Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Lewacki wątek o czerwono-zielono-tęczowym antykorwinizmie  (Przeczytany 6582 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 154
    • Otaczają mnie tęgie, tępe buce...
    • Steam ID: Mój status Steam
    Odp: Lewacki wątek o czerwono-zielono-tęczowym antykorwinizmie
    « Odpowiedź #15 dnia: Stycznia 19, 2016, 20:58:24 »
    Z perspektywy państwa odpowiedź jest prosta. Brutalna ale prosta. Każdy obywatel to dodatkowy podatnik.
    "Demokracja: dwa wilki i owca, debatujący co będzie na obiad"

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    • Piwa: 612
    « Odpowiedź #16 dnia: Stycznia 19, 2016, 22:58:25 »
    Ciągle kręcisz Bojar. Aborcja to oczywisty mord. I musi być ona zakazana jako morderstwo.

Offline Leinnan

• Użytkownik
    • Piwa: 61
    • Szczęść Boże, służby i loże
    « Odpowiedź #17 dnia: Stycznia 20, 2016, 14:53:08 »
    Ciągle kręcisz Bojar. Aborcja to oczywisty mord. I musi być ona zakazana jako morderstwo.
    Połowa twoich postów to gwałt na logice. I musi być zakazana jako gwałt.

Protip- możesz bezkarnie zabijać, nawet za to płacą:
    Mit der Dummheit kämpfen die Götter selbst vergebens
    steam | slavic castles |  last.fm | moddb.com | Stary, najlepszy lider Sclavinii

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #18 dnia: Stycznia 20, 2016, 15:12:21 »
    Skoro dla Ciebie ludzie to zwierzęta to Ty masz coś na bakier nie ja. Zresztą szkoda na Ciebie słów trochę :D

Offline soner

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 150
    « Odpowiedź #19 dnia: Stycznia 20, 2016, 15:37:41 »
    Mój komentarz chyba będzie troche offtopowy, ale po prostu musiałem wyrzucić to z siebie po przeczytaniu 1000 tematów o polityce na tym forum. Zawsze wspierałem Korwina jako osobę i jego partie jako tą, która możę tchnąć troche życia w cały ten 'system' polityczny, który mamy w Polsce. Z biegiem lat coraz mniej widziałem w nim tego mesjasza, za którego uważają go jego fanatycy, jednak dalej go wspieram i cenie miedzy innymi za inteligencje w wypowiedziach. To co mnie najbardziej boli, to to, jak ludzie potrafią zamknąć się na świat i widzieć wszystko poprzez pryzmat poglądów, które postanowili, że będą ich reprezentować. Masz poglądy prawicowe? to nie możesz myśleć w najmniejszym stopniu inaczej. Jesteś "lewakiem" to pluj na kościół, naród i logikę. Bez wyjątków!! IvE piszesz, że aborcja to mord i powinna być karana jak za morderstwo. Mordem w tym rozumowaniu jest też kara śmierci, bo to tez pozbawienie drugiej osoby życia, czy ścigałbyś Korwina gdyby wprowadził takie prawo? Świat nie jest czarno-biały i boże, przestańcie patrzeć na niego tylko dlatego, ze wasze poglądy, które przejęliście nie pozwalają wam myśleć inaczej. Spójrz IvE trochę szerzej i dodaj do tego trochę empatii. Korwin Cie nie znielubi tylko dlatego, że oprócz jego poglądów masz tez inne od niego zdanie na jakiś temat.

I nie to, że czepiam się tylko Ivego, wszyscy którzy tutaj bronią swojej ukochanej opcji politycznej i związanymi z nią poglądów powinni się zdrowo pieprznąć w ściane i zacząć myśleć samodzielnie.

Amen, tyle ode mnie.
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 20, 2016, 16:07:14 wysłana przez soner »
    ~Już Cię nie rozumie liżę komuż dupę ale jestem arogancki.Zastawienie wyrazów podobne do tego Jaś jest wysoki ale trochę niski. - acoaco122

Offline Prußak

• Użytkownik
    • Piwa: 253
    • Ten, który mówi sam sobie dobranoc, dobranoc
    « Odpowiedź #20 dnia: Stycznia 20, 2016, 15:53:27 »
    Ciekawe IvE czy byłbyś taki mądry, gdyby twoja żona/dziewczyna zostałaby zgwałcona i chciałaby dokonać aborcji. Chcesz dawać ludziom broń, prawa do s****a przed własnym domem na ulicy, bo to w końcu czyjaś własność!!, a kobietom skrzywdzonym przez drugiego człowieka nakazywać rodzić dzieci, których nie chciały. J****j się w łeb.
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 20, 2016, 16:00:07 wysłana przez Lew »
    Hah jesteśmy chyba jedynym klanem  który  grał z nimi spara  w którym nie było  Wulgaryzmu i kutni Ale za to mecz nie był  fair-play prośby  o  zablokowanie kamery obserwatora nic nie dawały  chociaż  na serwerze był admin...

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #21 dnia: Stycznia 20, 2016, 16:50:19 »
    IvE piszesz, że aborcja to mord i powinna być karana jak za morderstwo

Napisałem, że aborcja to morderstwo i powinna być zakazana nie napisałem ani słowa o karaniu za jej wykonanie. Jeśli już temat został poruszony to nie powinno być kary za wykonanie aborcji ukarany zostać powinien ten co zabił podczas aktu aborcji nie kobieta. A dla gwałciciela kara śmierci. Nie można dopuścić prawnie morderstwa w żadnej formie. Wiadomo jednak, że tak jak było jest i będzie jeśli ktoś będzie chciał zabić to zabiję po kryjomu i tyle. Sam odpowie moralnie przed sobą za to. Prawnie nie możemy jednak dopuścić mordu. To chyba jest logiczne.

Nie wiem nawet jakie Korwin ma stanowisko w tej kwestii wbrew pozorom ja nie jestem fanatycznym kucem i mam wiele sprzecznych stanowisk. To wielu ludzi wrzuca ludzi o poglądach wolnościowych i konserwatywnych od razu do wora z Korwinem.
    Ciekawe IvE czy byłbyś taki mądry, gdyby twoja żona/dziewczyna zostałaby zgwałcona i chciałaby dokonać aborcji. Chcesz dawać ludziom broń, prawa do s****a przed własnym domem na ulicy, bo to w końcu czyjaś własność!!, a kobietom skrzywdzonym przez drugiego człowieka nakazywać rodzić dzieci, których nie chciały. J****j się w łeb.

Ja nikomu nie każe rodzić dzieci. Aborcja powinna być zakazana oficjalnie w imię zasad. Jak ktoś chcę to niech w tej czy inny sposób jej dokona. Jak ktoś zostanie dorwany na gorącym uczynku to zostanie ukarany jako ten co wykonał aborcje. W zdrowym społeczeństwie nie ma jednak mowy o zalegalizowaniu aborcji. Nie uważam kobiety za własność mężczyzny, dobry Boże, co za bełkot.

Offline Rapodegustator

• Użytkownik
    • Piwa: -38
    « Odpowiedź #22 dnia: Stycznia 20, 2016, 21:23:25 »
    Skoro dla Ciebie ludzie to zwierzęta to Ty masz coś na bakier nie ja.
    A co z mordem na zwierzetach w rzezniach? One tez czuja ogromny bol gdy sa zabijane.
    Ja nikomu nie każe rodzić dzieci. Aborcja powinna być zakazana oficjalnie w imię zasad. Jak ktoś chcę to niech w tej czy inny sposób jej dokona. Jak ktoś zostanie dorwany na gorącym uczynku to zostanie ukarany jako ten co wykonał aborcje. W zdrowym społeczeństwie nie ma jednak mowy o zalegalizowaniu aborcji.
    Ej nie rozumiem tego. Z jednej strony morderstwo i nie wolno tego robic, ale z drugiej jesli ktos to zrobi po kryjomu to OK. O to chodzi?
     Btw aborcja jest legalna w kilku wypadkach, m.in w przypadku gwaltu.
    Zeby osiagnac rzeczy trudne potrzeba czasu. Zeby osiagnac rzeczy niemozliwe potrzeba go troche wiecej.

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #23 dnia: Stycznia 20, 2016, 21:35:45 »
    A jak Lew rozrywa antylopę to jej nie boli? Jak ryba pożera inne to ich nie boli? Jak wąż zjada gryzonie to ich nie boli? To naturalna kolej rzeczy przykłady można mnożyć przez setki, miliony. A może pójdźmy krok dalej przecież jak się zjada rośliny to ich je boli... Człowiek jest drapieżnikiem i poluję i zjada inne zwierzęta. Proste jak słońce. Głoszenie fanaberii o jakimś bólu to jest po prostu absurdalne myślenie i przeczenie naturalnemu porządku rzeczy.

Nie, aborcja nie jest OK. Tylko zauważam oczywisty fakt, że i tak ten proceder będzie trwał. Nie można jednak na to przyzwolić w świetle zasad prawa. I każdego morderce co przyłapię się na zabijaniu dzieci trzeba tępić.

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #24 dnia: Stycznia 20, 2016, 22:28:55 »
    A co z mordem na zwierzetach w rzezniach? One tez czuja ogromny bol gdy sa zabijane. (...)
    Gówno prawda. Byłeś w zakładzie ubojowym kiedykolwiek?

Offline Rapodegustator

• Użytkownik
    • Piwa: -38
    « Odpowiedź #25 dnia: Stycznia 20, 2016, 22:33:01 »
    Czlowiek juz nie poluje, od tego zacznijmy. Porownanie nas do "drapieznikow" jest kiepskie. Bo naturalna koleja rzeczy jest upolowanie i zjedzenie ofiary, a nie wyrzucanie nie sprzedanego miesa do smietnika. Uwazam ze jako "ludzie" skoro juz traktujemy sie wyzej od zwierzat i stac nas na marnowanie zywnosci to powinnismy rowniez stosowac bardziej humanitarne metody uboju. M.in dlatego ze - jak juz wspomnialem - stac nas na nie.

Idac tokiem myslenia naturalnego porzadku rzeczy - mam cos dla Ciebie IvE:
    Bywa i tak, że samice langurów z zimną krwią zabijają i zjadają swoje młode. Robią to, by uchronić je przed gorszą śmiercią, kiedy wiedzą, że nie przetrwałyby one ataku samca walczącego o władzę. Po morderstwie konsumują mózg malców, ponieważ zawiera ona znaczne ilości pożywnych białek. W ten sposób rekompensują sobie okres ciąży, w którą zainwestowały mnóstwo energii.
    Moge Ci znalezc kilka innych przykladow, np:
    Chomik syryjski - słodki i uroczy, lecz również... krwiożerczy. Dla małego chomika syryjskiego największym zagrożeniem jest jego własna mama. Ponieważ samica chomika ma tylko 8 sutków, a małych rodzi się przeważnie 12 - nadmiar zostaje zjedzony. W niebezpieczeństwie są również maruderzy i maluchy, które zaspały na karmienie. Zdarza się również, że samica zjada młode, od których czuć zapach człowieka, dlatego nie należy dotykać nowo narodzonych chomików.
    Jak widzisz dzieciobojstwo jest "normalne". Jesli chcesz aby wszystko dzialo sie "naturalnie" to wybor aborcji zostaw matkom i sie nie wtracaj. Jesli czuja instynkt macierzynski to niech rodza, jesli nie to niech usmierca plod. Nie chce juz przesadzac i mowic by matki zabijaly narodzone dzieci gdy emocje im tak podpowiadaja (co jak zreszta widzisz robia niektore gatunki zwierzat), no ale w koncu to naturalne! Czemu wiec nie?

Wybierz IvE czy popierasz prawo dzungli czy jednak bedziesz sie klocil ze aborcja jest be bo tak nie wolno. Chyba ze wolisz wybiorczosc -
    I każdego morderce co przyłapię się na zabijaniu dzieci trzeba tępić
    To naturalna kolej rzeczy
    W takim wypadku Twoje wypowiedzi nabieraja sensu. Kaliemu zabiora krowe to zle. Jak Kali zabierze to dobrze.

EDIT:
    Gówno prawda. Byłeś w zakładzie ubojowym kiedykolwiek?
    Widzialem filmy w internecie. Wyglada to tak ze podcinaja baranom gardla ale tak zeby jeszcze troche pozyly. Zdaje mi sie ze to ma zapobiegac zepsuciu sie miesa.
    Zeby osiagnac rzeczy trudne potrzeba czasu. Zeby osiagnac rzeczy niemozliwe potrzeba go troche wiecej.

Offline SaddamKrK

• Użytkownik
    • Piwa: 59
    « Odpowiedź #26 dnia: Stycznia 21, 2016, 01:50:45 »

Idac tokiem myslenia naturalnego porzadku rzeczy - mam cos dla Ciebie IvE:  Moge Ci znalezc kilka innych przykladow, np:  Jak widzisz dzieciobojstwo jest "normalne". Jesli chcesz aby wszystko dzialo sie "naturalnie" to wybor aborcji zostaw matkom i sie nie wtracaj. Jesli czuja instynkt macierzynski to niech rodza, jesli nie to niech usmierca plod. Nie chce juz przesadzac i mowic by matki zabijaly narodzone dzieci gdy emocje im tak podpowiadaja (co jak zreszta widzisz robia niektore gatunki zwierzat), no ale w koncu to naturalne! Czemu wiec nie?

Wybierz IvE czy popierasz prawo dzungli czy jednak bedziesz sie klocil ze aborcja jest be bo tak nie wolno. Chyba ze wolisz wybiorczosc -   W takim wypadku Twoje wypowiedzi nabieraja sensu. Kaliemu zabiora krowe to zle. Jak Kali zabierze to dobrze.

Wśród niektórych gatunków zwierząt (np. lwów, wilków) często dochodzi w obrębie jednego stada do bratobójczych walk i zabijania swoich "krewnych" w walce o pozycje w stadzie, czy mordowanie słabszych lub starszych wiekiem osobników. "Idąc tokiem myślenia naturalnego porządku rzeczy" - ciesz się, że nie urodziłeś się bez nóg, albo z jakimiś innymi schorzeniami, bo byłbyś niewątpliwie słabym ogniwem i balastem w Twoim środowisku. A przecież Twoim rodzicom "emocje mogłyby podpowiadać różne rzeczy" :) Tak samo samice modliszek, czy niektórych pająków zabijają i zjadają samców bo udanej kopulacji - czy to znaczy, że żona może zabić swojego męża, bo już spłodził z nią potomstwo i przekazał swój materiał genetyczny? :) Co więcej, u wielu zwierząt gwałty, często brutalne, są na porządku dziennym. To akurat naturalne, że zwierzęta dążą do reprodukcji, ludzie robią tak samo. W takim razie czemu znęcamy się nad biednymi imigrantami za ostatnie wydarzenia - przecież Ci dzielni samcy alfa działają jak najbardziej w zgodzie z naturą!1!11

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #27 dnia: Stycznia 21, 2016, 07:00:15 »
    Właśnie to nas odróżnia od zwierząt i dlatego wyszliśmy z dżungli, że nie przyzwalamy na mordowanie dzieci. Morderców eliminujemy zaś ze społeczeństwa karą śmierci. A jak ktoś chcę po kryjomu sobie w jakieś klitce aborcyjnej zabić czy zażyć tabletkę to i tak to zrobi. Zdrowe społeczeństwo nie może jednak przyzwalać na takie metody. Przyzwolenie na aborcję to tylko krok od selekcji dzieci i genów. W Indiach jest to na porządku dziennym np. dokonywanie aborcji na dziewczynkach itd. i to wcale nie po żadnych gwałtach
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 21, 2016, 07:16:24 wysłana przez ^IvE »

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #28 dnia: Stycznia 21, 2016, 08:22:08 »
    (...)
    EDIT:  Widzialem filmy w internecie. Wyglada to tak ze podcinaja baranom gardla ale tak zeby jeszcze troche pozyly. Zdaje mi sie ze to ma zapobiegac zepsuciu sie miesa.
    Gratuluję, pooglądaj jeszcze...

A jak będziesz chciał się przekonać jak wygląda to naprawdę, daj znać, może zorganizuję ci wycieczkę do jednego z takich zakładów. Ale potem wejdziesz na Tawernę i przeprosisz za pisanie głupot. Ludzie, proszę, nie macie pojęcia w jakimś temacie, nie piszcie o tym, potem taki biedny Rapo lata po jakiś forach i debila z siebie robi...
    Na dzień dzisiejszy ustawa o dobrostanie zwierząt oraz przepisy sanitarne są jasne, zwierzę przed ubojem musi zostać ogłuszone w sposób bezbolesny. A wykrwawianie może odbyć się dopiero po uśmierceniu.

Offline Peterov

• Użytkownik
    • Piwa: 104
    • Die for the Emperor or die trying
    « Odpowiedź #29 dnia: Stycznia 21, 2016, 11:40:54 »
    Tu się zgodzę z Lucą. Żadna obecnie funkcjonująca ubojnia nie miała by prawa bytu przez restrykcyjne przepisy narzucone przez państwo. Zwierzęta mam wrażenie, mają prawa zbliżone do praw ludzkich(już wyczuwam te falę hejtu), bo jak to można krzywdzić biedną świnię. Głównie dzięki obrońcom praw zwierząt mamy takie a nie inne przepisy, ale nie zrozumcie mnie źle, nie śmieję się ani z wege, ani z obrońców praw zwierząt. Wręcz przeciwnie, cieszę się, że mięso które jem nie jest przetwarzane w błocie i syfie.

@offtop roku

@Edit1

Zapomniałem też dodać, że sposób uśmiercenia zwierzęcia przeznaczonego do uboju jest odgórnie ustalone. Są to bardzo pilnowane i kontrolowane procedury.
    (click to show/hide)