Friedman też żył z pieniędzy mamusi? Tatcherowa też?
A co ma wspólnego oszołom Mikke, z autorytetami jak Milton Friedman czy Margaret Thatcher??
Poza ogólnymi poglądami, nie dostrzegam związku. Żadne z nich nie negowało arytmetyki.
Ja tez jestem absolutnym zwolennikiem liberalnej gospodarki i zdeklarowanym anty-socjalistą, ale JKM uważam za niebezpiecznego idiotę i szkodnika.
Naprawdę nie dostrzegasz różnicy, miedzy teoretyzowaniem a praktycznymi umiejętnościami?
Nie wiem jak ty, ale ja nie poszedłbym do lekarza który jest znany jedynie z krytykowania innych lekarzy (nawet słusznie), mimo ze sam nigdy pacjenta nie dotknął.
Jeśli ktoś ma zamiar dokonać operacji na otwartym sercu, a nigdy wcześniej tego nie robił, to mam prawo oczekiwać ze przynajmniej opisze przebieg operacji krok po kroku.
Gdyby Mikke nadal zajmował się tylko teoretyzowaniem jak w latach 80, nie było by problemu, sam bym mu napisał pozytywną recenzje, ale on się pcha do rządzenia, a to inna para kaloszy.
Napisze po raz kolejny, w teorii zgadzam się z JKM w wielu kwestiach, to ze stroną praktyczną, a w zasadzie jej brakiem mam problem.
Na przykład, samą koncepcje zlikwidowanie podatku dochodowego popieram w 100%, ale to tylko koncepcja. Mnie interesuje realizacja, a tu nie ma żadnych konkretów.
"Przyjdziemy zlikwidujemy i jakoś to będzie", to nie liberalizm, to skrajny anarchizm.
I nie mówcie mi ze się nie da, amerykański 'fair tax' tez postuluje likwidacje podatku dochodowego (i pokrewnych) a ma wszystko obliczone co do dolara.
W samej partii KORWIN najgorsze nie jest to ze nie mają żadnych obliczeń, najgorsze jest ze nawet nie próbują ich dokonać.
Korwin w aktualnie sytuacji nie chcę prywatyzować lasów to jedna sprawa.
Nikt obecnie nie chce prywatyzować lasów (a przynajmniej nie ma tego w programie), to po pierwsze.
Po drugie, prywatyzacja lasów jest możliwa obecnie (ustawa z 1991 roku) i nie ma z tym problemów, odbywa się na drodze przetargu.
Po trzecie, kupno lasu do żaden biznes, właściciel ma masę absurdalnych obowiązków, nie dostaje dotacji, musi płacić podatek leśny, nikt się specjalnie do tego nie pcha.