Pewnie cichy protest Lusta, który niczym rycerz w ortalionowej zbroi stoi na czele podziemia i poświęca życie by swoim bojkotem coś osiągnąć. Nie wiem dokładnie co, ale ok. Tym bardziej, że przecież administracja turnieju pozwoliła na uczestnictwo KURWA w turnieju, w takim razie nie widzę sensu bojkotowania tego przez osoby nie biorące czynnego udziału. Szkoda, bo tylko turniej na tym traci.
Co do meczów - najbardziej oczekiwałem FTW vs IR, takie jajko niespodzianka, na papierze bardzo mocna ekipa i w sumie nie byłem pewny co odwalą. Albo mogli wygrać to 12-0 albo przegrać. Mecz wyrównany, remis jest stosunkowo dobrym wynikiem, chociaż uważam to za porażkę, zwłaszcza w jakich okolicznościach przegraliśmy (dosłownie i w przenośni) spawny na Naval Outpost. Szczególne gratulacje dla Warhammera, który zagral bardzo dobrze 2 mapą i był wyróżniającym się zawodnikiem. Co do reszty Polaków - trudno mi się odnieść, mecz był wyrównany i nie za bardzo miałem czas i głowę do tego by skupić się na ich grze.
Wonwokie vs F - moim zdaniem nie ma zaskoczenia, Wonwokie od początku WNL był dla mnie czarnym koniem ligi. Bardzo solidny skład, ciekawie rozgrywają rund, dobre zgranie i RD, który może wskoczyć do czołówki strzelców na WB, bo to co czasem on wyrabia na sparingach jest nie do pomyślenia. Oczywiście F według mnie dalej faworyt, jak zaczną grać na takim samym poziomie, zarówno skilla i zgrania to top 4 jest na pewno, a jak potoczy się ostatnia runda to tylko od nich będzie zależeć.
Co do AE vs KURWA - ciężki mecz dla mnie do obstawienia, AE wygląda lepiej niż w ECS, w sumie 1 nowy/stary zawodnik + powrót Shemaforasha, widać było brak LeRoux, szczególnie w walce wręcz. Przy okazji transferów AE to wzmocniła się KURWA i wygląda teraz również lepiej, szczególnie na inf, więc ciężko będzie wytypować kto w tym roku zwycięży. Wracając jeszcze do Freelancers - w moim odczuciu to w przeciwieństwie do dwóch innych "wielkich" lekko osłabił się skład. Jeśli chodzi o strzelców, to akurat nie widzę wielkiej różnicy, Prince jest na pewno wielkim wzmocnieniem, tak jeśli chodzi o cav, to według mnie Bauglir i Watly prezentują jednak gorszy poziom niż Vivar i Grenade, mniejsze nazwiska i po prostu wyglądają gorzej w stosunku do kawalerii czy to KURWa czy to AE.
No i plus dla F, że mają legendarnego kaznodzieje z Twitcha.