Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Imigranci szturmują  (Przeczytany 43336 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline AdamKur

• Użytkownik
    • Piwa: 66
    Odp: Imigranci szturmują
    « Odpowiedź #180 dnia: Września 20, 2015, 09:55:34 »
    Adam Kur zgłoś się do fundacji i sobie osiedl Aliego pod dachem. Żaden d***prakata nie będzie decydował na co mają iść moje pieniądze. A oni niech sobie przyjeżdzają tylko zero tworzenia im obozów i dawania pieniędzy.
    Chrześcijańska miłość do bliźniego w najlepszym wydaniu. Polacy pokazują że religia ISIS ma chyba więcej miłosierdzia.
    AdamKur. Syryjczycy uciekający przed wojną jadą do Turcji, a nie narażają życie by przepłynąć morze, dostać się do Grecji, (gdzie jest już bezpiecznie) przejść przez Serbie, (gdzie jest już bezpiecznie) Węgry, ( gdzie jest już bezpiecznie) Austrię (gdzie jest już bezpiecznie), by w końcu znaleźć bezpieczne schronienie w Niemczech.
    A ty mnie nie słuchasz. Większość Syryjczyków jest w Turcji i innych krajach Bliskiego Wschodu, ale warunki są tam tak ciężkie, że wielu woli jeszcze trochę się namęczyć i znaleść schronienie w Europie.
    Powraca też temat braku wiedzu o uchodcach. Syryjczycy stanowią duży ich procent, ale nie wszyscy uchodzcy są  z Syrii. Wielu z Etopii, z Erytrii. Do Turcji musieli by przejść tyle samo co do Europy.
    Ktoś tu faktycznie nie rozumie słowa "uchodźcy", skoro za takich uważa ludzi, którzy wędrują blisko 3 tysiące kilometrów, olewając wszystkie bezpieczne kraje po drodze, by dostać się akurat do Niemiec. :)
    I tą osobą jesteś ty, F-- za czytanie ze zrozumieniem. Czy Polacy w czasie Drugiej Wojny Światowej byli imigrantami, bo uciekli do bezpiecznej (przypadeq? nje sondze) Francji i Wielkiej Brytanii?Kraje po drodze nie zapewnią im warunków do życia. I tu nie chodzi o social. Uchodzcy to nie są w większości zdrowi mężczyzni, ale także kobiety, dzieci, wszyscy po traumatycznych przeżyciach i potrzebują czasu żeby się dostosować do nowego języka i kultury.
    Czyli te setki tysięcy naszych rodaków, które wyjechały z Polski i nie mają żadnego zamiaru wracać, to uchodźcy? :D
    Nie, to są zwykli imigranci ekonomiczni, którzy jednak zamiast wspierać państwo w którym pracują, lawirują pomiędzy Wlk. Brytanią a Polską, żeby jak najwięcej kasy zyskać.
    I? Nawet jeśli, to co z tego? Serio pytam. Co nas to obchodzi? Nie wiem, czy zdajesz sobie sprawę, ale na całym świecie są miliardy osób, które mają gorzej, niż my. Czy to znaczy, że mamy się nad nimi wszystkimi ulitować, przyjąć ich do Europy i zapewnić im wikt i opierunek? Jakim prawem twierdzisz, że jacyś imigranci, którzy są na tyle silni i bogaci, że stać ich było na przebycie kilku tysięcy kilometrów, bardziej zasługują na naszą pomoc, niż na przykład biedne, umierające od głodu i chorób dzieci gdzieś w sercu Afryki? Za jakiego Ty się chrześcijanina uważasz, że chcesz przyjmować pod swe opiekuńcze skrzydła ludzi, którzy mają co jeść, mają w co się ubrać i którym nic nie zagraża, a zapominasz o milionach, które niemal dosłownie mają nóż na gardle i dla których każdy dzień to rozpaczliwa walka o życie? Gdzie tu logika?
    Tu jest logika. Ty nie słuchasz faktów. Uchodzcy często zadłużają się u rodziny, całej wioski i bóg wie czego żeby opłacić podróż. A co do tego jedzenia, weź spójrz na Etopie, Erytree, Somalie. Tam jest głód, największa bieda na świecie (Somalia jest #1 najbiedniejszym państwem na świecie). Więc nie, nie chcę dawać azylu mieszkancom Kosowa, nie zagrożonego, nie głodującego, zwyczajnie biednego, ale tak, powinnyśmy pomóc tym, co uciekają przed fanatykami, rządem, głodem i represjami. Czyli mieszkancom Syrii, Etopii, Somalii, Erytrii.
    Ponownie użyję takiego porównania - czy do własnego domu też wpuścisz każdego bezdomnego, który zapuka do Twych drzwi i pozwolisz mu zamieszkać razem z Tobą?
    Tak, o ile ten bezdomny właśnie ucieka przed gościem z maczetą.
    "My name is Ozymandias, king of kings:
    Look on my works, ye Mighty, and despair!"

Offline Askorti

• Użytkownik
    • Piwa: 53
    « Odpowiedź #181 dnia: Września 20, 2015, 10:11:56 »
    Powraca też temat braku wiedzu o uchodcach. Syryjczycy stanowią duży ich procent, ale nie wszyscy uchodzcy są  z Syrii. Wielu z Etopii, z Erytrii. Do Turcji musieli by przejść tyle samo co do Europy.

Nie jestem jakimś wielkim asem z geografii, ale szybkie spojrzenie na mapę sugeruje, że gadasz od rzeczy. Zarówno z Erytrei, jak i z Etiopii jest znacznie bliżej i bezpieczniej do Turcji niż do Europy. Ale widzę lepiej jest się topić w śródziemnym w nadziei na niemiecki socjal niż jechać do Turcji i tam żyć.

Offline Prußak

• Użytkownik
    • Piwa: 253
    • Ten, który mówi sam sobie dobranoc, dobranoc
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #182 dnia: Września 20, 2015, 11:01:31 »
    Jeśli tak wspominasz głód drogi Adamie, to może od razu przyjmijmy mieszkańców Czadu (bo głód), Nigerii (bo bojówki islamskie), Konga (bo gwałty na kobietach) itd Ogólnie niech Europa przyjmie wszystkich, miliony Hindusów żyje w ubóstwie, a co tam, przyjmijmy ich!

Czy Polacy w czasie Drugiej Wojny Światowej byli imigrantami, bo uciekli do bezpiecznej (przypadeq? nje sondze) Francji i Wielkiej Brytanii?
    Mi się wydaje, że ogólnie to wojna była, to Polacy uciekali do krajów sojuszniczych, no chyba że twoim zdaniem najlepszym wtedy rozwiązaniem było uciekanie do sąsiadów, III Rzeszy i ZSRR, no bo w końcu pod latarnią najciemniej i najspokojniej.

Chrześcijańska miłość do bliźniego w najlepszym wydaniu. Polacy pokazują że religia ISIS ma chyba więcej miłosierdzia.
    Tak, katolicy w Polsce głowę ucinają z powodu miłosierdzia.

W sumie nie chce mi się więcej pisać, bo śmierdzisz lewactwem jak twój dziadek komunista. Żyje jeszcze?
    Hah jesteśmy chyba jedynym klanem  który  grał z nimi spara  w którym nie było  Wulgaryzmu i kutni Ale za to mecz nie był  fair-play prośby  o  zablokowanie kamery obserwatora nic nie dawały  chociaż  na serwerze był admin...

Offline AdamKur

• Użytkownik
    « Odpowiedź #183 dnia: Września 20, 2015, 11:11:57 »
    Tam żyć? W obozach? Tam gnić. W dodatku podaj mi dowód na to, że uchodcy będą wegetować na zasiłku. Celem nauki języka jest przyszła praca, tę zaś nie może dać Turcja, Serbia czy Chorwacja, ale bogate i rozwijające się Niemcy tak.

Jeśli tak wspominasz głód drogi Adamie, to może od razu przyjmijmy mieszkańców Czadu (bo głód), Nigerii (bo bojówki islamskie), Konga (bo gwałty na kobietach) itd Ogólnie niech Europa przyjmie wszystkich, miliony Hindusów żyje w ubóstwie, a co tam, przyjmijmy ich!
    Mi się wydaje, że ogólnie to wojna była, to Polacy uciekali do krajów sojuszniczych, no chyba że twoim zdaniem najlepszym wtedy rozwiązaniem było uciekanie do sąsiadów, III Rzeszy i ZSRR, no bo w końcu pod latarnią najciemniej i najspokojniej.
    Jeżeli uciekają przed głodem i funkcjonariusz stwierdzi że tam skąd pochodzi mógłby zginąć po zawróceniu, wedle prawa międzynarodowego należy takie osoby przyjąc.
    Tak, katolicy w Polsce głowę ucinają z powodu miłosierdzia.
    Nie, wolą dobijać głodem i pogardą tym którzy umkną ISIS. Można by powiedzieć Polak i Arab dwa bratanki, potrzebującym zaoferują nic tylko tortury, tak jak Jezus. Za niedługo w Polskiej Bibli Jezus nie będzie uzdrawiał trędowatych, tylko zarażał trądem tych co go nie lubili.

Offline Octavian

• Użytkownik
    • Piwa: 454
    • 21. Pułk Piechoty THD
    « Odpowiedź #184 dnia: Września 20, 2015, 11:18:04 »

Offline Daedalus

• Użytkownik
    • Piwa: 143
    « Odpowiedź #185 dnia: Września 20, 2015, 11:43:12 »
    Tak, o ile ten bezdomny właśnie ucieka przed gościem z maczetą.

Jakoś nie widziałem, by w Turcji, Bułgarii, Syrii czy na Węgrzech ktoś gonił tych "uchodźców" z maczetami, więc... :) Zresztą chciałbym was wszystkich, tych o złotych, nieskalanych sercach, widzieć, jak pozwalacie w swoim własnym domu zamieszkać na stałe zupełnie obcej osobie. Fajnie się pisze takie brednie w Internecie i zgrywa Wielkiego Miłosiernego, trochę gorzej to wypada w rzeczywistości. Mocniście w gębie i gdy nie trzeba palcem kiwnąć, a jak przychodzi co do czego, to jakoś chęć pomocy nagle znika.

Czy Polacy w czasie Drugiej Wojny Światowej byli imigrantami, bo uciekli do bezpiecznej (przypadeq? nje sondze) Francji i Wielkiej Brytanii?

Ponownie - Turcja, Serbia, Bułgaria, Węgry, Grecja, Włochy, Chorwacja, Słowenia... czy to są kraje niebezpieczne, objęte wojną? No nie za bardzo. Po prostu nie ma tam takiego socjalu, jak w Niemczech.

Uchodzcy to nie są w większości zdrowi mężczyzni, ale także kobiety, dzieci

A to już zwykłe kłamstwo. Według oficjalnych danych ONZ, ludność napływająca do Europy to SĄ w większości - i to drastycznej - zdrowi mężczyźni. Sami wklejaliście screena, którym się zaoraliście. :) Nie pociskaj tu więc kitu o kobietach i dzieciach, bo i tak już nikt w te bajki nie wierzy.

Nie, to są zwykli imigranci ekonomiczni, którzy jednak zamiast wspierać państwo w którym pracują, lawirują pomiędzy Wlk. Brytanią a Polską, żeby jak najwięcej kasy zyskać.

Robi się coraz ciekawiej - zatem jeśli Polacy legalnie wyjeżdżają za lepszym życiem do innych krajów, to są to źli i chciwi lawiranci. Jeśli to samo robią Afrykanie czy ludzie z Bliskiego Wschodu, jednak łamiąc prawo, to są to uchodźcy. Dobre, dobre. :D

Ty nie słuchasz faktów. Uchodzcy często zadłużają się u rodziny, całej wioski i bóg wie czego żeby opłacić podróż. A co do tego jedzenia, weź spójrz na Etopie, Erytree, Somalie. Tam jest głód, największa bieda na świecie (Somalia jest #1 najbiedniejszym państwem na świecie).

No i właśnie tych biednych ludzi masz w d***. Dla nich zebranie kilku czy kilkunastu tysięcy dolarów na tranzyt do Europy jest poza zasięgiem, nawet gdyby sprzedać całą wioskę. Chcesz gościć tych silnych i zaradnych, którzy jakoś dali sobie radę, a tamtych, którzy naprawdę potrzebują pomocy, chcesz zostawić samych sobie. Czy może powinniśmy wysłać po nich samoloty i helikoptery? :)

Tak czy siak, na łodziach szmuglujących ludzi z Afryki praktycznie nie ma dzieci ani kobiet. Czyżby znowu to Twoje "przygotowanie terenu" i "Kochanie, wy tu sobie spokojnie umierajcie z głodu i od chorób, a ja wyruszam do Europy po lepsze życie. Za parę miesięcy czy lat, jak już mnie odpowiednio zakwaterują, postaram się, aby was do mnie ściągnęli w ramach łączenia rodzin... o ile rzecz jasna dożyjecie"? ;)

Tu jest logika.
    xD
    (click to show/hide)

Nie, wolą dobijać głodem i pogardą tym którzy umkną ISIS. Można by powiedzieć Polak i Arab dwa bratanki, potrzebującym zaoferują nic tylko tortury, tak jak Jezus. Za niedługo w Polskiej Bibli Jezus nie będzie uzdrawiał trędowatych, tylko zarażał trądem tych co go nie lubili.

Wrzuciłbym Ci tu filmik, na którym widać jak Twoi biedni "uchodźcy" są dobijani głodem przez Węgrów (znaczy Węgrzy dają im żywność, a oni wyrzucają ją na tory), ale i to i tak nic nie da, bo do was nic nie trafia.

http://mediumpubliczne.pl/2015/09/widziales-arabska-dzicz/

Super. Piękne, chwytające za serce zdjęcia. Prawie tak samo wzruszające, jak ustawione zdjęcie martwego chłopczyka na tureckiej plaży.

A teraz dla kontrastu włącz sobie jakiś film relacjonujący sytuację na granicy serbsko-węgierskiej.

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    • Piwa: 612
    « Odpowiedź #186 dnia: Września 20, 2015, 12:03:48 »
    Ja się zgadzam z Dedalem. Wielcy sędziowie obcych sumień a sami pewnie złotówki na fundacje nie wpłacili.

Ja osobiście gadałem i przyjaźniłem się z muzułmanami. To świetni ludzie. Jest tylko jeden warunek, pracują i przestrzegają zasady jak my. Nie ma nic za darmo. Oni to rozumieją i nie mają z tym żadnego problemu, sami ostrzegają przed tłuszczą darmozjadów co im psuje opinie. Dlatego dajcie sobie siana, lub przyjmijcie sami swojego Aliego darmozjada jak lubicie.

Offline Hubtus

• Użytkownik
    • Piwa: 174
    « Odpowiedź #187 dnia: Września 20, 2015, 12:08:51 »
    Ja w temacie imigrantów mam takie samo zdanie jak ten gościu w filmie.

Offline Octavian

• Użytkownik
    • 21. Pułk Piechoty THD
    « Odpowiedź #188 dnia: Września 20, 2015, 14:30:54 »
    Daedalus - no ładnie mówisz.
    Mi chodzi o wykształcenie umiejętności wyrażania postaw anty-emigracyjnych, a nie o to że one nie mają sensu.
    Filmik pod tytułem :
    Dzisiaj wielki dzień dla Gucia,
    Gucio gumę ma do żucia
    zjadła gumę siostra Gucia
    Gucio góffno ma do żucia

jest zupełnie sensowny, pomijając fakt iż istotnie elity z państwa trzeciego świata, mogą być bogate, gdyż tam są elity, co nie oznacza że elitarny handlarz żywym towarem, bronią czy narkotykami wzbogaci naszą upadającą cywilizację, a zostawiony u siebie istotnie jej pomorze. No wzbogaci tak jak np. Czerwoni Khmerzy wnieśli zaskakujące rozwiązania polityczne.
    Mi chodzi o styl, STYL, STYL - w jakim prowadzona jest ta dyskusja w temacie tego problemu i innych, styl który określam jako "Kapitan Bomba.
    (click to show/hide)
    Sam to nakierowałeś panem "no średnio, no średnio...", ostatnia wypowiedź - EPICKA!

Jeśli wpuścimy tutaj tą falę z kolejnych państw imigracyjnych która marzy o lepszej przyszłości to będą następne. Znowu będą tragedie i nie będzie pieniędzy na pomoc.
    ISTOTNIE - dotarli do bezpiecznych państw i rzucają kamieniami ludzie z dziećmi na ręku! No to raczej nie ludzie którym groziła śmierć.

Offline Krzychu11

• Użytkownik
    • Piwa: 5
    « Odpowiedź #189 dnia: Września 20, 2015, 15:10:03 »

Srogo. 75% tych całych imigrantów(ktoś dawał wykres na górze) to zdrowi silni mężczyzni, tylko nie wielki procent wśród nich to kobiety, czy dzieci, nie mówiąc już o ''biednych i schorowanych starcach''. Jeśli uważasz, że oznaką braku miłosierdzia jest nie wpuszczanie mężczyzn, którzy zostawiają swoje rodziny, bo są pierdolonymi tchórzami, i dbają o własne dupska zostawiając własne rodziny w strefie wojny, to polecam udać się Tutaj. Jednak wątpie czy nawet tutaj zdołają pomóc.
    Masz, popatrz sobie na ich miłosierdzie w spoilerach, w każdym razie ostrzegam bo niektóre zdjęcia są dość brutalne
    (click to show/hide)
    Jeśli chcesz wpuścić takie osoby do naszego kraju to pozdrawiam. Dalsza dyskusja z Tobą jest zbędna. Dedalalowi i innym myślącym w tym wątku polecam dać sobie spokój, i oszczędzić sobie nerwów i czasu bo najzwyczajniej w świecie nie ma sensu.
    Psa było by łatwiej nauczyć mówić, niż lewaka myśleć.

Offline beanshee

• Użytkownik
    • Piwa: 175
    « Odpowiedź #190 dnia: Września 20, 2015, 16:21:08 »
    A ja ponowię pytanie, które AdamKurowi gdzieś umknęło- jak chcesz odróżnić imigrantów od uchodźców? Wedłu jakich kryteriów rozdzielisz mieszkańców stref zagrożonych od ludzi biednych, ale bezpiecznych? W jaki sposób z tych setek tysiecy walących do Europy wyłuskasz kilku-kilkudziesięciu-kilkuset terrorystów, jakie według zapowiedzi ISIS chcą przerzucić do Unii?
    Łowy zaczęte! Bij, kto w Boga wierzy!
    I grzmij: "Bóg, Anglia, król i święty Jerzy!"

Offline Octavian

• Użytkownik
    • 21. Pułk Piechoty THD
    « Odpowiedź #191 dnia: Września 20, 2015, 16:23:49 »
    no tak, tylko że gdy była okazja, gdy oni chcieli walczyć - czyli szyici to USA, ich nie uzbroiło bo to nie było im na rękę.
    Walki z ISIS ciągle trwają, pomimo używania przez nich broni chemicznej, włączył się też do walk Putin, co mnie napawa optymizmem.
    ISIS i tak już tu jest bo kordony były nieszczelne, co nie znaczy że każdy z nich okaże się fanatykiem, jak np. ludzie którzy przychodzą do nas z informacjami domagając się azylu.
    Biorąc pod uwagę czym jest ISIS, co twoje zdjęcia pokazały, mamy niewielki problemik na granicach z bandą nierobów, warto więc teraz na to nawet machnąć ręką.

ISIS stosuje właśnie dokładnie takie metody jak Krzychu:
     - dziel i rządź - skłóć każdego z każdym
     - zbombarduj mózg brutalnymi rzeczami, bo to wyłącza myślenie
     - odłącz możliwość dyskusji i bombarduj jedną tezą  - pranie mózgu

Mówię, że skończył się dla mnie pomoc dla uchodźców na granicy z Węgrami, a ty SRU! z tymi swoimi makabreskami, które właśnie ISIS są na rękę, bo sieją strach, a to w terrorze chodzi, bo strach pozwala ludzi kontrolować.

W ISIS służą Rosjanie - bo są specjalistami w kwestiach dla nich cennych, egzekucji you tubowych dokonują np. Anglicy - bo to pokazuje siłę ich metod i sieje panikę, Arabowie z nimi walczą, my mamy pomóc garstce ludzi i cali jesteśmy posrani. Oj mięciutko, mięciutko...

Offline Matim

• Użytkownik
    • Piwa: 54
    • Matim loves you
    « Odpowiedź #192 dnia: Września 20, 2015, 16:27:02 »
    Coś głośno o uchodźcach, a o Nord Stream II cichutko :>

Offline AdamKur

• Użytkownik
    « Odpowiedź #193 dnia: Września 20, 2015, 17:24:25 »

Srogo. 75% tych całych imigrantów(ktoś dawał wykres na górze) to zdrowi silni mężczyzni, tylko nie wielki procent wśród nich to kobiety, czy dzieci, nie mówiąc już o ''biednych i schorowanych starcach''. Jeśli uważasz, że oznaką braku miłosierdzia jest nie wpuszczanie mężczyzn, którzy zostawiają swoje rodziny, bo są pierdolonymi tchórzami, i dbają o własne dupska zostawiając własne rodziny w strefie wojny, to polecam udać się Tutaj. Jednak wątpie czy nawet tutaj zdołają pomóc.
    Masz, popatrz sobie na ich miłosierdzie w spoilerach, w każdym razie ostrzegam bo niektóre zdjęcia są dość brutalne
    (click to show/hide)
    Jeśli chcesz wpuścić takie osoby do naszego kraju to pozdrawiam. Dalsza dyskusja z Tobą jest zbędna. Dedalalowi i innym myślącym w tym wątku polecam dać sobie spokój, i oszczędzić sobie nerwów i czasu bo najzwyczajniej w świecie nie ma sensu.
    Psa było by łatwiej nauczyć mówić, niż lewaka myśleć.
    75% to było mężczyzn ogólnie, starych i dzieci. Nawet mniej chyba.
    A ja ponowię pytanie, które AdamKurowi gdzieś umknęło- jak chcesz odróżnić imigrantów od uchodźców? Wedłu jakich kryteriów rozdzielisz mieszkańców stref zagrożonych od ludzi biednych, ale bezpiecznych? W jaki sposób z tych setek tysiecy walących do Europy wyłuskasz kilku-kilkudziesięciu-kilkuset terrorystów, jakie według zapowiedzi ISIS chcą przerzucić do Unii?
    Każdy wniosek jest rozpatrywany indywidualnie. Tak się rozrózni imigrantów od uchodzców. A terrorysty nie odróżnisz. Tak samo jak na lotnisku czy gdziekolwiek indziej. Idąc tą logiką trzeba zamknąć zupełnie granice.

Mi też się nie chce dyskutować. Pozwolę wam wybuchać orgazmami na widok JKM i Kolonko w spokoju :)

Offline Waldzios

• Użytkownik
    • Piwa: 50
    • "Let me see your war face."
    « Odpowiedź #194 dnia: Września 20, 2015, 17:42:50 »
    Ok, ale jak chcesz odróżnić imigranta od uchodźcy? Jak zweryfikujesz kto jest w swoim domu zagrożony? Skoro załatwienie syryjskiego paszportu to kwestia kilkuset dolarów.
    Dokładnie tak samo jak zweryfikować ze ty pochodzisz z Polski.

Standardowo zadaje się pytania o fakty z życia i informacje z danego regionu.
    Poza tym pozostaje kwestia języka i akcentu. Arabski z rożnych regionów jest łatwy do rozróżnienia.
    Doświadczony tłumacz stwierdzi pochodzenie po minucie rozmowy.

Raczej jak zwykle podwijasz ogon pod siebie i spieprzasz po celnym ciosie. :) Nie pierwszy raz, nie ostatni. Już nas do tego przyzwyczaiłeś. :)
    Na konkretne i rzeczowe pytania odpowiadam, urojeń żywcem z wykopu/a nie komentuje.

Uroiłeś sobie ze PO to czyste zło, a każdy kto ma inne zdanie jest od razu jej zwolennikiem.

PO to partia jak każda inna, pełna polityków, czyli idiotów i złodziei.

Uczciwie przyznaje głosowałem na PO (i pewnie nadal będę), bo głosowanie nie polega na wyborze nieistniejącego ideału, ale na wyborze miedzy dostępnymi opcjami.
    Z dostępnych opcji, PO proponuje najmniej lewicową gospodarkę, więc wybór jest dla mnie oczywisty.
    (Nie zaczynajcie dyskusji o KORWiN/KREMLiN, dla mnie to najbardziej lewicowa partia w Polsce, czysty anarchizm).

Każdy polityk kłamie, i zrobi wszystko dla stołka, to fakt zwany od wieków.
    Różnimy się tym ze ja to dostrzegam, a tobie spadły klapki na oczy.

Dla jasność Kaczyński i Mikke to tez politycy. Tak samo kłamią i kombinują jak Tusk czy Miller. W moim świecie cudotwórcy i zbawiciele nie istnieją.

Wystarczy ze dany materiał czy mówca jest anty-systemowy automatycznie uznajesz jego informacje z fakt objawiony. Nawet nie próbujesz weryfikować danych. Tu leży problem i to powoduje ze się wkurwiam.

W ISIS służą Rosjanie - bo są specjalistami w kwestiach dla nich cennych, egzekucji you tubowych dokonują np. Anglicy - bo to pokazuje siłę ich metod i sieje panikę, Arabowie z nimi walczą, my mamy pomóc garstce ludzi i cali jesteśmy posrani. Oj mięciutko, mięciutko...
    Dla mnie sytuacja w Syrii przypomina naszą z 39 roku (z jednej strony naziści, z drugiej armia czerwona),
    w Syrii z jednej strony jest  Asad z bronią chemiczną, z drugiej ISIS z maczetami.

"Obroncy chrześcijaństwa" nie potrafią pojąc, ze łączenie syryjskich uchodźców z ISIS, to jak stwierdzenie ze polscy uchodźcy w trakcie WWII to komuniści albo naziści.
    "There Ain't No Such Thing As A Free Lunch"