Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Euro 2016  (Przeczytany 31422 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline vtz

• Użytkownik
    • Piwa: 166
    • a.k.a. Rudy Karzeł
    • Steam ID: Mój status Steam
    Odp: Euro 2016
    « Odpowiedź #270 dnia: Lipca 03, 2016, 17:36:55 »
    Jak pisałem tak i wygrali.
    Brawo!!!
    koło historii będzie kręcić się dalej zataczając koło ...

Offline lewy66

• BANITA
    • Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #271 dnia: Lipca 04, 2016, 17:54:02 »
    Gdyby Walia dostała się do finału byłoby naprawdę pięknie. Moglibyśmy sobie wszyscy zrobić -CIACH- typową sesję rodzinną, my kibice polscy i walijscy, którzy jesteśmy zadowoleni wszyscy z ostatniego turnieju na którym braliśmy udział i osiągneliśmy sukces.
    « Ostatnia zmiana: Lipca 11, 2016, 02:20:37 wysłana przez Lew »

Offline Warder

• Użytkownik
    • Piwa: 239
    « Odpowiedź #272 dnia: Lipca 05, 2016, 00:32:44 »
    dobre masz ucho

Serio. To nie jest moja odosobniona opinia, poczytaj sobie w internecie. Bardzo, ale to bardzo wiele osób, narzekało na to, co się dzieje na meczach. Także tych, których znajomi byli na nich i mówili co się dzieje. Aby nie było - mowa o piłce nożnej i naszym dwunastym zawodniku.
       Jestem wielkim przeciwnikiem pomysłów typu - niech PZPN, rozda bilety Sebom z żylety, niech oni robią super młyn, a reszta się dopasuje. W tym sensie, że nie widzę powodu, by kogoś tam premiować czy ułatwiać mu zakup biletu
         JEDNAKŻE, bądźmy szczerzy. Polscy kibice, którzy pojechali do Francji, nijak nie mogą zostać nazwani najlepszymi kibicami na świecie. Po prostu, ktoś na którejś z grup, chyba Awangardzie (XDDD), napisał, że współczuje Lewemu i innym, że muszą powtarzać "Tak, tak Polacy to najlepsi kibice", aby dalej oglądali reklamy z nimi i się podniecali. Bo jakby im wygarnąć prosto z mostu, to zaraz trochę reakcja jak "uuu to dobre masz ucho!".
         To było poruszane już przed Euro, w czasie sparingów, że kibice, zamiast dopingować sobie siedzą, albo stoją w kolejce po żarcie. Jednakże, zawsze można była oczekiwać, że jak ktoś buli by pojechać do Francji, to nie chce tylko obejrzeć mecz, ale poczuć także tą atmosferę żyjącego stadionu. Nie mówię o patologiach typu "ŚPIEWASZ ALBO WYPIERDALAJ XD", tylko o tym, co się działo na meczach wielu reprezentacji, że Ci ludzie bawili się przez 90 minut. A nie przez 9 minut łącznie, o ile była dogrywka i rzuty karne.
       Polacy to najwięksi Janusze stadionów, jeśli chodzi o kadrę i nawet nie zapraszam do dyskusji bo nie ma o czym. No dobra, możemy myśleć, czy to dobrze, bo gdyby pojechały Seby to byłby wstyd, albo możemy ponarzekać, że mleko się rozlało.

Podsumowanie jest proste: ktoś kupił bilet na mecz, nie na trybunę. Jak ktoś przyjeżdża i sobie ogląda, robi zdjęcia, wysyła smsy do kolegów, przeżywa to co się dzieje na murawie, to korzysta z tego, że GO STAĆ xD I nikogo nie ruguje ze stadionu, z tego powodu, choć są osoby w necie (a może raczej poza nim, Seby), które uważają, że co najmniej się powinno dać im dożywotni zakaz stadionowy za beznadziejny doping. Ktoś kupił bilet, to niech robi co chce - ale nie nazywajmy 15k takich osób, najlepszymi kibicami na świecie, bo to jest śmieszne.

(click to show/hide)

Wygląda to komicznie, ale mniej więcej tak Polacy oglądają mecz, jak ktoś zaczyna kibicować, to robi się to komiczne xD

A tu kibice, dla porównania
    (click to show/hide)

(click to show/hide)
    (click to show/hide)

(click to show/hide)
    « Ostatnia zmiana: Lipca 05, 2016, 00:47:21 wysłana przez Warder »

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #273 dnia: Lipca 05, 2016, 01:21:12 »
    no rzeczywiście słabo.
    Ja w sumie nie chodzę na mecze żadne, to nie bede się wypowiadał, choć jeśli ci ludzie zapłacili i tylko siedzą na dupie, to jakieś to takie dziwne... Może brakowało gościa z bębnem :P Albo nie wiedzą co robić, jak nie mogą np. "Legia to stara k.. itd."  :P

Offline Warder

• Użytkownik
    • Piwa: 239
    « Odpowiedź #274 dnia: Lipca 05, 2016, 17:21:53 »
      Raczej inna kategoria kibiców, chodzi na żyletę a inna na mecze reprezentacji. Może zbyt często, trzeba było śpiewać "Nic się nie stało", za wiele razy reprezentacja przynosiła wstyd i ludzie nie wiedzą co i jak śpiewać, ani kiedy. Szkoda. Bo doping, naprawdę potrafi dodać sił, gdy piłkarz słyszy, 15 000 ludzi, którzy go wspierają.  To chyba jedyny argument, w dzisiejszych czasach gdy podróż z miejsca na miejsce, wygodnym samolotem/autokarem, z super wyposażeniem, nie męczy prawie wcale, by utrzymać regulacje związane z golami na wyjeździe. Drużyna, która gra u siebie ma dwunastego zawodnika. Oczywiście, mówię o Europie teraz, choć i tu zdarzyć się mogą skrajne wypadki np. gdy drużyna ze Szwecji ma nagle grać w Kazachstanie, przy temperaturze +35. Ale, gdy mamy dwumecz typu PSG v Chelsea, to premiowanie gola na wyjeździe można usprawiedliwiać dziś wyłącznie kibicami. 

Tak czy inaczej, ten doping był bardzo słaby i nie ma czym się chwalić xD

W porównaniu do kibiców Irlandii Północnej, to serio nasi to Janusze Europy. Pozazdrościć tylko Willowi Griggsowi, który nie zagrał ani minuty na euro, a piosenka o nim podbiła serca kibiców. Nawet Hummelsa, pytano o nią na konferencji pomeczowej.

« Ostatnia zmiana: Lipca 05, 2016, 17:41:55 wysłana przez Warder »

Offline Trebron2009

• 2009
    • Użytkownik
    • Piwa: 353
    « Odpowiedź #275 dnia: Lipca 06, 2016, 11:12:58 »
    Może na następne turnieje się to lepiej zorganizuje, zbyt długo trzeba się było za reprezentację wstydzić żeby oczekiwać płomiennego dopingu na pierwszym turnieju kiedy nam dobrze idzie od wielu lat. Do tego wielu było bardzo sceptycznych przed początkiem rozgrywek. Dobrą postawą na Euro reprezentacja dała sygnał, następnym razem kibice będą bardziej chętni do dopingu i na pewno będzie ich więcej.
    Ale już tak też nie dramatyzuj bo jak to typowy Polak, coś jest nie tak to zaraz "olaboga jesteśmy najgorsi w jerłopje". Nie rób z tego wielkiego halo. Fakt faktem ale serio - kto się spodziewał niesamowitego dopingu w relacji do rozczarowań jakie nam dostarczano na 3 ostatnich turniejach od początku tego wieku? Będzie lepiej.

Offline Prußak

• Użytkownik
    • Piwa: 253
    • Ten, który mówi sam sobie dobranoc, dobranoc
    « Odpowiedź #276 dnia: Lipca 07, 2016, 15:44:16 »
    Wy też jak oglądacie Polsat i mecze z komentarzem Hajty, to was krew zalewa? Koleś jest tak jednostronny, że aż zęby bolą, stwierdzenia z dupy.
    1 przykład - beznadziejna portugalska obrona. Nie licząc meczu z Węgrami, z którymi Santos zagrał otwarty mecz i poszedł na wymianę, stracili 2 bramki w 5 meczach. Poza tym komentarz, że Pepe to jest słaby zawodnik, który nie pomagał reprezentacji - z Polską to juz widocznie zagrał tak słabo, że był oceniany najwyżej ze wszystkich Portugalczyków.
    2 przykład - mecz Włochów z Niemcami, byłem za Włochami, więc tym bardziej jego komentarz mnie irytował. Co chwile stwierdzenia, jacy to Niemcy są dobrzy, jaka dobra szkoła i jak to oni wygrają łatwo, Włochy tylko defensywa i nic więcej, a Niemcy piekielnie mocne rozegranie piłki, świetne skrzydła, Loew na ławce, Hummels to już Beckenbauer, idealny przykład, Neuer zrewolucjonizował pozycję bramkarza, no a Buffon to już dziadek i śmieszny ma styl wykopu piłki, bo jest stary.
    I więcej takiego pieprzenia, nie komentuje jakoś źle, ale często zdarza mu się, że jest mocno jednostronny i pieprzy do tego jak potłuczony.
    "BEZNADZIEJNA Portugalia jest w półfinale, tego mi tylko żal, że Polska tutaj nie jest, że przegraliśmy z tą beznadziejną Portugalią." - rozumiem, jakby mówił tak chorwacki komentator, ale bez przesady, my nie mieliśmy żadnej wielkiej przewagi w porównaniu do Chorwatu i chcieliśmy to rozstrzygnąć w karnych.

+ mecz w fazie grupowej i Borek razem z Hajto wymieniają zawodników, Nuno Gomes i inni, Tomek nie wymienia jednego napastnika Portugalii który grał parę lat temu, ktoś zgadnie kogo i dlaczego?
    Hah jesteśmy chyba jedynym klanem  który  grał z nimi spara  w którym nie było  Wulgaryzmu i kutni Ale za to mecz nie był  fair-play prośby  o  zablokowanie kamery obserwatora nic nie dawały  chociaż  na serwerze był admin...

Offline Trebron2009

• 2009
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #277 dnia: Lipca 07, 2016, 17:41:35 »
    No czasem coś tam biadoli głupiego, miałem bekę jak komentował wykop Buffona.
    Z drugiej strony "jednostronność" za Polską to jak najbardziej pożądany element, przesadzone to stwierdzenie że Portugalia jest beznadziejna bo gdyby była beznadziejna to nie doszliby do finału ani by z nami nie wygrali ale jednak szczerze sądzę że przez większość 120 minut byliśmy lepsi i to my mieliśmy inicjatywę w drugiej połowie dogrywki więc aż tak bardzo "na karne" nie było. Uratował ich fuksiarski gol i Rui Patricio metr od bramki w karnym. Rozgoryczenie jest uzasadnione ale prezentowanie tego publicznie? ... meh, niemal ten sam poziom co żądanie powtórki meczu xD
    + mecz w fazie grupowej i Borek razem z Hajto wymieniają zawodników, Nuno Gomes i inni, Tomek nie wymienia jednego napastnika Portugalii który grał parę lat temu, ktoś zgadnie kogo i dlaczego?
    Pauleta?

edit:
    Co do wczorajszego meczu - szkoda że Walia odpadła przez 3 minuty zaspania w obronie. Walijscy defensorzy byli zbyt mało agresywni wobec Ronaldo i Naniego, atakowali piłkę a nie zawodników. Idealnie zagrali Polscy obrońcy przy których Ronaldo miał chyba tylko 1 naprawdę groźną szansę, grali na granicy faulu atakując nie tylko piłkę ale przede wszystkim zawodnika. Nie mam pojęcia czego oczekiwali Waliczycy ze swoim podejściem ale sposób w jaki padła bramka z rożnego i jak bardzo wolny był wtedy Ronaldo to po prostu parodia. Po stracie Walia ruszyła ale wnet kontratak i drugi gol, duży fuks ale niestety wpadł. Po tych bramkach wierzyli i walczyli już chyba tylko Bale i Williams. Strasznie ciężko się oglądało
    No i sądziłem że w końcu może sędzia nie przeoczy nic poważnego ale przecież to Euro 2016. Nie mam pojęcia co ta ameba sobie myślała kiedy Portugalczycy brutalnie przerywali akcje Bale'a, nie podyktował wolnego z bardzo dogodnego dla Walii miejsca po ewidentnym kartkowym faulu w dodatku pozwalając Portugalczykom na poprowadzenie piłki w kontratak. Decyzja bardzo negatywnie wpływająca na mecz faworyzująca drużynę prowadzącą pozwalając jej nieprzepisowo przerwać akcję przeciwnika a odbierająca dogodną i należącą się szansę na odrobienie straty tej przegrywającej. Przy okazji zaplątał się raz w piłkę. Żenada. Oni tych kaloszy z Ekstraklasy wyciągnęli?
    « Ostatnia zmiana: Lipca 07, 2016, 18:00:56 wysłana przez Trebron2001 »

Offline Prußak

• Użytkownik
    • Piwa: 253
    • Ten, który mówi sam sobie dobranoc, dobranoc
    « Odpowiedź #278 dnia: Lipca 10, 2016, 23:51:31 »
    Piękny ból dupy Januszów na facebooku, aż robię screeny i wysyłam do ZOO, jak zwierzęta.

1. Polska wygrywa po karnych z Portugalią oraz ze Szwajcarią.
    2. Polska wygrywa po dogrywce lub po nieporównywalnie gorszym meczu niż ten Francji z Niemcami z Walią.
    3. Polka po dogrywce wygrywa z Francją i zostaje mistrzem świata.

Janusze gładzą wąsy, popijając do tego sobie Tyskie i delektują się wygranym mistrzostwem, żadnego bólu dupy, że nie strzelaliśmy wielu bramek i wygrywaliśmy przez karne lub dogrywki, w końcu NAM się należało, bo MY to naród wybrany przez Boga.
    Islandii każdy życzył wygrania turnieju, meczu z Francją, a chyba ktoś zapomniał meczu z Portugalczykami, kiedy to grali gorzej nawet od nich.
    Hah jesteśmy chyba jedynym klanem  który  grał z nimi spara  w którym nie było  Wulgaryzmu i kutni Ale za to mecz nie był  fair-play prośby  o  zablokowanie kamery obserwatora nic nie dawały  chociaż  na serwerze był admin...

Offline Trebron2009

• 2009
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #279 dnia: Lipca 11, 2016, 00:10:32 »
    Fajnie że Portugalia wygrała, lekcja pokory dla przecenianego drewna Pogby (100 milionow tylko od Tartaków United) i wykonawcy najbardziej zraczałych celebracji ever - Griezmanna.
    Ukoronowanie kariery Ronaldo, mega props za powrót na boisko zagrzewanie drużyny do walki z okolic ławki. Przy okazji drużyna pokazała że są czymś więcej niż zespołem opierającym się na grze jednej gwiazdy. Dużo fuksa miała Portugalia na tych mistrzostwach ale patrząc na Francję nie widzę kogokolwiek kto by bardziej zasłużył od Portugalczyków.

Offline Rumcajs z Galapagos

• Użytkownik
    • Piwa: 14
    « Odpowiedź #280 dnia: Lipca 11, 2016, 14:58:09 »
    Mecz finałowy, był dosyć zacięty. Francja miała naprawdę kilka prawie "pewnych" akcji, wygrała Portugalia zresztą ładnym golem.

Offline Hieronim114

• Użytkownik
    • Piwa: -2
    • bd w pułku
    « Odpowiedź #281 dnia: Lipca 11, 2016, 15:51:47 »
    Koniec długiej przygody Ronaldo... I propsy za gola Portugalio
    "Kite plane hit steel must"

Dzieci z Georgem Bushem przed zamachem z 11 września 2001 roku

Offline Dominique

• Użytkownik
    • Piwa: 60
    « Odpowiedź #282 dnia: Lipca 12, 2016, 02:12:56 »
    bo MY to naród wybrany przez Boga.

Zgadzam się.
    "Przystojny, ale niezły ch*j.
    Poza tym pedofil.   
    Powinnam uciekać.   
    Ale mnie intryguje."

Offline Kamillo18

• Użytkownik
    • Piwa: 360
    « Odpowiedź #283 dnia: Lipca 12, 2016, 10:02:53 »
    Fajnie że Portugalia wygrała, lekcja pokory dla przecenianego drewna Pogby (100 milionow tylko od Tartaków United) i wykonawcy najbardziej zraczałych celebracji ever - Griezmanna.
    Z pierwszą częścią się zgodzę - Pogba jest bardzo dobrym graczem, ale na pewno przeceniony, co pokazały te mistrzostwa, jak i zresztą ostatni sezon w Juve. We Francji Paul miał być liderem drużyny, rozgrywać niesamowite piłki, okazało się, że przyćmił go Payet. No ale z drugą już nie do końca - Griezmann i "zraczałe" cieszynki ? :D Najbardziej irytującą celebrację ma sam Ronaldo nie ma co ukrywać. W spoilerze zapodaję jedną z chyba najlepszych celebracji tych mistrzostw, obok tej, w której Payet całuje lewego buta Antułana :D
    (click to show/hide)

A co do samych mistrzostw - nuda. Już nie będę się wypowiadał o organizacji i tym, jak to związki zawodowe aktywnie działały podczas turnieju, bo mówimy tutaj o aspektach sportowych. Chodzi mi o spotkania - większosć była mega nudna, chyba z 10 na 51 było naprawdę ciekawych. Zwycięzca turnieju to w moim odczuciu też wielka porażka - co prawda nie wyprzedzają oni Grecji z 2004 roku, ale już zwycięstwo Walii by mnie bardziej cieszyło niż Portugalii. Zresztą, ja co mundial, czy też ME życzę jak najszybszego odpadnięcia Portugalii i Włochom :D Co do finału, fakt, Portugalia zasłużyła z całości spotkania, bo jednak mecz był dosyć wyrównany, a Francji zabrakło szczęścia i sił pod koniec.

I jeszcze słów kilka odnośnie nowego formatu - średnio mi się on podoba, ale jednak śmieszą mnie komentarze na pewnych portalach, że gdyby nie to, na mistrzostwach nie zagrałaby Islandia czy Walia. Te komentarze są najlepsze, bo akurat Islandia i Walia awansowały ze swoich grup eliminacyjnych na czysto, Islandia możliwe, że zagrałaby baraże, które pewnie i tak by wygrała, bo jednak drużyny z drugich miejsc nie były aż tak mocne. A każdy zapomina o Szwecji Ibrahimoviciu i 10 pozostałych zawodnikach z tej drużyny :D Akurat Węgry, Szwecja czy Irlandia najbardziej skorzystały na nowej formie mistrzostw.

Offline Hieronim114

• Użytkownik
    • Piwa: -2
    • bd w pułku
    « Odpowiedź #284 dnia: Lipca 12, 2016, 10:13:26 »
    Nienawidzę cieszynki Griezzmana, Oby się popłakał z przegranej.

xd
    "Kite plane hit steel must"

Dzieci z Georgem Bushem przed zamachem z 11 września 2001 roku