Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Relacja z Gamescom 2015 | M&B 2  (Przeczytany 45087 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline firentis

• Użytkownik
    • Piwa: 130
    Odp: Relacja z Gamescom 2015 | M&B 2 # dzień trzeci
    « Odpowiedź #150 dnia: Sierpnia 07, 2015, 09:30:35 »
    Na podobnej zasadzie jak możemy oceniać co jest dobre? Przecież widzieliśmy tylko parę marnych filmików...
    Oczekuję (zresztą jak od każdej gry, która ma być dobrą rozrywką), że mowa część mnie zaskoczy. Zaskoczy a nie tylko przypomni jak to było fajnie być zaskoczonym.
    Nie możemy oceniać, co jest dobre, ale możemy powiedzieć, że jest to lepsze lub jest na dobrej drodze, bo coś jednak widzieliśmy. Natomiast jeśli chodzi o samą grywalność, nie widzieliśmy NIC, więc nic też pewnego powiedzieć nie możemy. Poczekamy na więcej filmików, czy to o questach czy o różnorodności świata czy czegokolwiek. Ale na to trzeba poczekać. Póki co widzimy, że wygląda to dobrze jeśli chodzi o grafikę, na resztę trzeba poczekać. Ja osobiście nie chce, żeby robili jakaś wielką rewolucję, a zachowali klimat m&b, bo właśnie to przyciągnęło mnie do tej gry.

Offline Askorti

• Użytkownik
    • Piwa: 53
    « Odpowiedź #151 dnia: Sierpnia 07, 2015, 10:23:58 »
    Nowa część gry powinna wprowadzać spore zmiany do rozgrywki, albo w mechanice albo w fabule. Od małych zmian są dodatki i spin-offy. Od gry, która jest w produkcji od pięciu lat wymagam zmian, które by ten nakład pracy jakoś pokazały. Nie przeszkadzał mi fakt, że Warband nie różnił się tak bardzo od podstawki ponieważ dodał dobry MP i kilka dobrych zmian, ale nie mianował się sequelem tylko bardziej rozszerzeniem. I to jest OK. Ale Bannerlord, który dumnie mianuje się Mount&Blade II powinien jednak wprowadzić trochę więcej. jako, że w M&B nie ma jako takiej fabuły, to zmiany w mechanice powinny być widoczne, gra powinna być mocno rozszerzona. Ale póki co tego zbytnio nie widać.
    I pamiętaj, że my komentujemy co widzimy. Rozmawiamy na temat tego, co nam pokazują, a nie zakończonego produktu, bo jeszcze nie widzieliśmy. Tak więc jeśli na filmiku nie widzę niczego ciekawego, to skomentuje ten fakt i wyrażę swój zawód.

Offline firentis

• Użytkownik
    « Odpowiedź #152 dnia: Sierpnia 07, 2015, 10:32:52 »
    Na razie pokazali to, w przyszłych filmikach pokażą (mam nadzieję) coś na temat rozgrywki i questów.

Offline Askorti

• Użytkownik
    « Odpowiedź #153 dnia: Sierpnia 07, 2015, 10:36:57 »
    Mam nadzieję, że pokażą. Bo jak wszyscy wiedzą, questy w WB są raczej kiepskie. Będąc bardzo uważnym, by nie zranić czyichś uczuć. W tej materii musieliby naprawdę mocno się postarać by dać nam coś porządnego. Sama poprawa nie wystarczy, musi to być dobra poprawa.

Offline Cavaron

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #154 dnia: Sierpnia 07, 2015, 11:19:08 »
    Widać poprawę w pierwszym filmiku. Motyw z odzyskaniem konia bodaj. Więcej ścieżek dialogowych itd. Jestem dobrej mysli
    Nie ma emocji - jest spokój.
    Nie ma ignorancji - jest wiedza.
    Nie ma namiętności - jest pogoda ducha.
    Nie ma chaosu - jest harmonia.
    Nie ma śmierci - jest Moc.

Offline Milczmen

• Użytkownik
    • Piwa: 94
    • True North!
    « Odpowiedź #155 dnia: Sierpnia 07, 2015, 11:56:28 »
    Cały czas czekam na więcej informacji, zdjęć, filmików, bo z tych pokazanych na razie jest Warband v2, a nie Bannerlord

Offline mrgolec

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #156 dnia: Sierpnia 07, 2015, 12:00:23 »
    Nie wiem czy ktoś już tego nie zauważył ale drugi slot od góry w ekwipunku postaci wygląda na płaszcz.

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
    • Piwa: 937
    • PodPułkownik 1ppS, Cesarz THD, Giermek 21pp
      • datadream2004 コギ花
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #157 dnia: Sierpnia 07, 2015, 12:11:46 »
    Najwyraźniej będzie też można oddzielnie kupować zbroję dla konia.

Offline Lord Typhoon

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • a.k.a. Tajulek
    « Odpowiedź #158 dnia: Sierpnia 07, 2015, 12:29:11 »
    Nowa część gry powinna wprowadzać spore zmiany do rozgrywki, albo w mechanice albo w fabule. Od małych zmian są dodatki i spin-offy. Od gry, która jest w produkcji od pięciu lat wymagam zmian, które by ten nakład pracy jakoś pokazały. Nie przeszkadzał mi fakt, że Warband nie różnił się tak bardzo od podstawki ponieważ dodał dobry MP i kilka dobrych zmian, ale nie mianował się sequelem tylko bardziej rozszerzeniem. I to jest OK. Ale Bannerlord, który dumnie mianuje się Mount&Blade II powinien jednak wprowadzić trochę więcej. jako, że w M&B nie ma jako takiej fabuły, to zmiany w mechanice powinny być widoczne, gra powinna być mocno rozszerzona. Ale póki co tego zbytnio nie widać.
    I pamiętaj, że my komentujemy co widzimy. Rozmawiamy na temat tego, co nam pokazują, a nie zakończonego produktu, bo jeszcze nie widzieliśmy. Tak więc jeśli na filmiku nie widzę niczego ciekawego, to skomentuje ten fakt i wyrażę swój zawód.
    No właśnie... The more you expect, the greater disappointment you may encounter. Oczekiwałeś nie wiadomo czego, a teraz się narzekasz, bo wersja Alpha nie spełnia Twoich oczekiwań  :D

A propos muzyki... Jak zrezygnują z motywu głównego, to przejadę się do Ankary i osobiście ich zamorduję.
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 07, 2015, 12:39:58 wysłana przez Lord Typhoon »

Offline Askorti

• Użytkownik
    « Odpowiedź #159 dnia: Sierpnia 07, 2015, 12:42:49 »
    Ja nie oczekuję nie wiadomo czego. Oczekuję nowej gry, a nie Warbanda v2.0. Czy to tak dużo? Poza tym, zasłanianie się alfą po 5 latach robienia gry jest trochę tanie. Ile oni jeszcze chcą nad tą gra pracować? I co oni przez te 5 lat robili? Biorąc warbanda za bazę o bym powiedział, że póki co to nie wygląda jak efekt 5 letniej pracy.

Offline Lord Typhoon

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • a.k.a. Tajulek
    « Odpowiedź #160 dnia: Sierpnia 07, 2015, 13:20:56 »
    Może to tworzenie silnika zajęło im tyle czasu, nie wiem. Ale to JEST wersja Alpha,czy tego chcesz, czy nie.  :)

Offline Prußak

• Użytkownik
    • Piwa: 253
    • Ten, który mówi sam sobie dobranoc, dobranoc
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #161 dnia: Sierpnia 07, 2015, 13:25:08 »
    Gdybym był np. Francuzem i ktoś dałby mi posty przetłumaczone na język angielski to od razu zgadłbym, że to polskie forum. Tyle żali, ciągłego narzekania, srania na grę, której nie musicie kupować, nie ma nigdzie indziej. Syndrom Janusza Chrystusa Gier, który musi cierpieć gdy są planowane gry, które nie uwzględniają 100% ich marzeń.
    Nie potraficie wskazać dobrze pozytywów, bo jak to Luca napisał, nie wiadomo zbyt wiele. Za to potraficie narzekać w stylu, gówno, gówno, stolec, łajno, gówno, bo przecież posiadacie skaner, który po trzech filmikach prześwietlił całą grę w poszukiwaniu błędów.
    Hah jesteśmy chyba jedynym klanem  który  grał z nimi spara  w którym nie było  Wulgaryzmu i kutni Ale za to mecz nie był  fair-play prośby  o  zablokowanie kamery obserwatora nic nie dawały  chociaż  na serwerze był admin...

Offline Dyktator

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 1002
    Odp: Relacja z Gamescom 2015 | M&B 2 # menu i mapa pogodowa
    « Odpowiedź #162 dnia: Sierpnia 07, 2015, 13:35:37 »
    To wygląda na mapę pogodową

A to jest chyba menu glówne

I mniej ważna fotka
    (click to show/hide)
    Premier TFW 2015-2019
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)

Offline KripsuPL

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    « Odpowiedź #163 dnia: Sierpnia 07, 2015, 14:05:04 »
    No to może ja też coś powiem, póki temat żyje (bo filmików więcej zapewne nie będzie). Jak na moje to wszystko jest okej, zwłaszcza urzekł mnie crafting broni, który jest jak na moje bardzo pasującą rzeczą do M&B. Oblężenia wyglądają naprawdę dobrze, z tymi taranami, katapultami. W obronie zamku może będzie można użyć balisty, lub trebusza, by zmusić przeciwnika do użycia drabin które są wąskie i łatwe do zrzucenia.
     Pory roku ~ Deluge miał to wcześniej, fajnie, że jest, ale Ameryki tym nie odkryli. Dubbing ... nie wiem, na moje nie pasuje, przyzwyczaiłem się do niemych napisów... ale może to dobrze ? Czas pokaże. Mapa świata, oraz jej animacje, menu mapy świata, to wszystko jakoś mi się podoba. Może nie jest napiękniejsze ani nie ma tam miliona obrazków z informacjami, ale podoba mi się bo jest proste i przejrzyste, budujący jest też fakt, że jest to tak dobre w wersji alpha.
    Walki ~ M&B. Nic się za bardzo nie zmienił, fakt oddania impetu broni w ciało przeciwnika, a nie walka niczym na miecze świetle które przechodzą przez wszystko jak przez powietrze byłoby fajne. Szczerze, Niech dodadzą kilka smaczków jak to z impetem broni, poprawią animację i więcej tego nie ruszają. Nie chcę tu chivalry czy wiedźmina. Chcę mieć M&B.
    Ekran postaci, ekwipunek, wojsko, jak na moje na plus, dużo się nie zmieniło, ale jest okej.

Offline firentis

• Użytkownik
    « Odpowiedź #164 dnia: Sierpnia 07, 2015, 14:13:47 »
    Gdybym był np. Francuzem i ktoś dałby mi posty przetłumaczone na język angielski to od razu zgadłbym, że to polskie forum. Tyle żali, ciągłego narzekania, srania na grę, której nie musicie kupować, nie ma nigdzie indziej. Syndrom Janusza Chrystusa Gier, który musi cierpieć gdy są planowane gry, które nie uwzględniają 100% ich marzeń.
    Nie potraficie wskazać dobrze pozytywów, bo jak to Luca napisał, nie wiadomo zbyt wiele. Za to potraficie narzekać w stylu, gówno, gówno, stolec, łajno, gówno, bo przecież posiadacie skaner, który po trzech filmikach prześwietlił całą grę w poszukiwaniu błędów.
    To samo pisałem przez kilka ostatnich postów :P
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 07, 2015, 16:06:37 wysłana przez Lew »