Na ocenę gry jest jeszcze zbyt wcześnie, ale ja z dość mocnym dystansem podchodzę do tego civa. Beyond Earth po grze w demo jakoś nie przypadł mi do gustu, a civ VI jakoś nie zapowiada się na jakąś rewolucję. Przypuszczam, że będzie to klon civ V lekko przycięty o fajne funkcje, żeby było po co dodatek kupić :P. Szata graficzna jest moim zdaniem trochę przegięta, jak na mój gust zbyt cukierkowa. Niedługo to chyba ją uproszczą do takiej z minecrafta... Podoba mi się pomysł z przyśpieszaniem wynalezienia technologii, ale poza tym nie widzę w tej części przynajmniej na razie nic innowacyjnego.
Nie wiem czemu ten redaktor stwierdził, że w civ 5 grafika była nieczytelna. Myślę, że mama mu nie pokazywała encyklopedii dla dzeci jak był mały, bo sama grafika w piątce jest naprawdę przejrzysta i nawet 10 letnie dziecko spokojnie byłoby w stanie spokojnie połapać się co jest czym na podstawie samych skojarzeń. Nieczytela szata graficzna to była w Beyond Earth. Poza tym nazwanie tego materiału gameplay'em też jest jakimś żartem, bo nic tam nie pokazał praktycznie, a jedynie opisał co będzie się w grze znajdować.