Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Euro 2016  (Przeczytany 31633 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Warder

• Użytkownik
    • Piwa: 239
    Odp: Euro 2016
    « Odpowiedź #210 dnia: Czerwca 22, 2016, 22:42:58 »
    Szkoda Zielińskiego. Mimo wszystko to dobry piłkarz i wielka nadzieja reprezentacji była, a jednak przerosło go wszystko.

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    • Piwa: 612
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #211 dnia: Czerwca 24, 2016, 20:13:12 »
    W gorączce tego euro miałem dziwny proroczy sen.

Śniło mi się, że ogólnie mecz był na błocie (bo tak fatalnie przygotowali murawę) a Polska za sprawą Krychowiaka wywalczyła karnego w 85 minucie. Podszedł do niego Szczęsny (sic!) i wygraliśmy 1-0.

No cóż zobaczymy co będzie :D

Offline Trebron2009

• 2009
    • Użytkownik
    • Piwa: 353
    « Odpowiedź #212 dnia: Czerwca 25, 2016, 18:15:09 »
    Proroczy sen z Krychowiakiem. Wytrzymał presję i walnął perfekcyjnego karnego :D

Pierwsza połowa dla Polaków. Szwajcarzy anemiczni trochę. Znów zabłysnął Błaszczykowski, fenomenalny gol - pewność siebie, wyczekanie bramkarza i celnie bita piłka czyli wszystko czego brakuje w tych mistrzostwach naszym dwóm napastnikom. Milik znów zmarnowana akcja. Koniec pierwszej połowy to przejście do obrony ciągle dość pewnej.
    W drugiej połowie Szwajcarzy coraz mocniej atakowali. Polacy widocznie poszli na przeczekanie nawały w obronie z ewentualnymi kontrami, jedyne co nie zagrało to że do kontr nie było za bardzo okazji bo Szwajcaria wcale chętnie piłek nie traciła. Plan był wykonywany może nie perfekcyjnie ale solidnie jednak około 70 minuty coraz więcej piłek przedostawało się do pola karnego w dość groźnych sytuacjach, potrzeba było ocknięcia się obrony - odbiory piłek przestały być tak pewne a Szwajcarzy zobaczyli braki w obronie naszych skrzydeł przerzucając na nie ciężar ataków ze środka. Polacy zaskoczeni groźnymi akcjami ze skrzydeł zaczęli popełniać błędy i taki się nadarzył kiedy Shaqiri wykorzystał odbitą piłkę. Był to strzał życia. Naprawdę. Dużo farta dopisało Shaqiriemu gdyby nasi napastnicy mieli choć drobinę takiego szczęścia pewnie brylowaliby w klasyfikacji strzelców. Strzał idealnie między Fabianskim a słupkiem. Pod koniec 2 połowy Fabiański błyszczał w bramce i uratował nas przed paroma ewentualnymi stratami bo obrona na kilka minut po golu poszła w rozsypkę. Pazdan i Glik znowu solidni, szybko ułożyli się w obronie i do przodu.
    Dogrywka - parę groźnych sytuacji Szwajcarów ale nic ponad to przed czym broniliśmy się w meczu z Niemcami. Nietrafiona zmiana z Peszką który znowu zagrał drewnianie a w jego grze ciągle widać permanentną niepewność. W jednej sytuacji dał się okiwać jak dziecko. Grosicki mógł być bardziej przydatny przy kontratakach a Peszko i tak mało się przydał w obronie poza tym że był. Mimo wygranej to zmiana którą mogę stanowczo skrytykować.
    Karne - no zjadła Szwajcara presja. Mamy też pierwszy gol Lewego w turnieju xD Ogólnie w karnych było dobrze poza Fabiańskim który bronił w nich dość słabo, nawet jednego rzucenia się w dobrą stronę ale całkowicie usprawiedliwiają go dobre interwencje w czasie meczu. Krychowiak duży plus za bardzo pewny karniak. Jak podchodził od razu powiedziałem że strzeli, Krychowiak wiedział że Szwajcarski bramkarz jest pod presją, nie on.

Na minus:
    Lewy - o ile w poprzednich meczach grał i pracował to tutaj był bardzo niemrawy. Nie był niewidoczny bo często tracił piłki a podania miał niedokładne. Brak pozytywów poza wspieraniem gry do przodu i dobrego karnego ale to psi obowiązek napastnika tej klasy. Musi się odblokować zdobywając gola.
    Milik - też słabo - niedokładne strzały, widać że chłop czuje presję bo nawet sobie dobrze piłki przed kopnięciem nie ustawia. Żeby choćby myśleć o golu trzeba najpierw trafić w bramkę. Skuteczność napastników dalej do poprawy.
    Peszko - zła zmiana. Wniosła dużo niepewności, Peszko wygląda jakby bał się własnego cienia. Kompletnie nieużyteczny w grze ofensywnej a w defensywie dawał się kiwać jak dziecko. Niecelne podania, marne prowadzenie piłki. Niby wszedł z ławki, niby z zapasem sił a grał gorzej niż gracze będący na boisku od pierwszej minuty.
    Mączyński - to samo co Peszko ale w mniej tragicznej skali. Niepewność w grze. Gdy przyjmuje piłkę nie wie co z nią zrobić, traktuje ją jak gorącego kartofla. Zero pomysłu na grę.

Na plus:
    Piszczek - siła w obronie plus pomysł na ofensywę. To co zawsze kiedy jest w dobrej formie.
    Krychowiak - mimo paru błędów był git. I ostatni karny.
    Fabiański - bardzo pewny, same dobre interwencje. Strzału życia Shaqiriego nie mógł obronić.
    Pazdan - znowu jak skała. Obok Glika fundament obrony. Kto by pomyślał 2 tygodnie temu xD

Wystarczyło się skupić w 2 połowie, nie odstępować, nie dawać Szwajcarom pola do gry a wygralibyśmy w normalnym czasie. Zabrakło pressingu przez co padł dość wymęczony gol Szwajcarów.

Offline Rumcajs z Galapagos

• Użytkownik
    • Piwa: 14
    « Odpowiedź #213 dnia: Czerwca 25, 2016, 20:08:35 »

Pazdan - znowu jak skała. Obok Glika fundament obrony. Kto by pomyślał 2 tygodnie temu xD

No Pazdan się dobrze sprawdził.
    (click to show/hide)

Offline gorNN

• Użytkownik
    • Piwa: 42
    « Odpowiedź #214 dnia: Czerwca 25, 2016, 20:14:57 »
    Mączyński - to samo co Peszko ale w mniej tragicznej skali. Niepewność w grze. Gdy przyjmuje piłkę nie wie co z nią zrobić, traktuje ją jak gorącego kartofla. Zero pomysłu na grę.
    Chyba inny mecz oglądaliśmy Maczynskiego. Jak wcześniej byłem całkowicie za Zielińskim na jego pozycji, tak w tym meczu udowodnił, że się myliłem. Jedynie te strzały z dystansu ...

Offline Trebron2009

• 2009
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #215 dnia: Czerwca 25, 2016, 20:40:52 »
    No lepszy niż Zieliński ale właśnie dlatego innego poziomu się po nim spodziewa :D Jakby Zieliński zagrał to co dziś Mączyński to bym go chwalił.

edit: zapomniałem wspomnieć - coś mamy niefarta do sędziów. Znowu albo żenująco pobłażliwi albo ślepi. Lewy mocno skopany co pewnie też odbiło piętno na jego grze, w tym był faul na "pomarańczową" kartkę. Zaraz później polak za sporo mniej brutalne zagranie dostał też żółtą. Sytuacja z poprzeczką - chwilę wcześniej Szwajcar pomógł sobie ręką w odbiorze piłki. Do tego dochodzi duża ilość puszczania gry po faulach i odgwizdywanie aktorstwa Szwajcarów. Bardzo jednostronnie. Mela na ryj dla sędziego.
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 25, 2016, 20:53:57 wysłana przez Trebron2001 »

Offline Warder

• Użytkownik
    « Odpowiedź #216 dnia: Czerwca 25, 2016, 21:51:28 »
    Mączyński dzisiaj się chyba z 3 razy o mało nie wywalił, sam.

Offline Rumcajs z Galapagos

• Użytkownik
    • Piwa: 14
    « Odpowiedź #217 dnia: Czerwca 25, 2016, 23:40:08 »
    A jednak, ćwierćfinał z Portugalią.

Offline Warder

• Użytkownik
    « Odpowiedź #218 dnia: Czerwca 25, 2016, 23:45:08 »
    Wydaje się, że Portugalia to łatwiejszy rywal. Dalej bardzo wysoki poziom, ale w grupie nie pokazali nic szczególnego, a dzisiejszy mecz też był drętwy w ich wykonaniu. Choć dogrywki nie oglądałem, zraziłem się grą obu zespołów.

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    • Piwa: 612
    « Odpowiedź #219 dnia: Czerwca 25, 2016, 23:49:03 »
    Ja tam jestem bardzo i to bardzo zadowolony, kto by pomyślał przed mistrzostwami w ogóle o ćwierćfinale xD

Nie mam zamiaru na nic narzekać. Każda drużyna ma jakieś mankamenty nie ma drużyn bez błędu. Dlatego malkotenctwo zostawiam innym. Chłopaki na pewno wyciągną wnioski i postarają się zrobić wszystko aby poprawić niedociągnięcia.

Mam nadzieję na równie dobry a nawet lepszy mecz z Portugalią !

Offline firentis

• Użytkownik
    • Piwa: 130
    « Odpowiedź #220 dnia: Czerwca 26, 2016, 09:21:24 »
    Wczorajszy mecz Portugalia - Chorwacja to chyba, a raczej na pewno najgorszy mecz na tych mistrzostwach. Może poza ostatnimi dziesięcioma minutami dogrywki. Przez cały mecz oddano 2 celne strzały. Oba w przeciągu trzech sekund, w jednej akcji, w ostatnich minutach meczu. Chorwaci głupio zagrali. Przez cały mecz trzymali remis, żeby były rzuty karne. I gdy zostało pięć minut do końca, ruszyli na bramkę Portugalii. Trafili w słupek i Portugalia wyszła z kontrą, strzał Ronaldo, dobitka Quaresmy i 115 minut w dupę.

Moim zdaniem chyba lepiej, że gramy z Portugalią. Nie zachwycają na tych mistrzostwach.

Offline Trebron2009

• 2009
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #221 dnia: Czerwca 26, 2016, 10:08:44 »
    Portugalski atak póki co nie sprawia wrażenia żeby miał specjalnie naszej obronie zagrozić. Chorwacja to drużyna dużo bardziej solidna, przegrali wczoraj na własne życzenie.

Offline Prußak

• Użytkownik
    • Piwa: 253
    • Ten, który mówi sam sobie dobranoc, dobranoc
    « Odpowiedź #222 dnia: Czerwca 26, 2016, 10:33:54 »
    Dobry mecz jeśli chodzi o wynik, gra przypomina grecki styl lub argentyński z 2014, jak ktoś nowy to zobaczy, to na pewno fanem piłki nożnej nie zostanie.
    Z Portugalia musimy zagrać wyżej jak ich przeciwnicy i nie oddawać pola gry. W obronie burdel u nas zaczyna się robić regularnie gdy defensywni pomocnicy wchodzą na pozycję naszych środkowych obrońców. Na pewno mamy duże szanse na półfinał, Portugalczycy wyglądają lepiej jakościowo na papierze, więc jest plus że to oni będą zmuszeni do prowadzenia gry czego Santos nie lubi robić.
    Szkoda dla nas że gra Fonte który pokazał się solidnie, w przeciwieństwie do drewnianego Carvalho. Naa końcowe noty trzeba poczekać, ale tak jak Kowalczyk stwierdził w studiu, nasi napastnicy kompletnoe zawodzą, drużynę ciągnie żelazną defensywa i pojedyncze zrywy Błaszczykowskiego.
    Hah jesteśmy chyba jedynym klanem  który  grał z nimi spara  w którym nie było  Wulgaryzmu i kutni Ale za to mecz nie był  fair-play prośby  o  zablokowanie kamery obserwatora nic nie dawały  chociaż  na serwerze był admin...

Offline Trebron2009

• 2009
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #223 dnia: Czerwca 26, 2016, 10:45:30 »
    Pojedynczymi zrywami tego bym nie nazwał bo Błaszcykowski gra fenomenalnie cały czas a że przy okazji strzeli gola to tym lepiej - turniej jego życia. Wczoraj pokazał Milikowi jak trzeba strzelać. Myślę że posadzenie Milika na ławce i wpuszczenie go w połowie meczu z Portugalią może by go trochę odblokowało. Ja rozumiem, można wybaczać zmarnowane sety ale wczoraj już w 1/8 dać takiego baboka na niemal pustą bramkę jest całkowicie karygodne. Widać że podchodzi do strzałów nerwowo, bez opamiętania i spokoju. Lewandowski przynajmniej ma na sobie obrońców i jest mocno kopany w przypadku Milika tego czynnika nie ma co jeszcze bardziej poddaje w wątpliwość jego formę na Euro.

Offline Prußak

• Użytkownik
    • Piwa: 253
    • Ten, który mówi sam sobie dobranoc, dobranoc
    « Odpowiedź #224 dnia: Czerwca 26, 2016, 11:06:05 »
    Najlepszy atak w eliminacjach, mamy króla strzelców Bundesligi, vice króla Ligi Mistrzów i 3 strzelca Eredivise. Wymagania muszą być co do nich. Milik regularnie marnuje setki na tym turnieju, gdybyśmy przegrali to Milik zostałby zjechany jak szmata, inaczej gra się mecz kiedy jesteś jeszcze na początku spotkania świeży i z przewagą psychiczną, że to oni muszą, a czasu coraz mniej. Jak De Boer Milika określił jako przeciętnego zawodnika, który sporo marnuje ale ma przy okazji mnóstwo sytuacji w Ajaxie, którzy grają kombinacyjną piłkę.
    Lewandowski pracuje to fakt, ale zawodnik tej klasy wymagania ma na wyższym poziomie. A Lewy nie gra coraz lepiej, pierwszy i drugi mecz był najlepszy, a on dopiero wczoraj oddał celny strzał. Narzeka się na Ronaldo, ale bądź co bądź Portugalia by odpadła w fazie grupowej bez jego gry. Polacy maja tutaj taki plus, że drużyna pracuje i nikt jej za uszy nie ciągnie. Jak chcemy wygrać, to ktoś z napastników musi pokazać klasę.
    A co do Błaszczykowskiego, gra najlepiej z ofensywy, solidnie cały mecz, a zrywami można określić jego akcje jak oddaje strzał po swoich akcjach czy tworzy sytuację innym zawodnikom. Najśmieszniejsze jest to, że swoją gorsza noga strzela lepiej od perfekcyjnej Złotej lewej "jebiacej setki" nóżki Milika.
    Hah jesteśmy chyba jedynym klanem  który  grał z nimi spara  w którym nie było  Wulgaryzmu i kutni Ale za to mecz nie był  fair-play prośby  o  zablokowanie kamery obserwatora nic nie dawały  chociaż  na serwerze był admin...