Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Relacja z Gamescom 2015 | M&B 2  (Przeczytany 45036 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Bojar

• Użytkownik
    • Piwa: 354
    • A proper wife should be as obedient as slave
    Odp: Relacja z Gamescom 2015 | M&B 2 # menu i mapa pogodowa
    « Odpowiedź #165 dnia: Sierpnia 07, 2015, 14:14:50 »
    Ja nie oczekuję nie wiadomo czego. Oczekuję nowej gry, a nie Warbanda v2.0. Czy to tak dużo? Poza tym, zasłanianie się alfą po 5 latach robienia gry jest trochę tanie. Ile oni jeszcze chcą nad tą gra pracować? I co oni przez te 5 lat robili? Biorąc warbanda za bazę o bym powiedział, że póki co to nie wygląda jak efekt 5 letniej pracy.
    Ty oczekujesz tego a ja oczekuje lepszej grafiki, bardziej różnorodnych grywalnych broni(głownie łuków, rzutek) większego wpływu pancerza na grę (bo w pełnej puszce powinno czuc sie troszeczkę większą różnicę w bieganiu czy atakowaniu, żeby niektórzy nie ulepszali armora "na pałę" (bo ich na to stać), ale żeby myśleli czy wolą być szybsi czy wytrzymalsi , większej liczby map, i nie zmienionego(albo w niewielkim stopniu) systemu walki, gdyż to właśnie dla niego ludzie grają w tą grę. Zbyt zawansowane animacje ataków sprawią, że gra, która nie jest łatwa stanie się horrendalnie trudna. Zmiana tej mechaniki może spowodować, że gracze którzy grają w warbanda w bannerlorda grac nie bedą. Swoją drogą jak zmienią tylko grafikę to i frakcje to i tak w sumie będę zadowolony.
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 07, 2015, 16:07:11 wysłana przez Lew »

Offline Prußak

• Użytkownik
    • Piwa: 253
    • Ten, który mówi sam sobie dobranoc, dobranoc
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #166 dnia: Sierpnia 07, 2015, 14:27:27 »
    Przekaz dla EMOSKA i innych, którzy narzekają na styl walki jaki będzie najprawdopodobniej w BL oraz jest w WB. Pamiętajcie, że realizm wcale nie jest wyznacznikiem zabawy. Zobaczcie może ile osób nadal czynnie gra w Native, na którym rozgrywa się bardzo dużo zawodów (jak na grę z takim stażem), a ile w wasz realistyczny Vikingr. Sam grałem w tę grę, była fajna, wydaje mi się że walka była nieźle odwzorowana, no ale po co, skoro nikt w to nie gra? Żadnej zabawy, idiotyczne i powolne nawalanie się włóczniami mieczami itd. Jak ktoś chce realizm w takiej postaci to niech się zapisze do rekonstrukcji historycznej a nie szuka tego w grze zręcznościowej. Z grami tego typu jest ten problem w przeciwieństwie do strzelanek, że przeciętny człowiek szybciej strzeli z karabinu na strzelnicy, niż wyzwie drugą osobą na pojedynek przy pomocy dwuręcznych toporów. Ludzie w to grają bo chcą sobie odpocząć, pograć w prostą grę która daje po jakimś czasie większą zabawę, gdy potrafi się w niej więcej. A nie w coś, co przypomina - atak włócznią, blok, atak włócznią, blok, atak włócznią, blok.
    PS. Pewnie nikt z was nie gra w żadne shootery, no bo w końcu walka tam jest przedstawiona nierealistycznie, statystycznie potrzeba minimum 2 magazynków by zabić lub zranić 1 przeciwnika. BF, CoD i inne gry do piachu, zero realizmu!!!!!!!
    Hah jesteśmy chyba jedynym klanem  który  grał z nimi spara  w którym nie było  Wulgaryzmu i kutni Ale za to mecz nie był  fair-play prośby  o  zablokowanie kamery obserwatora nic nie dawały  chociaż  na serwerze był admin...

Offline Milczmen

• Użytkownik
    • Piwa: 94
    • True North!
    « Odpowiedź #167 dnia: Sierpnia 07, 2015, 14:45:24 »
    Gdybym był np. Francuzem i ktoś dałby mi posty przetłumaczone na język angielski to od razu zgadłbym, że to polskie forum. Tyle żali, ciągłego narzekania, srania na grę, której nie musicie kupować, nie ma nigdzie indziej. Syndrom Janusza Chrystusa Gier, który musi cierpieć gdy są planowane gry, które nie uwzględniają 100% ich marzeń.
    Nie potraficie wskazać dobrze pozytywów, bo jak to Luca napisał, nie wiadomo zbyt wiele. Za to potraficie narzekać w stylu, gówno, gówno, stolec, łajno, gówno, bo przecież posiadacie skaner, który po trzech filmikach prześwietlił całą grę w poszukiwaniu błędów.

Ja wiem tylko tyle, że na razie z pokazanych nam rzeczy jest Warband v2, może później pokażą takie nowości, że każdemu opadnie szczena, tak może być, na razie mało wiemy. Ludzie oceniają to, co widzą na chwilę obecną. Nie widzę, aby ktokolwiek cierpiał z powodu gry, nie widzę też, aby ktokolwiek tutaj ocenił Bannerlorda stylem, jaki przypisujesz. Sugerujesz, jakoby tylko w Polsce na wszystko narzekano, a wszędzie indziej albo chwalą, albo nic o tym nie piszą, a tak nie jest, doskonale o tym wiesz.

Offline Netoman

• Bajkopisarz
    • Użytkownik
    • Piwa: 162
    « Odpowiedź #168 dnia: Sierpnia 07, 2015, 14:49:20 »
    Jak na razie daję mocne 2/10. Czyli z pewnością kupię i będę grał, nie ważne jak beznadziejnie będzie, jednak bardziej mam nadzieję na spotkanie z ludźmi którzy skończyli grać i obiecali wrócić na Bonerlorda

Offline Dyktator

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 1002
    « Odpowiedź #169 dnia: Sierpnia 07, 2015, 14:58:16 »
    jednak bardziej mam nadzieję na spotkanie z ludźmi którzy skończyli grać i obiecali wrócić na Bonerlorda

haha, gdyby chociaż połowa wróciła, to byłoby zabawnie :D Może znowu będzie można urwać parę rund (np. 16) w meczu z BC. Liczę też, że REF Barbariana i Pifcia będzie walczył z WV Blackitta (i może nawet Argaleba xD). Oczywiście koniec końców SRC i jednych i drugich rozbije, po czym wszyscy spotkają się na Ludus na ceremonii duelów o wszystko, a wyjdą z zakończeniami nicków "_NetoIsMyMaster".
    Premier TFW 2015-2019
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
    • Piwa: 937
    • PodPułkownik 1ppS, Cesarz THD, Giermek 21pp
      • datadream2004 コギ花
    « Odpowiedź #170 dnia: Sierpnia 07, 2015, 15:14:23 »
    Co do pierwszej fotki: ciekawe jakie to będzie miało zastosowanie. Bo warunków pogodowych mogliśmy w mniejszym lub większym stopniu i tak doświadczyć na mapie kampanii. Może jest to powiązane z jakimiś specjalnymi wydarzeniami, np. jeśli nad danym miastem jest burza, losowy budynek może zostać trafiony piorunem, od tego budynku zajmą się ogniem kolejne i mamy pożar na całe miasto.
    Co do drugiego zdjęcia: nie sądzę żeby to było menu główne. Wystarczy spojrzeć na jedyny tekst jaki widzimy: cośtam ... you. nie wiem do czego mogłoby to się w menu głównym odnosić. Prędzej zgaduję że to odświeżony wygląd ekranu "przedbitewnego".

Offline Garedyr

• Użytkownik
    • Piwa: 75
    • fear the bonerlords
    « Odpowiedź #171 dnia: Sierpnia 07, 2015, 15:15:35 »
    Wszystkie moje oczekiwania zostały spełnione. Lepsza grafika, mocap, walka, dodane maszyny oblężnicze, minigry, więcej możliwości. Jeśli możliwości modowania się nie zmniejszą, to daję 10/10. Jak dla mnie, to druga gra roku po Wiedźminie III. Część z was może powiedzieć, że zbyt mało wymagam od gry robionej 5 lat, ale ja po prostu doceniam to co dostanę, bo nie dane mi było grać w nowe gry na moim "drewnianym" kompie z 2009 roku.

"Szukaj po omacku ch*ja w cieście" ~Prußak
    "Jakbym miał pasztet to bym zjadł kanapkę z pasztetem ale nie mam chleba" ~Mat Berserker
    "Bieg na kilometr w ramach biegania, to jak picie piwa bezalkoholowego w ramach picia alkoholu" ~Dyktator

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
    • Piwa: 937
    • PodPułkownik 1ppS, Cesarz THD, Giermek 21pp
      • datadream2004 コギ花
    « Odpowiedź #172 dnia: Sierpnia 07, 2015, 15:18:45 »
    Jeśli możliwości modowania się nie zmniejszą, to daję 10/10. Jak dla mnie, to druga gra roku po Wiedźminie III.
    Whoa, to mocne słowa. Oczywiście, to co komu się podoba to kwestia indywidualna, ale to i tak mocne słowa z tą "drugą najlepszą grą roku". Poza tym, skąd wiesz że wyjdzie w tym roku? :D

Offline Garedyr

• Użytkownik
    • fear the bonerlords
    « Odpowiedź #173 dnia: Sierpnia 07, 2015, 15:21:04 »
    [...] Poza tym, skąd wiesz że wyjdzie w tym roku? :D

Powiedzmy, że mam wtykę w Taleworlds :D Opinia o drugiej grze roku, to tylko moja opinia i nikt nie musi jej ze mną dzielić.

"Jakbym miał pasztet to bym zjadł kanapkę z pasztetem ale nie mam chleba" ~Mat Berserker
    "Bieg na kilometr w ramach biegania, to jak picie piwa bezalkoholowego w ramach picia alkoholu" ~Dyktator

Offline Prußak

• Użytkownik
    « Odpowiedź #174 dnia: Sierpnia 07, 2015, 15:24:34 »
    27 wrzesień.
    Hah jesteśmy chyba jedynym klanem  który  grał z nimi spara  w którym nie było  Wulgaryzmu i kutni Ale za to mecz nie był  fair-play prośby  o  zablokowanie kamery obserwatora nic nie dawały  chociaż  na serwerze był admin...

Offline Askorti

• Użytkownik
    • Piwa: 53
    « Odpowiedź #175 dnia: Sierpnia 07, 2015, 15:28:53 »
    Gdybym był np. Francuzem i ktoś dałby mi posty przetłumaczone na język angielski to od razu zgadłbym, że to polskie forum. Tyle żali, ciągłego narzekania, srania na grę, której nie musicie kupować, nie ma nigdzie indziej. Syndrom Janusza Chrystusa Gier, który musi cierpieć gdy są planowane gry, które nie uwzględniają 100% ich marzeń.
    Nie potraficie wskazać dobrze pozytywów, bo jak to Luca napisał, nie wiadomo zbyt wiele. Za to potraficie narzekać w stylu, gówno, gówno, stolec, łajno, gówno, bo przecież posiadacie skaner, który po trzech filmikach prześwietlił całą grę w poszukiwaniu błędów.

Wejdź kiedyś na No Mutants Allowed (Najstarsze forum dedykowane Falloutowi) obczaj ich opinie o Fallout 3 i 4. To, co widzisz tutaj to jest kompletne nic. Tam ludzie zakopali Fallouta 3 pod grubą warstwa odchodów i już od pierwszych gameplayów zaczęli szuflować w stronę fallouta 4. A to w większości nie są Polacy.
    Ja bym powiedział, że gadasz jak typowy oświecony cebulak, który nic tylko psioczy na to jacy to Polacy są cebulaki. Prawda jest taka, że tak jest po prostu wszędzie, ale trawa jest zawsze zieleńsza po drugiej stronie płotu.

Przekaz dla EMOSKA i innych, którzy narzekają na styl walki jaki będzie najprawdopodobniej w BL oraz jest w WB. Pamiętajcie, że realizm wcale nie jest wyznacznikiem zabawy. Zobaczcie może ile osób nadal czynnie gra w Native, na którym rozgrywa się bardzo dużo zawodów (jak na grę z takim stażem), a ile w wasz realistyczny Vikingr. Sam grałem w tę grę, była fajna, wydaje mi się że walka była nieźle odwzorowana, no ale po co, skoro nikt w to nie gra? Żadnej zabawy, idiotyczne i powolne nawalanie się włóczniami mieczami itd. Jak ktoś chce realizm w takiej postaci to niech się zapisze do rekonstrukcji historycznej a nie szuka tego w grze zręcznościowej. Z grami tego typu jest ten problem w przeciwieństwie do strzelanek, że przeciętny człowiek szybciej strzeli z karabinu na strzelnicy, niż wyzwie drugą osobą na pojedynek przy pomocy dwuręcznych toporów. Ludzie w to grają bo chcą sobie odpocząć, pograć w prostą grę która daje po jakimś czasie większą zabawę, gdy potrafi się w niej więcej. A nie w coś, co przypomina - atak włócznią, blok, atak włócznią, blok, atak włócznią, blok.
    PS. Pewnie nikt z was nie gra w żadne shootery, no bo w końcu walka tam jest przedstawiona nierealistycznie, statystycznie potrzeba minimum 2 magazynków by zabić lub zranić 1 przeciwnika. BF, CoD i inne gry do piachu, zero realizmu!!!!!!!

Nikt nie mówi o maksymalnym realizmie. Pomiędzy tym, co oferuje Warband a tym, co oferuje Vikingr jest jeszcze bardzo szerokie spektrum.
    I nie wiem po cholerę te wyolbrzymienia stosujesz. To, że ktoś chce realizmu nie znaczy, że chce interaktywnego symulatora jazdy koniem włącznie ze sprzątaniem, karmieniem i pojeniem.

Offline Prußak

• Użytkownik
    « Odpowiedź #176 dnia: Sierpnia 07, 2015, 15:40:26 »
    No tak - porównujesz grę, która jak narazie dała wyrywkowe informacje z gry na gamescom oraz swoje devblogi na stronie, z tytułem o którym wiadomo już nawet sporo, został pokazany normalny gameplay z gry (Fallout 4) + firma po której można spodziewać w którą stronę gra może skręcić oraz podajesz przykład Fallout'a 3, gry która została wydana 7 lat temu. Wydaje mi się, że gracze którzy negatywnie odnieśli się do niej mają duże prawo do tego, ponieważ od 2008 roku mieli dość dużo czasu by ją przetestować.
    Ale zaraz ktoś się może odezwie - olaboga ale inne gry też są jechane przez społeczność przed datą premiery!!!!!11011!! Przykład pierwszy z brzegu - FIFA 16 czy PES 16 też posiada sporą grupę, która krytycznie odnosi się do nowych produkcji z tej serii, ale trzeba pamiętać jedno - to są gry tworzone seryjnie, które niezbyt odbiegają rok po roku od siebie oraz wiemy dokładnie jak wygląda piłka nożna i jakich spraw ma ona jedynie dotyczyć.

Co do systemu walki - skoro tobie nie pasuje ten co jest to proszę, wyjaśnij dokładnie jak ma on wyglądać. 

Offline Askorti

• Użytkownik
    • Piwa: 53
    « Odpowiedź #177 dnia: Sierpnia 07, 2015, 15:52:57 »
    Co do systemu walki - skoro tobie nie pasuje ten co jest to proszę, wyjaśnij dokładnie jak ma on wyglądać. 
    Odniosę się do tego, co się liczy, jeśli nie masz nic przeciwko. Zasadniczo, to o systemie walki nic wcześniej nie mówiłem. To, co mi się nie podoba, to animacje. Są niemal identyczne z tymi z Warbanda. To, czego bym najbardziej chciał, to żeby zamiast statycznych bloków były bardziej aktywne zbicia. Sprawiłoby to, że gra wyglądałaby bardziej realistycznie, a w rzeczywistości nie wiele by się w mechanice zmieniło. Mały wizualny smaczek, ale dla ludzi takich, jak ja, którzy lubią trochę realizmu znacząco by grę uprzyjemniło.

A tak przy okazji, jak już mówiłem, Fallouta 4 hejcą od pierwszego trailera. Z resztą Fallout 3 był hejcony tak samo, od samego początku, przez premierę aż do teraz.

Offline Dyktator

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 1002
    « Odpowiedź #178 dnia: Sierpnia 07, 2015, 17:04:11 »
    A ja jeszcze nawiążę do tej mapy pogodowej
    (click to show/hide)

Chyba nie było takiego miejsca na mapie Calradii z Warband. Miasta też są inne. O ile nie zmieniali wygląda Calradii, to może znaczyć, że będzie większa mapa (wzbogacone o nowe krainy).
    Premier TFW 2015-2019
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)

Offline Garedyr

• Użytkownik
    • fear the bonerlords
    « Odpowiedź #179 dnia: Sierpnia 07, 2015, 17:11:41 »
    A ja jeszcze nawiążę do tej mapy pogodowej
    (click to show/hide)

Chyba nie było takiego miejsca na mapie Calradii z Warband. Miasta też są inne. O ile nie zmieniali wygląda Calradii, to może znaczyć, że będzie większa mapa (wzbogacone o nowe krainy).

Były takie tereny. To chyba kawałek Rhodocko-Swadiańskiej części mapy.