Jego mod składa się ze skryptów i modeli robionych przez inne osoby, sam wkłada dużo pracy w robienie modyfikacji, ale przecież nie zdołał by wykonać wszystkich tych prac samodzielnie. Wybiera tylko to co najlepsze, a te wyżej prze zemnie wymienione z pewnością do takich należą. Praca GutkaFiutka oraz rośliny w WFaS są już gotowe czy też w późnym stadium rozwojowym. Aradax temat dokładnie znam, nie potrzebnie mnie pouczasz. Mówię tutaj zupełnie o czymś innym-robieniu modyfikacji o oparciu na tym co gotowe i polskie na dodatek.
RES mod: wszystko co dobre + wiele ulepszeń. Nowa mapa interface- bardzo dużo dobrych rozwiązań i udogodnień. Wszystkie pomysły Dedala( dobrze?:D).
+ With Fire and Sword: przepiękna roślinność, z pewnością najładniejsza zrobiona dla Mount Blade. Bardzo ładne drzewa z których można robić lasy.
+ Panoramic mod: Mod polaka theWitcher'a dodaje panoramę. Na horyzoncie widać góry itp...
+ Polished bulding mod: praca Gutkafiutka, odmnienia zupełnie oblicze miast.
+ Rozbudowana handlu o której wspomniałem wcześniej.
= mod ideał.
Podkreślam, że jest to tylko moje marzenie, które w gruncie rzeczy nie jest bardzo ciężkie do zrealizowania. Tak naprawdę wystarczyło by się dogadać i zaimpletować w RES mod to co jest już zrobione. Nie sądzę, żeby Daedalus w krzywdzący sposób potraktował kogokolwiek a już na pewno osoby, które mu pomagają. Handel- to tylko pomysł, takie marzenie aby w centrum miasta odwiedzić jarmark, przy tym nie klikając na durne opcje wyboru w menu miasta.