Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Zachowanie Lewa i innych cwaniaków  (Przeczytany 8695 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Octavian

• Użytkownik
    • Piwa: 454
    • 21. Pułk Piechoty THD
    Zachowanie Lewa i innych cwaniaków
    « dnia: Czerwca 25, 2015, 19:41:41 »
    Moi drodzy, chciałbym z całą mocą podkreślić fakt, że zachowanie Lewa i takich osób jak ^IVE, Dyktator, huth, Treborn, Sefirot, Waldzios, beahshee, i całej masy innych jest dziwaczne i odbiega od standardów spotykanych w sieci.
    Przypadek Lewa jest modelowy - facet jest strasznie zaangażowany, otwarty na nowe pomysły, inteligentny i z dużym poczuciem humoru, ale i konsekwencją podchodzi do realizowanych pomysłów, które wciela w życie.
    Otóż, wielu z was przyzna z słusznością - w sumie co z tego?
    Co z tego, że ktoś pracuje nad rozwojem społeczności, której celem jest granie w jakąś grę?
    Otóż moi drodzy nie mając pełnego obrazu, tego co dzieje się po drugiej stronie monitora nie możecie w pełni zrozumieć jak ważna jest postawa kogoś takiego jak Lew.
    Nie chodzi tylko o samą grę, ale możliwość ekspresji, którą Tawerna zapewnia. Cóż z tego, skoro wystarczy kontakt z prawdziwymi ludźmi, po co nam kontakt z ludźmi w sieci? Wystarczy przecież wyjść z domu...
    A co jeżeli nie możesz chodzić?
    Od kilku lat toczyłem zażartą walką z chorobą, której nazwę poznałem dopiero parę dni temu. Martwica kości biodra sprawiła, że nie byłem w stanie normalnie się poruszać, zdolność tą traciłem coraz mocniej, skazany też byłem na ataki skrajnie silnego bólu.
    I tutaj w moim życiu pojawia się Tawerna - miejsce które dzięki pracy wielu ludzi, zaangażowaniu i naturalności mogę swobodnie się wypowiadać, zawierać znajomości, realizować najbardziej dziwaczne pomysły.
    Pomimo tego, że częste ataki bólu zupełnie uniemożliwiały mi najmniejszy nawet ruch, płakałem ... ze śmiechu po przeczytaniu postów użytkowników Tawerny.
    Składam więc hołd WAM wszystkim i dziękuję, za to jak cholernie dużo pozytywnej energii wnieśliście w moje życie.
    Jestem już po zabiegu wszczepienia endoprotezy, dlatego z całą powagą przyznaje Tawernie nagrodę za bycie przyjaznym dla cyborgów.

Offline Guzarow

• Użytkownik
    • Piwa: 11
    • Master of Puppets
    • Steam ID: Mój status Steam
    Odp: Zachowanie Lewa i innych cwaniaków
    « Odpowiedź #1 dnia: Czerwca 25, 2015, 20:23:09 »
    O cholera, tego to akurat nie wiedziałem Octavian, i powiem, że teraz całkowicie mnie zaskoczyłeś. Cóż więc mogę napisać? To, że również Tobie należy się hołd. a to dlatego, że dajesz po prostu rade, nie poddajesz się, i mimo takiego problemu, który cię spotkał, nie załamujesz się. Co więcej, nie sprawiasz wogóle wrażenia osoby, która mogłaby cierpieć z powodu jakiejś choroby (a na pewno nie jest ci łatwo), i to jest właściwie główny powód, dla którego powyższy hołd powinien zostać Ci oddany. Ja co prawda nie znam cię ani prywatnie, ani też nie jestem tu na Tawernie od dawna, jednak właśnie takim ludziom jak Ty należą się największe podziękowania i hołdy. Co prawda wiem, że ta moja cała wypowiedź brzmi tak, jakby nie daj Boże twoje dni byłyby policzone, ale jednak twój problem to nie przelewki, i należy ci się szacunek. To tyle z mojej strony ;)
    Pierwsza zasada każdej wojny - zabij, albo zostań zabity.

Offline firentis

• Użytkownik
    • Piwa: 130
    « Odpowiedź #2 dnia: Czerwca 25, 2015, 20:29:04 »
    Octavianie, to ty ożywiłeś to forum. Dział offtopicu czy dyskusji kulturalnych leżałby i kwiczał, gdyby nie twoje pojawienie się :)
    Życzę dużo zdrowia :)
    I tak zawsze będziesz w moich oczach "forumowym filozofem" :P

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
    • Piwa: 937
    • PodPułkownik 1ppS, Cesarz THD, Giermek 21pp
      • datadream2004 コギ花
    « Odpowiedź #3 dnia: Czerwca 25, 2015, 20:50:29 »
    W gruncie rzeczy mogę się w dużym stopniu podpisać pod postem firentisa (szczególnie że to ja pierwszy użyłem określenia forumowy filozof :D). Nie do przecenienia jest również twoje zaangażowanie w to forum, które zgoła umniejszasz. Wprowadziłeś tu wiele życia, szalonych pomysłów i nieźle naspamowałeś, czym najwyraźniej zdenerwowałeś Corleone'a bo punkty ci przyznał ;)
    Tak czy inaczej, jak już pisałem ci na pw - dostąpiłem zaszczytu posiadania pierwszego cyborga w znajomych :D
    A teraz panie Octavianie, skoro powracasz do służby, dostajesz polecenie przywrócenie liczby postów wysyłanych na dzień z powrotem do starej normy - i powrócenia do pomysłu Latryny Nostradamusa!

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    • Piwa: 612
    « Odpowiedź #4 dnia: Czerwca 25, 2015, 20:56:04 »
    No to stary podawaj namiary i znajdę Cię w Polsce i wypijemy za to ;) Po Polsce podróżuję często i gęsto to w najgorszym przypadku do końca roku Cię dorwę.

Pozdrawiam :)

Offline Octavian

• Użytkownik
    • 21. Pułk Piechoty THD
    « Odpowiedź #5 dnia: Czerwca 25, 2015, 23:10:44 »
    Dziękuję za ciepłe słowo, uznałem że warto abyście wiedzieli że Tawerna to nie tylko miejsce w którym spotykają się ludzie grający w MiB, ale są tu również cyborgi. :)
    Rozmawianie z wami to przyjemność, zaszczyt i mnóstwo śmiechu! ;)

Offline Dyktator

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 1002
    « Odpowiedź #6 dnia: Czerwca 25, 2015, 23:19:06 »
    Trzymaj się octavian i prędko wracaj do zdrowia (bo mam nadzieję, że taki będzie efekt zabiegu)!
    Premier TFW 2015-2019
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)

Offline Octavian

• Użytkownik
    • 21. Pułk Piechoty THD
    « Odpowiedź #7 dnia: Czerwca 25, 2015, 23:31:14 »
    Najgorsze mam za sobą, teraz czeka mnie tylko rehabilitacja, z każdym dniem będzie coraz lepiej. ;)

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
    • Piwa: 937
    • PodPułkownik 1ppS, Cesarz THD, Giermek 21pp
      • datadream2004 コギ花
    « Odpowiedź #8 dnia: Czerwca 25, 2015, 23:41:14 »
    No wszyscy w THD z niecierpliwością oczekują aż wprowadzisz swój świetny plan treningowy, którego tajniki zdradzałeś mi przez PW :D

Offline Baldwin

• Użytkownik
    • Piwa: 203
    « Odpowiedź #9 dnia: Czerwca 26, 2015, 00:04:41 »
    Powodzenia z rehabilitacją.
    https://youtu.be/WKfo9naU2Nw
    Uh, I'ma make sure they remember me
    'Cause I walk around with lot of enemies

Offline Maciek.

• Użytkownik
    • Piwa: 164
    « Odpowiedź #10 dnia: Czerwca 26, 2015, 10:18:10 »
    Ja tu wchodzę w temat żeby kogoś zlinczować (w szczególności Lewa), a tu takie zaskoczenie. A zresztą zawsze chciałem mieć cyborga w klanie, przynajmniej nie padnie na hita :p
    Może i mam zblazowany umysł ale przynajmniej jestem jebnięty :////

Offline Lwie Serce

• Użytkownik
    • Piwa: 66
    « Odpowiedź #11 dnia: Czerwca 26, 2015, 16:39:23 »
    Życie daje każdemu kopa w tyłek, jednym mocniej innym lżej, grunt zawsze być sobą i być dobrej myśli, żyć dla tych chwil które sprawiają, że jest ono mimo to piękne. :) Powodzenia w walce z chorobą i dzięki za (nieliczne co prawda ale zawsze) dyskusje, które z Tobą miałem okazje przeprowadzić.

Offline Lejba Goldszmit

• Użytkownik
    • Piwa: 65
    « Odpowiedź #12 dnia: Czerwca 26, 2015, 16:44:20 »
    Życie jak życie, nic nie poradzimy.
    Ja osobiście jestem (Jarl) za ideą łączenia pułków Legia Nadwiślańska która była między 4pp a 5pp była dobra albo inne korpusy. Jak przedstawiciel polskich pułków są za proszą o komentarz.

Offline Octavian

• Użytkownik
    • 21. Pułk Piechoty THD
    « Odpowiedź #13 dnia: Czerwca 26, 2015, 17:01:40 »
    Och, naturalnie...
    Żeby było zabawniej, to okres w którym moja choroba osiągnęła apogeum, to najpiękniejszy okres w moim życiu, bo wtedy zostałem ojcem. :)
    Naturalnie, każdy ma swoje problemy, ale mi chodzi o pokazanie jak fajnym miejscem jest Tawerna, która sprawiła, że chociaż teoretycznie nie powinienem się nawet poruszyć z bólu, mogłem bawić się tak dobrze, że płakałem ze śmiechu - to na prawdę zasługuje na wyróżnienie.
    Na mnie czeka teraz już tylko odzyskiwanie sprawności, ból mam już za sobą, dlatego uznałem, że warto podziękować tym ludziom, którzy mieli tak duży udział w budowaniu pozytywnych emocji w trudnym dla mnie okresie.
    Przede wszystkim powinni widzieć, jak duże znaczenie ma ich spontaniczność i że umiem to docenić i na pewno nie tylko ja i  na pewno nie tylko dla mnie! ;)
    Wcale nie jestem ciężkim przypadkiem, a przede wszystkim mam całą historię już za sobą, tym niemniej umiem wyłapać atmosferę którą tworzą ludzie o otwartych umysłach, takich jak właśnie Tawerna, która jest przyjazna i wiem jak duże znaczenie ma właśnie takie podejście.
    Uwierz mi Lejba Goldszmit, sam fakt wyboru ludzi z którymi spędzasz czas, ma duże znaczenie w życiu. I dłuuugo mógłbym pisać o kretynizmach jakie widziałem związanych z brakiem empatii i ogólnej tępoty, dlatego uważam, że właśnie tym bardziej trzeba coś tak fajnego jak Tawerna docenić.

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #14 dnia: Czerwca 26, 2015, 22:36:28 »
    Miło słyszeć pozytywne słowa o tej nieco osmolonej tawernie z zakurzoną ladą...
    Twoja otwartość jest dość rozbrajająca, no ale to Internet, każdy odkrywa tyle ile chce z RL i to jest super, nie powiem. Bywa, że się nie dowiesz, że jakiś 'nick' umarł dosłownie.
    Także tego... nie mam głowy, zeby coś mądrego napisać. W każdym razie cyborg NOD rulezzz
    (click to show/hide)