Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Karty kolekcjonerskie PP15  (Przeczytany 12617 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Dyktator

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 1002
    Odp: Karty kolekcjonerskie "Puchar Polski 2015"
    « Odpowiedź #15 dnia: Czerwca 29, 2015, 13:43:27 »
    Przypominam, że to karty dla uczestników PP, a nie dla całej Tawerny. Każdą dalej muszę robić oddzielnie, a więc nie wyrobiłbym dosłownie ze wszystkimi :P Ewentualnie jak się szybko uwinę, to może zgodzę się na uczestników poprzednich lat, którzy nie brali udziału w tym roku.

Osobiście pomysł z kartami rzadkimi, unikalnymi etc uważam za nietrafiony. Już sami widzicie, że macie różne koncepcje. Jedni chcą według fragów, inni według pozycji w drużynie. I w sumie po co takie coś? Będą i tak różne ramki i kolorystyka dla podium (trzecie miejsce brązowe, drugie srebrne lub niebieskie, a pierwsze złote). Nie wiem tylko jeszcze jakie kolory dla drużyn spoza TOP3. Jakies pomysły?

Kolejnym słabym pomysłem (według mnie) jest angażowanie w to skryptu z tymi gwiazdkami. Komu by się chciało szukać tych kart? I jaki to w ogóle sens miałoby kolekcjonowanie tego w profilu, skoro byłaby tylko ilość, a nie rodzaje kart. Jak to w ogóle kolekcjonować, skoro wszystkie będą opublikowane, więc wystarczy skopiować adres url.

Cytaty to też zbędna rzecz. Po pierwsze- u większości trudno byłoby taki cytat znaleźć, jeśli w ogóle jakikolwiek by istniał. Po drugie musiałbym tworzyć dwie wersje językowe kart (polski i angielski), czego wolałem uniknąć, używając od razu angielskiego przy nazwach funkcji w tegorocznym pucharze.

specjalne obramówki (coś w stylu Ligi Legend ;p). 
    Nie grałem nigdy w LoLa. Mógłbyś podlinkować, jak takie obramówki wyglądają?

EDIT:
    A co powiedzieli byście na ikonki klas ze streamer moda? Są dosyć proste, ale myślę że akurat to nie przeszkadza.
    To nie jest publiczne. Jest to element zrobiony przez Lusta specjalnie na użytek jego streamów.
    Premier TFW 2015-2019
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)

Offline PriNce17

• Użytkownik
    • Piwa: 74
    • "Każdy szermierz dupa, kiedy wrogów kupa."
    « Odpowiedź #16 dnia: Czerwca 29, 2015, 13:48:09 »
    Fajna inicjatywa, szczególnie że jestem na etapie grania po nocach w gwinta w Wiedźminie :D

Generalnie co do zawartości to ja zgadzam się co do ramek (brązowa, srebrna, złota dla pierwszych 3 drużyn + np niebieska/bordowa dla reszty) + karty legendarne (tu może by wybrać ilość taką kart przeznaczoną dla konkretnej drużyny na podstawie osiągnięć/zasług itd... np: SRC czy PE więcej "legendarek" niż jakiś nowszy team). Nie wiem czy chcecie zrobić karty dla wszystkich drużyn i zawodników i to w wersji legendarnej+podstawowej (trochę tego będzie), ale ja bym to odradzał, nie dlatego że kogoś nie lubię czy coś. Powodem jest zbyt duża ilość graczy + część w ogóle nie grała + część nie da zdjęć.

Pomysł ze złotą myślą/hasłem +

Zabójstwa/zgony - Nie ma szczegółowych danych, nikomu nie będzie się tego chciało liczyć i nie zawstydzajmy tych którzy zagrali jeden spawn, zrobili gorsze staty i będą mieli taką a nie inną statystyke.

Ratio z/z - To samo co u góry, jeden może mieć Rating 2.0 a drugi 0,1...

Ja bym zrezygnował z wszelakich statystyk, bo kłopotu z tego będzie więcej niż radochy...

Kilka fotek, żeby podchwycić pomysły:

Gwint:
    (click to show/hide)
    Hearthstone:
    (click to show/hide)
    LoL:
    (click to show/hide)

Moja propozycja w wersji pre-alpha:

Złoto:
    (click to show/hide)
    Srebro:
    (click to show/hide)
    Brąz:
    (click to show/hide)

Jak widać, mam całkowicie inną koncepcje, motywów warbandowych tu prawie nie ma, bo uważam że gra jest na tyle paskudna, że nie chce oglądać jej jeszcze na forum xD

Offline Octavian

• Użytkownik
    • Piwa: 454
    • 21. Pułk Piechoty THD
    « Odpowiedź #17 dnia: Czerwca 29, 2015, 14:06:40 »
    Uwaga PriNce17 dotyka sedna sprawy - estetyka MiB jest tak ohydnie brzydka, że należy od niej uciekać jak najdalej.
    Ale nie wszędzie musi być zaraz cytat, ale jakiś taki tekst opisujący danego gracza powinien być właśnie w stylu "najgłośniejszy z cichaczy".
    Zresztą sami gracze przecież mogą też przedstawiać propozycje na swoje motta, albo można użyć motta z forum - tyż dobrze.
    Ja bym tam kodował tyle informacji ile wlezie - wiek, pierwsze zalogowanie się na Tawernie, klany w jakich grał dany gracz, grupa krwi,... ile tylko się da.

Offline PriNce17

• Użytkownik
    • Piwa: 74
    • "Każdy szermierz dupa, kiedy wrogów kupa."
    « Odpowiedź #18 dnia: Czerwca 29, 2015, 14:11:13 »
    Uwaga PriNce17 dotyka sedna sprawy - estetyka MiB jest tak ohydnie brzydka, że należy od niej uciekać jak najdalej.
    Ale nie wszędzie musi być zaraz cytat, ale jakiś taki tekst opisujący danego gracza powinien być właśnie w stylu "najgłośniejszy z cichaczy".
    Zresztą sami gracze przecież mogą też przedstawiać propozycje na swoje motta, albo można użyć motta z forum - tyż dobrze.
    Ja bym tam kodował tyle informacji ile wlezie - wiek, pierwsze zalogowanie się na Tawernie, klany w jakich grał dany gracz, grupa krwi,... ile tylko się da.

Problem z "kodowaniem wszystkich informacji" jest taki, że kłóci się z wszelaką stylistyką, oczywiście można "zasrać" kartę pierdołami ale nie wiem czy jest sens. Ja po prostu lubię minimalizm :) A i w "produkcji" karta jest szybsza, bo dodawanie 15 statystyk każdej osobie będzie mega uciążliwe.

Offline Dyktator

• Administrator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #19 dnia: Czerwca 29, 2015, 14:24:16 »
    Ja uważam tak samo, jak Prince. Nie ma co przesadzać z ilością umieszczonych informacji, a prostota wygląda po prostu najładniej.

A co do dwóch koncepcji, to zedytowałem już pierwszego posta. Ja będą dalej robił serię podstawową dla wszystkich, którzy uczestniczyli w PP i wyślą mi screena. Oczywiście będę ją jeszcze rozwijał. Prince za to według swojej koncepcji będzie robił po dodatkowej karcie (czyli niektórzy będą mieli dwie) z serii legendarnej. Oczywiście karty legendarne dotyczą tylko podium. Kwestią otwartą pozostaje tylko wybór osób do nich.
    Premier TFW 2015-2019
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)

Offline Octavian

• Użytkownik
    • 21. Pułk Piechoty THD
    « Odpowiedź #20 dnia: Czerwca 29, 2015, 14:48:55 »
    No po przemyśleniu sprawy - macie rację.
    Jak będzie zbyt pstrokato, to będzie nieczytelne.
    A nie można by założyć ankiety, żebyśmy głosowali na graczy legendarnych, naturalnie już wybranych z tych najlepszych.

Offline Dyktator

• Administrator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #21 dnia: Czerwca 29, 2015, 14:51:53 »
    A nie można by założyć ankiety, żebyśmy głosowali na graczy legendarnych, naturalnie już wybranych z tych najlepszych.

To zdecydowanie odpada. Niektóre ankiety na "Gracza Roku' oraz jedna ankieta na MVP WWC pokazała, że to bardzo, a to bardzo zły pomysł. Ludzie wtedy głosują albo na tych, których najbardziej lubią, albo (co gorsze) spamują wszystkim znajomym na Steam, żeby na nich głosować. Większość z tych głosujących nawet nie wie, w czym głosuje i w jakim celu. Po prostu oddaje głos, bo znajomy prosił.
    Premier TFW 2015-2019
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #22 dnia: Czerwca 29, 2015, 14:55:59 »
    Co wy tak na tę stylistykę warbanda najeżdżacie :P
    Po prostu takie randomowe te ramki i tła
    (click to show/hide)

Offline Kamillo18

• Moderator
    • Użytkownik
    • Piwa: 360
    « Odpowiedź #23 dnia: Czerwca 29, 2015, 15:07:05 »
    Tak pomysł z głosowaniem jest bezsensowny. Miałby cień szansy, jeśli głosowaliby kapitanowie swoich zespołów, chociaż i tak nie wiadomo, czy tam nie pojawił by się element kolesiostwa.
    Motyw z hasłem do gracza też mi się podoba. Coś na przykładzie grafiki wykonanej przez Księcia17.
    Brak statystyk z pucharu i ratio K/D też pochwalam. Są gracze, co naprawdę dużo wnoszą do zespołu, ale nie są typowymi łowcami fragów. Albo jak wspomniał Prince - miał gorszy dzień i staty ch** trafił.
    Wybór legendarnych kart też powinien być na zasadzie zaproponowanej przez Prince`a gdzie w dużym stopniu ważny by był staż (ilość edycji gdzie brało się udział) i zaangażowanie (ilość meczy) w turnieju. Bo trudno, by robić legendarną karte dla gracza X, co od 3 lat jest wpisany w roster PE ale zagrał na 2 meczach, bo na większej ilości się nie pojawił. A do rostera był dopisany na zasadzie "Ah przyjdzie, to dobrze, bo będziemy mieć 8".

Ogólnie wszystko co wymienił Prince bardzo mi się podoba i wydaje konkretne. Kart "legend" nie może być kto wie ile, bo to ma być nagroda za te lata zaangażowania głównie.

Offline Dyktator

• Administrator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #24 dnia: Czerwca 29, 2015, 17:06:16 »
    Wersja 5, poprawione już minimalnie (dodano "co-captain" oraz wyrównano pewne warstwy). Sądzę, że można na tym poprzestać. Na tą chwilę jest to wersja ostateczna z serii podstawowej.

(kliknij, aby powiększyć)
    Premier TFW 2015-2019
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)

Offline Octavian

• Użytkownik
    • 21. Pułk Piechoty THD
    « Odpowiedź #25 dnia: Czerwca 29, 2015, 17:18:30 »
    Tak pomysł z głosowaniem jest bezsensowny. Miałby cień szansy, jeśli głosowaliby kapitanowie swoich zespołów, chociaż i tak nie wiadomo, czy tam nie pojawił by się element kolesiostwa.
    Ogólnie wszystko co wymienił Prince bardzo mi się podoba i wydaje konkretne. Kart "legend" nie może być kto wie ile, bo to ma być nagroda za te lata zaangażowania głównie.
    Powiedz to wprost Kamilo 18 - uważasz moje pomysły za słabe! TAK, miej odwagę powiedzieć mi to prosto w oczy!
    Uważam, że karta jest śliczna, wygląda pięknie - chce je zbierać tak jak zbierałem żetony z chipsów Star Wars i karteczki z CCG Call of Cthulhu, będę te karteczki przeglądał przed snem, szkoda że nie będą wydrukowane. Każdy wie, że takie karteczki ślicznie pachną farbą drukarską i mają miłą w dotyku fakturę, ehhhh...
    <mówi to ściszonym głosem, w oczach tańczą mu łzy>
    A czy jak będę grał w THD w 2016, to też załapie się na karteczkę?

Offline huth

« Odpowiedź #26 dnia: Czerwca 29, 2015, 17:31:46 »
    Ta ramka strasznie rzuca się w oczy, a jest szpetna jak 150. Nie da się zmniejszyć jej nasycenia i ogólnie lepiej dostosować do reszty? Najlepiej wywalić jej cień w ogóle. Te koło z awatarem mogłoby też nachodzić na ramkę.
    Przydałby się jakiś fajny metalowy efekt na 3 i laurze. Tym bardziej że logo pucharowe tak wali po oczach(bo reszta jest zbyt szara)

Offline Octavian

• Użytkownik
    • 21. Pułk Piechoty THD
    « Odpowiedź #27 dnia: Czerwca 29, 2015, 17:35:23 »
    no jak już poważnie polecieliśmy huth - to odsyłam do działu o teorii barw - tak poważnie to istotnie kompozycja kolorystyczna leży.
    Czyżby kuler, jako tajna broń w Adobe Photo miał okazać się rozwiązaniem?
    W pewnym sensie jednak właśnie ta brzydota sprawia, że to jest takie piękne - takie autentyczne!

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
    • Piwa: 937
    • PodPułkownik 1ppS, Cesarz THD, Giermek 21pp
      • datadream2004 コギ花
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #28 dnia: Czerwca 29, 2015, 17:35:54 »
    Jak dla mnie ramka jest ok (nie superhiperuberpro, nie mówię że jest najlepsza itd.) i nie wiem co się tak jej czepiasz HUtH :D

Offline huth

« Odpowiedź #29 dnia: Czerwca 29, 2015, 19:40:05 »
    i nie wiem co się tak jej czepiasz HUtH :D
    jestę estętą