Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: [Idea] Uproszczony puchar  (Przeczytany 8947 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Warder

• Użytkownik
    • Piwa: 239
    Odp: [Idea] Uproszczony puchar
    « Odpowiedź #15 dnia: Grudnia 26, 2015, 21:27:58 »
      31 Grudnia. Wkradł mi się błąd, gdy pisałem tamtą wiadomość, ze względu na to, że ustalałem ją z Simskilem, robiłem kilka rzeczy naraz i niestety nie skontrolowałem tego.

Dalej, to nie zmienia tego, że przy 10v10, takiego nakładu pracy nie ma, a i w samym 5pp chyba jest wiele osób które mogą Ci z tym pomóc :p

Offline Mr.Copper

• Użytkownik
    • Piwa: 53
    • Mężny bądź, chroń pułk twój i sześć flag
      • Strona Ósmego Pułku Piechoty, zapraszamy ! ("www.8pp.pl")
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #16 dnia: Grudnia 26, 2015, 21:46:48 »
    W takim razie, nie ma szans żebym coś uzbierał i zagrał kilka meczy treningowych przed turniejem ;p

(click to show/hide)
    Pułk 8. Piechoty Xięstwa Warszawskiego forever and ever!

Offline firentis

• Użytkownik
    • Piwa: 130
    « Odpowiedź #17 dnia: Grudnia 27, 2015, 11:32:49 »
    Jak byście serio nie mieli ludzi, to mogę zagrać. Ale ostrzegam, że NW odpaliłem wczoraj pierwszy raz i jestem strasznym no skillem.

Offline Vortx

• Użytkownik
    • Piwa: 23
    « Odpowiedź #18 dnia: Grudnia 27, 2015, 19:35:00 »
    Ehh, Miedziak. Nikt nie lubi przegrywać, ale tu nie chodzi tylko o to kto będzie najlepszy na scenie, ale chodzi głównie o to czy umiemy grać w ogóle. Ten turniej na pewno pomoże wyselekcjonować też przyszłą reprezentację Polski na NWWC/NWEC. Szkoda tylko, że mało ludzi się w to angażuje. 5pp ma bardzo dobrą kadrę i jeśli wystawicie skład to gra na pewno będzie ciekawsza :3

Offline Warder

• Użytkownik
    « Odpowiedź #19 dnia: Grudnia 27, 2015, 22:47:11 »
      Turniej, tak czy siak jakoś zostanie rozegrany. Potrzebujemy łącznie 6 drużyn, jeśli ich się nie zbierze, możliwe będzie to, że obgadamy zmianę zasad, formatu i rozegramy coś innego.

Tak czy siak, zaznaczyłem, że cel jest prosty: abyśmy zaczęli wspólnie grać. Uda się, to można organizować bardziej zaawansowane turnieje.

Offline simskil

• Użytkownik
    • Piwa: 110
    « Odpowiedź #20 dnia: Grudnia 28, 2015, 00:45:58 »
    Zgadzam się z Vortxem i jak jeszcze Warder wcześniej napisał ze scena wymiera a turniej ma pomóc ją ożywić 5pp jest najlepszym pułkiem na scenie i chyba każdy by chciał żeby wystąpiło.

Offline Baldwin

• Użytkownik
    • Piwa: 203
    « Odpowiedź #21 dnia: Grudnia 28, 2015, 09:11:38 »
    Zgadzam się z Vortxem i jak jeszcze Warder wcześniej napisał ze scena wymiera a turniej ma pomóc ją ożywić 5pp jest najlepszym pułkiem na scenie i chyba każdy by chciał żeby wystąpiło.

https://youtu.be/WKfo9naU2Nw
    Uh, I'ma make sure they remember me
    'Cause I walk around with lot of enemies

Offline Mr.Copper

• Użytkownik
    • Piwa: 53
    • Mężny bądź, chroń pułk twój i sześć flag
      • Strona Ósmego Pułku Piechoty, zapraszamy ! ("www.8pp.pl")
    « Odpowiedź #22 dnia: Grudnia 28, 2015, 23:11:20 »
    (click to show/hide)

1. Groupfighting czy zwykła bitwa. - Groupfighting
    2. Rozmiar bitew. - 10v10(max)
    3. Termin rozpoczęcia. - Styczeń(minimalnie)
    4. Best czy first - czyli czy wolicie system polegający na tym, że gramy określoną liczbę rund, czy wygrywa drużyna która pierwsza osiągnie daną liczbę - Best
    5. Gracze z zagranicy. - Nie.
    6. Kwestia sędziów. - Osoby znający się na zasadach gry wieloosobowej w NW i bez stroni.
    7. Polscy gracze spoza pułku, którzy graliby w nim na czas turnieju. Kwestia osób, będących w dwóch pułkach naraz. - Tak mogą, jeśli grają dla jednej drużyny.
    8. Format turnieju. - Faza Grupowa.

Ehh, Miedziak. Nikt nie lubi przegrywać, ale tu nie chodzi tylko o to kto będzie najlepszy na scenie, ale chodzi głównie o to czy umiemy grać w ogóle. Ten turniej na pewno pomoże wyselekcjonować też przyszłą reprezentację Polski na NWWC/NWEC. Szkoda tylko, że mało ludzi się w to angażuje. 5pp ma bardzo dobrą kadrę i jeśli wystawicie skład to gra na pewno będzie ciekawsza :3

Nie, a czemu ? 10vs10 w bitwie liniowej to coś innego, niż walka na bagnety. Po, za tym widzę już te heroiczne szarże 3vs5.
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 28, 2015, 23:57:51 wysłana przez TheMiedziak321 »

(click to show/hide)
    Pułk 8. Piechoty Xięstwa Warszawskiego forever and ever!

Offline jurdas

• Użytkownik
    • Piwa: 31
    • PE_giermek_Jurdas
    « Odpowiedź #23 dnia: Grudnia 29, 2015, 14:57:46 »
    Dlaczego? A dlaczego w 15 vs 15 inne pułki są lepsze? Bo potrafią walczyć na bagnety, a do tego zgrać się ze sobą. Co z tego, że masz w drużynie 3/4 osoby, które to umieją, skoro reszta nie ogarnia jak zrobić dolny blok ;)
    [wycięte z banlisty]blackhawk (13.08.2012) - prowokacje- zakaz pisania do odwołania. //sir Luca

Offline Okra

• Użytkownik
    • Piwa: 5
    • Bonjwa
    « Odpowiedź #24 dnia: Grudnia 30, 2015, 01:18:13 »
    Miedziakowi chodziło o to że na lb walka na bagnety wygląda inaczej niż na meczu gf i dalej idąc tym tropem taki turniej nie pokaże do końca umiejętności poszczególnych graczy w pełni :p

Offline simskil

• Użytkownik
    • Piwa: 110
    « Odpowiedź #25 dnia: Grudnia 30, 2015, 02:35:54 »
    Dlatego to jest bitwa bo tu chodzi o to żeby każdy mógł zagrać bo klany które nie maja takich wymiataczy nawet nie chciałyby się zapisać i to nie jest turniej żeby gracze popisywali się tylko swoim skillem na bagnety a grą z dodatkiem formacji, strzelania i trzymania się zasad czyli to co jest potrzebne żeby klany mogły zaistnieć na scenie zagranicznej i pokazać ze w Polsce też są pułki na poziomie. Każdy chciałby wygrać co pomaga w samorozwoju. Gf toczyłby się wokół tylko tych co mają bardzo dobrych graczy co chyba nie tylko według mnie sprowadziłoby to do walki pomiędzy 2-3 pułkami. Dajmy nowym się wprowadzić, takie eventy tylko pomagają oczywiście jeżeli się zachowa zasady zdrowej konkurencji.

Offline firentis

• Użytkownik
    • Piwa: 130
    « Odpowiedź #26 dnia: Grudnia 30, 2015, 20:22:37 »
    Powoli się wczuwam i już nie jestem takim noskillem, więc jakby nie było osób do tego turnieju, to mogę zagrać :P
    (click to show/hide)

Offline Baldwin

• Użytkownik
    « Odpowiedź #27 dnia: Grudnia 30, 2015, 22:04:49 »
    Meh - groupfighting albo się nie liczy :p

Offline Warder

• Użytkownik
    « Odpowiedź #28 dnia: Grudnia 31, 2015, 00:42:51 »
      Szczerze, to na scenie do dzisiaj widać wpływ Hekka, który forsował GF, ale także strzelanie w szarży. Dla mnie, to irracjonalne, tyle dobrego, że ani FiC nie przeszedł ani w NWLu nie poszli w stronę GF, bo jednak ogołaca to grę, upraszcza i sprowadza do nawalania się, bez większej taktyki.
      Efekt jest taki, że Czechy zazwyczaj odpadają w fazie grupowej/ćwierćfinale, ale gdyby grano normalne liniówki w NC, to by mogli spokojnie wystrzelać sobie drogę do półfinału ;-)
      Ogólnie, jak ktoś forsuje model "ej tylko melee", to mam ochotę odesłać go na native. Bo w 3/4 przypadkach, to jest właśnie gracz, który wybrał NW bo na native dostał wciry :D
       Nie znaczy to, że jestem wrogiem Groupfightingów - wręcz przeciwnie. To fajna zabawa, ale ani nie pokazuje kto jest lepszy, ani nie daje tej przyjemności z normalnego, taktycznego grania, w którym nie jeden element gry, ale wszystkie są istotne.

Offline Baldwin

• Użytkownik
    « Odpowiedź #29 dnia: Grudnia 31, 2015, 10:24:19 »
      Szczerze, to na scenie do dzisiaj widać wpływ Hekka, który forsował GF, ale także strzelanie w szarży. Dla mnie, to irracjonalne, tyle dobrego, że ani FiC nie przeszedł ani w NWLu nie poszli w stronę GF, bo jednak ogołaca to grę, upraszcza i sprowadza do nawalania się, bez większej taktyki.
      Efekt jest taki, że Czechy zazwyczaj odpadają w fazie grupowej/ćwierćfinale, ale gdyby grano normalne liniówki w NC, to by mogli spokojnie wystrzelać sobie drogę do półfinału ;-)
      Ogólnie, jak ktoś forsuje model "ej tylko melee", to mam ochotę odesłać go na native. Bo w 3/4 przypadkach, to jest właśnie gracz, który wybrał NW bo na native dostał wciry :D
       Nie znaczy to, że jestem wrogiem Groupfightingów - wręcz przeciwnie. To fajna zabawa, ale ani nie pokazuje kto jest lepszy, ani nie daje tej przyjemności z normalnego, taktycznego grania, w którym nie jeden element gry, ale wszystkie są istotne.

Ta? Dalej się tłumacz, słaby graczu.