Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: WARHAMMER 40K - Dawn of War 1&2 oraz dodatk (seria)  (Przeczytany 12412 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Kalpokor

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: WARHAMMER 40K - DAWN OF WAR & dodatki
    « Odpowiedź #30 dnia: Stycznia 17, 2010, 22:14:29 »
    Necroni są niczym wobec potęgi Chaosu!! Nie pochłonie nas szaleństwo i żądza mordu!!
    Wy coś dzisiaj jaraliście ? xD

edit down: :D
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 17, 2010, 22:26:20 wysłana przez Kalpokor »

Offline Grievous

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Chwała Konfederacji Niezależnych Systemów.
    « Odpowiedź #31 dnia: Stycznia 17, 2010, 22:23:11 »
    AAAA!! pożarem dziś tuzin dusz imperialnych gwardzistów!! O Chaosie ukaż naszymi rękoma fałszywego imperatora! Sławy imię bogów Chaosu! Otwórzcie swe umysły, aby przeniknął was Chaos!!
    "I never risk my own skin if I don't have to."

Offline Francysh

• Użytkownik
    • ARE YOU READY TO UNLEASH FURY?!
    « Odpowiedź #32 dnia: Stycznia 17, 2010, 22:33:00 »
    Gdzie byli wasi słabi bożkowie kiedy nasze regimenty niczym stalowy deszcz zmyły was z powierzchni świata podczas herezji Horusa? Gdzie byli necroni kiedy ich planety kolonizowała gwardia? Gdzie byli Eldarowie kiedy kolejne światostatki padały pod ostrzałem naszych bolterów. Bracia Imperator nas chroni on naszym orężem! On naszą tarczą! On naszymi oczyma! Naprzód! Ku chwale!
    Na chwilę obecną umarłem! Wrócę... kiedyś ;]

Offline Talar

• Użytkownik
    « Odpowiedź #33 dnia: Stycznia 17, 2010, 22:37:50 »
    Chaos i jego bóstwa są niczym w porównaniu z naszą starą potęgą! A wy, Nekroni, niedawno przywróceni do życia, nie jesteście w stanie pokonać naszej wiedzy gromadzonej przez tysiąclecia. A marines, którzy uważają się za panów świata, wkrótce zaginą w swej własnej próżności.

PS. Co ten mod dodaje?

Offline Grievous

• Użytkownik
    « Odpowiedź #34 dnia: Stycznia 17, 2010, 23:07:33 »
    WE ARE LEGION!!
    Gdzie byli wasi słabi bożkowie kiedy nasze regimenty niczym stalowy deszcz zmyły was z powierzchni świata podczas herezji Horusa? Gdzie byli necroni kiedy ich planety kolonizowała gwardia? Gdzie byli Eldarowie kiedy kolejne światostatki padały pod ostrzałem naszych bolterów. Bracia Imperator nas chroni on naszym orężem! On naszą tarczą! On naszymi oczyma! Naprzód! Ku chwale!
    Widocznie potężni Bogowie (sławmy ich imię na wieki) uznali iż jesteśmy słabymi wyznawcami - kimże jesteśmy aby oceniać poczynania idealnych istot. Musimy być silni w wierze, a Bogowie spojrzą na nas łaskawym okiem!! Przyjmijcie Chaos!! Niech wypełni wasze umysły i dusze!!
    Chaos i jego bóstwa są niczym w porównaniu z naszą starą potęgą! A wy, Nekroni, niedawno przywróceni do życia, nie jesteście w stanie pokonać naszej wiedzy gromadzonej przez tysiąclecia. A marines, którzy uważają się za panów świata, wkrótce zaginą w swej własnej próżności.

PS. Co ten mod dodaje?
    Eldarzy przyjmijcie prawdziwą wiarę, a zostanie wam okazane oświecenie i wasza potęga powróci. O wielcy Bogowie Chaosu!! My niegodni nawet myśleć o was sławimy wasze imiona!!

Offline matizz

• Użytkownik
    • Give me 100 SpaceMarines or thousands other troops
    « Odpowiedź #35 dnia: Stycznia 24, 2010, 21:42:32 »
    Ja sobie pykam w DoW: Dark Crusade ale gdybym chciał sobie pograć on-line to patche by mi się musiały ściągać.
    No i oczywiste jest to że gram najlepszymi z najlepszych czyli Kosmicznymi Marines :D
    89% graczy uważa, że najważniejsza jest grafika, jeśli należysz do tych 11%, wklej to do podpisu!
    "W każdym normalnym kraju Król jest Królem,jest skarb i jest wojsko! A u Nas? Sejm decyduje o każdym groszu, a szlachta zbiera się na wojnę jak sójka za morze !"

Offline gamer96

• Użytkownik
    « Odpowiedź #36 dnia: Stycznia 25, 2010, 19:00:31 »
    Gra świetna, bardzo podobają mi się dialogi naszych wojaków:

Strike this down with all your mind!

albo

Chaos Raptors ready to kill!

Jednak dla wszystkich posiadaczy DC obowiązkowo:

http://www.youtube.com/watch?v=neXHcn0lV9A&feature=player_embedded

Warto obejrzeć do końca!

Offline matizz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #37 dnia: Stycznia 25, 2010, 21:34:21 »
    Najlepszy okrzyk to : "Waaaaaaaagh!!!" xD

A gra ktoś może w Command & Conquer: Generals - Zero Hour ?
    (click to show/hide)

Edit\/ : Większość dodatków (jak nie wszystkie) są samodzielne więc to nie ma różnicy ponieważ nie wymagają podstawki chyba tylko Winter Assault wymaga Dawn of War ale reszta czyli Dark Crusade i Soulstorm to dodatki samodzielne.
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 25, 2010, 21:56:03 wysłana przez matizz »
    89% graczy uważa, że najważniejsza jest grafika, jeśli należysz do tych 11%, wklej to do podpisu!
    "W każdym normalnym kraju Król jest Królem,jest skarb i jest wojsko! A u Nas? Sejm decyduje o każdym groszu, a szlachta zbiera się na wojnę jak sójka za morze !"

Offline Maly_007

• BANITA
    • Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #38 dnia: Stycznia 25, 2010, 21:48:03 »
    To ja mam takie pytanie: Dawn of War 40K mam już od nie pamiętam jak dawna. Ale (głównie przez was :P) naszła mnie ochota na dodatki. I tu rodzi się moje pytanie: trzeba instalować je w jakiejś określonej kolejności (daty premier, itd.), czy kolejność jest w pełni dowolna??
    Bo wtedy kupiłbym najpierw ten na którym bardziej mi zależy, a nie od najstarszego by móc mieć wszystkie bez iluśtam instalacji i reinstalacji...

Offline Grievous

• Użytkownik
    « Odpowiedź #39 dnia: Stycznia 25, 2010, 21:58:00 »
    Zaleca się aby najpierw zainstalować Winter Assault, ale z mojego doświadczenia wynika że to zalecenie nijak ma się do rzeczywistości. Równie dobrze możesz najpierw zainstalować Dark Crusade i nic się schrzani.

Aha, zapomniałbym: Chaos consume us!

Offline matizz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #40 dnia: Stycznia 25, 2010, 22:15:12 »
    Mały 007 Grievous sie nie zna i plecie głupoty więc go nie słuchaj.

Jeżeli masz Warhammer 40 000 Dawn of War to dodatek:
    Winter Assault - wymaga podstawki
    Dark Crusade - Samodzielny dodatek
    Soulstorm - Samodzielny dodatek

Więc tylko WA wymaga podstawki DoW a reszta to dodatki samodzielne ...

Offline Maly_007

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #41 dnia: Stycznia 25, 2010, 22:38:28 »
    Hmm... Taki bajer, czyli kolejność dowolna? (bo właśnie głównie na te dodatki poluje xD)... Ale jako, że w Soulstorm i Dark Crusade dochodzą nowe rasy i kolejne rozbudowy rozgrywki i stąd moje kolejne pytanie: czy jest możliwość odpalenia gry tak by zawierała nowe rasy z obydwu dodatków,?

Offline Francysh

• Użytkownik
    • ARE YOU READY TO UNLEASH FURY?!
    « Odpowiedź #42 dnia: Stycznia 25, 2010, 23:11:37 »
    I matizz i griev znają się na tym jak świnia na niebie ;D ;)

Kup orginalne DC ( soulstorma moim zdaniem się nie opłaca przez pustki na serwerach ) i zassaj skądś podstawkę ( chyba, że chcesz grać GI to i WA musisz zassać ) podstawka potrzebna jest tylko po to aby odblokować rasy w multi w orginale, bo jakiś debil z THQ wymyślił sobie, że w multi możesz gać tylko rasami z...dodatku! Czyli w wypadku DC Tau i necro.

PS. Poznałem potęgę chaosu ;D
    Na chwilę obecną umarłem! Wrócę... kiedyś ;]

Offline Grievous

• Użytkownik
    « Odpowiedź #43 dnia: Stycznia 25, 2010, 23:42:40 »
    W instrukcji wersji "Uniwersum" Relic zaleca aby instalować dodatki według kolejności ich wydawania, lecz naprawdę nie ma to na nic wpływu - nawet nie patchuje podstawki.
    I słucha Francysha bo dobrze prawi! Nalać mu krwi wyznawców fałszywego imperatora! 

Offline Maly_007

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #44 dnia: Stycznia 26, 2010, 08:17:38 »
    Aha. Podstawkę jak już mówiłem mam (orginał, seria extra klasyka bodajże). Ale to nie jest odpowiedź na moje pytanie. Otóż chciałem kupić dodatek Soulstorm i Dark Crusade (WA mogę sobie odpuścić :P). A pytanie było: Czy można uruchomić grę by zawierała rasy i inne nowości z podstawki, Soulstorm i Dark Crusade jednocześnie? Już nie mówię nawet o multi, ale o normalnej rozgrywce...

Może tak będzie łatwiej: Chodzi o to czy da się uruchomić grę, alby były takie rasy: Space Marines, Chaos, Orkowie, Eldarowie, Mroczni Eldarowie, Necroni i Tau? (chyba nie pominąłem żadnej rasy xD)

DOWN: Ok. Dzięki, właśnie o to mi chodziło :)
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 26, 2010, 09:24:53 wysłana przez Maly_007 »