No to może ja też coś powiem, póki temat żyje (bo filmików więcej zapewne nie będzie). Jak na moje to wszystko jest okej, zwłaszcza urzekł mnie crafting broni, który jest jak na moje bardzo pasującą rzeczą do M&B. Oblężenia wyglądają naprawdę dobrze, z tymi taranami, katapultami. W obronie zamku może będzie można użyć balisty, lub trebusza, by zmusić przeciwnika do użycia drabin które są wąskie i łatwe do zrzucenia.
Pory roku ~ Deluge miał to wcześniej, fajnie, że jest, ale Ameryki tym nie odkryli. Dubbing ... nie wiem, na moje nie pasuje, przyzwyczaiłem się do niemych napisów... ale może to dobrze ? Czas pokaże. Mapa świata, oraz jej animacje, menu mapy świata, to wszystko jakoś mi się podoba. Może nie jest napiękniejsze ani nie ma tam miliona obrazków z informacjami, ale podoba mi się bo jest proste i przejrzyste, budujący jest też fakt, że jest to tak dobre w wersji alpha.
Walki ~ M&B. Nic się za bardzo nie zmienił, fakt oddania impetu broni w ciało przeciwnika, a nie walka niczym na miecze świetle które przechodzą przez wszystko jak przez powietrze byłoby fajne. Szczerze, Niech dodadzą kilka smaczków jak to z impetem broni, poprawią animację i więcej tego nie ruszają. Nie chcę tu chivalry czy wiedźmina. Chcę mieć M&B.
Ekran postaci, ekwipunek, wojsko, jak na moje na plus, dużo się nie zmieniło, ale jest okej.