Lutego 06, 2016, 13:55:37 wysłana przez Koxxus »

Nie zrobiłbym nic
    Gdybym to forum scrollował jak ty

Offline Peterov

• Moderator
    • Użytkownik
    • Piwa: 104
    • Die for the Emperor or die trying
    « Odpowiedź #87 dnia: Lutego 08, 2016, 11:48:12 »

Wojciech Lewakowski
    Sebastian Pieskowski
    Agnieszka Czarnecka
    Mikołaj Maciaszek
    Justyna Duda
    Jan Himilsbach
    Jan Koniuszy

Szyba zaczyna pękać.

#Najdłuższy odpis w historii sesji RPG na tawernie

Offline Octavian

• Użytkownik
    • 21. Pułk Piechoty THD
    « Odpowiedź #88 dnia: Lutego 08, 2016, 12:32:06 »
    Jan Himilsbach:

- Śyba pęka! Szybko, bierzemy drągi i tłuczemy nieumarłych, znaczy się z chamstwem trzeba walczyć siłą i godnością osobistą!

Offline Koxxus

• Użytkownik
    • Piwa: 65
    • Otaczają mnie tęgie, wielkie dzbany
    « Odpowiedź #89 dnia: Lutego 08, 2016, 13:18:11 »
    Jan Koniuszy

- Nawet jeżeli zabijemy kilku z nich, to na ich miejsce przyjdzie drugie tyle! Trzeba Spierdalać, najlepiej razem. Za wiele czasu nie mamy...

Nie zrobiłbym nic
    Gdybym to forum scrollował jak ty