Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Imigranci szturmują  (Przeczytany 43166 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline beanshee

• Użytkownik
    • Piwa: 175
    Odp: Imigranci szturmują
    « Odpowiedź #195 dnia: Września 20, 2015, 18:29:14 »
    To system dziurawy jak stary kalosz. Dla przykładu, coś z mojego podwórka. Bardzo dużo Litwinów pracujących w UK nie jest Litwinami. Tylko Rosjanami z Litewskim paszportem (czasem używają Łotewskiego lub Estońskiego). A że nie gadają po Litewsku? To co z tego. Akcent? Kpisz czy o drogę pytasz- panie, ja gadam z Irackim akcentem bo moja babcia stamtąd pochodziła. Nie do zweryfikowania. Papiery łatwo można przecież podrobić. No i nie cała Syria jest w tej chwili strefą wojny. Są regiony, gdzie nikt bomby nie słyszał.
    Łowy zaczęte! Bij, kto w Boga wierzy!
    I grzmij: "Bóg, Anglia, król i święty Jerzy!"

Offline Daedalus

• Użytkownik
    • Piwa: 143
    « Odpowiedź #196 dnia: Września 20, 2015, 19:04:40 »
    Cytat: AdamKur
    75% to było mężczyzn ogólnie, starych i dzieci. Nawet mniej chyba.
    To zerknij sobie na te dane i odśwież pamięć, zamiast trzymać się uparcie tych swoich bredni.

Cytat: Waldzios
    Uroiłeś sobie ze PO to czyste zło

Nie napisałem, że PO to czyste zło. To po prostu wybitnie ch**wa partia, która zupełnie nie dba o swoich obywateli oraz dobro tego kraju. No ale może faktycznie masz rację i całe ostatnie 8 lat pełnych afer, mielenia podpisów i straszenia PiSem etc. etc. to tylko i wyłącznie moje urojenia.

Różnimy się tym ze ja to dostrzegam, a tobie spadły klapki na oczy.

No tak, jaśnie oświecony, który mimo 8 lat wybitnie nieudolnych rządów nadal jest za tą samą partią i nie chce zmiany, bo inne by nie daj Boże zaczęły robić porządek i przeprowadzać udane reformy. To ja już wolę te moje klapki na oczach. ;)

Z dostępnych opcji, PO proponuje najmniej lewicową gospodarkę, więc wybór jest dla mnie oczywisty.

A co oni teraz w ogóle proponują? Przypomnij może, bo ja już za nimi nie nadążam. Tyle razy zmieniali kierunek i zdanie, nawet w fundamentalnych kwestiach, tyle razy robili społeczeństwo w ciula, że się zupełnie pogubiłem. Jedyne co u nich pewne, to to, że wszystkiemu winny jest PiS. ;) Aha, no i lizanie tyłków Zachodowi z nadzieją na ciepłą posadkę w Brukseli. Trzeba naprawdę nienawidzić Polski, by wciąż popierać partię, która jest aż tak nieobliczalna i nastawiona na utrzymanie się przy korycie. Co więcej, gdy tylko wybory są tuż tuż, to nagle dzieją się cuda i rzeczy, które przez ostatnie lata były zbywane przez polityków PO słowami "niewykonalne", "nierealne", "szaleństwo", "to zniszczyłoby naszą gospodarkę" trafiają na listę obietnic, które rzekomo po wyborach zostaną przez partię spełnione (a potem znowu jest "przecież to były tylko ćwiczenia"). Na szczęście coraz mniej ludzi daje się na takie wybitnie tanie chwyty nabierać i jest szansa, że w październiku PO w końcu podzieli los Bronka. Czego wszystkim Polakom z całego serca życzę. :)

Każdy polityk kłamie, i zrobi wszystko dla stołka, to fakt zwany od wieków.  Dla jasność Kaczyński i Mikke to tez politycy. Tak samo kłamią i kombinują jak Tusk czy Miller. W moim świecie cudotwórcy i zbawiciele nie istnieją.

Wrzucanie wszystkich do jednego wora to z całą pewnością bardzo trzeźwe i dojrzałe spojrzenie na rzeczywistość oraz politykę. Ciekawy ten Twój świat, nie powiem. :) Ale jak dla mnie to trochę zbyt czarno-biały.

Cytat: Krzychu11
    Dedalalowi i innym myślącym w tym wątku polecam dać sobie spokój, i oszczędzić sobie nerwów i czasu bo najzwyczajniej w świecie nie ma sensu.

Niby ktoś mądry powiedział kiedyś "głupszemu się ustępuje"... ale ktoś mądrzejszy dodał "I przez to, k***, ten świat tak wygląda!" ;)

Gdybym był Bogiem, to wydzieliłbym dla takich lewaków mały, całkiem oddzielny kraj, gdzie mogliby sobie rządzić do woli - wprowadzać te swoje poronione pomysły, szerzyć tolerancję, przyjmować imigrantów i tak dalej, co dusza zapragnie. Siadłbym sobie wtedy wygodnie w fotelu, wziął popcorn i patrzył z dziką przyjemnością, jak sami na siebie sprowadzają zagładę. Byłoby to krótkie przedstawienie, ale jakże widowiskowe! ;)

Offline Waldzios

• Użytkownik
    • Piwa: 50
    • "Let me see your war face."
    « Odpowiedź #197 dnia: Września 20, 2015, 19:10:18 »
    To system dziurawy jak stary kalosz. Dla przykładu, coś z mojego podwórka. Bardzo dużo Litwinów pracujących w UK nie jest Litwinami. Tylko Rosjanami z Litewskim paszportem (czasem używają Łotewskiego lub Estońskiego). A że nie gadają po Litewsku? To co z tego. Akcent? Kpisz czy o drogę pytasz- panie, ja gadam z Irackim akcentem bo moja babcia stamtąd pochodziła. Nie do zweryfikowania. Papiery łatwo można przecież podrobić. No i nie cała Syria jest w tej chwili strefą wojny. Są regiony, gdzie nikt bomby nie słyszał.
    W takim razie ciebie trzeba wywalić z UK, bo nie da się zweryfikować ze nie jesteś Syryjką z polskim paszportem.
    Nienawiść do uchodźców sugeruje nawet ze możesz być z ISIS.

To zerknij sobie na te dane i odśwież pamięć, zamiast trzymać się uparcie tych swoich bredni.
    On zerknął, ty jak zwykle nie !!! Tyle są warte twoje słowa !!!

Młodzi mężczyźni (18-34 lat ) to 45%.

Źródło:

link do danych

Lewak z wypranym mózgiem wchodzi na stronę Eurostatu i sprawdza dane, uczciwy prawicowiec powtarza do znudzenia co usłyszał od propagandzistów. Taka jest różnica między nami. Wiedza i fakty vs wiara i kłamstwa.

Gdybym był Bogiem, to wydzieliłbym dla takich lewaków mały, całkiem oddzielny kraj, gdzie mogliby sobie rządzić do woli - wprowadzać te swoje poronione pomysły, szerzyć tolerancję, przyjmować imigrantów i tak dalej, co dusza zapragnie. Siadłbym sobie wtedy wygodnie w fotelu, wziął popcorn i patrzył z dziką przyjemnością, jak sami na siebie sprowadzają zagładę. Byłoby to krótkie przedstawienie, ale jakże widowiskowe! ;)
    Taki kraj już istnieje od tysiąca lat, nazywa się Rzeczpospolita Polska.
    Możesz się spakować i jechać do Moskwy jeśli ci nie odpowiada, Putin chętnie rozdaje paszporty ludziom o kacapskiej mentalności.
    « Ostatnia zmiana: Września 20, 2015, 19:26:50 wysłana przez Waldzios »
    "There Ain't No Such Thing As A Free Lunch"

Offline beanshee

• Użytkownik
    « Odpowiedź #198 dnia: Września 20, 2015, 19:40:22 »
    Nie wiem czy zauważyłeś, ale Polska jest członkiem Unii Europejskiej a w jej granicach obywatele mogą się swobodnie przemieszczać. O ile pamięć mnie nie zawodzi- do tej grupy Syria nie należy.

Offline Daedalus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #199 dnia: Września 20, 2015, 19:49:23 »
    Cytat: Waldzios
    On zerknął, ty jak zwykle nie !!! Tyle są warte twoje słowa !!!

Łyknij trochę magnezu, bo za bardzo się podniecasz. ;)

Młodzi mężczyźni (18-34 lat ) to 45%.

Znowu ta żałosna próba manipulacji? "Mężczyźni w sile wieku" to mężczyźni w wieku produkcyjnym i młodzież. Dolicz więc grupy "ościenne". No chyba, że dla Ciebie grupa 34+ to niedołężni starcy, a 15-17 latkowie to dzieci. :) Wówczas zostaje mi tylko się śmiać, bo za dwa lata w Twoim mniemaniu będę starcem, a niecały miesiąc temu szefowa jednego z obozów dla uchodźców została zgwałcona i niemal zamordowana przez grupkę "dzieci". :)

Lewak z wypranym mózgiem wchodzi na stronę Eurostatu i sprawdza dane, uczciwy prawicowiec powtarza do znudzenia co usłyszał od propagandzistów. Taka jest różnica między nami. Wiedza i fakty vs wiara i kłamstwa.

Lewak z wypranym mózgiem widzi tylko to, co pasuje do jego wizji czarno-białego świata lub próbuje zaklinać rzeczywistość, gdy ta rzeczywistość jest nie po jego myśli.

Prawak widzi tyle - starcy w tej grupie praktycznie nie istnieją, bo łącznie jest ich niespełna 500 na 83 tys. badanych (gdzie dane z pozostałego pół miliona?). Dzieci (kobiety i mężczyźni poniżej 14 roku życia) stanowią 17% ogółu. Kobiety w sumie to 18%, zaś mężczyźni w sile wieku to według tych statystyk 64% ogółu. Najliczniejszą grupę stanowią młodzi, dorośli mężczyźni 18-34 i jest to ponad 45%. Bardzo wąska grupa wiekowa młodych mężczyzn stanowi więc niemal połowę wszystkich przybyłych do Europy. O ile proporcje między płciami w grupie dzieci i starców są mniej więcej takie same, tak w pozostałych grupach wiekowych widać drastyczną przewagę mężczyzn nad kobietami.

Nadal nie widzisz istotnej przewagi mężczyzn nad kobietami i dziećmi? Zawołać Gmocha, żeby Ci to rozrysował?

edit: Aha, dolicz do tego, że spora część uchodźców kłamie nie tylko odnośnie swojej prawdziwej tożsamości, ale i odnośnie swojego wieku (zaniżając go nieco i podając się za nieletnich - pewnie by być jakoś ulgowo traktowani, nie wiem, nie znam się), co już w wielu przypadkach udowodniono.

Taki kraj już istnieje od tysiąca lat, nazywa się Rzeczpospolita Polska.

Na szczęście tylko w Twoim świecie. ;)

Możesz się spakować i jechać do Moskwy jeśli ci nie odpowiada, Putin chętnie rozdaje paszporty ludziom o kacapskiej mentalności.

Rozumiem, że wiesz to z własnego doświadczenia? ;)
    « Ostatnia zmiana: Września 20, 2015, 19:59:32 wysłana przez Daedalus »

Offline Dyktator

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 1002
    « Odpowiedź #200 dnia: Września 20, 2015, 20:43:34 »
    Satyra przedstawiająca wielu spośród tych imigrantów, którzy do Europy przybywają: https://www.youtube.com/watch?v=GgbJGn4cH-M&feature=youtu.be (oczywiście trzeba sobie w ustawieniach włączyć angielskie napisy).

EDIT: tak, satyra w celach humorystycznych, proszę naszych forumowych lewaków, by się nie napinać :D
    Premier TFW 2015-2019
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)

Offline Octavian

• Użytkownik
    • Piwa: 454
    • 21. Pułk Piechoty THD
    « Odpowiedź #201 dnia: Września 20, 2015, 21:14:42 »
    Dyktator wygrał dyskusję.

Offline Waldzios

• Użytkownik
    « Odpowiedź #202 dnia: Września 20, 2015, 21:31:37 »
    Nie wiem czy zauważyłeś, ale Polska jest członkiem Unii Europejskiej a w jej granicach obywatele mogą się swobodnie przemieszczać. O ile pamięć mnie nie zawodzi- do tej grupy Syria nie należy.
    Wedle twoich wcześniejszych argumentów pochodzenia zweryfikować się nie da, a kupno paszportu to kilkaset euro.
    Więc jak dowiedziesz ze masz prawo się przemieszczać skoro dokumenty nic nie znaczą?

To ty twierdzisz ze jesteś z Polski i masz prawo poruszać po UE. Inni mogą mieć wątpliwości.
    Może dla bezpieczeństwa należałoby cie odesłać do Syrii.

Zresztą, obowiązuje KONWENCJA DOTYCZĄCA STATUSU UCHODŹCÓW sporządzona w Genewie dnia 28 lipca 1951 r,  jeśli UK nada Syryjczykowi status uchodźcy, będzie miał takie samo prawo do poruszania jak ty.

Artykuł 26
    "Każde Umawiające się Państwo przyznaje uchodźcom legalnie przebywającym na jego terytorium prawo
    wyboru miejsca stałego zamieszkania i prawo do swobodnego poruszania się w granicach tego
    terytorium, z zachowaniem przepisów stosowanych wobec cudzoziemców w ogóle w tych samych
    okolicznościach. "

<kolejna sciana płaczu>
    To nie zmienia faktu ze AdmaKur napisał prawdę, a ty jak zwykle głosiłeś propagandę i zostałeś przyłapany.

83 tys. badanych (gdzie dane z pozostałego pół miliona?).
    Ot i esencja tego co pisałem. Dostałeś link do ręki i zamiast sprawdzić samemu (pod linkiem są dane z ośmiu miesięcy), czekasz aż ktoś za ciebie odwali robotę. Roszczeniowość pełną gębą. CND.

Ale proszę bardzo , lewak odwali robotę, a ty dalej czekaj na zbawiciela:

Za okres 2015M01 - 2015M08

Total: 572,520
    Males From 18 to 34 years: 245,755
    Males From 35 to 64 years: 71,270

wszyscy mężczyźni:
    Males : 412,235
    Odsetek wynosi: 72%

w wieku produkcyjnym:
    Males From 18 to 64 years: 317,025
    Odsetek wynosi: 55%

Oba odsetki maleją, w 2015M08 wyniosły odpowiednio 69% i 49%.

Link do danych: link
    « Ostatnia zmiana: Września 20, 2015, 21:48:13 wysłana przez Waldzios »

Offline beanshee

• Użytkownik
    « Odpowiedź #203 dnia: Września 20, 2015, 21:39:51 »
    Nie ogarniam Twojego toku myślenia. Naprawdę wierzysz, że zweryfikowanie pochodzenia ludzi z krajów ogarniętych totalnym chaosem to sprawa zerknięcia w paszport? O ile w ogóle go posiadają? Zejdź na ziemię.

Offline Waldzios

• Użytkownik
    « Odpowiedź #204 dnia: Września 20, 2015, 21:43:59 »
    Nie ogarniam Twojego toku myślenia. Naprawdę wierzysz, że zweryfikowanie pochodzenia ludzi z krajów ogarniętych totalnym chaosem to sprawa zerknięcia w paszport? O ile w ogóle go posiadają? Zejdź na ziemię.
    Oczywiście że nie, tłumaczyłem jak to się odbywa.
    Jest rozmowa i weryfikacja danych. Łatwiej się przedostać z lewym paszportem przez kontrole na lotnisku, niż przez weryfikacje uchodźcy.

Offline beanshee

• Użytkownik
    « Odpowiedź #205 dnia: Września 20, 2015, 22:18:36 »
    I jak ta rozmowa miałaby wyglądać?

Offline Octavian

• Użytkownik
    • 21. Pułk Piechoty THD
    « Odpowiedź #206 dnia: Września 20, 2015, 22:31:41 »
    Jak wy to zinterpretowaliście, ten Eurostat?
    Oczywiście, że mężczyźnie to przednia awangarda, a za nimi polecą dzieciaki i kobity, co absolutnie nie zmienia faktu - że są w krajach bezpiecznych.
    Ja ten Eurostat będę wykorzystywał żeby trolować ludzi z "fejsza", którzy się z ty argumentem zapędzili. Podziwiam twój styl Waldzios, zaczynam się bać, że niedługo udowodnisz nam, że ludzie używających dzieci jako żywych tarcz w walce z policją są zdesperowani w trosce o lepszą edukację swoich pociech.

Dyskusja i tak jest skończona - Dyktator pokazał nam prawdziwą twarz "dżihadystów", potrącanie samochodem i inne zaskakujące rozwiązania to wszystko prawda, ale nie ma co panikować, ot czekają nas niedogodności, biorąc pod uwagę alternatywy i dostęp do broni w krajach muzułmańskich - śmiesznostki.

Offline Daedalus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #207 dnia: Września 20, 2015, 22:37:56 »
    To nie zmienia faktu ze AdmaKur napisał prawdę, a ty jak zwykle głosiłeś propagandę i zostałeś przyłapany.

Prawda jest jak zadek, każdy ma własną. Ja Ci pokazałem, że to "wszystkich mężczyzn" to wyraźna manipulacja, bo starych mężczyzn praktycznie w tych grupach nie ma (mniej niż 1%), a dzieci też są nikłym odsetkiem. Pal licho, czy ci "mężczyźni w sile wieku" to ostatecznie będzie 75, 70 czy 65% - nadal jest to drastyczna większość w stosunku do kobiet oraz dzieci i to jest tu istotne.

To raz. Dwa - niby podajesz dane, ale znów manipulujesz i nie uwzględniasz w nich bardzo licznej grupy, czyli mężczyzn tuż przed wiekiem pełnoletności.

Jak byś tego nie ujmował, jak byś nie kręcił, dane wskazują jasno: ci wasi "uchodźcy" to głównie mężczyźni. Jest ich znacznie więcej, niż dzieci, kobiet i starców razem wziętych. Z tym dyskutujcie.

Offline Octavian

• Użytkownik
    • 21. Pułk Piechoty THD
    « Odpowiedź #208 dnia: Września 20, 2015, 23:09:41 »
    Daedalus - to ja ci coś poważnie powiem.
    Dobry z ciebie chłop, ale posłuchaj mnie teraz.
    Wystarczy, że tam jest jedno dziecko! Jedno! Te 499 999 ludzi to może być maskarada ISIS, a my i tak powinniśmy to dziecko jakoś uratować, dopóki mielibyśmy na to wpływ.
    Ludzie zobaczyli w czasie wojny w Wietnamie poparzoną dziewczynkę i się załamali w całym USA.
    (click to show/hide)
    Żydzi mieli moje poparcie przez całe moje życie, raz oddali salwę w kierunku dzieci, nigdy go już nie będą mieli, nigdy im nie zaufam.
    Masz dzieci? Wiesz co to znaczy dla człowieka jedno dziecko?
    W tłumie widać również dzieci, dużo. Te dane to już są papierki, tego nikt przecież nie ogarnia. Dla mnie zachęcanie ludzi do takich kroków to prowokowanie dramatów, dlatego jestem przeciw przyjmowaniu ich dalej.
    Jeśli ktoś istotnie wychodził z dzieckiem na ręku z wojny to powinien zostać w pierwszym kraju które udziela mu pomocy, a nie ryzykować dalszą podróż, ze względu już tylko na bezpieczeństwo dziecka.

Offline Waldzios

• Użytkownik
    « Odpowiedź #209 dnia: Września 21, 2015, 00:47:13 »
    I jak ta rozmowa miałaby wyglądać?
    Za słabo znam Syryjskie realia by dać ci konkretne przykłady, więc podam ci przykładowe pytania dla Polaka.

Ile ludności ma twoje rodzinne miasto? Jakie to województwo? Jaka miejscowość leży na północ od twojego miasta? Kto był poprzednim premierem? Ile kosztuje kilogram cukru? O której godzinie zamykają sklepy monopolowe? Ulubiona drużyna piłkarska? Gdzie chodziłeś do szkoły podstawowej? Jak nazywał się proboszcz? Podaj nazwiska kilku osób z twojej miejscowości?
    Podaj swoje konto na facebooku, innych mediach społecznościowych?
    W jakiej sieci miałeś telefon?
    itp.

Ogólnie chodzi o oczywiste dane które można łatwo zweryfikować choćby przy pomocy google, czy mapy kraju.

Poza tym zawsze pozostaje:

To raz. Dwa - niby podajesz dane, ale znów manipulujesz i nie uwzględniasz w nich bardzo licznej grupy, czyli mężczyzn tuż przed wiekiem pełnoletności.
    Niczego nie manipulowałem, każdorazowo podawałem przedział wiekowy dla poszczególnych grup.
    Podałem tez źródło danych, by każdy mógł zweryfikować i wyciągnąć wnioski.
    Nie odpowiadam za cudzą zdolność do czytania ze zrozumieniem.

Jak byś tego nie ujmował, jak byś nie kręcił, dane wskazują jasno: ci wasi "uchodźcy" to głównie mężczyźni. Jest ich znacznie więcej, niż dzieci, kobiet i starców razem wziętych. Z tym dyskutujcie.
    Jeśli wielotysięczny tłum  podażą na piechotę przez pół europy, to nic dziwnego ze na czele pochodu są mężczyźni, a nie dzieci i starcy.

Jeśli ktoś istotnie wychodził z dzieckiem na ręku z wojny to powinien zostać w pierwszym kraju które udziela mu pomocy, a nie ryzykować dalszą podróż, ze względu już tylko na bezpieczeństwo dziecka.
    I tak i nie.

Przykład Turcji, ostatnio mało się o niej mówi.

W Turcji obecnie znajduje się ok 2 mln uchodźców z Syrii (połowa całości), a dodatkowo są jeszcze uchodźcy z innych krajów regionu.
    Dla 74mln państwa to spore obciążenie, szczególnie znalezienie pracy dla takiej ilości ludzi w krótkim czasie, to spory problem.
    Około 200 tys. zarejestrowanych uchodźców pracuje. 
    Od kwietnia 2011 do listopada 2014 roku Turcja wydała na uchodźców 4.5 miliarda dolarów.

(WFP) Światowy Program Żywnościowy ONZ prawie wyczerpał fundusze
    We wrześniu zaprzestano pomocy dla Syryjczyków spoza obozów. Dla jasności, w obozach przebywa obecnie 259.187 (według AFAD).
    Zasiłki "w pełnym wymiarze" (czyli 1 dol. na głowę dziennie) wciąż dostaje 95 tys. najbardziej potrzebujących mieszkańców obozów, ale także to może się skończyć w listopadzie.

Łatwo zrozumieć ze dla sporej części uchodźców pozostanie w Turcji nie rokuje jasnej przyszłości.

Większości uciekinierów nie stać nawet na kupno posiłku, nie mówiąc o opłaceniu podróży do Europy. Najbardziej zdesperowani wracają do Syrii.