Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: [5-a-Side] Liga 5-a-Side  (Przeczytany 3389 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
    • Piwa: 937
    • PodPułkownik 1ppS, Cesarz THD, Giermek 21pp
      • datadream2004 コギ花
    • Steam ID: Mój status Steam
    [5-a-Side] Liga 5-a-Side
    « dnia: Czerwca 29, 2015, 20:23:59 »

STARTUJE LIGA 5-A-SIDE, DO KTÓREJ ZAPISAŁY SIĘ AŻ 4 POLSKIE ZESPOŁY: 303, ILLUMINATI, POLISH EAGLES I THUNDERS. KAŻDY Z NICH BĘDZIE MUSIAŁ ZMIERZYĆ SIĘ W 5 MECZACH W OKRESIE PRZEDSEZONOWYM. WYŁONI ON 8 NAJLEPSZYCH DRUŻYN, KTÓRE GRAĆ BĘDĄ W SEZONIE WŁAŚCIWYM W DYWIZJI A ORAZ 10, KTÓRE GRAĆ BĘDĄ W DYWIZJI B. RESZTA DRUŻYN TRAFI PO OKRESIE PRZEDSEZONOWYM DO DYWIZJI C. PONIEWAŻ NIE MA BYĆ TO JEDNOSTKOWY TURNIEJ, A CYKLICZNE WYDARZENIE, PO DWIE NAJSŁABSZE DRUŻYNY Z DYWIZJI A I B BĘDĄ SPADAĆ O POZIOM ROZGRYWKOWY NIŻEJ, A NAJLEPSZE Z B I C - AWANSOWAĆ O DYWIZJĘ WYŻEJ. ZAPISAŁO SIĘ AŻ 35 KLANÓW, WIĘC NASZE POLSKIE EKIPY BĘDĄ MIAŁY WIELU RYWALI W WALCE O ZAJĘCIE JAK NAJWYŻSZYCH MIEJSC, JEDNAKŻE ŻYCZYMY IM POWODZENIA I SPODZIEWAMY SIĘ PO NICH DOBRYCH REZULTATÓW. W PRZYSZŁOŚCI POJAWIĄ SIĘ TU MIĘDZY INNYMI: TABELA ROZGRYWEK, WYWIADY Z GRACZAMI I LIDERAMI KLANÓW ORAZ ZAPOWIEDZI MECZY POLSKICH DRUŻYN. PÓKI CO, ZAPRASZAMY DO KOMENTOWANIA SZANS POLSKICH ZESPOŁÓW, JAK I INNYCH DRUŻYN NA ZAJĘCIE POSZCZEGÓLNYCH MIEJSC W KONKRETNYCH POZIOMACH ROZGRYWKOWYCH.

KOLEJKA   I

Castellum
    Szturm na Port

Rhodokowie vs Vaegirzy
    Swadia vs Nordowie

Illuminati vs 303
    Warband Ultimate Team vs Thunders
    Polish Eagles vs Enmity

Offline blackhawk

• Użytkownik
    • Piwa: 60
    Odp: [5-a-Side] Liga 5-a-Side
    « Odpowiedź #1 dnia: Czerwca 30, 2015, 11:34:08 »
    Wszystko zależy od tego na kogo się trafi mimo wszystko. Parę drużyn jest zdecydowanie poza naszym zasięgiem. Nie jestem nawet pewien na jakim poziomie teraz gra to Enmity, kiedyś mieli to swoje 2 miejsce, jako Agincourt w WNL w podobnym systemie rozgrywek. Myślę, że i Illuminati mogłoby zajść wysoko z pomocą Fearless i Kotka. Thunders i 303 to drużyny, które zaczynają rywalizować na międzynarodowej scenie mają najcięższe zadanie i w pierwszych meczach są na straconej pozycji. Jest szansa, że sprawią niespodziankę i nie chcę ich od razu skreślać, ale tak jak powiedziałem będzie bardzo trudno o dobry wynik przynajmniej w tym pierwszym starciu. W każdym razie liczę, że osiągną jak najlepszy wynik w przekroju wszystkich pięciu meczy.
    ENL III
    NC 2012
    PP 2012
    PP 2014
    PP 2015
    SNL 2
    WMT 2
    PP 2016

Offline Prußak

• Użytkownik
    • Piwa: 253
    • Ten, który mówi sam sobie dobranoc, dobranoc
    « Odpowiedź #2 dnia: Czerwca 30, 2015, 12:28:13 »
    Fajnie by było dostać się do 1 ligi, ale patrząc na teamy które się zapisały będzie o to cholernie trudno. Tutaj bardziej liczy się skill poszczególnych osób, więc wyżej od nas stawiałbym PE, które posiada bardzo mocną podstawę składu. Powinniście pokonać Enmity, chociaż może byc to trudniejsze niż mecz 8vs8 - bądź co bądź potrafią coś grać i na pewno indywidualnie są lepsi niż drużyna. Co do Thunders - niestety wątpię byście wygrali z WUT, wydaje mi się, że jeśli się mocno postaracie to macie szanse dostać się do 2 ligi. A co do 303 - w 1 meczu jak i w każdym nie zlekceważymy przeciwnika i będziemy chcieli wygrać jak najwięcej rund.
    Hah jesteśmy chyba jedynym klanem  który  grał z nimi spara  w którym nie było  Wulgaryzmu i kutni Ale za to mecz nie był  fair-play prośby  o  zablokowanie kamery obserwatora nic nie dawały  chociaż  na serwerze był admin...

Offline blackhawk

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3 dnia: Lipca 03, 2015, 21:54:00 »
    No i tak, po dzisiejszym meczu zwątpiłem, że coś ugramy. :D
    ENL III
    NC 2012
    PP 2012
    PP 2014
    PP 2015
    SNL 2
    WMT 2
    PP 2016

Offline Prußak

• Użytkownik
    • Piwa: 253
    • Ten, który mówi sam sobie dobranoc, dobranoc
    « Odpowiedź #4 dnia: Lipca 03, 2015, 21:56:50 »
    Trochę szkoda, że przegraliście, ale tak jak pisałem - Enmity z pewnością będzie lepsze w grze 5 na 5 niż w normalnych rozgrywkach. No i plus to tylko eliminacje o rozstawienie w następnym sezonie, pozostały 4 mecze i dalej macie szanse załapać się nawet do dywizji A.
    Hah jesteśmy chyba jedynym klanem  który  grał z nimi spara  w którym nie było  Wulgaryzmu i kutni Ale za to mecz nie był  fair-play prośby  o  zablokowanie kamery obserwatora nic nie dawały  chociaż  na serwerze był admin...

Offline Kamillo18

• Użytkownik
    • Piwa: 360
    « Odpowiedź #5 dnia: Lipca 03, 2015, 23:44:28 »
    No i tak, po dzisiejszym meczu zwątpiłem, że coś ugramy. :D
    (click to show/hide)
    :D

Offline jurdas

• Użytkownik
    • Piwa: 31
    • PE_giermek_Jurdas
    « Odpowiedź #6 dnia: Lipca 04, 2015, 07:44:35 »
    Kamillo, ze mną w składzie 5 vs 5 ciężko coś ugrać, ale co zrobisz, kiedy na minutę przed meczem nasza ekipa jest mniejsza od armii Stannisa po oblężeniu Królewskiej Przystani ;p Ogółem pierd...zę na ten mecz, same negatywy: wkurw mój i BH, porażka z ekipą, którą normalnym składem powinniśmy oklepać i jeszcze kolejkę z niskim priorytetem na LoLu mam na 5 meczy(bo wyszedłem z rankeda, żeby "pomóc" chłopakom) :/
    [wycięte z banlisty]blackhawk (13.08.2012) - prowokacje- zakaz pisania do odwołania. //sir Luca

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
      • datadream2004 コギ花
    « Odpowiedź #7 dnia: Lipca 06, 2015, 09:05:53 »
    KOLEJKA   I

Castellum
    Szturm na Port

Rhodokowie vs Vaegirzy
    Swadia vs Nordowie

Illuminati 15:1 303
    Warband Ultimate Team 16:0 Thunders
    Polish Eagles 3:13 Enmity

Offline blackhawk

• Użytkownik
    « Odpowiedź #8 dnia: Lipca 20, 2015, 16:42:23 »
    O dziwo wygraliśmy drugi mecz 11-4. Był streamowany przez Volcoma. https://www.youtube.com/watch?v=zg09F6QB56M Aczkolwiek nie polecam oglądać tej zremisowanej rundy, którą tak spierdzieliłem. :D
    ENL III
    NC 2012
    PP 2012
    PP 2014
    PP 2015
    SNL 2
    WMT 2
    PP 2016

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
      • datadream2004 コギ花
    « Odpowiedź #9 dnia: Lipca 23, 2015, 20:59:12 »

PODSUMOWANIE KOLEJKI   II

Vendetta
    Mountain Fortress

Sarranidzi vs Swadia
    Sarranidzi vs Rhodokowie

Illuminati
    0
    -
    16
    New Kiddos

Illuminati będące połączeniem składu który zajął drugie miejsce na ostatnim Pucharze Polski z Polakami z Fearless zaczął 5-a-Side League od mocnego zwycięstwa 15:1 nad 303, co nie powinno nikogo, kto pamięta mecz z grupy A, dziwić. W drugim meczu mieli zmierzyć się z poważniejszym rywalem, New Kiddos, którzy w rosterze mają między innymi Bruce'a, OGLa czy Rainbowa. Do meczu jednak nie doszło, ekipa Prusaka dwukrotnie nie zdołała przybyć na ustalony termin i postanowiono przyznać New Kiddos zwycięstwo walkowerem, by nie przedłużać i tak przeciągającej się kolejki drugiej.

Unity
    16
    -
    0
    Thunders

Druga kolejka i znowu Thunders gra z zespołem z czołówki turnieju. O ile w pierwszej kolejce zostali wybrani, o tyle tu mogą sami mieć do siebie pretensje, bo przegapili picknighty i wylosowano im Unity, będące połączeniem graczy Legend i FraG. Podobnie jak w meczu poprzednim, z WUT, nikt obeznany ze sceną multiplayer nie dawał im szans, co widać zresztą po wyniku. Tym razem mogliśmy za to obejrzeć wysiłki Malakaia, który przypomniał nam jak jeszcze w czasach, gdy PCH walczyło w trzeciej edycji WNL, potrafił na łuku wyczyniać istne cuda. Tym razem jednak nie wystarczyło to nawet na ugranie jednej rundy i Thunders pozostają na ostatnim miejscu w tabeli etapu kwalifikacyjnego do 5-a-Side League i swoje szanse na dostanie się do Dywizji B zmniejszyli praktycznie do zera.

Polish Eagles
    11
    -
    4
    Mudlarks

Polish Eagles po dosyć niespodziewanej porażce w pierwszej kolejce z Enmity, tym razem pewnie ogrywa zespół Mudlarks, złożony między innymi z reprezentantów Czech. Osobiście spodziewałem się nieznacznego zwycięstwa Orłów, lecz drużyna Blackhawka pewnie wygrała 11:4 i wraca na dobrą drogę do walki o co najmniej dywizję B, choć myślę że mogą zaskoczyć niektórych i pokusić się o miejsce w dywizji A - wszystko zależy od tego, jak przebiegną następne picki. Tak czy inaczej powodzenia dla PE, które ma w tym momencie moim zdaniem największe szanse na dostanie się do dywizji A spośród wszystkich polskich drużyn.

303
    10
    -
    6
    Carthage

Ciekaw byłem osobiście rezultatu tego meczu i obstawiałem zwycięstwo 303. Jak okazało się, miałem rację i zespół PitBulla zemścił się za porażkę w ostatniej kolejce European Challenge League, jakiej wówczas od Carthage doznali. Wówczas zabrakło wywołanej przeze mnie wcześniej gwiazdy drużyny, najlepszego gracza oraz dowódcy. Tym razem stawił się on jednak na polu walki i z łatwością eliminował kolejnych Kartagińczyków, ustępujących mu skillem. Drużynie Hannibala nie pomógł nawet spam konnych i muszą pogodzić się z porażką.

Za wzór tematu pragnę podziękować użytkownikowi Kamillo, który to w ten sposób wykonywał zapowiedzi meczu Pucharu Polski.

Offline Harman

• Użytkownik
    • Piwa: 50
    « Odpowiedź #10 dnia: Lipca 25, 2015, 18:56:16 »
    ...

Dobra robota. Gratulacje dla PE i 303.

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
      • datadream2004 コギ花
    « Odpowiedź #11 dnia: Lipca 28, 2015, 20:07:38 »

PODSUMOWANIE KOLEJKI   III

Reveran Village
    Verloren

Nordowie vs Swadia
    Rhodokowie vs Vaegirzy

Illuminati
    3
    -
    13
    Sith Order

Był to ostatni polski mecz w kolejce trzeciej, więc czekałem na niego z rozpoczęciem pisania podsumowania z tego tygodnia. I, prawdę mówiąc, podobnie jak w pozostałych meczach polskich drużyn w tym tygodniu, również tu czekało mnie zaskoczenie. Oczywiście, Sith Order jest mocną drużyną, co podkreślał nawet sam lider Illuminati, Prusak, zarówno w wywiadach jakie z Talliem przeprowadzaliśmy przed ECL, jak i po zakończeniu tego turnieju, zwracając uwagę na miejsce jakie ta drużyna zajęła. Spodziewałem się wyrównanej walki, jednakże Sith Order wygrało aż 13:3, pomimo starań Prusaka, który prezentował się najlepiej. Był to też ostatni mecz Illuminati w 5-a-Side, ponieważ wycofali się z rozgrywek z powodu niewystarczającej aktywności graczy.

Carthage
    1
    -
    15
    Thunders

Po tym jak Hannibal kpił z naszej ostatniej porażki 16:0, byliśmy mocno zmotywowani przed tym meczem - mieliśmy zamiar pokonać Carthage identycznym rezultatem. Pierwszy spawn przebiegł bez większych problemów po naszej myśli. Kartagińczycy zaczęli spawn drugi od bardzo szybkiego rushu, czym poważnie nas zaskoczyli. Koniec końców, doprowadzili do stanu w którym został tylko Remar oraz jeden z ich graczy. Nasz znany z przesiadywania na Ludusie i toczenia licznych FT7 gracz najwyraźniej nie wytrzymał presji ^^ bo ku ogólnemu zaskoczeniu na TSie został przez przeciwnika zabity. W kolejnych rundach nie daliśmy już się zaskoczyć rywalowi i wygraliśmy pierwszą mapę 7:1. Druga mapa, wobec braku szansy na zwycięstwo do 0, upłynęła pod znakiem biegania Okulia i Toffixa z 2h oraz walki między sobą o fragi. Największym jej poszkodowanym zostałem ja, ponieważ za każdym razem gdy zatrzymywałem któregoś z konnych, Malakai pięknym headshotem kradł mi fraga. Był on moim zdaniem najlepszym graczem całego meczu, skutecznie eliminując na obu mapach przeciwników niemalże z każdej pozycji.

Polish Eagles
    6
    -
    9
    Stormcows

Mecz ten był pierwszym z polskich jakie odbyły się w tej kolejce i zapowiadał najwyraźniej poważne niespodzianki w wynikach innych drużyn. Było to moim zdaniem największe zaskoczenie kolejki. Nie ujmując nic umiejętnościom graczy Blood Ravens - bo to oni pod nazwą Stormcows grają - pamiętam ich z rozegranego sparingu w trakcie ECL i nie przedstawiali jakiegoś porażającego skilla - a przynajmniej takiego, który stanowiłby przeszkodę Polish Eagles w odniesieniu zwycięstwa. Sytuacja wyjaśniła się, gdy rozmawiałem z Blackhawkiem po meczu. Wysoki ping uniemożliwił mu skutecznie grę, co z pewnością działało na niekorzyść PE. Tym meczem postradali swoje szanse na grę w dywizji A, mają jednak ciągle szanse na dywizję B. Powodzenia!

303
    3
    -
    13
    The One Eye Family

Było to dla mnie kolejne zaskoczenie w weeku 3. Z One Eye Family graliśmy sparing przed 5-a-Side i co mogę powiedzieć... 303 w najlepszym składzie powinno rozjechać ich w wymiarze podobnym co Carthage. Kluczowy zwrot to jednak "w najlepszym". Gdy z ciekawości sprawdziłem screeny z meczu, okazało się że nie tylko zabrakło PitBulla, to jeszcze część meczu grali w czwórkę. Co mogę w takim układzie powiedzieć... sami prosili się o porażkę - podobnie jak my, nie stawiając się w poprzedniej kolejce na picknighty. Tą porażką 303 zmniejszyło swoje szanse na awans do dywizji B praktycznie do 0, niemniej jednak życzę im powodzenia, bo w Warbandzie, jak w piłce nożnej, wszystko może się zdarzyć, dopóki rozgrywki trwają.

Offline Netoman

• Bajkopisarz
    • Użytkownik
    • Piwa: 162
    « Odpowiedź #12 dnia: Lipca 28, 2015, 23:58:45 »
    "Nasz znany z przesiadywania na Ludusie i toczenia licznych FT7 gracz najwyraźniej nie wytrzymał presji ^^ bo ku ogólnemu zaskoczeniu na TSie został przez przeciwnika zabity. "

Przesiadywanie na Ludusie i Ft7 nie są jakimś wspaniałym indykatorem umiejętności. Dość znany dueler Bloody Death przegrał dwa razy 1v1 z Volshenem mimo że to strzelec, ale nikogo to nie dziwi bo bitwa to jest troszkę inna sprawa.

Offline Maciek.

• Użytkownik
    • Piwa: 164
    « Odpowiedź #13 dnia: Lipca 29, 2015, 00:09:01 »
    Cii... po prostu szukaliśmy powodu by się pośmiać z Remara.
    (click to show/hide)
    Może i mam zblazowany umysł ale przynajmniej jestem jebnięty :////

Offline Dyktator

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 1002
    « Odpowiedź #14 dnia: Lipca 29, 2015, 00:13:59 »

Przesiadywanie na Ludusie i Ft7 nie są jakimś wspaniałym indykatorem umiejętności. Dość znany dueler Bloody Death przegrał dwa razy 1v1 z Volshenem mimo że to strzelec, ale nikogo to nie dziwi bo bitwa to jest troszkę inna sprawa.

Co za dramatyczne nooby, że tego nie wiedzą. Takich to się dobrze kijem bije.

Grajcie duele o wszystko. Będzie więcej presji.
    Premier TFW 2015-2019
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)