Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Wybór moda  (Przeczytany 2960 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline adrs

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Wybór moda
    « dnia: Grudnia 15, 2008, 16:36:25 »
    Witam, od dłuższego czasu szukam jakiejś dobrej gry. Próbowałem wszystkie nowości ale nie zadziwiały mnie zwykle niczym więcej prócz grafiki. Brat już od jakiegoś czasu namawiał mnie na M&B,  niestety zniechęcały mnie screeny ;p zagrałem dopiero jak przyszedł i zainstalował mi grę na komputerze. Spróbowałem zagrać, i powiem szczerze podoba mi się!!
    Pewnie jeszcze pogram na zwykłej wersji ale chciałbym już dowiedzieć się coś o modach. Posiadam grę w wersji 1003, także nie wiem czy interesujące mnie mody dadzą się odpalić.
    Interesuje mnie mod w świecie Władcy Pierścieni, a słyszałem że taki jest.
    Ale chyba najbardziej interesują mnie czasu starożytnego Rzymu/Grecji tylko nie wiem czy jest taki mod.
    Proszę żeby ktoś mi napisał czy któryś z tych modów mogę odpalić, a jeśli nie co muszę w tym kierunku uczynić żeby jednak w nie zagrać. (patch?) A może można mieć obydwa zainstalowane i wybierać sobie ? :D
    Jeśli macie jakieś równie ciekawe lub ciekawsze propozycję na mody bardzo proszę pisać.
    A, i może ktoś mi poradzi mod na ulepszenie grafiki ponieważ mam dosyć mocny komputer także chyba dam radę :P

Z góry dzięki za pomoc :)

Offline Credo

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • Kaizoku Onii, Ore Wa Naru!
    Odp: Wybór moda
    « Odpowiedź #1 dnia: Grudnia 15, 2008, 16:52:42 »
    Polecam spatchować grę do wersji 1.011 - w tym patchu, jeśli go zainstalujesz Twoje savy z 1.003 będą działać. Gdy już to uczynisz, ściągnij najlepiej mod Timeless Kingdom (http://www.mbrepository.com/modules/PDdownloads/singlefile.php?cid=1&lid=924), należy on do "Hegemony Series", czyli serii modów Hegemony(http://forums.taleworlds.net/index.php?PHPSESSID=5f65c75fbfe309f789be3a189c057577&/board,98.0.html).
    Następnym razem polecam używanie opcji SZUKAJ.
    Pozdrawiam.
    Credo
    Japońsko-murzyński twardziel, sądząc po avatarze i sygnaturce.

Offline adrs

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2 dnia: Grudnia 15, 2008, 16:55:45 »
    Ok, dzięki za szybką odpowiedź. :)

Offline Eddy

• Użytkownik
      • EddyGallery
    « Odpowiedź #3 dnia: Grudnia 16, 2008, 08:52:00 »
    ja proponuję mieć:
    0.960
    1.011/1.010

wydaje mi sie, ze nadal jest najwięcej modów do 0.960, ale twórcy modów już robią konwerty do nowszych wersji :)
    ja np. na 1.011 gram w Armed Balance/Dukes and Mercenaries - Medieval time/Star Wars/Sword of damocles/timeless kingdom (ten mod pewnie najbardziej Ci się spodoba ;) )

i ruszaj w podbój... :)

Offline Rhobar

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4 dnia: Grudnia 16, 2008, 09:19:33 »
    ja proponuję mieć:
    0.960
    1.011/1.010

wydaje mi sie, ze nadal jest najwięcej modów do 0.960, ale twórcy modów już robią konwerty do nowszych wersji :)
    ja np. na 1.011 gram w Armed Balance/Dukes and Mercenaries - Medieval time/Star Wars/Sword of damocles/timeless kingdom (ten mod pewnie najbardziej Ci się spodoba ;) )

i ruszaj w podbój... :)

Z skąd wziąłeś Dukes and Mercenaries - Medieval time ?? Bo na mbrepository jest tylko  Dukes and Mercenaries

Offline Messer

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #5 dnia: Grudnia 16, 2008, 12:10:04 »
    Ja polecam The Eagle and The Radian Cross http://www.mbrepository.com/modules/PDdownloads/singlefile.php?cid=1&lid=568. Poczytaj o nim na forum(opcja szukaj), dowiesz się więcej.

Oczywiśćie Rise of Khergits, klik na baner ponizej.
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 16, 2008, 12:12:38 wysłana przez Messer »

Offline Pablo77

• Użytkownik
    • |\/|00j $$w33t4$|\|y i loofC14nY B3nD!!!!1111 :*:*
    « Odpowiedź #6 dnia: Grudnia 16, 2008, 13:26:38 »
    Najlepiej ściągnij wersję 0.808. Na nią były najlepsze mody. Napradę polecam ;) (pamiętam jak zagrywałem się w Fantasy Moda albo w TLD)
    Zapoznaj się z treścią regulaminu forum mówiącą o wysokości całej sygnatury. // Kalpokor

Offline Diego

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • Jestem cziterem bo jeżdżę rowerem z wh
    « Odpowiedź #7 dnia: Grudnia 16, 2008, 20:04:24 »
    Najlepiej ściągnij wersję 0.808. Na nią były najlepsze mody. Napradę polecam ;) (pamiętam jak zagrywałem się w Fantasy Moda albo w TLD)
    Gladiator mod, Sieges to też są bardzo fajne mody.

89% graczy uważa, że najważniejsza jest grafika, jeśli należysz do tych 11%, wklej to do
    podpisu!

Offline Movart

• Użytkownik
    • Piwa: 148
    « Odpowiedź #8 dnia: Grudnia 16, 2008, 20:41:19 »
    Cóż osobiście bardzo polecam mod: 300, Armed Rebelance i Age of Machitery (czy coś takiego) może nie wszystkie są o grecji ale fajne są Polecam :P

Offline Eddy

• Użytkownik
      • EddyGallery
    « Odpowiedź #9 dnia: Grudnia 16, 2008, 21:10:15 »
    Rhobar tak naprawdę sam nie wiem... :P chyba z mbreposity właśnie...
    gladiator mod także ciekawy :) Barbarian Invasion, Hundred Years Mod, no i oczywiście RoK też jest niczego sobie :P
    ogólnie jest sporo ciekawych modów... ale na początek polecam 1.011/1.010 z modem timeless kingdom ;)