Prawdopodobnie masz rację (prawie na pewno). Jeśli chodzi o bitwy i system bitew to, tutaj nie mam nic do powiedzenia, bo skoro tak się przyjęło, że się tak gra to tak po prostu ma być i będzie. Oczywiście można by pomyśleć, że są problemy w balansie skoro inf jest tak jechane przez cav, ale to raczej nie temat do rozmów w tym wątku.
Gra ma zdecydowanie większą popularność, bo jest prostsza i bardziej intuicyjna. Gracz jak zagra w Native po raz pierwszy to może odnieść wrażenie, że hitslash to bezmyślny spam, a "chamber" to bug.
Nie wiem, w jakich pułkach też byłeś Bojarze, ale skoro grałeś dla beki, to nie dziw się, że oceniasz to inaczej, niż ludzie którzy siedzą w tym temacie. (...) Wręcz taki 13 latek, który wstydzi się odezwać, gra dzień i noc, czeka na bitwę jak na gwiazdkę, bo "wowww ale gra", jest o wiele cenniejszym nabytkiem niż zapracowany, 25 latek, który jak będzie chciał to nagle zacznie drzeć się na tsie. Bo on doskonale rozumie, że rangi to wiatr. Nic nie znaczą.
Fakt i tu jest coś o czym zapomniałem, a mianowicie sam jak byłem młodszy i grałem w różnych grupach to wszystkie formy awansu w grupie i tożsamości grupowej (oficer, żołnierz itd.) były dość miłe i raczej awanse były jakimś tam wyróżnieniem. Oczywiście z perspektywy czasu patrzy się na to z rozrzewnieniem i dystansem, ale mogę sobie wyobrazić, że komuś może zależeć na awansie w grupie. To się tyczy zwłaszcza osób młodszych.
A i chciałbym sprostować to, że do osób młodszych nic nie mam, bo każdy był młodszy i nie można się zachowywać teraz jak wół ("zapomniał wół jak cielęciem był"). Po prostu chciałem zauważyć, że ludzie młodsi przejawiają skłonności do impulsywnego i nieprzemyślanego działania, które sprawia, że postrzegamy (Native) NW tak jak postrzegamy (dzieci, które blokują tylko góra i dół), tak samo jak NW postrzega Native jako "dziadków i moduł, któremu się umarło".
Czekam na BL, bo prawdopodobnie wtedy, będzie można pograć z nowymi graczami, bo w Native WB zazwyczaj się bardzo szybko wykruszają i tylko jeden na dziesięć zostaje na trochę dłużej.
Ale chyba trzeba zakończyć ten offtop :P