Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Ankieta

Którą partię popierasz? (głosy można zmieniać w każdej chwili)

Prawo i Sprawiedliwość , SP, PR
    12 (13.8%)
    Platforma Obywatelska
    5 (5.7%)
    Zjednoczona Lewica
    3 (3.4%)
    KORWiN
    48 (55.2%)
    Nowoczesna Ryszarda Petru
    5 (5.7%)
    Polskie Stronnictwo Ludowe
    2 (2.3%)
    Kukiz '15
    12 (13.8%)
    Razem
    0 (0%)

Głosów w sumie: 84

Głosowanie skończone: Października 25, 2015, 12:07:54

Autor Wątek: Wybory parlamentarne 2015  (Przeczytany 67874 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    • Piwa: 612
    • Steam ID: Mój status Steam
    Odp: Wybory parlamentarne 2015
    « Odpowiedź #225 dnia: Września 26, 2015, 12:26:56 »
    Winnicki to ten z narodowców, którego najmniej szanuje. Zresztą wybitnie przyczynił się do zrezygnowania ze startu z wyborach jedynych rozsądnych narodowców czyli Bosaka i Kowalskiego. Co do Kukiza, kilka filmików w przystępnej humorystycznej formie ale trafnie punktujące, plus jeden bardziej poważny:

https://www.youtube.com/watch?v=R4EGH4-URjY
    https://www.youtube.com/watch?v=_TOo6kfhZTc
    https://www.youtube.com/watch?v=J5vDdov17eg

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #226 dnia: Września 26, 2015, 20:53:14 »
    kurcze bele Wipler z Kato kandyduje... No jak tu nie głosować na tego sprytnego typa? :P
    Patrzę dalej na listy, a tu jedną z jedynek (partia razem) to koleżanka true socjalistka (rany jak wy byście się pogryźli IvE XD ) z liceum :P No ładnie jej idzie, bo do europarlamentu to była niżej. Ogólnie bardzo ogarnięta i zawsze pod prąd, podziwiam upór, taki idealizm to prawie jak jakiś faszyzm :P
    Choć w sumie jest jeszcze 'śląski' kandydat Kadłubek, nie wiem czemu filolog klasyczny, co zajmuje się np. przekładaniem Ajschylosa na śląsko godka, chce do sejmu... ale szacunek dla tego co robi jest.
    W sumie szkoda, że nie mogę na trzech głosować....

btw. to wylosowana jedynka dla PiSu to już jest imba handicap w tych wyborach, no jak PiS nie wygra i to mocno, to będę mega zdziwiony

I w ogóle znów się dziwię na cholerę tyle miejsc na tych listach. Nawet piątka to byłoby za dużo.
    « Ostatnia zmiana: Września 26, 2015, 21:04:01 wysłana przez huth »

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #227 dnia: Września 26, 2015, 21:25:34 »
    Nie z takimi socjalistkami miałem do czynienia :P Ze wszystkimi dałem rade.

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #228 dnia: Września 26, 2015, 21:39:09 »
    Widzę, że prawilna postawa aż bucha! XD

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #229 dnia: Września 26, 2015, 22:28:41 »
    Trzeba trzymać fason. :>

Offline Warder

• Użytkownik
    • Piwa: 239
    « Odpowiedź #230 dnia: Września 27, 2015, 01:00:47 »
        Wipler, opublikował dzisiaj na swoim FP, zdjęcie kandydatek z ramienia partii KORWIN. W tym, momencie, jak zobaczyłem Zajączkowską, zrozumiałem, że Liroy, wcale nie jest takim najgorszym kandydatem. Serio. Wystawianie kobiet, bo są ładne, pokazuje, że moja teza sprawdza się - Korwin przez swój charakterek, kompletnie nie umie zebrać wokół siebie ludzi stonowanych i inteligentnych. No serio. Przecież, to co odwaliła kiedyś ta ruda, w Radomiu, to przechodzi ludzkie pojęcie, gdy kompletnie ona sama nie wiedziała o czym mówi.
       Kukiz, mimo wszystko chciał brać ludzi z szerokiego frontu, nie jego wina, że partie z 1% głosów, chciały narzucać mu jak ma wyglądać cały ten jego ruch. Winnicki, zrozumiał, że aby przetrwać RN musi się zmodernizować, a ONR strzelił równie głupiego focha co SA strzelało. Bez RN, będą postrzegani, jako skrajna, skrajność, którą są i wątpię aby rozwinęli się. Kowalski, to człowiek honoru, taki w polityce nie ma co robić. Dobrze, że gdzieś tak od dwóch stuleci, dość rzadko się takich morduje, bo w świecie średniowiecza, albo lepiej, w takim wzorowanym na nim świecie Gry o Tron, on by nawet odcinka nie przeżył. To oczywiście, bardzo dobrze o nim świadczy. No ale, skoro szedł w politykę, to chyba wiedział na co się pisze.
        No nie będę oszukiwał, wkurza mnie robienie z wyborów szopki, z uśmiechniętymi kobietami, które nie wiedzą tak do końca co ta Thatcher robiła, że ona taka fajna, że Janusz o niej mówi. Mam nadzieje, że coś o Hitlerze wiedzą, wypadałoby skoro kandydują z ramienia KORWINa XD

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #231 dnia: Września 27, 2015, 09:33:05 »
    Zajączkowska działa społecznie (organizacja patriotyczna) Shaded również (fundacja) Mają realny pozytywny wkład w społeczeństwo. Nie znają się na niektórych meandrach politycznych czy historycznych, prawda ale kto się zna na wszystkim. One mają odwagę po prostu się do tego przyznać zamiast kłamać z automatu. Są skupione na swoich konkretnych dziedzinach, które realizują dobrze.Kukiz ściągnał starych skorumpowanych działaczy od lewa do prawa, kłamiących na każdym kroku. Liroy jedyne czym może się pochwalić to przeklinanie. A to, że są ładne no cóż to plus i można się nimi pochwalić zawsze trochę więcej gimbów się zainteresuje. To standart wszędzie. Tylko w przeciwieństwie do panienek z PO i PiS, które były podstawiane one realnie coś robią i mają pomysł na siebie. Najpierw polecam dowiedzieć kim jest dany kandydat. Potem dopiero sączyć jad. Przyczep się lepiej do niezliczonych studentów na listach PiS i PO czy innych ludzi bez żadnego jakiekolwiek wkładu w społeczeństwo. Owszem w KORWINie też pewnie się znajdą ale to margines a i tak Ci studenci działają jakoś społecznie przeważnie.

Offline Warder

• Użytkownik
    « Odpowiedź #232 dnia: Września 27, 2015, 15:52:06 »
     IvE. Poczytaj o wystąpieniu Zajączkowskiej w Radomiu. Ona gadała o tym o czym chciała, snuła spiskowe teorie, a była kompletnie nieprzygotowana, chciała porwać tłum, wyszło, że lepiej aby nic nie mówiła, albo powiedziała "parytety są głupie, dlatego nasza partia celowo na listy umieści kobiety, które nijak się do tego nie nadają xDDD GŁOSUJCIE POLECAM". Efekt był taki, że lokalne partyjne władze, pisały, że ona nie jest od nich, ale luźno współpracuje -więc, dokładnie wiem kim jest Zajączkowska, dokładnie też wiem, że 1 w Łódzkim na liście PO jest profesor Nykiel, wieloletni rektor UŁ. Jak tu ich porównać? Nijak.
     Nie wiem czy Korwin boi się inteligentnych kobiet, czy on w nie jakoś wierzyć nie chce, ale przez to co on z tym odwala, to mi się płakać ze śmiechu chce.
    Liroy, jak czegoś nie wie, to mówi, że nie wie, a nie snuje spiskowe teorie o wyborze kierownika szpitala, gdzie od tygodnia wszyscy znali nazwisko, a pewna ruda niewiasta opowiadała, że to będzie spisek, że wszyscy zobaczą!
     Co do studentów z list, też mi się płakać chce, gdy widzę ludzi których największym osiągnięciem w karierze, będzie to, że kandydowali. Wada demokracji, ale Korwin, tutaj też pokazuje, za jakich głuptasów ma swoich wyborców. Co gorsza, patrząc na komentarze typu "głosowałbym", to on ma niestety rację.
       Ciekaw jestem, jakbyś ty ocenił to, że np. PO wzięłoby ładne dziewczyny, bo są ładne, to może trochę głosów przyciągną.  Hehe, gra słów. Kuce Korwina, pierwsze by płakały, że to dupokracja, że to kpina z obywateli, wskazywały na przykłady inteligentnych kobiet w polityce. Dokładnie podobna reakcja do ataków na Muchę. 

Offline Bojar

• Użytkownik
    • Piwa: 354
    • A proper wife should be as obedient as slave
    « Odpowiedź #233 dnia: Września 27, 2015, 17:11:09 »
    Widzieliście nowy spot PiSu do wyznawców? https://www.youtube.com/watch?v=wP8ZBg2FLFY Według mnie bardzo dobra, co prawda w bardzo dużym stopniu zerżnięta z reklamy dogde https://www.youtube.com/watch?v=l1dNbpWrxgI ale mimo wszystko jest naprawdę dobra.

Offline Kamillo18

• Użytkownik
    • Piwa: 360
    « Odpowiedź #234 dnia: Września 27, 2015, 17:24:17 »
    Brawa dla Lygryssa ! Podpisuje się pod tym co napisał w 100% ! Mądrze chłopak prawi !!!

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #235 dnia: Września 27, 2015, 22:59:56 »
    No dobrze załóżmy, że to co mówisz o Zajączkowskiej to prawda. Jednak jej działalności społecznej nie przekreślisz. Do tego milczysz o innych kandydatkach z KORWINy, które prowadzą swoje firmy itd. Coś tutaj wietrzę szukanie dziury w całym. Cóż masz takie prawo, jak Ci się podobają te same ryje od 25 lat to głosuj śmiało. Tylko KORWIN proponuje na ten moment nowe twarze. Przypominam, ze w KORWINie jest aktualnie tylko 3 zawodowych polityków, którzy startują z list ! Kukiz poza wyjątkami typu Liroy ^^ oferuje też tylko same stare sprzedajne mordy.

Offline Warder

• Użytkownik
    « Odpowiedź #236 dnia: Września 28, 2015, 12:35:48 »
    Działalności społecznej?
      Gdyby PO czy PiS ją wystawiła, sam byś płakał najgłośniej, tak jak ja teraz płaczę, że to robienie dupokracji z demokracji, że profesorów mamy tylu utalentowanych, że Polacy robią kariery na świecie, a zamiast ich ściągać, biorą "bo ładna". No ale, że Korwin, to jego wyznawcy tłumaczą, że "Samych Friedmanów nie można wystawić. To byłoby głupie. Lista musi mieć jakąś swoją okładkę, ładną twarz kto uważa, inaczej jest debilem". Oczywiście i wśród zwolenników Korwina słychać głosy, że skoro ktoś gada o naprawie systemu, to chyba powinien dobrać do tego odpowiednich ludzi. No ale Korwin wie co robi i to jest najgorsze.
     To jest gra na najniższych instynktach. Dosłownie. Komentarze typu "głosowałbym", "piękne i prawicowe", pokazuje, że mający się za najbardziej oświecony, elektorat tej partii w dużej mierze, na to się łapie. Chęć, ugrania głosów, od napalonych prawiczków, to jest ośmieszanie demokracji.

"Zawodowy polityk" XD Kojarzy mi się z kultową sceną : "Mój mąż z zawodu jest kierownikiem". Tacy też są jednak, niestety. Problem Korwina tkwi jednak w tym, że nawet PO na 1 swoich list wystawiło, w wielu miejscach ludzi na których jak tej partii nie lubię, zagłosowałbym. Na Zajączkowską, która nawet na jakimś zdjęciu robionym już pod kątem wyborów wraz z Matuszewską i Miriam, nosi jakieś barwy Legii Warszawa, to nawet gdyby mi płacili w bigosie, bym głosu nie oddał.
      Nie przeczę, że to piękna kobieta, o takiej figlarnej urodzie. Rude włosy, jeszcze swojego uroku dodają. Ta uroda, na swój sposób zniewala, ale do kurfy nędzy, nie o to chodzi w demokracji. PO czepiało się przekazu podprogowego, to ja mam prawo przyczepić się do tego, że jest to przekaz do prawiczków, którym sperma wylewa się z ucha, granie na ich instynktach, testosteronie itd. I Ci ludzie pójdą i zagłosują, kompletnie nie zdając sobie sprawy z tego, że trzon pracy poselskiej to praca w komisjach. Potem w komisji siedzą taka Grodzka, Zajączkowska, Agent Tomek i inni równie utalentowani, pracują nad tym tekstem, posłowie nawet go nie przeczytają przy głosowaniu, no bo tego sporo jest, a i nie tylko na ten temat się głosować będzie, to przejrzą pobieżnie, podpytają kolegów i dawaj głosujemy. A na końcu, człowiek, zwykły szarak ma dylemat : Czy skoro prawo jest bezsensu, to czy trzeba je bezsensu realizować? Otóż tak. Trzeba. Bo dominuje założenie, że ustawodawca jest suwerenny i racjonalny i w tym co robi, jest jakiś sens, a to, że my go nie dostrzegamy, to nasz problem. Na końcu, okazuje się, że na potrzeby ustawy rak jest rybą. Albo ślimak to ryba.

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #237 dnia: Października 03, 2015, 09:33:45 »
    To nie zagłosujesz. Inni docenią w P. Zajączkowskiej jej działalność społeczną. Część zagłosuje bo uroda. Jakby to było coś dziwnego skoro od początku demokracji w Polsce, Panie głosują na przystojnych Panów. Ja tak do tematu wstawię cytat z FB, z którym zgadzam się w 100%

Marian Branicki Jeżeli ktoś myśli, że po wyborach PiS zrobi cokolwiek dla Polski i Polaków to jest w straszliwym błędzie. PiS rządził całkowicie samodzielnie w latach 2005- 2007, miał swój parlament i swojego prezydenta, przez te dwa lata samodzielnych rządów nie zrobił nic. Co gorsza prezydent z PiS podpisał traktat lizboński chodź miał pełne prawo veta. Tym podpisem pogrążył polską suwerenność chodź przyrzekał stać na jej straży. Każdy kto liczył w 2005 roku, że uda się uzyskać chodź kęs wolności, grubo się przeliczył. Nie zostało zmienione nic, nawet drzew i krzaków PiS nie pozwolił sadzić i ścinać na własnej działce, nie pozwolił kupić leków dla dzieci bez łapówki dla chama w kitlu, nie pozwolili samemu zdecydować kiedy dziecko posłać do szkoły, PiS nie zakazał nawet odbierania polskich dzieci tylko dlatego, że ktoś gorzej zarabia. PiS niczym nie różni się od PO, PiS to plan na Państwo totalne, wszechwładza psychopatycznych urzędników, kontrola wszystkich i wszystkiego. To nie jest prawica to jest lewica i co gorsza narodowa. Jeżeli ktoś naiwny myśli, że PiS od 2005 roku zmienił się chodź troszkę, jest w błędzie, to są ci sami totalniacy tylko wzbogaceni o zamach wielkim magnesem, bombą helową i trotylem.

Offline Warder

• Użytkownik
    « Odpowiedź #238 dnia: Października 03, 2015, 16:51:39 »
        I właśnie dlatego na nich głosuję. Generalnie, od 2 wieków, trwa spór między liberałami a konserwatystami, podział których komplikuje pojawienie się konserwatywnych liberałów, coś tam gadających o ekonomii.
       Jeszcze, ten wiek temu, bardziej widoczne było, że pierwsi byli optymistami antropologicznymi, a drudzy pesymistami. Także, jeśli chodzi o optymizm/pesymizm dziejowy. To ma też swoje przełożenie na wizję państwa. A dzisiaj, chyba najbardziej widoczne jest to w dyskusji o...Sanepidzie ^^ Ci którzy wierzą, że ludzie są dobrzy, a państwo ich krępuje, będą stać na stanowisko, że gdyby nie te wszystkie kontrole, zakazy, nakazy to by było lepiej. Drudzy powiedzą, że wtedy normy rodem z Constaru, byłyby normą, stąd potrzebny jest bat. Tutaj, ciężko się dogadać, stąd koalicja Korwina z PiSem w wielu kwestiach byłaby trudna.

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #239 dnia: Października 03, 2015, 16:56:42 »
    Sanepid jest idiotyczny w samym założeniu. Gdy nie bada się każdej potrawy z osobna to i tak możesz się zatruć bo np. kucharz będzie miał gorszy dzień lub ktoś życzliwy wsypie jakieś pałeczki czegoś tam. Tak się nie dzieję ponieważ restauracje i inne przybytki dbają o swoją reputacje. A jak dziewczyna albo Mama robi Ci obiad to też nie zjesz nic bez sanepidu? Ludzie, ludzie litości.

Głosujesz na PiS? Jeśli utożsamiasz się ze zdrajcami Polski, maniakami, którzy głosowali za zniesieniem drożdzówek i doprowadzili do sprowadzenia imigrantów do Polski poprzez akceptacje Traktatu Lizbońskiego to pogratulować! PiS liberalny? Przecież oni chcą zakazywać i narzucać gdzie tu liberalizm? PiS to konserwatywna lewica i proszę sobie to uświadomić.