Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: [Idea] Uproszczony puchar  (Przeczytany 8950 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Warder

• Użytkownik
    • Piwa: 239
    [Idea] Uproszczony puchar
    « dnia: Grudnia 19, 2015, 22:25:52 »
        Na native, rozegrano 5 pucharów. Na NW, ani jednego. Luźno proponuje, rozegrać coś na szybko w święta w formacie 10v10 (minimum), 0 graczy z zagranicy, gracze spoza pułku dozwoleni o ile nie grają w innym regimencie który bierze udział w turnieju. Mecze na zasadzie "pierwszy do 8" (Czyli wynik może być 8, a może być i 8:7) co przyśpieszy wszystko, sędziami osoby na które obie drużyny się zgadzają - beż żadnej narzuconej list- chceta to bierzcie JohnnegoCipkę. Jak się zbierze, 6 zespołów, można podzielić je 2 ligi a następnie finał, mecz o 3 miejsce i 5.  Chodzi mi o zwykłe bitwy liniowe, a nie GFy.

To nie jest troll.
       Zakładając, że zapiszę się 5-6 klanów, to można zagrać każdy z każdym. Mały format, powinien ułatwić to, aby mecze rozgrywać praktycznie dzień po dniu.

To nie jest, ani ogłoszenie turnieju ani jakaś propozycja. Luźna idea, która naszła mnie w wyjątkowo długiej drodze na uczelnie, że w sumie, można byłoby zagrać coś między nami, co
    1)Podniosłoby poziom umiejętności, gdy 5pp i 12pp były w jednej dywizji, patrząc na treningi przed/po meczem, to mam wrażenie, że gdyby mecz ustalono na 12 kolejkę, to by Polska wygrała wszelkie mistrzostwa świata po tym.
    2) Scena troszkę wymiera, a takie coś mogłoby ją ożywić.
    3) MIEJMY CHOĆ RAZ JAJA, k?
    4) Turniej uproszczony, którego celem nie byłoby wyłonienie najlepszego pułku, tylko sprawdzenie, czy umiemy cokolwiek zagrać.

Jak komuś pomysł się podoba, to owe genialne zasady, wymyślałem na szybko, po prostu pisząc to. Ale pozwalam je zakosić.   Najlepiej, byłoby gdyby regimenty które by takie coś zainteresowały, powołały jak na TDL coś w stylu rady. Następnie ta by ustaliła zasady, terminy itd. A potem, deus vult i te sprawy. 
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 19, 2015, 22:43:00 wysłana przez Warder »

Offline simskil

• Użytkownik
    • Piwa: 110
    Odp: [Idea] Uproszczony puchar
    « Odpowiedź #1 dnia: Grudnia 19, 2015, 23:07:00 »
    Sądzę że rozegranie gf 10v10 byłoby lepszym pomysłem ponieważ 10 graczy każdy jest wstanie sprowadzić po za tym jeżeli już mamy patrzeć na ten turniej jak coś co ma pomóc scenie to sądzę że regularne nawet organizowanie tego turnieju pomogłoby zachęcić ludzi do lepszej walki bagnetem co w zagranicznych pułkach jest domeną. Jeżeli nie będzie nic stało na przeszkodzie to mogę podjąć się zorganizowania takiego turnieju.

Offline Warder

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2 dnia: Grudnia 19, 2015, 23:12:42 »
    Jest to jakaś myśl. GFy, zwykłe bitwy, co wolicie, to jeśli zechcecie to zagracie. Ja tylko zachęcam do dyskusji, chociaż przyznaje, że taki turniej 10v10 GF można rozegrać w 3-4 godziny max, co udowodniono na zachodniej scenie. Jeśli dodać fazę grupową+pucharową, to w dwa wieczory się uwinie.  Podczas gdy liga, nawet najszybciej rozegrana zazwyczaj wymaga trochę więcej czasu.

Offline Okra

• Użytkownik
    • Piwa: 5
    • Bonjwa
    « Odpowiedź #3 dnia: Grudnia 20, 2015, 18:25:43 »
    Fajny pomysł zwłaszcza że już długo na scenie NW nic się nie działo.

Offline Warder

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4 dnia: Grudnia 20, 2015, 18:26:53 »
    Podpytałem kilka pułków, aprobata jest. Dlatego proponuje, aby każdy zainteresowany gracz wypowiedział się odnośnie tych punktów:

1. Groupfighting czy zwykła bitwa.

2. Rozmiar bitew.
    Tu ja bym proponował minimum 10v10, tak aby nawet mniejsze pułki mogły sobie zagrać.

3. Termin rozpoczęcia.
     Tu bym wam proponował rozegrać to teraz, praktycznie zacząć z "marszu". Akurat kończy się sezon NWLa, a skończył się ten CNWLa, taka przerwa jest dobrym momentem aby rozegrać turniej, ponieważ w drugiej połowie stycznia pewnie oba, a przynajmniej na 80% NWL ruszy.

4. Best czy first - czyli czy wolicie system polegający na tym, że gramy określoną liczbę rund, czy wygrywa drużyna która pierwsza osiągnie daną liczbę
    Jeśli byśmy grali zwykłe bitwy, proponuje grać pierwszy do ośmiu. System ten skraca jednostronne mecze, a wydłuża te najbardziej zacięte. Co 4 rundy, następowałaby zmiana spawn'ów.

5. Gracze z zagranicy.

6. Kwestia sędziów.
    Byłbym za pełną dowolnością w ich wyborze.

7. Polscy gracze spoza pułku, którzy graliby w nim na czas turnieju. Kwestia osób, będących w dwóch pułkach naraz.

8. Format turnieju.
    Ja bym proponował fazę grupową a potem od razu półfinał i finał. Ale tu pozostawiam waszej inwencji.

Offline Fantasy_wfry

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • Były Płk 7pp, Kpt 29e, Cpl 81st, FusV 82e
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #5 dnia: Grudnia 20, 2015, 19:48:27 »
    Świetny pomysł! Chętnie wezmę udział. Co do tych graczy z zagranicy, to bym się zgodził, ale, żeby przynajmniej 40% team'u było z Polski.
    Donald Tusk – były premier, Przywódca Międzygalaktycznego Imperium, przywódca układu, Słońce Peru, Mistrz Bajeru. Odznaczony odznaką z kartofla przez kanclerz Niemiec. Wierny sługa nazistowskiego i imperialistycznego tworu, czyli Unii Europejskiej. Cudotwórca. Jego dziadek służył w Wehrmachcie. Tajne źródła donoszą, że posiada on nielegalne uprawy betonu na Grenlandii.

Offline Warder

• Użytkownik
    « Odpowiedź #6 dnia: Grudnia 20, 2015, 20:00:35 »
    Świetny pomysł! Chętnie wezmę udział. Co do tych graczy z zagranicy, to bym się zgodził, ale, żeby przynajmniej 40% team'u było z Polski.
    Trochę przesada, można zaakceptować jednego na drużynę. Albo wcale ich nie dopuszczać, skoro ani jeden z nich, na chwile obecną nie gra w pl pułku.

Offline Trojan

• Użytkownik
    • Piwa: 84
    • Mowa jest srebrem, a milczenie złotem.
    « Odpowiedź #7 dnia: Grudnia 20, 2015, 21:08:02 »
    Bardzo dobry pomysł. Jeśli dojdzie to do skutku. 3pp bardzo chętnie weźmie w tym udział.

1. Najlepiej zrobić bitwę, bardziej realistycznie i historycznie.
    2. Ja bym powiększył tą liczbę, ale tylko jeśli na turnieju będą pułki. które mają większy stan osobowy.
    3. Tak, najlepiej zacząć od razu.
    4. Ft8 najlepiej pasuje
    5. Jeśli już mają być jacyś zagraniczni  gracze, to najlepiej żeby ich było mało.
    6. To już obojętnie kogo się wybierze.
    7. Jak będą chcieli to czemu nie.
    8. To może poczekać, nie wiadomo kto weźmie w tym udział.

Chciałem w ten sposób podzielić się swoim zdaniem. Myślę, że to jest bardzo dobry pomysł, aby taki turniej zorganizować. Tylko pytanie, kto miałby się tym wszystkim zająć?

[20:09]NotSwedish_Stockholm:   you have some beef with the 7pp   ?
    [20:14]NotSwedish_Stockholm:   cause 7pp requested to remove you from the server

Offline Fiszek

• Użytkownik
    • Piwa: -39
    « Odpowiedź #8 dnia: Grudnia 21, 2015, 14:04:32 »
    Pomysł fajny bo i małe pułki o których nilt nic nie wie mogą się ujawnić :)

Offline Warder

• Użytkownik
    « Odpowiedź #9 dnia: Grudnia 21, 2015, 19:59:37 »
    No to polecam, zacząć wam wszystkim powoli ostrzyć, swoje bagnety.

(click to show/hide)

Offline Vortx

• Użytkownik
    • Piwa: 23
    « Odpowiedź #10 dnia: Grudnia 25, 2015, 17:58:35 »
    100% za .
    Ft8.
    Bitwy.
    Polacy z zagranicznych pułków mogą wziąć udział, ale obcokrajowcy nie.
    10 osób jako minimum.
    Świetny pomysł :3

Offline Mr.Copper

• Użytkownik
    • Piwa: 53
    • Mężny bądź, chroń pułk twój i sześć flag
      • Strona Ósmego Pułku Piechoty, zapraszamy ! ("www.8pp.pl")
    « Odpowiedź #11 dnia: Grudnia 26, 2015, 09:51:41 »
    Ktoś robi drużynę, która nie podlega żadnemu pułkowi/klanowi ? (Jestem wolny)

(click to show/hide)
    Pułk 8. Piechoty Xięstwa Warszawskiego forever and ever!

Offline simskil

• Użytkownik
    • Piwa: 110
    « Odpowiedź #12 dnia: Grudnia 26, 2015, 14:51:41 »
    Czyli 5pp się nie zapisze? :( szkoda w sumie to można było się spodziewać

Offline Warder

• Użytkownik
    « Odpowiedź #13 dnia: Grudnia 26, 2015, 19:08:23 »
       Jeśli 5pp, nie chce się zapisać Miedziak, to zawsze możesz zebrać ekipę z chętnych osób z tego pułku + ex 8pp i możecie razem wystartować. Ci ludzie którzy długo grali w 12pp, na czas turnieju raczej zagrają jako PKW Tomata.
       Jestem przekonany, że te 10 osób na mecz uda Ci się znaleźć aby sobie zagrać. I tak gramy o pietruszkę.

Offline Mr.Copper

• Użytkownik
    • Piwa: 53
    • Mężny bądź, chroń pułk twój i sześć flag
      • Strona Ósmego Pułku Piechoty, zapraszamy ! ("www.8pp.pl")
    « Odpowiedź #14 dnia: Grudnia 26, 2015, 21:06:26 »
    Czyli 5pp się nie zapisze? :( szkoda w sumie to można było się spodziewać

Mam zgodę do wystawienia 5pp na turniej, jednak nie chce mi się prowadzić drużyny, ani w jakiś większy sposób się angażować. Turniej, to jakaś tam rozrywka z podziałem lub zaciśnięciem więzów między pułkami i graczami na scenie. Wole już być Hulkiem najemnym, nie przejmować się o wynik, ani o zdolności moich ludzi. (Oczywiście wiem, że wszystko jest dla fanu itp... ale jestem osobą, która nie lubi przegrywać ^_^)

Jeśli 5pp, nie chce się zapisać Miedziak, to zawsze możesz zebrać ekipę z chętnych osób z tego pułku + ex 8pp i możecie razem wystartować. Ci ludzie którzy długo grali w 12pp, na czas turnieju raczej zagrają jako PKW Tomata.
       Jestem przekonany, że te 10 osób na mecz uda Ci się znaleźć aby sobie zagrać. I tak gramy o pietruszkę.

Coś takiego jest możliwe, jednak tak jak napisałem wyżej - Brak chęci. Jeszcze mam czas do 31 stycznia, więc dużo może się zmienić. (Mała szansa, ale może jak się namyśle to zrobię jakiś +10 osób)

(click to show/hide)
    Pułk 8. Piechoty Xięstwa Warszawskiego forever and ever!