Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Kącik Warhammer'a  (Przeczytany 10714 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Octavian

• Użytkownik
    • Piwa: 454
    • 21. Pułk Piechoty THD
    Odp: Kącik Warhammer'a
    « Odpowiedź #15 dnia: Maja 03, 2015, 10:47:11 »
    Mam nadzieję, że Orkowie podniosą się, otrzepią i spuszczą manto wszystkim po kolei, a nie będą płakać w koncie.
    Tymczasem zapraszam wszystkich fanów Młoteczakabojowego na stronę jednego z moich ulubionych artystów, który tworzył dla Games Workshop i rozwijał ich uniwersum, zapraszam też co zrozumiałe do rozmowy. Mesdames et Messieurs... Adrian Smith :

http://www.adriansmith.co.uk/

http://www.adriansmith.co.uk/colour.html

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
    • Piwa: 937
    • PodPułkownik 1ppS, Cesarz THD, Giermek 21pp
      • datadream2004 コギ花
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #16 dnia: Maja 03, 2015, 11:04:35 »
    Wyjątkowo podobał mi się pierwszy obrazek, dużo czerwieni i demony :)
    Fajnie wyglądały też krasnoludy z dwuręczniakami w tych ośnieżonych górach i biało-czarni marinesi. Generalnie rzecz biorąc, jego rysunki, szkice itd. stoją na bardzo wysokim poziomie - chciałbym umieć tak malować i rysować, niestety mój dar malarski nie jest porównywalny do tego modelarskiego, nauczycielka w szkole moje rysunki oceniała zazwyczaj na 2 ^^

Offline Octavian

• Użytkownik
    • 21. Pułk Piechoty THD
    « Odpowiedź #17 dnia: Maja 03, 2015, 13:36:33 »
    No cóż, opinia pani nie musi zaraz zamykać ci możliwości ekspresji, to po pierwsze.
    Adrian Smith jest niesamowicie słaby technicznie, masa, cała masa błędów z olewem na dynamikę i fakturę już na dzień dobry.
    Wystarczy porównać go z Paulem Bonner-em:
    http://www.paulbonner.net/

Ale nie w technice rzecz. To właśnie Smith był spreżyną do powstania Chronopi, czy War Zone - u nas to z tego zaszalał tylko Doom Trooper, niestety cała inicjatywa upadła, ale to najpoważniejszy atak na Games Workshop, od czasu dominacji TSR w świecie RPG. I właśnie za to Smitha szanuje, mam wrażenie że Bonner angażował się, ale nie tak mocno jak właśnie Smith. Taka mała dygresja.

Polecam jako ciekawostkę:
    http://prodosgames.com/

I mój najukochańszy obrazek autorstwa właśnie Paula Bonner, szkoda że to klapło  :(
    (click to show/hide)

Offline Tyr

• Użytkownik
    • Piwa: 66
    • Wódka Sobieski - Ten smak jest królewski!
    « Odpowiedź #18 dnia: Września 08, 2015, 18:17:48 »
    Ostatnio zacząłem grać w Warhammer: Mark Of Chaos i Warhammer: Battle March. Są to strategie i jedne z pierwszych gier osadzonych w uniwersum Warhammera.

Wolę takie części Warhammera, które nie wybiegają w przyszłość, czy w kosmos (tak jak Dawn of War), ale które są rozgrywane w typowym świecie fantasy - łuki, kusze, broń biała, magia (dopiero co rozwijająca się broń palna), wiele różnorodnych ras itd. itp.
    Ulubiony cytat?

"I'll shot your brain out, you stupid meat-bag!"
    HK-47!

Offline Octavian

• Użytkownik
    • 21. Pułk Piechoty THD
    « Odpowiedź #19 dnia: Września 08, 2015, 18:43:44 »
    Tak! prawda, nie ma to jak żywe, siermiężne FANTASY! Ja też uwielbiam Mark of Chaos, choć to strasznie niezbalansowana gra - okrutnie. Orki wszytko depczą, giganty są nie do  zabicia - ale ten klimat!
    To co mi się podoba to wyczucie proporcji w samym klimacie, idealne połączenie składników. Niby wszyscy robią to samo, trochę Edgara Allana Poe, Lovecrafta, Howarda, czy Tolkiena, itp. ale jednym wychodzi z tego AD&D, a drugim Warhammer.

Offline Tyr

• Użytkownik
    • Piwa: 66
    • Wódka Sobieski - Ten smak jest królewski!
    « Odpowiedź #20 dnia: Września 08, 2015, 18:53:10 »
    Tak! prawda, nie ma to jak żywe, siermiężne FANTASY! Ja też uwielbiam Mark of Chaos, choć to strasznie niezbalansowana gra - okrutnie. Orki wszytko depczą, giganty są nie do  zabicia - ale ten klimat!
    To co mi się podoba to wyczucie proporcji w samym klimacie, idealne połączenie składników. Niby wszyscy robią to samo, trochę Edgara Allana Poe, Lovecrafta, Howarda, czy Tolkiena, itp. ale jednym wychodzi z tego AD&D, a drugim Warhammer.

Ulubiona frakcja? :P

Ja KOCHAM SKAVENÓW <3
    A na miejscu drugim Chaos !

BLOOD FOR THE BLOOD GOD!
    Ulubiony cytat?

"I'll shot your brain out, you stupid meat-bag!"
    HK-47!

Offline Bojar

• Użytkownik
    • Piwa: 354
    • A proper wife should be as obedient as slave
    « Odpowiedź #21 dnia: Września 08, 2015, 18:55:00 »
    Został zapowiedziany Total War: Warhammer a trailer powiem szczerze ma zajebisty. Myślę, że to będzie gra na którą będzie warto czekać.

Offline Octavian

• Użytkownik
    • 21. Pułk Piechoty THD
    « Odpowiedź #22 dnia: Października 05, 2015, 22:02:51 »

To co widać, no co mam napisać?

Offline Maciek.

• Użytkownik
    • Piwa: 164
    « Odpowiedź #23 dnia: Października 05, 2015, 23:39:08 »
    Jak na fanboya warhammera przystało, do każdej nowości podchodzę bez optymizmu. Bez dobrze rozbudowanej magii,zbalansowanych bestii latających i ogólnego balansu gra mnie nie zachwyci. Nawet ilość nacji jest okrojona. Warhammer bez Helfów? Czego jeszcze? Chaosu? Dobra koniec zrzędzenia. Ciekaw jestem czy Imperium bedzie ukazane jako jedna całość czy podzielone na landy. Oraz jak ominął u Orków np. farme czy drogi.
    Może i mam zblazowany umysł ale przynajmniej jestem jebnięty :////

Offline Octavian

• Użytkownik
    • 21. Pułk Piechoty THD
    « Odpowiedź #24 dnia: Października 06, 2015, 10:24:57 »
    Poszli po najmniejszej linii oporu wzięli sobie te "najlepsze" obrazki wyklikane na komputerach, dali je do studia robiącego animacje, potem do studia z informatykami i TADDAaaa, wielki sukces!

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #25 dnia: Października 06, 2015, 23:49:54 »
    Jak dla mnei to mała skala jest tych bitew. Wszystko niby takie epickie, a ludzików mało.

Offline Mongol

• Użytkownik
    • Piwa: -8
    • For the Horde
    « Odpowiedź #26 dnia: Marca 27, 2016, 15:38:58 »
    Może odkopię trochę, ale zajrzałem na drugą kartę działu z ciekawości i zauważyłem temat o moim ulubionym uniwersum.

Toteż, teraz ma wyjść w końcu upragniony Total War Warhammer. Jaka jest wasza obecna opinia na podstawie tego co na razie mamy? Mi się szczerze bardziej nie podoba niż podoba.

A co do tematu to moją ulubioną frakcją jest Kislev. Cenię sobie ten zimowy, słowiański klimat. Szkoda że Games Workshop nie zrobiło z Kislevu pełnowartościowej frakcji i zdana ona jest na fanów. Grałem w moda do Medievala 2 i da się tam odczuć atmosferę frakcji, w zdecydowanej mierze dzięki zręcznie dobranemu soundtrackowi.

Warhammer 40k ma również ciekawy klimat i jakbym miał wybierać ulubioną frakcję to będzie to Gwardia Imperialna a zaraz po nich Orkowie. Nienawidzę jednak w tym uniwersum tego bombastu miejscami, np. Tytany. Kto wpadł na pomysł tych kolosalnych robotów jak w naiwnych bajkach dla dzieci to ja nie wiem. A już po co to wprowadził do gry to się chyba nigdy nie dowiem. Dobrze że przynajmniej w Dawn of War na PC to nie przeszło.

Offline Maciek.

• Użytkownik
    • Piwa: 164
    « Odpowiedź #27 dnia: Marca 27, 2016, 16:51:46 »
    Kto wpadł na pomysł tych kolosalnych robotów jak w naiwnych bajkach dla dzieci to ja nie wiem. A już po co to wprowadził do gry to się chyba nigdy nie dowiem.

Do jakiej gry? lol
    Może i mam zblazowany umysł ale przynajmniej jestem jebnięty :////

Offline Mongol

• Użytkownik
    • Piwa: -8
    • For the Horde
    « Odpowiedź #28 dnia: Marca 27, 2016, 21:36:14 »

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #29 dnia: Marca 28, 2016, 01:24:21 »
    Kislev brzmi jak mleko skisłe, w sumie to pasuje do klimatu, wręcz tworzy się jakaś przypadkowa etymologia jak z Niemcami(jakby nie było, to taka trochę poniżająca nazwa :P)