Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Puchar Polski 2016 - temat ogólny  (Przeczytany 36589 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Prußak

• Użytkownik
    • Piwa: 253
    • Ten, który mówi sam sobie dobranoc, dobranoc
    • Steam ID: Mój status Steam
    Odp: Puchar Polski 2016 - temat ogólny
    « Odpowiedź #60 dnia: Lipca 03, 2016, 22:45:31 »
    Ja mam taką małą sugestie co do map by może zamiast brać nowe mapy, to może wziąć mapy z PP 12 z lekkimi poprawkami, z mapami odgórnie narzucanymi, tak dla zaliczenia koła w historii turniejów WB.
    Hah jesteśmy chyba jedynym klanem  który  grał z nimi spara  w którym nie było  Wulgaryzmu i kutni Ale za to mecz nie był  fair-play prośby  o  zablokowanie kamery obserwatora nic nie dawały  chociaż  na serwerze był admin...

Offline Dyktator

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 1002
    « Odpowiedź #61 dnia: Lipca 04, 2016, 01:19:22 »
    Stare mapy będą na pewno, jak co roku na PP.

W ramach informacji dla wszystkich - najpewniej po raz pierwszy limit zagranicznych graczy na drużynę wyniesie ... 0 !
    Premier TFW 2015-2019
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)

Offline Kamillo18

• Użytkownik
    • Piwa: 360
    « Odpowiedź #62 dnia: Lipca 04, 2016, 10:00:31 »
    Stare mapy będą na pewno, jak co roku na PP.

W ramach informacji dla wszystkich - najpewniej po raz pierwszy limit zagranicznych graczy na drużynę wyniesie ... 0 !
    I pięknie !

Offline Prußak

• Użytkownik
    « Odpowiedź #63 dnia: Lipca 04, 2016, 17:27:07 »
    Sprawa zagranicznych graczy to według mnie sprawa do przeduskytowania - moim zdaniem lepiej zezwolić na posiadanie jednego zagranicznego gracza w rosterze. W poprzednich sezonach można było mieć dwóch takowych, więc ograniczmy liczbę, ale nie zakazujmy ich w ogóle. Niektóre teamy będą miały pewnie kłopoty z regularnym posiadaniem 8 lub więcej graczy, więc dokoptowanie jednego byłoby dobrym pomysłem.

A co do map - chciałbym zobaczyć klasyczny wariant z mapami z PP 12 z lekkimi poprawkami + 2 częściowo nowe mapy mieszane dla odmiany

Mapy zamknięte

1. Miasto Nordów - nowa wersja jest lepsza niż stara, bez kampienia, więcej możliwości
    2. Wioska - była wersja z poprawkami z tego co pamiętam
    3. Szturm na Port - wersja z WWC mogłaby być, była w porządku
    4. Vendetta
    5. Sandiboush

Mieszane
    Mountain Fortress
    Naval Outpost

Otwarte
    1. Pole przy rzece
    2. Ruiny
    3. Reveran Village
    4. Frosty Battle
    Hah jesteśmy chyba jedynym klanem  który  grał z nimi spara  w którym nie było  Wulgaryzmu i kutni Ale za to mecz nie był  fair-play prośby  o  zablokowanie kamery obserwatora nic nie dawały  chociaż  na serwerze był admin...

Offline Dyktator

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 1002
    « Odpowiedź #64 dnia: Lipca 04, 2016, 17:44:55 »
    Z jednej strony masz rację Prusak, ale z drugiej zauważ, że do tej pory co roku było to nadużywane (i nie mówię nawet o edycji 2011 :D). Choćby rok temu - gracz z Turcji był królem fragów Pucharu Polski. Brzmi śmiesznie trochę. Dlatego rozważymy to jeszcze, ale przychylamy się do opcji zakazu transferów zza granicy. Same transfery między klanami w trakcie trwania turnieju również będą zakazane najpewniej.

Podam też wstępny pomysł na wygląd tej edycji PP, żebyście mogli wyrazić swoją opinię na ten temat. Otóż sądzimy, że warto zamienić fazę grupową na fazę ligową. Nasze grupy zawsze miały swój pucharowy klimat, ale niestety zeszłoroczny incydent pokazał, że jeśli chcemy otworzyć się na większą liczbę drużyn z innych modułów, to niestety wiąże się to z dużym ryzykiem dysbalansu grup, gdy trzeba będzie je wyrównywać. Już nie wspomnę o problemach przy tym wyrównywaniu, gdy ktoś się w trakcie wysypie.
    Co do długości trwania. W przypadku 10 lub więcej zespołów, 6 tygodni ligi i potem ćwierćfinały. W przypadku 9 i mniej, 5 tygodni ligi i od razu półfinały.

Zapowiadam też pomysł "osiągnięć zespołu". Każda drużyna będzie w trakcie turnieju zdobywać kolejne "achievementy", co może zmotywować do przekraczania kolejnych barier ;)

Będą też ponownie statystyki Harmana (tym razem jeszcze bardziej zaawansowane). Planujemy także rozbudowane typery oraz być może coś nowego dla "kibiców", o czym na razie nie będę jednak pisał. Zostawmy też trochę niespodzianek.

W kwestii map, to dodam, że chcemy stworzyć kilka nowych, specjalnie na PP. Jeśli jakiś zdolny mapper chciałby podjąć współpracę na tym polu, to zapraszam do mnie na PW>
    Premier TFW 2015-2019
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)

Offline Prußak

• Użytkownik
    « Odpowiedź #65 dnia: Lipca 04, 2016, 17:59:05 »
    W kwestii map, to dodam, że chcemy stworzyć kilka nowych, specjalnie na PP. Jeśli jakiś zdolny mapper chciałby podjąć współpracę na tym polu, to zapraszam do mnie na PW>
    Bezsens jak dla mnie - nie wiem jak reszta, ale jeśli chcecie zaprosić starszych graczy, którzy nie mają czasu na grę tyle co kiedyś, to lepiej powrócić do starych i sprawdzonych map. Nie będzie wielkich kłopotów z ich ogarnięciem łatwiej jest bądź co bądź przypomnieć sobie stare mapy, w przeciwieństwie do zagrania na całkowicie nowej, której część graczy może nie pamiętać.

Z jednej strony masz rację Prusak, ale z drugiej zauważ, że do tej pory co roku było to nadużywane (i nie mówię nawet o edycji 2011 :D). Choćby rok temu - gracz z Turcji był królem fragów Pucharu Polski. Brzmi śmiesznie trochę. Dlatego rozważymy to jeszcze, ale przychylamy się do opcji zakazu transferów zza granicy. Same transfery między klanami w trakcie trwania turnieju również będą zakazane najpewniej.
    To zależy według mnie od tego jakiego zdania będą kapitanowie drużyn - dwóch zagranicznych to według mnie za dużo, ale jeden, który gra w każdym meczu, drużyna musi dobrać sobie zaufanego gracza, który w trakcie rozgrywek nie oleje sobie reszty i będzie regularnie się pojawiał.

Ja ze swojej strony mogę wstępnie powiedzieć, że po 2 latach, możliwe, że wreszcie będę mógł streamować mecze. Wszystko zależy od czasu w jakie dni będą one rozgrywane, internet od sierpnia będzie nowy i będzie wreszcie zdolny do streamowania meczów.

Offline jurdas

• Użytkownik
    • Piwa: 31
    • PE_giermek_Jurdas
    « Odpowiedź #66 dnia: Lipca 04, 2016, 19:25:56 »
    Co do streamów, też mogę dołączyć, sprzęt i internet wreszcie pozwalają na takie rzeczy. Oczywiście wszystko w miarę wolnego czasu. Co do map, to zdecydowanie wolę stare, ewentualnie te z pierwszej puli nowych map(sandiboush etc.), które praktycznie każdy weteran ma ogarnięte.
    [wycięte z banlisty]blackhawk (13.08.2012) - prowokacje- zakaz pisania do odwołania. //sir Luca

Offline Warhammer

• Użytkownik
    • Piwa: 52
    « Odpowiedź #67 dnia: Lipca 04, 2016, 19:59:50 »
    Co do streamów, też mogę dołączyć, sprzęt i internet wreszcie pozwalają na takie rzeczy. Oczywiście wszystko w miarę wolnego czasu. Co do map, to zdecydowanie wolę stare, ewentualnie te z pierwszej puli nowych map(sandiboush etc.), które praktycznie każdy weteran ma ogarnięte.
    Spoko mogę ci pomóc w casterce :D

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Moderator
    • Użytkownik
    • Piwa: 612
    « Odpowiedź #68 dnia: Lipca 04, 2016, 20:12:57 »
    Zgadzam się w całości z Prusakiem co do map.

Co do zagranicznych - historia pokazuję, że z nimi same problemy (relax mącił kiedyś, potem sota, potem Rayden był królem fragów, sprawa DM) - kategorycznie bym zakazał.

Offline Kamillo18

• Użytkownik
    • Piwa: 360
    « Odpowiedź #69 dnia: Lipca 04, 2016, 21:55:41 »
    Piszę się na komentatora ;)

Offline Prußak

• Użytkownik
    « Odpowiedź #70 dnia: Lipca 05, 2016, 19:54:42 »
    Fajnie by było zobaczyć na zakończenie stare firmy z Polski + nowe teamy, 1 kolejka coś w stylu

WV vs REF
    PE vs SRC
    HITMEN vs WSC
    DR? vs THD
    Deluge Team? vs IW

Offline Kradus

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 463
    « Odpowiedź #71 dnia: Lipca 05, 2016, 20:15:28 »
    Fajnie by było zobaczyć na zakończenie stare firmy z Polski + nowe teamy, 1 kolejka coś w stylu

WV vs REF
    PE vs SRC
    HITMEN vs WSC
    DR? vs THD
    Deluge Team? vs IW

SZ vs SRT
    II Rzeczpospolita vs Związek Radziecki
    Korona Królestwa Polskiego vs Zakon Krzyżacki
    SPQR vs Kartagina

Offline SaddamKrK

• Użytkownik
    • Piwa: 59
    « Odpowiedź #72 dnia: Lipca 05, 2016, 20:25:02 »
    Deluge Team? vs IW

Tu by bardziej pasowalo:

Deluge Team vs Dzikie Pola Team :P

To by byly dopiero derby!

Offline Ganczo

• Użytkownik
    • Napoleon jest moim ulubionym wodzem
    « Odpowiedź #73 dnia: Lipca 05, 2016, 21:21:06 »
    LoR vs BC

Co to jest to DR w prusaka zestawieniu bo jestem malo ambitny i nie umiem sobie wygooglac?
    « Ostatnia zmiana: Lipca 06, 2016, 04:39:14 wysłana przez Ganczo »

Cytat: Moontor
    Powód porażki tego turnieju wypatruję we własnej osobie dlatego postanowiłem już nigdy więcej nie organizować żadnych turnieji na NW.

Offline jurdas

• Użytkownik
    • Piwa: 31
    • PE_giermek_Jurdas
    « Odpowiedź #74 dnia: Lipca 06, 2016, 08:50:43 »
    DR - chyba prusakowi chodziło o team z zeszłego PP Dark Ravens bodajże(sorry, jeśli nazwę przekręciłem). W sumie jeśli tak patrzeć na czołowe teamy z danych okresów to rzeczywiście Ref vs WV, PE vs SRC, Thd vs IW(w sumie tutaj oprócz tych dwóch klanów nie znam innych aktywnych) i gościnnie team deluge vs team dzikie pola i team NW vs nie wiem może team MMRussia :v
    [wycięte z banlisty]blackhawk (13.08.2012) - prowokacje- zakaz pisania do odwołania. //sir Luca