Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Ankieta

Nazwa Teamu

Tawerna team
    6 (14.3%)
    Barbarian team
    4 (9.5%)
    Friendship forever
    1 (2.4%)
    Punny bears
    0 (0%)
    Band of Mistrels and one ugly thief
    1 (2.4%)
    No fap challenge
    8 (19%)
    Some randoms from polish forum
    13 (31%)
    Bad idea but we'r bored
    2 (4.8%)
    Sweet and Furious Pink Ponies from Rainbow Contingent
    7 (16.7%)

Głosów w sumie: 30

Autor Wątek: [WNL5] Warband Native League: Sezon 5 | Apis Europae mistrzami  (Przeczytany 25660 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
    • Piwa: 937
    • PodPułkownik 1ppS, Cesarz THD, Giermek 21pp
      • datadream2004 コギ花
    • Steam ID: Mój status Steam
    Odp: WNL5 | Tydzień 4
    « Odpowiedź #90 dnia: Października 18, 2015, 22:26:33 »
    Co do meczu IR z FTW - spodziewałem się wyrównanej gry i nieznaczne zwycięstwa tego pierwszego teamu, ale FTW pozytywnie mnie zaskoczyło. Nie oglądałem meczu (był w ogóle stream jakiś, żeby później obejrzeć?), więc na ocenę gry zespołów przyjdzie nam poczekać, aż nasi userzy z obu stron barykady wypowiedzą się na temat spotkania. Natomiast rezultat meczu AE z KURWA był taki, jak przewidywałem - po zaciętej walce nieznaczne zwycięstwo KURWA. Tutaj za dużo nie mam znowu do powiedzenia, bo włączyłem stream na ostatniego spawna, mam nadzieję że BRO zachowało to nagranie i będę mógł je obejrzeć w całości :D
    W sumie szkoda że Lust nie streamuje ich meczów. Ciekaw jestem - to jakiś cichy protest czy jakiemuś sponsorowi nazwa się nie podobała? :P

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    • Piwa: 612
    « Odpowiedź #91 dnia: Października 18, 2015, 22:38:17 »
    Nie jest to profesjonalne no i ogólnie to frajery, szkoda gadać.

Offline Prußak

• Użytkownik
    • Piwa: 253
    • Ten, który mówi sam sobie dobranoc, dobranoc
    « Odpowiedź #92 dnia: Października 18, 2015, 23:07:00 »
    Pewnie cichy protest Lusta, który niczym rycerz w ortalionowej zbroi stoi na czele podziemia i poświęca życie by swoim bojkotem coś osiągnąć. Nie wiem dokładnie co, ale ok. Tym bardziej, że przecież administracja turnieju pozwoliła na uczestnictwo KURWA w turnieju, w takim razie nie widzę sensu bojkotowania tego przez osoby nie biorące czynnego udziału. Szkoda, bo tylko turniej na tym traci.

Co do meczów - najbardziej oczekiwałem FTW vs IR, takie jajko niespodzianka, na papierze bardzo mocna ekipa i w sumie nie byłem pewny co odwalą. Albo mogli wygrać to 12-0 albo przegrać. Mecz wyrównany, remis jest stosunkowo dobrym wynikiem, chociaż uważam to za porażkę, zwłaszcza w jakich okolicznościach przegraliśmy (dosłownie i w przenośni) spawny na Naval Outpost. Szczególne gratulacje dla Warhammera, który zagral bardzo dobrze 2 mapą i był wyróżniającym się zawodnikiem. Co do reszty Polaków - trudno mi się odnieść, mecz był wyrównany i nie za bardzo miałem czas i głowę do tego by skupić się na ich grze.

Wonwokie vs F - moim zdaniem nie ma zaskoczenia, Wonwokie od początku WNL był dla mnie czarnym koniem ligi. Bardzo solidny skład, ciekawie rozgrywają rund, dobre zgranie i RD, który może wskoczyć do czołówki strzelców na WB, bo to co czasem on wyrabia na sparingach jest nie do pomyślenia. Oczywiście F według mnie dalej faworyt, jak zaczną grać na takim samym poziomie, zarówno skilla i zgrania to top 4 jest na pewno, a jak potoczy się ostatnia runda to tylko od nich będzie zależeć.

Co do AE vs KURWA - ciężki mecz dla mnie do obstawienia, AE wygląda lepiej niż w ECS, w sumie 1 nowy/stary zawodnik + powrót Shemaforasha, widać było brak LeRoux, szczególnie w walce wręcz. Przy okazji transferów AE to wzmocniła się KURWA i wygląda teraz również lepiej, szczególnie na inf, więc ciężko będzie wytypować kto w tym roku zwycięży. Wracając jeszcze do Freelancers - w moim odczuciu to w przeciwieństwie do dwóch innych "wielkich" lekko osłabił się skład. Jeśli chodzi o strzelców, to akurat nie widzę wielkiej różnicy, Prince jest na pewno wielkim wzmocnieniem, tak jeśli chodzi o cav, to według mnie Bauglir i Watly prezentują jednak gorszy poziom niż Vivar i Grenade, mniejsze nazwiska i po prostu wyglądają gorzej w stosunku do kawalerii czy to KURWa czy to AE.
    No i plus dla F, że mają legendarnego kaznodzieje z Twitcha.
    Hah jesteśmy chyba jedynym klanem  który  grał z nimi spara  w którym nie było  Wulgaryzmu i kutni Ale za to mecz nie był  fair-play prośby  o  zablokowanie kamery obserwatora nic nie dawały  chociaż  na serwerze był admin...

Offline Warhammer

• Użytkownik
    • Piwa: 52
    « Odpowiedź #93 dnia: Października 19, 2015, 15:52:22 »
    Ogólnie to nie wierzyłem w nawiązanie równej walki z IR :P. Przez cały tydzień gra mi się nie kleiła, zrobiłem sobie kilka dni przerwy(akurat było dlc do wieśka 3 pod ręką). W dzień meczu pograłem trochę na IG, żeby patologii nie było. Po pierwszym respie 3:1 dla nas od razu odzyskałem motywację. Jeden z lepszych meczów w warbandzie jaki kiedykolwiek grałem. Szala zwycięstwa przechylała się z jednej strony na drugą a ostatnia runda była świetnym zakończeniem gry. Szykuje się zacięta walka o top8. Powodzenia wszystkim w reszcie meczy.

Offline Rome

• Użytkownik
    • Piwa: 214
    « Odpowiedź #94 dnia: Października 19, 2015, 21:36:15 »
    Independent Warriors 12:1 Order of Knights
    HITMEN and Friends 1:12 Teutonic
    Battle Ready Orphans 12 Walkower:0 Calradian Empire
    DAM 12:1 Outcast
    Fearless ??:?? Wolfpack
    Sith Order 3:11 Guard of Istiniar
    Turtle Knights 7:10 Renegades
    The Kingdom of Swadia 12:3 Absolute Power
    Enmity 8:11 Aequilitas
    SGaming 0:12 walkower Unity
    Alliance of Destruction 6:11 Defenders of Faith
    Irish Rebels 9:9 Ferocious Trident Wielders
    The Castellans 10:6 Expendables
    Freelancers 6:8 Wonwokie
    KURWA 9:7 Apis Europae

Wyniki wszystkich meczów oprócz Fearless vs Wolfpack (jak ktoś zna wynik może podesłać :3).
    « Ostatnia zmiana: Października 19, 2015, 22:00:41 wysłana przez Rome »
    DANCE OR GET BANNED

Offline blackhawk

• Użytkownik
    • Piwa: 60
    « Odpowiedź #95 dnia: Października 19, 2015, 21:52:27 »
    Nie mogliśmy się dogadać w sprawie terminu, możliwe, że zagramy w następnym tygodniu.
    ENL III
    NC 2012
    PP 2012
    PP 2014
    PP 2015
    SNL 2
    WMT 2
    PP 2016

Offline Rome

• Użytkownik
    • Piwa: 214
    « Odpowiedź #96 dnia: Października 19, 2015, 22:02:27 »
    Okey, dzięki.
    Pomijając mecz Kurwy, Wonwokie czy IR to osobiście zdziwił mnie wynik Sith oraz Enmity, w szczególności tych pierwszych, bo myślałem, że mają większy potencjał.
    DANCE OR GET BANNED

Offline Virus

• Użytkownik
    • Piwa: 18
    • SRC_Virus
    « Odpowiedź #97 dnia: Października 20, 2015, 17:42:58 »
    Co do meczów - najbardziej oczekiwałem FTW vs IR, takie jajko niespodzianka, na papierze bardzo mocna ekipa i w sumie nie byłem pewny co odwalą. Albo mogli wygrać to 12-0 albo przegrać. Mecz wyrównany, remis jest stosunkowo dobrym wynikiem, chociaż uważam to za porażkę, zwłaszcza w jakich okolicznościach przegraliśmy (dosłownie i w przenośni) spawny na Naval Outpost. Szczególne gratulacje dla Warhammera, który zagral bardzo dobrze 2 mapą i był wyróżniającym się zawodnikiem. Co do reszty Polaków - trudno mi się odnieść, mecz był wyrównany i nie za bardzo miałem czas i głowę do tego by skupić się na ich grze.

Czytając ostanie zdania to sobie myślę: "Kurde, powiedz mi jak można nie zauważyć tego, że praktycznie pierwsza mapa (pierwszy spawn) należała do Sebka (gdzie grał na cav, a przecież on to głównie inf)?"

Moim zdaniem to tu wszyscy Polacy się wyróżniali, niestety nie możemy tego powiedzieć o Niemcach -.-

Offline Prußak

• Użytkownik
    • Piwa: 253
    • Ten, który mówi sam sobie dobranoc, dobranoc
    « Odpowiedź #98 dnia: Października 20, 2015, 18:51:37 »
    Tzn nie ogarniałem za bardzo 3 pierwszych spawnów, dopiero na ostatnim jak siedziałem na spectcie to się przypatrzyłem kto jak i gra, no i oczywiście emocje były. Bądź co bądź szacun, że potrafiliście dwukrotnie wyjść z totalnej dupy i ostatecznie zremisować w tym meczu. Intensywne 18 rund!

Co do waszego składu - u was jest jakiś problem z mikrofonami? Mam akurat nagranego 1 spawna (oczywiście d3dgear musiał dać błąd i skończył nagrywać) i jest sytuacja w której wjeżdzam na wasze plecy, widzi mnie Attila z większej odległości, przejeżdzam koło niego i wjeżdzam w plecy któremuś z inf. Następna runda to samo, stoi koleś z włócznią, jeżdzę przed nosem strzelców a oni nic, jakbym był niewidzialny xD
    Hah jesteśmy chyba jedynym klanem  który  grał z nimi spara  w którym nie było  Wulgaryzmu i kutni Ale za to mecz nie był  fair-play prośby  o  zablokowanie kamery obserwatora nic nie dawały  chociaż  na serwerze był admin...

Offline Kamillo18

• Użytkownik
    • Piwa: 360
    « Odpowiedź #99 dnia: Października 20, 2015, 20:02:52 »
    Moim zdaniem to tu wszyscy Polacy się wyróżniali, niestety nie możemy tego powiedzieć o Niemcach -.-
    Największe słowa uznania dla Kamillo. Świetny mecz w jego wykonaniu. Po takim meczu skauci AE i KURWY już zaczęli obserwację tego zawodnika.

Offline Warhammer

• Użytkownik
    « Odpowiedź #100 dnia: Października 20, 2015, 20:04:19 »
    Największe słowa uznania dla Kamillo. Świetny mecz w jego wykonaniu. Po takim meczu skauci AE i KURWY już zaczęli obserwację tego zawodnika.

Twoje wsparcie duchowe i świadomość, że obserowałeś moje poczynania dodała mi sił.

Offline Dyktator

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 1002
    « Odpowiedź #101 dnia: Października 20, 2015, 20:14:01 »

Mogę potwierdzić. Sam widziałem, jak Kamillo został powołany do reprezentacji narodowej, zaraz po tym tygodniu. I to nie tylko do polskiej, również Niemcy, Szwedzi i Ukraińcy zaczęli publikować jego rodowody, próbując udowodnić, że pochodzi właśnie z ich kraju.
    Premier TFW 2015-2019
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)

Offline Kamillo18

• Użytkownik
    • Piwa: 360
    « Odpowiedź #102 dnia: Października 20, 2015, 20:15:29 »
    Ukraińcy
    Taaa... tym to najbliżej do "wynajęcia" mnie.

Offline Warhammer

• Użytkownik
    « Odpowiedź #103 dnia: Października 20, 2015, 20:22:08 »
    I Turkom XD. Z nimi to już per "panie bracie" się zwracasz.:D

Edit: Znowu Wolfpack omg

Offline Trebron2009

• 2009
    • Użytkownik
    • Piwa: 353