Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Ankieta

Którą partię popierasz? (głosy można zmieniać w każdej chwili)

Prawo i Sprawiedliwość , SP, PR
    12 (13.8%)
    Platforma Obywatelska
    5 (5.7%)
    Zjednoczona Lewica
    3 (3.4%)
    KORWiN
    48 (55.2%)
    Nowoczesna Ryszarda Petru
    5 (5.7%)
    Polskie Stronnictwo Ludowe
    2 (2.3%)
    Kukiz '15
    12 (13.8%)
    Razem
    0 (0%)

Głosów w sumie: 84

Głosowanie skończone: Października 25, 2015, 12:07:54

Autor Wątek: Wybory parlamentarne 2015  (Przeczytany 67658 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline huth

• Piwa: 451
    Odp: Wybory parlamentarne 2015
    « Odpowiedź #165 dnia: Września 11, 2015, 17:04:12 »
    Eeee Leinnan, czy ty na pewno wybrałeś dobry cytat?
    Weź to usuń, bo lepiej to pokojowo rozwiązac

@ Luca
    Może zła lokalizacja :P
    1000 ludzi to nie jest mało...

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    • Piwa: 612
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #166 dnia: Września 12, 2015, 11:10:30 »
    Przy całej tej dyskusji zapominacie o jednym jeszcze, bardzo istotnym problemie. Europejczycy to banda nierobów i leni. Pracuję w dużej firmie, otwieramy niedługo kolejny zakład. W niedużej miejscowości pojawi się ok. 1000 miejsc pracy. Mówię oczywiście tylko o tych z umową na etat. Pensie wcale nie minimalne a patrząc na zarobki mieszkających tam ludzi, powiedziałbym, że co najmniej przyzwoite. Ale już dziś wiemy, że będzie trzeba przywozić Ukrainców a nawet Tybetańczyków. Ludziom tu po prostu nie chce się pracować. Po co jak im 500 zł zasiłku jakoś starcza na życie.

Po co te wszystkie pensje minimalne? Po co składki zdrowotne i emerytalne skoro Polacy i tak pracować nie chcą... A firma lepiej by pracowała, lepszy zysk wypracowywała a co za tym idzie większy podatek odprowadzała do budżetu (a przez to więcej by było na walkę z bezrobociem- może ta przewrotność do kogoś trafi) gdyby sztucznych obciążeń nie było.

No niestety w 100% prawda. Europa zdycha i jest jeszcze dumna z tego. I jeszcze bardziej brnie w te głupoty to jest tragedia. Polacy paradoksalnie jeszcze mają jakieś szanse wyjść z tej tragedii bo po prostu ten system zbankrutuje i będzie trzeba odbudować na nowo wszystko. Tutaj w Anglii jest na tyle jeszcze dobrze, że Anglicy po prostu zdarzą wymrzeć. Prawdziwych Anglików ubywa z dnia na dzień,

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 154
    • Otaczają mnie tęgie, tępe buce...
    « Odpowiedź #167 dnia: Września 12, 2015, 11:46:11 »
    (...)
    @ Luca
    Może zła lokalizacja :P
    1000 ludzi to nie jest mało...
    Oficjalnie podobno na terenie powiatu jest bezrobocie rzędu 15%. A my nawet 40 osób nie mogliśmy znaleźć przy pierwszym naborze... W ramach szkolenia i zapoznawania ze sprzętem dowozimy ich do działającego już zakładu 30 km dalej. Po tygodniu zostało 5, reszta stwierdziła, że im się nie chce i po prostu któregoś dnia przestali przychodzić.
    "Demokracja: dwa wilki i owca, debatujący co będzie na obiad"

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #168 dnia: Września 12, 2015, 12:21:48 »
    No cóż taka smutna rzeczywistość. Większość robotników pojechała do UK. W polsce zostały lenie i studenty. Współczuje. Mam nadzieję, że uda Wam się znaleźć jakiś robotnych ukrainców czy innych, mogą być nawet muzułmanie :P

Offline beanshee

• Użytkownik
    • Piwa: 175
    « Odpowiedź #169 dnia: Września 12, 2015, 12:59:58 »
    Oficjalnie dane można o kant d. potłuc. Ciekawe jak wygląda szara strefa.
    Swoją drogą- kiedyś pracowałam na wykopaliskach w pewnej wsi na Kaszubach. Był wrzesień, okres kopania kartofli. Obok naszego stanowiska było wielkie pole. Właściciel pola lubił nas i często wpadał pogadać. Żalił nam się min. że nie może znaleźć chętnych do pracy przy ziemniakach. Robota prosta- trzeba było stać na maszynie wykopującej kartofle i wyrzucać kamienie i zgniłki. Praca po 5-6 godzin dziennie. Oferował za to 130 zł. do łapy. I nie miał chętnych. Mimo że jak w każdej wsi co rano zbierali się miłośnicy tanich trunków dzielnie upłynniających kuroniówkę.
    Łowy zaczęte! Bij, kto w Boga wierzy!
    I grzmij: "Bóg, Anglia, król i święty Jerzy!"

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #170 dnia: Września 12, 2015, 13:09:00 »
    Ja tylko na marginesie przypomnę, że można zmieniać głosy w ankiecie. Wzywam też miłośników Kukiza aby przedstawili mi jego program albo pomysły. Bo mnie to bardzo interesuje.

Offline Warder

• Użytkownik
    • Piwa: 239
    « Odpowiedź #171 dnia: Września 12, 2015, 23:21:19 »
    Głosuje na pralkę. Pralka ma program, realizuje go. A, że zjada skarpety. Znajdźcie polityka, który nie kradnie, jak tak krytykujecie.

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #172 dnia: Września 12, 2015, 23:27:32 »
    Ciężko oskarżać takiego Korwina o kradzież skoro odziedziczył majątek. Sporo posłów PiSu też ma spore majątki. Znam też osobiście lokalnych polityków za których mogę zaręczyć, ba są u władzach też członkowie mojej rodziny gdzie nie gdzie. To mam info z pierwszej ręki.

Offline huth

« Odpowiedź #173 dnia: Września 13, 2015, 00:51:44 »
    Kukiz robi z tego swojego ruchu coraz bardziej jakąś prawicę typu tego pana Zawiszy z wąsem.
    Ludzie na niego głosowali, bo potrafił pokazać, że można być patriotą bez identyfikowania siebie z jakąś skrajną prawicą. No a teraz co raz widzę jakieś newsy w stylu takich skrajności.

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #174 dnia: Września 13, 2015, 07:33:17 »
    Kukiz robi z tego swojego ruchu coraz bardziej jakąś prawicę typu tego pana Zawiszy z wąsem.
    Ludzie na niego głosowali, bo potrafił pokazać, że można być patriotą bez identyfikowania siebie z jakąś skrajną prawicą. No a teraz co raz widzę jakieś newsy w stylu takich skrajności.

A czym są te "skrajności"

Offline huth

« Odpowiedź #175 dnia: Września 14, 2015, 13:16:21 »
    A jaki jest powód tego że ludzie nie głosują na JKMa czy Narodowców?

Offline Warder

• Użytkownik
    • Piwa: 239
    « Odpowiedź #176 dnia: Września 14, 2015, 23:00:02 »
        JKM, ma postulaty które uderzają w interesy wielu osób. Komunikacja, studia i tak dalej.  RN, to przykład tego, że budowa oddolnego ruchu, bez jednostek które mają jakieś osiągnięcia, naprawdę godne uwagi, jest skazana na 1%. Braun coś osiągnął jako reżyser, Korwin jako gracz brydża i autor podręczników na ten temat, zwłaszcza, że kiedyś to była dość popularna gra (Może przesadzam, ale to tak jakby Jarek Pasha startował w wyborach. Ktoś coś kojarzy).
         Kukiz, pogubił się w tym co chciał budować. Miał pomysł na platformę ludzi, którzy wejdą razem do sejmu, reprezentując różne opcje i rozbiją taki beton, dyscyplinę. Problem w tym, że elektorat "antysystemowy", jest specyficzny, dość powiedzieć, że naoglądali się Matrixa i wszędzie widzą system, układy itd. Oczywiście, są takie. Różne partie, trzymają się z różnymi lobbami, albo wręcz przeciwnie, mają z nimi kosę. Ale wielu wyborców, antysystemowych widzi to zero-jedynkowo.
       Co śmieszne, co do tego 0/1, to ich liderzy aby utrzymać ich w ryzach podgrzewają to mówiąc o złym systemie, co i raz parząc dupska własne, gdy nagle wszyscy krzyczą o zjednoczeniu aby ów system obalić, że przecież trzeba razem iść, nie wiem po dzień sznura, a Ci uciekają przed sobą, albo podejmują dziwne kroki, które mają zrazić ich do siebie. Sens jest taki, aby znaleźć wymówkę, by w tej politycznej walce o władzę, głosy, która i w systemie i poza, jest brutalna i nastawiona na "moja racja to racja najmojsza", znaleźć jakieś wyjście, aby ludzie wierzyli w układ - "My to Ci dobrzy, a oni to system" a jednocześnie, nie głosowali na innych "patriotów". Stąd, potem w komentarzach widać, że Janusze- zwolennicy różnych formacji, wysnuwają teorie, że " Janusz Korwin-Mikke, jest podstawiony, aby na zawsze pogrążyć antysystem, który kompromituje", "Kukiz, podstawiony przez system aby kraść głosy wyborców antysystemowych, nie dajcie się nabrać111111!!!!1111" - bzdury, bzdury, bzdury, ale takich bzdur w necie jest pełno.

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #177 dnia: Września 15, 2015, 21:33:41 »

Brak zgłębienia tematu, myślenie kalkami z TV? Często głupota. Nie chodzi mi o to, że Ci co nie głosują na Korwina są głupi. Chodzi o to, że każdy nieświadomy głos, bez przyjrzenia się sylwetkom innych kandydatów jest dla mnie kretynizmem. Swoją drogą nadal sądzę, że sporo osób głosujących na Korwina to kretyni, którzy nie rozumieją w ogóle idei. Po prostu takie uroki tego kretyńskiego ustroju, którym jest demokracja. Bo jak można nie chcieć się zapoznać np. z Korwinem ponieważ cytuję niektórych znajomych: "niewyraźnie mówi", "jest stary", "brzydki"

Offline huth

« Odpowiedź #178 dnia: Września 15, 2015, 23:17:28 »
    Brak zgłębienia tematu, myślenie kalkami z TV? Często głupota. Nie chodzi mi o to, że Ci co nie głosują na Korwina są głupi. Chodzi o to, że każdy nieświadomy głos, bez przyjrzenia się sylwetkom innych kandydatów jest dla mnie kretynizmem. Swoją drogą nadal sądzę, że sporo osób głosujących na Korwina to kretyni, którzy nie rozumieją w ogóle idei. Po prostu takie uroki tego kretyńskiego ustroju, którym jest demokracja. Bo jak można nie chcieć się zapoznać np. z Korwinem ponieważ cytuję niektórych znajomych: "niewyraźnie mówi", "jest stary", "brzydki"
    Nie jestem taki pewny, czy gdyby ludzie mieli większą świadomość polityczną, to czy by im tak bardzo odpowiadały postulaty Korwina czy prawicy narodowo-chrześcijańskiej. Albo PPP czy innych czerwonych. Musieliby być bardzo rozgoryczeni sytuacją.

No tak, a zmiana ustroju zupełnie rozwiązuje temat, ba, w takim przypadku, to tematu w ogóle nie ma. Wtedy skrajność nabiera zupełnie innego znaczenia, bo wszystko co poza linią władzy jest skrajne i na dodatek wywrotowe.
    Natomiast dobrze byłoby ustrój nieco zmodyfikować...

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #179 dnia: Września 16, 2015, 08:21:52 »
    Jesteś modelowym przykładem, człowieka, który nie rozumie przekazu Korwina... bije to po oczach. Chyba, że streścisz mi poglądy Korwina to zwróce honor.