Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Ankieta

Nazwa Teamu

Tawerna team
    6 (14.3%)
    Barbarian team
    4 (9.5%)
    Friendship forever
    1 (2.4%)
    Punny bears
    0 (0%)
    Band of Mistrels and one ugly thief
    1 (2.4%)
    No fap challenge
    8 (19%)
    Some randoms from polish forum
    13 (31%)
    Bad idea but we'r bored
    2 (4.8%)
    Sweet and Furious Pink Ponies from Rainbow Contingent
    7 (16.7%)

Głosów w sumie: 30

Autor Wątek: [WNL5] Warband Native League: Sezon 5 | Apis Europae mistrzami  (Przeczytany 25652 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Kamillo18

• Użytkownik
    • Piwa: 360
    Odp: WNL5 | Start: 28 września!
    « Odpowiedź #30 dnia: Września 14, 2015, 00:25:25 »
    Powodzenia dla każdego z Was, biorącego udział w tym turnieju !

Offline Kamillo18

• Użytkownik
    Odp: WNL5 | Start: 21 września!
    « Odpowiedź #31 dnia: Września 17, 2015, 22:08:07 »
    Wybaczcie za multi-post, ale chciałbym, by każdy widział nową wiadomość i aby chętni zabrali głos w tej sprawie. Zapisy dobiegają końca, pozostaje czekać aż zapiszą się AE, Freelancers, Veche, zespół Harmana i Unity. Kto według Was wygra tą edycję WNLa ?
    Wg mnie, największe szansę mają Freelancers, AE i team Harmana. Tuż za nimi najpewniej uplasują się Enmity, KURWA i IR. W takiej kolejności. Freelancers w ostatniej edycji ECS pokazali, że stanowią silny zespół i są w stanie utrzeć nosa faworytowi turnieju, czyli AE. Nowy zespół Harmana, także wygląda interesująco z tego co dowiedziałem się podczas oglądania H&S (swoją drogą świetny performance Harman, serio stary, tak trzymaj !). KURWA wg mnie nie ugra podium, ba, skończy turniej na ćwierćfinale odpadając z którymś z tych 3 klanów, albo z Enmity. Sam Sombie chwalił mi się, że zrobili ogromny postęp i są w stanie tym razem zniszczyć KURWE, która lata świetności ma już za sobą.

A jakie są Wasze typy?

Offline Warhammer

• Użytkownik
    • Piwa: 52
    « Odpowiedź #32 dnia: Września 17, 2015, 22:10:14 »
    Wybaczcie za multi-post, ale chciałbym, by każdy widział nową wiadomość i aby chętni zabrali głos w tej sprawie. Zapisy dobiegają końca, pozostaje czekać aż zapiszą się AE, Freelancers, Veche, zespół Harmana i Unity. Kto według Was wygra tą edycję WNLa ?
    Wg mnie, największe szansę mają Freelancers, AE i Samurajowie. Tuż za nimi najpewniej uplasują się Enmity, KURWA i IR. W takiej kolejności. Freelancers w ostatniej edycji ECS pokazali, że stanowią silny zespół i są w stanie utrzeć nosa faworytowi turnieju, czyli AE. Nowy zespół Harmana, także wygląda interesująco z tego co dowiedziałem się podczas oglądania H&S (swoją drogą świetny performance Harman, serio stary, tak trzymaj !). KURWA wg mnie nie ugra podium, ba, skończy turniej na ćwierćfinale odpadając z którymś z tych 3 klanów, albo z Enmity. Sam Sombie chwalił mi się, że zrobili ogromny postęp i są w stanie tym razem zniszczyć KURWE, która lata świetności ma już za sobą.

A jakie są Wasze typy?

+1 całkowicie się zgadzam

Offline PriNce17

• Użytkownik
    • Piwa: 74
    • "Każdy szermierz dupa, kiedy wrogów kupa."
    « Odpowiedź #33 dnia: Września 17, 2015, 23:46:13 »
    Z tym Enmity to na serio?

Moim zdaniem top 5 w losowej kolejności:
    • KURWA
    • Freelancers
    • IR
    • AE
    • Unity/Chłopaki Harmana - zgranie leży po stronie Francuzów, jednak doświadczenie "weteranów" może przesądzić

Mam wrażenie, że zaskoczyć też może Teutonic, Castallens albo wspomniane wcześniej Enmity. W Freelancers zabraknie zapewne Tirtila i Vivara, Arniemu pewnie bana nie zdejmą, co tworzy bardzo dobrą sytuację dla KURWY. Mimo wszystko myślę, że Finał KURWA vs F i wygrana tych pierwszych tak o 2-3 punkty. AE mam wrażenie trochę zardzewiało, IR powinno pokazać pazur z uzupełnionym rosterem, chociaż z drugiej strony mają po prostu za dużo bardzo dobrych graczy, co może zrodzić problemy natury wewnętrznej.

Ogólnie będzie bardzo ciekawie, mam wrażenie że jest około 8 drużyn na bardzo wysokim poziomie, z czego 4 mają na papierze świetne składy. Mecze powinny być wyrównane, a szalę zwycięstwa będzie mógł przechylić praktycznie każdy gracz, który że tak powiem "odpali się".

Offline Dyktator

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 1002
    « Odpowiedź #34 dnia: Września 18, 2015, 00:09:27 »
    AE mam wrażenie trochę zardzewiało

No właśnie na ostatnim ECS pokazali, że dalej są w formie. Finał przegrali o włos, głównie przez swój bardzo głupi błąd z flagami. Przegrali decydującą rundę, w dodatku podczas której zabili już prawie wszystkich freelancersów, gdy minął czas...
    W dodatku znowu uzupełnili roster i chociażby zagra u nich Corey. Sądzę, że raczej ponownie znajdą się w finale.
    Jako drugiego finalistę obstawiam F lub KURWA. Na pewno nie Unity, prędzej Samurais Harmana. Unity w zasadzie nic nie pokazało na tych małych turniejach, w których grali w wakacje. Ewentualnie jeszcze IR, ale raczej będzie to któreś z tych pierwszych wymienionych. W Castellans też wątpię, by mieli szansę na półfinały.
    Premier TFW 2015-2019
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)

Offline Trebron2009

• 2009
    • Użytkownik
    • Piwa: 353
    « Odpowiedź #35 dnia: Września 18, 2015, 00:13:48 »
    Znowu hordy sjw zaatakowały nazwę KURWA więc nie wiadomo czy z taką znowu zagramy XD
    http://forums.taleworlds.com/index.php/topic,297075.msg8080369.html#msg8080369
    Śmieszny fakt - gibby, jeden z orędowników nagonki w tym temacie jeszcze 4 miesiące temu próbował dołączyć do tego złego, nietolerancyjnego, obrazoburczego klanu zwanego KURWA XD

"Udawana dojrzałość z miejsca czyni cię mniej dojrzałym od dzieci. " ~Trebron

Offline Kamillo18

• Użytkownik
    « Odpowiedź #36 dnia: Września 18, 2015, 00:57:42 »

"Udawana dojrzałość z miejsca czyni cię mniej dojrzałym od dzieci. " ~Trebron
    Piękny cytat, pozwól, że się zrewanżuje, cytując Senekę Młodszego:
    "Kto się boi jest niewolnikiem."
    Dziękuję ślicznie.

Offline Trebron2009

• 2009
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #37 dnia: Września 20, 2015, 20:47:39 »

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
    • Piwa: 937
    • PodPułkownik 1ppS, Cesarz THD, Giermek 21pp
      • datadream2004 コギ花
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #38 dnia: Września 21, 2015, 20:09:56 »
    Zapisy zakończone, spośród wszystkich 30 teamów będziemy mieli dwie polskie drużyny w stawce: Hitmen and Friends i Independent Warriors.

Offline Trebron2009

• 2009
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #39 dnia: Września 21, 2015, 20:24:46 »
    Independent Warriors? Czo to jest? :O

Offline ZefirKefir

• Użytkownik
    • Piwa: 11
    « Odpowiedź #40 dnia: Września 21, 2015, 21:01:52 »
    W tym roku celujemy w podium.

Offline PriNce17

• Użytkownik
    • Piwa: 74
    • "Każdy szermierz dupa, kiedy wrogów kupa."
    « Odpowiedź #41 dnia: Września 21, 2015, 21:56:59 »
    W sumie jeśli ktoś chce to mógłbym zdawać jakąś relacje-zapowiedzi-podsumowanie-najważniejsze-mecze itd na forum... Bo turniej szykuje się ciekawy i wyrównany :)

Rozlosowano pierwszą kolejkę: http://forums.taleworlds.com/index.php/topic,340084.0.html

Jeśli nikt nie planuje relacji to tak jak mówię, mogę się tym zająć :)

Offline Trebron2009

• 2009
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #42 dnia: Września 21, 2015, 22:28:20 »
    Absolute Power vs Wonwokie
    Wonwokie wygra, wielki powrót retarda zwanego Anacondą. Z AP nie znam nikogo, jakieś randomy więc jednak obstawiam 16:0 dla Wonwokie.

Aequalitas vs Wolfpack
    Nie wiem co to Aequalitas ale chyba marna podróba AE. Mają nawet jakiegoś Oktawiana XD Wutpack wygra.

Alliance of Destruction vs Unity
    AD typowy ruski team - strzelcy z wallhackiem i mocna piechota, do tego beznadziejne cav. Unity ma piechote i lucznikow na tym samym poziomie ale cav coś ugra. Więc francuzy wygrają.

AE vs Turtle Knights
    16:0 dla AE. kojarze dwóch gości z TK ale to jakies nooby.

Athens vs The Kingdom of Swadia
    Athens dostanie, nie znam nikogo z nich - znowu randomy. Mocno ale moze pare rund ugrają.

BRO vs Ex
    Team Harmana wygra o ile Totalwar nie będzie dowodził a Hivesowi znowu nie znudzi się Warband po tygodniu.

Calradian Empire vs Teutonic Knights
    Teutoniki wygrają

Castellans vs Sith Order
    Sith Order to mocne ruski więc mogą zaskoczyć. jednak obstawiam kasztelanów

Defenders of Faith vs RNGD
    DoF pewnie wygra. RNGD jak RNGD ale nie grali za długo żeby coś zrobić w tym WNL. Nie grzebię ich ofc, mają szansę.

DAM vs Order of Knights
    Order of Knights XD Jaka nazwa taki klan. DAM wygra.

Enmity vs Mein Gaming
    I znów się obrodziło randomów. Nie wiem kto wygra.

KURWA vs Fearless
    Mecz treningowy. Mogłoby go nie być. KURWA wygrywa ez.

Ferocious Trident Wielders vs Independent Warriors
    FTW dowodzony przez gościa o wdzięcznym nicku Klockis (lololol XDDDDD) FTW wygra bo IW nic na nich nie ma.

Freelancers vs Irish Rebels
    50/50. Jak IR trafi na dobry dzień i carpe będzie dowodził to wygra. Jak dadzą tyłka mocno na jednym spawnie to będzie załamka i wysoka przegrana.

IG vs HITMEN
    hitmeni grają żeby grać więc nawet nie ma miejsca na niespodzianki. IG wygra.

Offline Prußak

• Użytkownik
    • Piwa: 253
    • Ten, który mówi sam sobie dobranoc, dobranoc
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #43 dnia: Września 21, 2015, 22:45:22 »
    Zgadzam się z Trebronem prawie we wszystkich typach, jedyne co to uważam że

Athens wygra, TKoS to aktualnie jeszcze większe boby, mieli jakiś skład nawet z 2 lata temu, teraz ponownie klan do bicia i nic więcej. W dodatku Alene zamiast grać w WB to jeździ po szosach Skandynawii.

Enmity vs Mein Gaming
    Enmity powinno pewnie wygrać, większość składu Angole, którzy prezentują dobry poziom - z czołówką nie mają szans, słabych powinni bić, więc taki typowy średniak.
    Hah jesteśmy chyba jedynym klanem  który  grał z nimi spara  w którym nie było  Wulgaryzmu i kutni Ale za to mecz nie był  fair-play prośby  o  zablokowanie kamery obserwatora nic nie dawały  chociaż  na serwerze był admin...

Offline blackhawk

• Użytkownik
    • Piwa: 60
    « Odpowiedź #44 dnia: Września 21, 2015, 23:54:02 »
    Też się pobawię w to. :)

Absolute Power vs Wonwokie
    Wonwokie powinno sobie spokojnie poradzić. Zawsze ligi kończyło dość wysoko w tabeli i nie powinni mieć problemów z pokonaniem AP.

Aequalitas vs Wolfpack
    Mam nadzieję, że damy radę. :D Na pewno jeśli chcemy wysoko zajść w tym WNL'u to musimy z takimi przeciwnikami wygrywać.

Alliance of Destruction vs Unity
    Unity powinno wygrać dość przekonująco. Na bodajże WPL'u udowodnili, że mogą wygrywać z dość mocnymi zespołami jak IG. aD też ma znacznie mniejszy roster jak w ostatnim ECS, w ostatnim czasie paru ich członków rozeszło się do innych europejskich drużyn.

AE vs Turtle Knights
    Spokojna wygrana AE. Turtle Knights do tego będą grali na wysokich pingach. Jeśli sparingi Wolfpack z nimi wygrywa do 0 to tym bardziej nie może być inaczej w starciu z AE.

Tutaj się nie zgodzę z Trebronem. Athens ma paru graczy na dość wysokim poziomie, których można kojarzyć z RH. Raczej wygrają ze Swadią, która ma najlepsze lata dawno za sobą i w WNL powinni wygrywać tylko z najsłabszymi zespołami w tej edycji.

BRO vs Ex
    Ex może być czarnym koniem WNL'a. BRO na pewno zrobiło ogromny postęp w porównaniu do tego co prezentowali jakiś rok temu, ale jeśli gracze 22nd nawiążą do dawnych lat to spokojnie Ex może daleko zajść. Wkład Harmana i Blade'a na pewno też będzie znaczący.

Calradian Empire vs Teutonic Knights
    Piechota i konnica Teutonic powinna wygrać ten mecz. Nie mają za wielu dobrych strzelców, ale turecka część tego klanu powinna zrobić różnicę.

Castellans vs Sith Order
    Jeden z ciekawszych meczów. Sith Order nawet mają dobrych kilku graczy, ale Castellans raczej nie pozwolą sprawić niespodzianki. Po dość wyrównanym meczu ci drudzy wygrają.

Defenders of Faith vs RNGD
    Podobnie jak z Ex w rosterze RNGD jest sporo starych graczy. Po tym meczu będzie wiadomo w jakiej są formie i raczej bym na nich stawiał. DoF jest bardzo mocny ale w turniejach NA. Z drugiej strony potrafiło robić niespodzianki jak np. w meczu z IR w ostatnim ECS.

DAM vs Order of Knights
    DAM ma naprawdę kilku dobrych graczy. Powinni bez problemu sobie poradzić. Do tego Order of Knights ma bardzo wąski roster . Mogą się nawet nie zebrać na mecz.

Enmity vs Mein Gaming
    Enmity wbrew pozorom nie jest takie słabe. Na pewno z 6 klanów w tej edycji WNL'a jest poza ich zasięgiem, ale z resztą może spokojnie powalczyć.

KURWA vs Fearless
    Powinna to być wysoka wygrana KURWY.

Ferocious Trident Wielders vs Independent Warriors
    FTW też nie powinno mieć większych problemów. Mają paru znanych graczy, głównie z FF. IW dopiero powstało i się ogrywa na turniejach międzynarodowych.

Freelancers vs Irish Rebels
    Najciekawszy mecz pierwszej kolejki. Raczej Freelancers da radę, jako zwycięzcy ECS'a są faworytami nie tylko do wygrania tego meczu ale i całej ligi.

IG vs HITMEN
    HITMEN'i mają spore szanse na niespodziankę. IG jest na pewno bardzo osłabione po odejściu Prince'a, który miał największy wpływ na grę u nich w ostatnim czasie.
    ENL III
    NC 2012
    PP 2012
    PP 2014
    PP 2015
    SNL 2
    WMT 2
    PP 2016