Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Euro 2016  (Przeczytany 31414 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline firentis

• Użytkownik
    • Piwa: 130
    Odp: Euro 2016
    « Odpowiedź #150 dnia: Czerwca 13, 2016, 14:38:49 »
     Ja tu cebulackiego narzekania nie widzę :P
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 13, 2016, 15:12:08 wysłana przez firentis »

Offline Claudie

• Corleone
    • Użytkownik
    • Piwa: 75
    • Miłość jest najpotężniejszą siłą w tym świecie
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #151 dnia: Czerwca 13, 2016, 17:00:21 »
    Hiszpania - Czechy

Mecz niby w porządku, ale po pierwszej połowie nie byłam usatysfakcjonowana. Brakowało mi zdecydowania jak i w grze hiszpan, jak i w grze pepicków. Hiszpania standard - dziesiątki podań, powolne przesuwanie się zawodników pod bramkę Cecha i kulminacyjny finał okazany w drugiej połowie, gdzie przez kilkanaście minut Czesi byli oblężeni. Co do samego stylu - zachwycał on kiedyś. A jak się teraz widzi w np. w Barcelonie bądź w grze kadry te podania, to jest to po prostu nudne. Usypiają nie tylko przeciwników, ale też oglądających spotkanie. Czesi w miarę ok, chociaż spodziewałam się czegoś więcej. Większej stanowczości w kontratakach, ich gra pozycyjna była ok. Brakowało wykończenia bramką. Raz sytuacja krytyczna gdy mógł wpaść samobój, ale potem sytuacja opanowana. Do momentu straty gola i wygranej Hiszpanów... Mam nadzieję, że pozostałe mecze w grupie będą ciekawsze i żywsze, ale patrząc na grę Hiszpanów, to tylko życzenia. Chciałam też podsumować pracę naszego głównego sędziego - uważam, że sprawił się dobrze. Reagował gdy było trzeba, jakoś nie zauważyłam okiem laiczki większych błędów. Chyba, że coś mi umknęło. Czekam na pozostałe mecze, mam nadzieję że te trafnie wytypowałam ;)

Offline vtz

• Użytkownik
    • Piwa: 166
    • a.k.a. Rudy Karzeł
    « Odpowiedź #152 dnia: Czerwca 16, 2016, 21:54:04 »
    Wrażenia z pierwszej połowy Polska-Niemcy:
    Niemcy grają lepiej, ale nieznacznie. Nasz obrona radzi sobie naprawdę przyzwoicie, w ataku jest trochę gorzej, ale nie narzekam. Największym problemem naszej drużyny są niedokładne podania, szczególnie z główek. Bardzo pozytywnie zaskoczył mnie Pazdan, miał kilka dobrych interwencji oraz jedno lub dwa sprytne podania do Grosickiego.
    Nie wydaje mi się, abyśmy mieli coś w tym meczu strzelić, ale Niemcy chyba też nic nie osiągną. Obstawiam wynik 0:0 lub 1:0 dla Niemców ;-)
    koło historii będzie kręcić się dalej zataczając koło ...

Offline Rome

• Użytkownik
    • Piwa: 214
    « Odpowiedź #153 dnia: Czerwca 16, 2016, 22:57:59 »
    Co ten Pazdan
    DANCE OR GET BANNED

Offline Dominique

• Użytkownik
    • Piwa: 60
    « Odpowiedź #154 dnia: Czerwca 16, 2016, 23:09:14 »
    Ano, Pazdan, taki pocieszny.
    (click to show/hide)
    "Przystojny, ale niezły ch*j.
    Poza tym pedofil.   
    Powinnam uciekać.   
    Ale mnie intryguje."

Offline Trebron2009

• 2009
    • Użytkownik
    • Piwa: 353
    « Odpowiedź #155 dnia: Czerwca 16, 2016, 23:15:10 »
    Polska grała na remis z ewentualnym uwzględnieniem gola z kontry. Nie lubię takiej gry ale okazała się nieraz skuteczna i tutaj udało się stłamsić maszynę. Niemcy ciężko dochodzili do akcji i mocny pressing nie pozwalał na oddawanie precyzyjnych strzałów z daleka. Nasza obrona trochę kulała przez pierwsze 15 minut i słabo to wyglądało ale potem załapali ustawienie i współpracę. Zdarzały się głupie błędy i trzeba je eliminować, ale zremisowaliśmy z mistrzem świata który przez większość czasu prowadził dość składne akcje zatrzymywane przez naszych przed polem karnym. Czego brakło - skuteczności w podaniach, Niemcy też stosowali mocny pressing a poza Krychowiakiem na środku zdecydowanie brakowało jakości do skutecznego prowadzenia akcji na połowie przeciwnika. No i martwi mnie niska skuteczność Milika - zbyt często ucieka mu piłka w głupich sytuacjach, być może Polska straciła przez to dwa gole. Mimo przewagi Niemiec liczba naprawdę niebezpiecznych sytuacji była dość wyrównana dla obu drużyn. Jeśli ktoś powie że się "udało" i Polska miała farta to będę do bólu przypominał dwie akcje z Milikiem bo takiego farta jakiego mieli wtedy Niemcy niejednej drużynie zabrakło w ważnym momencie.
    Ogólnie ładny mecz, Pazdan też na plus - zmył wszystkie swoje winy. Widocznie presja dobrze działa na gościa :D
    A no i Peszko mega drewno, tylko wszedł i zaczął mącić dając Niemcom pod koniec ostatnią akcję z wolnego przez głupi i niepotrzebny faul.

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 154
    • Otaczają mnie tęgie, tępe buce...
    « Odpowiedź #156 dnia: Czerwca 17, 2016, 08:23:08 »
    Masz rację Trebron, zagrali bardzo konsekwentnie i widać było, że jest pomysł na ten mecz. Ktoś tych chłopaków w końcu poustawiał i zmusił ich do wykonania planu. Na tym właśnie polega współczesna piłka nożna. Teraz z Ukrainą trzeba powalczyć o 3 punkty i jak najwięcej goli, żeby walczyć o 1 miejsca w grupie i nie trafić na Francję. Muszę przyznać, pozytywnie mnie nasza reprezentacja zaskakuje na tym turnieju.

A Milik... no cóż, każdemu mogło się zdarzyć ale osobiście bym go pod ścianę posłał...
    "Demokracja: dwa wilki i owca, debatujący co będzie na obiad"

Offline Dyktator

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 1002
    « Odpowiedź #157 dnia: Czerwca 17, 2016, 09:07:53 »
    Teraz z Ukrainą trzeba powalczyć o 3 punkty i jak najwięcej goli, żeby walczyć o 1 miejsca w grupie i nie trafić na Francję.

Zakładając, że Francja będzie pierwsza w grupie A, nie ma szans, byśmy z nimi grali w 1/8. Pierwszy od nas gra z barażami (miejsca 3), a drugi z drugim z grupy A (stawiam na Szwajcarię).
    Premier TFW 2015-2019
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 154
    • Otaczają mnie tęgie, tępe buce...
    « Odpowiedź #158 dnia: Czerwca 17, 2016, 10:43:12 »
    No tak, zapomniałem o tych 3 miejscach. Namieszali...
    "Demokracja: dwa wilki i owca, debatujący co będzie na obiad"

Offline Kradus

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 463
    « Odpowiedź #159 dnia: Czerwca 17, 2016, 10:59:22 »
    Zakładając, że będzie 2:0 dla nas z Ukrainą i 1:0 dla Niemców z Irlandią, to o pierwszym miejscu będzie decydowao "Fair Play". Nie wiem dokładnie co tam mierzą, ale przy równych wartościach obu drużyn, kolejno decyduje Ranking Fifa.
    Także liczmy na to, że Niemcy będą słabo strzelali z Irlandią przy jednoczesnym słabym PR...

Offline Trebron2009

• 2009
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #160 dnia: Czerwca 17, 2016, 11:25:53 »
    O dobrym planie Nawałki i skutecznej taktyce przeciw Niemcom najbardziej dobitnie świadczy to że sytuacji naprawdę niebezpiecznych było po tyle samo a nasze były nawet odrobinę groźniejsze w tym zmarnowane "100%". Owszem, Niemcy mieli więcej strzałów ale były to w większości strzały nadziei a pod koniec nawet rozpaczy pojedynczych gwiazd.

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    • Piwa: 612
    « Odpowiedź #161 dnia: Czerwca 17, 2016, 12:01:30 »
    Ja oficjalnie muszę przyznać, że wątpiłem w Pazdana. Shame on me.

Z grubsza napisał wszystko Trebron. Ja tylko dodam jedno apropo Milika.

Doprowadził mnie do szewskiej furii bo chciało by się wygrać i całkowicie zamknać japy cebulakom. Jednak nie można go było zmienić. Pamiętajcie, że to nasz drugi główny napastnik. Jest młody i musi grać pod presją. Nie można też dawać się ponosić emocjom i wywalać zawodników bo traci się i ich zaufanie oraz burzy kręgosłup reprezentacji i wprowadza się zamieszanie.

Trzeba mieć stalowe nerwy. Nie wyszedł mu mecz co nie zmienia faktu, że liczy się nie najgorszy wynik. Do tego taka wpadka powinna go zmobilizować do rzucenia się na Ukrainę - i oby. Tylko oby się obudził bo to już drugi mecz gdy nie radzi sobie z presją.

No i standartowo kij w oko cebulakom. Bardzo się cieszę, że tak naszym idzie. Jednak trzeba zachowywać chłodną głowę. Co ciekawe nawet na gadzinowych portalach hejt zelżał.

Na zakończenie trzeba pochwalić Nawałkę - moc spokoju i zaplanowane taktyki coś pieknęgo. Tylko oby przestał już tego Peszko wpuszczać bo naprawdę jebie. Za to Jodłowiec bez fajerwerków ale grał nieźle. Kapustka trochę się sparzył i źle wszedł w mecz i popełnił błędy, chyba, żle mu robi wchodzenie z ławki. Jednak wszystko jest do ogarnięcia.

Offline Prußak

• Użytkownik
    • Piwa: 253
    • Ten, który mówi sam sobie dobranoc, dobranoc
    « Odpowiedź #162 dnia: Czerwca 17, 2016, 13:46:11 »
    Ty masz manie cebulacką, że po każdym meczu będziesz pisał to samo, to się leczy ;)
    Polacy zagrali wczoraj bardzo dobry mecz, szczególnie w defensywie, gdzie każdy pracował na wynik. Pojedyncze błędy Piszczka, Glika, Pazdana, nie przypominam sobie jakiegoś błędu Jędrzejczyka, więc wszystko gra. Mączyński dobrze uzupełniał środek pola w grze defensywnej gdy Niemcy budowali swoje akcje. Więc do gry obronnej naszej podstawowej 11 nie można mieć żandych zastrzeżeń, bliskie ustawienie formacji, pilnowanie krycia swoich zawodników przez bocznych pomocników, Lewandowski na szpicy biegający pomiędzy Hummelsem a Boatengiem i Milik grający często na pozycji ofensywnego pomocnika, jeśli chodzi o destrukcje.
    Gorzej wygląda gra jeśli chodzi o ofensywe, mamu paru graczy co potrafią grać w piłkę, a wczoraj często dochodziło do zbyt szybkich strat, co akurat wczoraj nie zostało wykorzystane przez Niemców (patrz punkt 1, świetna gra w defensywie).
    Uwagi można mieć do
    Mączyński - zbyt dużo strat, przyjęcie, poprawienie sobie piłki i dopiero zagranie jej to o co najmniej jeden moment za późno, to nie liga polska, tutaj nie ma opcji w środku pola z takim przeciwnikiem na poprawianie sobie piłki, trzeba wiedzieć przed jej otrzymaniem co chcemy zrobić i mieć jedną możliwość już w głowie
    Milik - koleś pracuje w defensywie, gra bark w bark, ale widać braki w wykończeniu akcji. I to nie jest jego pierwszy mecz, w eliminacjach grał lepiej, był efektywniejszy, a teraz, czy to w meczu z Holandią, Irlandią Północną czy Niemcami, marnuje przynajmniej 1 200% sytuacje, ślizga się, przewraca.
    Peszko - wczoraj w 93 minucie to go chciałem za jaja powiesić, za swój debilizm. Wchodzi w Oezila na pełnym gazie, gdy ten bawi się w zapasy z silniejszym o wiele Jodłowcem, jest zmęczony a na koniec wypuszcza sobie piłkę, którą Jodłowiec by co najmniej przyblokował, kompletny brak rozumu.
    Kapustka - trochę pokory dla mediów, bo Kapustka to może ma czucie piłki, ale pisanie, że jest wart kilkanaście milinoów euro (20 mln) to już gruba przesada, jest w tym momencie słaby fizycznie, robił luki na prawej stronie, zostawiając co jakiś czas wolną przestrzeń do dośrodkowań. To nie była najlepszy zawodnik ligi w poprzednim sezonie, Cetnarski ze swoimi asystami był jeszcze ważniejszym zawodnikiem i nikt nie twierdzi, że Cetnarski to gracz dużego formatu.
    Na zmiany dawałbym Kapustkę, Jodłowca i Zielińskiego (jeśli prowadzimy lub jest blisko), a Milik w ofensywie nie gra dobrych zawodów.
    Wszyscy z podstawowej 11 wczoraj na plus, szczególnie Pazdan, który zagrał chyba mecz życia.
    Hah jesteśmy chyba jedynym klanem  który  grał z nimi spara  w którym nie było  Wulgaryzmu i kutni Ale za to mecz nie był  fair-play prośby  o  zablokowanie kamery obserwatora nic nie dawały  chociaż  na serwerze był admin...

Offline Trebron2009

• 2009
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #163 dnia: Czerwca 17, 2016, 16:35:47 »
    Kapustka - trochę pokory dla mediów, bo Kapustka to może ma czucie piłki, ale pisanie, że jest wart kilkanaście milinoów euro (20 mln) to już gruba przesada, jest w tym momencie słaby fizycznie, robił luki na prawej stronie, zostawiając co jakiś czas wolną przestrzeń do dośrodkowań. To nie była najlepszy zawodnik ligi w poprzednim sezonie, Cetnarski ze swoimi asystami był jeszcze ważniejszym zawodnikiem i nikt nie twierdzi, że Cetnarski to gracz dużego formatu.
    Ale jak jakaś gwiazda republik bananowych zagra jeden dobry mecz to jest jeszcze większa podnieta i nikomu to nie przeszkadza, nie pojawiają się żadni krytykanci a takich zawodników biorą angielskie kluby za dużą kasę i tam znikają xD Dobrze że go media promują, szybciej wyciągną go z ekstraklasy i nie złapie tej przymuły. Technicznie ma podstawy zostać świetnym piłkarzem. Oby w kolejnych latach został jedną z następnych gwiazd reprezentacji, taką gwiazdą pełną gębą co gra w każdym meczu. Wczoraj na Niemców był niestety fizycznie za słaby w tak defensywnej grze niemal nieprzydatny.

Offline mikolow

• BANITA
    • Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #164 dnia: Czerwca 17, 2016, 16:58:07 »
    Kapustka jak nie wyjedzie za granice to się nie rozwinie. Niemcy bo go nauczyli grać w piłkę.