Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Nowy album Disturbed - Immortalized  (Przeczytany 3386 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Guzarow

• Użytkownik
    • Piwa: 11
    • Master of Puppets
    • Steam ID: Mój status Steam
    Nowy album Disturbed - Immortalized
    « dnia: Sierpnia 27, 2015, 03:31:39 »
    Witojcie :D
    Jako że nie wiem za bardzo kto tutaj lubi troszkę mocniejszą muzykę, więc postanowiłem sobie założyć taki oto wątek, by sprawdzić wasze gusta.
    Otóż zespół heavymetalowy Disturbed po 4 latach przerwy od nagrywania wypuściło oficjalnie 21 sierpnia nowy album Immortalized, i z tego powodu chciałbym, abyście tutaj mogli się podzielić waszymi wrażeniami po odsłuchaniu albumu, lub chociaż paru coverów z tegoż albumu ;)
    Ja osobiście twierdzę, że może i Disturbed jak na muzykę heavy metal\zwykły metal są bardzo melodyjni, i w sumie w tym albumie niewiele się zmieniło, co jednak nie zmienia faktu, że mi się bardzo podoba ;) Myślę nawet nad zakupem, ale nie wiem, jak będzie z dostępnością w naszym kraju, więc w razie czego informujcie ;)
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 31, 2015, 02:19:04 wysłana przez huth »
    Pierwsza zasada każdej wojny - zabij, albo zostań zabity.

Offline huth

• Piwa: 451
    Odp: Nowy album Disturbed - Immortalized
    « Odpowiedź #1 dnia: Sierpnia 27, 2015, 18:17:41 »
    Kiedyś słuchałem trochę tego, choć za bardzo hard rockowe to dla mnie było wtedy jak na niby numetalową kapelę... i teraz w sumie jest tak samo po przesłuchaniu :P Ale w sumie bardzo dobre granie.

Offline Rivet

• Użytkownik
    • Piwa: 128
    • Terror belli, decus pacis
    « Odpowiedź #2 dnia: Sierpnia 27, 2015, 20:37:16 »
    Po tym jak rozwiązano zespół i powstało coś takiego jak Device. Hajs przestał się zgadzać więc powrócił Disturbed. Wracając do muzyki, Disturb jak Disturb dużo charakterystycznej gitary i perkusji. Melodyjność została również zachowana. Album trzyma poziom, no ale jakiś wielkich przebojów nie wróże. Dla mnie i tak Asylum zostanie najlepszym albumem.

Rivet uczy, Rivet bawi. Jeśli masz pytania odnośnie Epoki Napoleońskiej wal do Riveta

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    • Piwa: 612
    « Odpowiedź #3 dnia: Sierpnia 27, 2015, 23:05:40 »
    Straszne to jest i na jedno kopyto. Jak dla mnie tragedia, dawno wyrosłem z Sabatono-podobnych potworków. Klasyczny heavy-metal to takie zespoły jako Saxon, tego potworka bym tego tak nie  śmiał nawet nazwać :P

Tak brzmi krwisty heavy-power-heroic metal, a nie to coś:

https://www.youtube.com/watch?v=yhhDbaah9DQ

Offline Rivet

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4 dnia: Sierpnia 28, 2015, 00:05:08 »
    z dziwnych założeń wychodzisz bo tutaj nikt nie szuka klasycznego heavy metalu, tylko ocenia się nowy album Disturbed - Immortalized

nie nazywaj Disturba "Sabatono-podobnym potworkiem" bo to inna liga

Rivet uczy, Rivet bawi. Jeśli masz pytania odnośnie Epoki Napoleońskiej wal do Riveta

Offline Ganczo

• Użytkownik
    • Piwa: 253
    • Napoleon jest moim ulubionym wodzem
    « Odpowiedź #5 dnia: Sierpnia 28, 2015, 00:05:56 »
    Ale Disturbedy to ty szanuj Ive ;-;

Cytat: Moontor
    Powód porażki tego turnieju wypatruję we własnej osobie dlatego postanowiłem już nigdy więcej nie organizować żadnych turnieji na NW.

Offline Rivet

• Użytkownik
    « Odpowiedź #6 dnia: Sierpnia 28, 2015, 00:06:30 »
    Dokładnie bo będzie wp****ol

Spokojnie Panie tru :P/IvE
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 28, 2015, 09:59:15 wysłana przez ^IvE »

Offline Trebron2009

• 2009
    • Użytkownik
    • Piwa: 353
    « Odpowiedź #7 dnia: Sierpnia 28, 2015, 00:39:52 »
    W gimnazjum sie słuchało metalu - Disutrbedy, Sabatony i inne cuda XD wszystko na jedno kopyto. Miałem brudne włosy i chowałem mydło w domu. Całe szczęście prawilny rap mnie uwolnił z objęć metalu :D No ale postanowiłem przesłuchać co tam Disturbed wydało i wrócić do złych wspomnień muzycznych.
    Pierwszy odsłuch - "in this world only the strong will survive", "in the calm before the storm another legend will be born", "another battle will be won".
    I dałem sobie spokój XD pomyslec że niektórzy metale zarzucają innej muzyce banalne teksty...
    Takie te kawałki troche na jedno kopyto. Ive dobrze mówił - aż się Sabaton przypomina.
    Dlatego dziś wole słuchać Lady Gagi od tych facetów w ciasnych skórzanych gaciach grających o jakichś bitwach, wojnach i innych pierdołach. Nawet śpiewając o Pokemonach porusze bardziej przyziemne tematy niż ten syf :D
    100% serio - niech każdy słucha co lubi, jak się Disturbed podoba to ok. Ale tak się stało że do mnie już metalowa muza nie przemawia, mega sztuczne. Dziesiątki lat różne zespoły grają o tym samym. Muzyka w sam raz dla 14 laków zapatrzonych w Tolkiena XD już Bonus RPK zaliczył większy progres niż niektóre metalowe kapele.

Offline Rivet

• Użytkownik
    « Odpowiedź #8 dnia: Sierpnia 28, 2015, 00:56:40 »
    jakby inni wykonawcy nie śpiewali o tym samym, haha rozjebałeś

aha to metalu słucha się dla tekstu ? ja do tego nigdy tak nie podchodziłem

Takie te kawałki troche na jedno kopyto. Ive dobrze mówił - aż się Sabaton przypomina.

ocenianie kapeli na podstawie jednej piosenki wydaje się być nierozważne

Offline Trebron2009

• 2009
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #9 dnia: Sierpnia 28, 2015, 01:03:26 »
    Co innego jak tekst jest kiepski kiedy wykonawca tego nie ukrywa i muzyka nie jest zbyt serio a co innego kiedy jest kiepski a cała otoczka wokół muzy mega poważna :D cringe, nie mówię że to skreśla muzykę ale może powodować dziwną minę przy odsłuchu
    I nie oceniam Disturbed na podstawie jednego kawałka. Czytałeś co napisałem? Słuchałem kiedyś takiej muzy i co nieco mogę o niej powiedzieć. Może Disturbed jeszcze nie jest na tym poziomie jednego kopyta co Sabaton ale niebezpiecznie się zbliżają xD

Offline Rivet

• Użytkownik
    « Odpowiedź #10 dnia: Sierpnia 28, 2015, 01:15:07 »
    Po jednym czy po kilku, tutaj trzeba przesłuchać wszystkie albumy żeby wydać jakaś wartościową opinie. Takie moje zdanie w tej kwestii.

Najnowszy album zapewne jest robiony na szybko i pewnie jakiś paździerz zdarzyć się może, taki jak np. Fire It Up

Jak dla mnie Disturba trzeba szanować za niesamowitą melodyjność, brzmienie oraz unikatowość. Je... słowa muzyka jest genialna. Album Asylum to istny majstersztyk. Zgrzeszyłbym jak bym jeszcze nie wspomniał o Indestructible. Dlatego jak ktoś powie coś niemiłego w kontekście tych 2 albumów to otwiera mi się kosa w kieszeni.

« Ostatnia zmiana: Sierpnia 28, 2015, 01:35:15 wysłana przez Rivet »

Offline Trebron2009

• 2009
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #11 dnia: Sierpnia 28, 2015, 01:35:20 »
    To niech ci się otwiera i tak mnie nią nie zadźgasz. Mam w szopie taką dużą kosę więc jak chcesz to dawaj 1v1 xD Ja piszę co myślę - wiem co gra Disturbed i wiem co o tym sądzić. Możesz coś lubić ale zawsze znajdzie się ktoś komu się nie spodoba ta muzyka i ta osoba ma taką samą rację jak ty.

Offline Rivet

• Użytkownik
    « Odpowiedź #12 dnia: Sierpnia 28, 2015, 01:50:03 »
    No cóż tak to jest i trzeba się z tym pogodzić. Tylko jak chce się coś krytykować to należałoby uważniej dobierać słowa np. o mniejszym wydźwięku negatywnym. Wyrażać się mniej lekceważąco. Nikt bowiem nie lubi czytać, rzeczy niemiłych.

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #13 dnia: Sierpnia 28, 2015, 01:53:24 »
    Straszne to jest i na jedno kopyto. Jak dla mnie tragedia, dawno wyrosłem z Sabatono-podobnych potworków. Klasyczny heavy-metal to takie zespoły jako Saxon, tego potworka bym tego tak nie  śmiał nawet nazwać :P

matko bosko IvE, przeca Disturbed to nie jest jakiś okropny power metal(choć ta nowa płyta rzeczywiście coś idzie w tym kierunku) i dlatego w ogóle da się ich jeszcze słuchać :P Jasne, melodyjne i teksty o jakichś głupotach epickich, ale brzmieniowo odbiega od heavy metalowej klasyki i zalatuje numetalową herezją(charakterystyczne agresywne cięzkie riffy)

Mam w szopie taką dużą kosę
    z wygrawerowanym delfinem i logo windows 98? :P

Offline Guzarow

• Użytkownik
    • Piwa: 11
    • Master of Puppets
    « Odpowiedź #14 dnia: Sierpnia 28, 2015, 06:15:50 »
    Heh, no widzę, że zainteresowanie jest ogromne, a już myślałem że będzie kosz :p

Ive, ja nie wiem o co ci chodzi, ale co ma ten twój "krwisty power metal" do muzyki Disturbed? :D

aha to metalu słucha się dla tekstu ? ja do tego nigdy tak nie podchodziłem
    Zazwyczaj rzeczywiście teksty w piosenkach metal/hard metal itp. nie są jakoś przesadnie napełnione przekazem, ale czasem z niektórych legend gatunku (Metallica choćby) można wywnioskować, że jak na ich granie to teksty mają jednak zajedwabiste ;) Ale jak wspomniałeś, to tylko kwestia podejścia.
    A jeśli chodzi o najlepsze albumy Disturbed, to ja jeszcze bym dopisał Ten Thousand Fists, może się ze mną nie zgodzisz, ale mi bardzo przyjemnie wpada w ucho :)
    Pierwsza zasada każdej wojny - zabij, albo zostań zabity.