Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Karty kolekcjonerskie PP15  (Przeczytany 12581 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Dyktator

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 1002
    Odp: Karty kolekcjonerskie PP15 (nowa propozycja)
    « Odpowiedź #60 dnia: Lipca 10, 2015, 18:26:44 »
    szczerze mówiąc, to myślałem o takiej czystej karciance, a tu widzę, że jakieś strategiczne karciane heroesy niemal z tego wychodzą

Myślę, że jak ten pomysł ma wypalić to potrzebujemy prostych zasad (takich jak np. gwint z Wiedźmina 3). Jeśli przekombinujemy, to obawiam się, że wyjdzie tak jak z kampanią forumową.

Obawiam się, że dałoby radę przedstawić inny pomysł na model rozgrywki z wykorzystaniem karteczek PP 2015, który mógłby być lepszy, bardziej atrakcyjny, równie emocjonujący choć w inny sposób.

Na co więc czekacie? Rzucajcie konkretne pomysły. Ja już swój rzuciłem, innych nie mam.

(click to show/hide)
    Premier TFW 2015-2019
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)

Offline Octavian

• Użytkownik
    • Piwa: 454
    • 21. Pułk Piechoty THD
    « Odpowiedź #61 dnia: Lipca 10, 2015, 18:44:38 »
    O nie, nie... Dyktator kazał mi przedstawić pomysł na karciankę na bazie karteczek PP 2015, straszne!
    Będę musiał teraz wymyślić jakąś grę na bazie tych prześlicznych karteczek, o nie, nie!
    Sprawa wymknęła się zupełnie spod kontroli, w życiu bym nie przewidział takiego rozwoju wypadków, ale skoro już się stało to niedługo przedstawię swój pomysł, zawieszę na razie też prace nad Latryną Nostradamusa.
    Będę musiał z lllewem testować tą karciankę na bazie karteczek PP 2015, cóż za los.

Offline Arthasan

• Użytkownik
    • Piwa: 67
    « Odpowiedź #62 dnia: Lipca 10, 2015, 19:17:55 »
    A jakby tak skopiować zasady z gwinta? Mamy teoretycznie 3 klasy...

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #63 dnia: Lipca 10, 2015, 22:35:58 »
    (click to show/hide)
    hheheheh :D

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    • Piwa: 612
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #64 dnia: Lipca 17, 2015, 19:51:02 »
    Nikt w to nie pogra dłużej niż miesiąc co byście nie wymyślili, ale (edit: w sumie nie ważne jeśli chcecie i wam sprawi radochę układanie zasad a potem granie nawet w to miesiąc to jest to warte, cofam to, zawsze marudze :PP) sam pomysł kart ciekawy :P Swoja droga chyba nie ma uczestnika co by brał  czynny udział we wszystkich 5 edycjach ,ciekawe. Chyba, ze Movart??
    « Ostatnia zmiana: Lipca 17, 2015, 20:10:03 wysłana przez ^IvE »

Offline Octavian

• Użytkownik
    • 21. Pułk Piechoty THD
    « Odpowiedź #65 dnia: Lipca 18, 2015, 09:00:29 »
    Mi przychodzą do głowy różna pomysły, ale jakoś nie w klimatach PP 2015.
    Na przykład mam pomysł na karciankę o szalonym naukowcu, który buduje idealnego wojownika łącząc z sobą części ciał różnych zawodników.
    Albo gra o bitwach Wikingów i Słowian, gdzie karteczki odzwierciedlałby starożytnych potężnych wojów, obdarzonych super-mocami, których właściwe wykorzystanie byłoby kluczem do zwycięstwa.
    Albo mam pomysł na taką grę, która polegałaby na tym, że każda karteczka miała by pewien określony kod, który gracze mogliby użyć na Tawernie, czyli grało by się karteczkami, właśnie na samej Tawernie owymi kodami - i wygrywała by ta osoba, która dzięki wymianie karteczek ten system kodów by rozgryzła, czyli to coś zupełnie nie o PP 2015.
    Nie wiem co to za dziwny problem!

Offline Rome

• Moderator
    • Użytkownik
    • Piwa: 214
    « Odpowiedź #66 dnia: Lipca 18, 2015, 10:31:47 »
    Swoja droga chyba nie ma uczestnika co by brał  czynny udział we wszystkich 5 edycjach ,ciekawe. Chyba, ze Movart??
    Arthasan
    « Ostatnia zmiana: Lipca 18, 2015, 15:45:47 wysłana przez Rome »
    DANCE OR GET BANNED

Offline Dyktator

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 1002
    « Odpowiedź #67 dnia: Lipca 22, 2015, 20:50:05 »
    Edycji było 6, a nie 5. Arthasan na pewno brał udział w każdej, Movart nie wiem- sam by musiał się wypowiedzieć.  Z rekordów to jeszcze Arthasan i eRRoR jako jedyni zdobyli podium 5 razy. Z tym że Arthasan 4 razy brąz i raz złoto, a eRRoR brąz, srebro i 3 razy złoto, także można eRRoRa nazwać najbardziej utytułowanym graczem PP.

A IvEgo najlepiej śpiewającym.
    Premier TFW 2015-2019
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)

Offline Octavian

• Użytkownik
    • 21. Pułk Piechoty THD
    Odp: Karty kolekcjonerskie PP15
    « Odpowiedź #68 dnia: Sierpnia 21, 2015, 10:35:39 »
    Panowie i pani,
    mamy karteczki, dwóch graczy i sędziego. Każdy graczy otrzymuje pewną ilość złota, za którą wykupuje cechy bohaterów - atak i obronę, można też przydzielać dodatkowe punkty, które pozwalają szybciej wystawić daną jednostkę. Generalnie im jednostka słabsza, tym szybciej może wejść do gry.
    Następnie gracze określają czy atakują przeciwnika czy zostawiają jednostki do obrony, schemat znany z gier karcianych. Należy zniszczyć określoną ilość punktów w strefie przeciwnika jednocześnie broniąc własną.
    Prościej się nie da.