Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Karty kolekcjonerskie PP15  (Przeczytany 12608 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Dyktator

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 1002
    Karty kolekcjonerskie PP15
    « dnia: Czerwca 28, 2015, 23:03:37 »
    Karty znajdziecie tutaj: http://www.mountblade.info/forum/index.php?topic=16461.msg310031;topicseen#msg310031
    Nowa propozycja: http://www.mountblade.info/forum/index.php?topic=16448.msg310199#msg310199

(click to show/hide)
    « Ostatnia zmiana: Lipca 22, 2015, 20:43:10 wysłana przez Dyktator »
    Premier TFW 2015-2019
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)

Offline Octavian

• Użytkownik
    • Piwa: 454
    • 21. Pułk Piechoty THD
    Odp: Karty kolekcjonerskie "Puchar Polski 2015"
    « Odpowiedź #1 dnia: Czerwca 28, 2015, 23:10:07 »
    To jest tak dobry pomysł, że słów mi brak!
    Ja chce te karty zbierać! Chce mieć kolekcje kart z graczami w MiB, jak z kartami graczy w "bejsbola".
    Można się będzie wymieniać? He, mam 3 Treborny, a nie mam Dyktatora - kto się zamieni?
    GENIALNE!

Offline Luther

• Użytkownik
    • Piwa: 60
    « Odpowiedź #2 dnia: Czerwca 28, 2015, 23:13:29 »
    Dokładnie co Octavian napisał bardzo dobry pomysł. Nie mogę się doczekać reszty kart :D

Offline Dyktator

• Administrator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #3 dnia: Czerwca 28, 2015, 23:30:02 »
    Cieszę się, że wam się podoba. Ale w kwestii tego, jak szybko zobaczycie kolejne... zależy od tego, kiedy skończę tą pierwszą :P

Byłbym wdzięczny za jakąś burzę mózgów- jakie dane/statystyki można by dać na samym dole? Do zabójstw i zgonów z PP nie jestem do końca przekonany (ale pewnie na tym się skończy), za to punkty skillowe byłyby niesprawiedliwe, niezależnie od tego, w jakikolwiek sposób by się je przyznawało (zawsze jakieś uprzedzenia wchodziłyby w grę). Czekam na jakieś ciekawe pomysły.
    Premier TFW 2015-2019
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)

Offline Milczmen

• Użytkownik
    • Piwa: 94
    • True North!
    « Odpowiedź #4 dnia: Czerwca 28, 2015, 23:56:05 »
    Zabójstwa i zgony byłyby dobrą sprawą, świetnie by wyglądała taka tabelka, coś na podobieństwo kart baseballowych. Gdyby to było możliwe, warto by wypisać jego (gracza) poprzednie klany w PP wraz z dostępnymi statystykami z danego roku, w którym grał oraz podsumowanie całej "kariery" w PP. Punkty skillowe? Nie podoba mi się to.

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #5 dnia: Czerwca 29, 2015, 00:00:08 »
    stylistyka zamierzona taka 'prosta' i uniwersalna zamiast jakichś warbandowych motywów?

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
    • Piwa: 937
    • PodPułkownik 1ppS, Cesarz THD, Giermek 21pp
      • datadream2004 コギ花
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #6 dnia: Czerwca 29, 2015, 00:19:33 »
    To jest tak dobry pomysł, że słów mi brak!
    Ja chce te karty zbierać! Chce mieć kolekcje kart z graczami w MiB, jak z kartami graczy w "bejsbola".
    Podbijam :D

Gdyby to było możliwe, warto by wypisać jego (gracza) poprzednie klany w PP wraz z dostępnymi statystykami z danego roku, w którym grał oraz podsumowanie całej "kariery" w PP.
    Problem jest taki, że stare screeny powygasały, a na PP'10 chyba nie było obowiązku ich robienia (poprawcie mnie jeśli się mylę) więc nie mamy dostępu do pełnych statystyk. Dlatego optuję tylko za statystykami z tego PP + tytuły gracza z PP (MVP turnieju, mistrz, wicemistrz, etc.) jeśli posiada.
    Ja też jestem przeciw punktów skillowym.

Offline Dyktator

• Administrator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #7 dnia: Czerwca 29, 2015, 01:03:36 »
    Zabójstwa i zgony byłyby dobrą sprawą, świetnie by wyglądała taka tabelka, coś na podobieństwo kart baseballowych. Gdyby to było możliwe, warto by wypisać jego (gracza) poprzednie klany w PP wraz z dostępnymi statystykami z danego roku, w którym grał oraz podsumowanie całej "kariery" w PP. Punkty skillowe? Nie podoba mi się to.

Statystyki nie są liczone regularnie co roku niestety, więc to nie jest możliwe.

stylistyka zamierzona taka 'prosta' i uniwersalna zamiast jakichś warbandowych motywów?
    Tak. A co byś proponował w ramach warbandowych motywów? No i w sumie jest jeden- przyjrzyj się czcionce.

A więc jest i wersja 4:
    (click to show/hide)
    i 4.1 dla hutha - o takie warbandowe motywy chodziło? Mówię o tle na dole oczywiście
    (click to show/hide)

Które bardziej się podoba? I jak wypada w porównaniu z wersją 3?

EDIT: a może ktoś chciałby zrobić jakieś fajne ikonki jednostek? Potrzebne dla piechura, konnego i strzelca (łucznik/kusznik).
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 29, 2015, 01:30:34 wysłana przez Dyktator »
    Premier TFW 2015-2019
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)

Offline jurdas

• Użytkownik
    • Piwa: 31
    • PE_giermek_Jurdas
    « Odpowiedź #8 dnia: Czerwca 29, 2015, 08:14:02 »
    Nie wiem na jakiej zasadzie ma się je otrzymywać, ale można zrobić podział na np. pospolite, rzadkie i legendarne wg. np k/d(np. 5 najlepszych zawodników k/d to legendarne, 15 rzadkie, reszta pospolite. Albo wg. k/d zawodników najlepszych zespołów np. 1 miejsce zespołowo - 3 karty zawodników wg. k/d bądź wybrane przez dany zespół, 2 miejsce 2 karty, 3 - jedna karta). W sumie można wykorzystać po coś piwa i zrobić z niej walutę za karty, o ile się tak da. - to tylko jakieś pomysły wymyślone w ciągu minuty
    [wycięte z banlisty]blackhawk (13.08.2012) - prowokacje- zakaz pisania do odwołania. //sir Luca

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
      • datadream2004 コギ花
    « Odpowiedź #9 dnia: Czerwca 29, 2015, 08:35:04 »
    Wersja 4 jest zdecydowanie pod względem rozłożenia wszystkiego lepsza. 4.1 jest IMO jeszcze lepsza, ten obrazek z wb w tle naprawdę fajnie się prezentuje. A co powiedzieli byście na ikonki klas ze streamer moda? Są dosyć proste, ale myślę że akurat to nie przeszkadza.
    Co do Twojego pomysłu Jurdas - jakoś mi się nie widzi. Ale mam inny. Pamiętacie świąteczny konkurs z gwiazdkami? Soner napisał skrypt na losowe pojawianie się gwiazdek i chyba nadal gdzieś jest, można go wykorzystać. Zamiast gwiazdek damy jakąś ikonkę, powiedzmy małą czarną kartę ze znakiem zapytania i przy kliknięciu w nią otrzymujemy jedną losową kartę (oczywiście jeśli tak da się ten skrypt zmodyfikować).

Offline Octavian

• Użytkownik
    • 21. Pułk Piechoty THD
    « Odpowiedź #10 dnia: Czerwca 29, 2015, 09:45:47 »
    IMHO - ostatni, czwarty projekt najlepszy, pomysł Lewa genialny, chociaż skomplikowany.
    Istotnie karty powinny zawierać ikonkę typu łucznik/kusznik, jeździec/piechur, tarcza/broń dwuręczna itp. i generalnie jakieś inne zaszyfrowane wiadomości np. o stylu gry.
    Pomysł z rzadkimi kartami i pospolitymi - świetny!
    Ideałem byłoby dla mnie umieszczenie krótkiego cytatu, złotej myśli, która swoją iskrzącą erudycją zrobiła na nas wrażenie, swego rodzaju motta danej osoby. W Warhammerze czymś takim jest zwrot - "sami o sobie", który najszybciej oddaje ducha danej jednostki.
    Przykładowo karta PruSak lekko pochyloną czcionką powinna zawierać sentencję - "szukaj c***a w cieście", karta sirLuci powinna zdobić przesławna myśl - "pedał w rurkach", a dla przykładu hutha - krótkie rozważanie o tym, dlaczego zwrot "witam", jest niewłaściwie stosowany.
    Pomysł trudny i wymagający dużo zachodu, ale można by zwrócić się o pomoc do użytkowników Tawerny o typowanie złotych myśli.

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
      • datadream2004 コギ花
    « Odpowiedź #11 dnia: Czerwca 29, 2015, 09:55:12 »
    A pedał w rurkach to nie był dopisek Alkhadiasa? Zresztą z trzech wymienionych panów, tylko pierwszy brał udział w tym PP.

Offline Octavian

• Użytkownik
    • 21. Pułk Piechoty THD
    « Odpowiedź #12 dnia: Czerwca 29, 2015, 10:06:23 »
    Oj, pewnie tak - ale chodzi o sprzedanie samego pomysłu.
    Moglibyśmy przy okazji uporządkować bogactwo intelektualne jakim lśni Tawerna. ;)

Offline blackhawk

• Użytkownik
    « Odpowiedź #13 dnia: Czerwca 29, 2015, 10:27:37 »
    Świetny pomysł. Co do pytania o jakieś dodatkowe smaczki to można zrobić specjalne obramówki (coś w stylu Ligi Legend ;p). Jeśli nie patrzeć pod względem skilla, kto na jaką zasługuje, to można wziąć pod uwagę staż w PP. Oczywiście dla weteranów ta najbardziej wyróżniająca się. Jakieś wyróżniki graficzne mogłyby też się znaleźć na kartach adminów i osób bardziej bezpośrednio powiązanymi z organizacją tych turniejów. A co do tych kart z podziałami na legendarne-pospolite itd. także uważam to za dobry pomysł. Tutaj można je szeregować na podstawie pozycji w hierarchii danej osoby w x klanie, po uzgodnieniu tego np. z ich liderem. Taki sposób wydaje mi się najbardziej sprawiedliwy dla każdego.
    ENL III
    NC 2012
    PP 2012
    PP 2014
    PP 2015
    SNL 2
    WMT 2
    PP 2016

Offline Luther

• Użytkownik
    « Odpowiedź #14 dnia: Czerwca 29, 2015, 10:36:08 »
    Chciałem coś dodać ale w sumie każdy już coś powiedział więc tak Blackhawk fajny pomysł wymyślił ze stażem no i z tą hierarchią pod koniec.