Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: WARHAMMER 40K - Dawn of War 1&2 oraz dodatk (seria)  (Przeczytany 12378 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline matizz

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Give me 100 SpaceMarines or thousands other troops
    Odp: WARHAMMER 40K - DAWN OF WAR & dodatki
    « Odpowiedź #45 dnia: Stycznia 26, 2010, 08:39:32 »
    Kutwa ludzie co wy gadacie !
    NA PUDEŁKACH WYRAŹNIE PISZE "DODATEK NIE WYMAGA PODSTAWOWEJ WERSJI GRY"
    Czyli jest samodzielnym dodatkiem i zawiera wszystko co poprzednie części oprócz kampani !!

Czyli kupujesz SOULSTORMA i masz wszystkie rasy co poprzednie dodatki tylko kampanie masz z Soulstorma a nie z DC czy WA lub DoW :/

Tu macie stronki i sobie sami zobaczcie co piszą :
    http://www.gram.pl/sk7_9w3iHu8_Warhammer_40_000_Dawn_of_War_Winter_Assault.html
    http://www.gram.pl/sk1_8AjfJO5_Warhammer_40_000_Dawn_of_War_Soulstorm.html
    http://www.gram.pl/sk3_8AThHO1_Warhammer_40_000_Dawn_of_War_Dark_Crusade.html

Więc Maly_007 kupując Soulstorma masz wszystkie rasy z podstawki WA oraz DC oraz te z Soulstorma (oczywiście) i jeszcze takie bajery są jak pojazdy latające.
    Edit: Co do multi to nie wiem bo nie grałem. Ale jeżeli chodzi o SP to masz wszystkie rasy z poprzednich części.
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 26, 2010, 08:45:46 wysłana przez matizz »
    89% graczy uważa, że najważniejsza jest grafika, jeśli należysz do tych 11%, wklej to do podpisu!
    "W każdym normalnym kraju Król jest Królem,jest skarb i jest wojsko! A u Nas? Sejm decyduje o każdym groszu, a szlachta zbiera się na wojnę jak sójka za morze !"

Offline Roxenheimme

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #46 dnia: Stycznia 26, 2010, 09:52:49 »
    Ściągnąłem tego moda Firestorm Over Kronus 3.5 i podczas gry nie mam normalnych nazw jednostek tylko np. "$950004500 No Range". I teraz moje pytanie czy to wina modu, czy ja coś spsułem po drodze?

Offline matizz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #47 dnia: Stycznia 26, 2010, 12:04:43 »
    Zainstalowałem :D
    To co panowie gramy ?

Ej ja mam taki problem mam najnowszą v. gry i wchodząc na serwa mapka się wczytuje wszystko ładnie itp. i po wczytaniu mapki wyskakuje coś takiego:
    "Wystąpił błąd w synchronizacji gry - dane gier nie pasują do siebie" o co biega ? - Już se poradziłem
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 26, 2010, 14:12:24 wysłana przez matizz »
    89% graczy uważa, że najważniejsza jest grafika, jeśli należysz do tych 11%, wklej to do podpisu!
    "W każdym normalnym kraju Król jest Królem,jest skarb i jest wojsko! A u Nas? Sejm decyduje o każdym groszu, a szlachta zbiera się na wojnę jak sójka za morze !"

Offline Talar

• Użytkownik
    « Odpowiedź #48 dnia: Stycznia 26, 2010, 21:20:08 »
    Zainstalowałem :D
    To co panowie gramy ?

Ale wiesz, instalacji mogło być dużo - jaki dodatek zainstalowałeś? Jeśli DC, to mogę popykać...

Offline matizz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #49 dnia: Stycznia 27, 2010, 09:41:37 »
    Mam DC wszystkie łatki już i zainstalowałem sobie FoK ale mój komp jest zasłaby na to :/
    Więc po necie w DC z chęcią popykam

Offline Nevader

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • "Nie masz pojęcia, czym jest Ciemna Strona."
    Odp: Warhammer 40K: Dawn of War
    « Odpowiedź #50 dnia: Lutego 17, 2010, 21:35:40 »
    Ponawiam swoje pytanie (prośbę?): czy ktoś poza pisaniem "jestem chętny do gry", wykaże trochę zaangażowania i zaproponuje jakiś rozsądny termin? Ja jestem gotowy, ale nie znam planu dnia wszystkich osób, które się zdeklarowały (właściwie nie znam niczyjego planu dnia).

PS. Przypomnę jeszcze, że niezależnie od posiadanego dodatku można dołączyć do każdej gry sieciowej. Wszystkie dodatki (oprócz Winter Assault) są w pełni indywidualne i nie wymagają do uruchomienia podstawowej wersji gry (posiadany dodatek determinuje rasy dostępne w grze przez Internet). Dopiero gra z wykorzystaniem modów sprawia, że osoby nie posiadające danego moda, nie mogą się połączyć.
    « Ostatnia zmiana: Września 16, 2010, 17:26:38 wysłana przez Nevader »

Offline Wezyk

• Użytkownik
    Odp: WARHAMMER 40K - Dawn of War 1&2 oraz dodatk (seria)
    « Odpowiedź #51 dnia: Marca 07, 2010, 20:07:31 »
    Ja ma pytania odnośnie dwójeczki :
    Czy opłaca się ją kupować ?? Bo z recenzji i gameplayów nie za bardzo przypomina jedynkę , bliżej do Warcrafta 3 (przynajmniej z tego co widziałem jeśli chodzi o tryb single player ) . Czy może poczekać na dodatek  który ma  być podobny do jedynki i czy dodatek będzie samodzielny ??
    Zero poczucie humoru... Zupełnie jak w IG...

Offline Jeferiaz

• Użytkownik
    • Komisarz ds. Propagandy, Zbrojnego Ramienia Ludu
    Odp: Warhammer 40k: Dawn of War
    « Odpowiedź #52 dnia: Marca 08, 2010, 15:30:19 »
    Ponawiam swoje pytanie (prośbę?): czy ktoś poza pisaniem "jestem chętny do gry", wykaże trochę zaangażowania i zaproponuje jakiś rozsądny termin? Ja jestem gotowy, ale nie znam planu dnia wszystkich osób, które się zdeklarowały (właściwie nie znam niczyjego planu dnia).

PS. Przypomnę jeszcze, że niezależnie od posiadanego dodatku można dołączyć do każdej gry sieciowej. Wszystkie dodatki (oprócz Winter Assault) są w pełni indywidualne i nie wymagają do uruchomienia podstawowej wersji gry (posiadany dodatek determinuje rasy dostępne w grze przez Internet). Dopiero gra z wykorzystaniem modów sprawia, że osoby nie posiadające danego moda, nie mogą się połączyć.

Ja mam dodatek Dark Crusade i jestem chętny na grę, ale TDM z minimum 2 vs 2.

[size=8]PATCH 1.20 PL[/size]

EDIT:  Każdy przecież wie, że to orkowskie klany są najwspanialsze... To orkowie wprowadzą wielki ład! To oni są lojalni i szlachetni,a nie chciwi jak Imperator i Marines! To oni, jedyni, uznają Eldarów i są skorzy do współpracy z nimi - Orkowie i Eldarzy to wybuchowa mieszanka! Niech żyje Gorgutz Wyrwiczerep i Arcyprorokini Taldeer!
    « Ostatnia zmiana: Marca 08, 2010, 19:30:25 wysłana przez Jeferiaz »

Moje GG - 12485152 Jeśli znów mnie zbanują...

Offline Nevader

• Użytkownik
    « Odpowiedź #53 dnia: Września 16, 2010, 20:50:54 »
    Był początek roku - dokładnie styczeń - gdy rozniosła się wieść o armiach, nadciągających w kierunku niewielkiej pustynnej planety, położonej w układzie niedaleko granicy oddziaływania Oka Grozy. Floty nieprzyjaciół były już całkiem niedaleko - zarówno siebie, jak i celu swej wyprawy. Padły nawet pierwsze strzały i zawiązały się pierwsze koalicje, lecz...
    Niewiadomo co się wydarzyło, choć jedno jest pewne - nikt nie wylądował na powierzchni planety... Czyżby natarcie zatrzymała Burza Spaczni?

Cóż, na początku miałem nawet wątpliwości, czy wszyscy zainteresowani zmieszczą się choćby i na najobszerniejszej (8-osobowej) mapie. Jak widać zupełnie niepotrzebnie się tym martwiłem.
    Choć gotowość do gry zadeklarowało wielu, a tutejsza atmosfera była niesamowicie gorąca, okazuje się, że chodziło o coś całkowicie innego - rzekłbym, że całkiem przyziemnego.
    Wszyscy szykowali się do wojny; lecz cóż to były za przygotowania!? Na "pobór" nie stawił się nikt... :/
    Wychodzę zatem z założenia, że chodziło wyłącznie o "nabicie" paru wiadomości, pochwalenie się znajomością uniwersum Warhammera 40,000 i... o nic więcej w zasadzie.
    Co się stało, że nagle wszyscy poczuli się kompletnie zniechęceni? :(

Minęło już trochę czasu, więc jakby ktoś zdecydował się jednak ze mną zagrać na przestrzeni najbliższych dni, to czekam na propozycje. Zachęcam również do zainstalowania modyfikacji "Inquisition Daemonhunt Mod" (niezbędny jest Dark Crusade), a w razie jakichkolwiek wątpliwości odsyłam do mojej poprzedniej wiadomości.

Pozdrawiam, Nevader.

PS: Tyko Nekroni - przedwieczne wcielenia śmierci, milczący słudzy C'tan - tylko oni pojawili się na planecie. Lecz oni na nią nie przybyli... a przynajmniej nie niedawno. Oni powstali z brunatnego pyłu, w którym trwali od bez mała setek tysięcy lat. Przebudzili się, aby zniszczyć tych, którzy... poszli na piwo? N.
    « Ostatnia zmiana: Października 22, 2010, 13:42:24 wysłana przez Nevader »

Offline Lamarr

• Użytkownik
    • Znowu zacząłem grać...
    « Odpowiedź #54 dnia: Października 01, 2010, 20:52:31 »
    Witam jestem (nie) wielkim fanem Warhammerów mam wszystkie dodatki więc wrazie czegoś to pisać na pw.

Pozdrooo :}
    W Warbandzie znany jako Sujo

Tak samo w OiM:DP

Gram również w Chivalry:Medieval Warfare

Offline Grievous

• Użytkownik
    • Chwała Konfederacji Niezależnych Systemów.
    « Odpowiedź #55 dnia: Października 04, 2010, 15:45:19 »
    Kupiłem sobie ostatnio Soulstorm (20 złoty!) i oczywiście postanowiłem sprawdzić jak mają się dwie nowe rasy... Siostry są takie jakieś... Podstawowy oddział przypomina eldarskich obrońców, tyle że obrońcy to nędza, którą bardzo szybko zamienia się na coś lepszego, a siostry? Nie bardzo jest zmienić na co: Serafie to śmiech na sali (taka cena i aż 3 limitu za średnich strzelców?!), Repetie także nie powalają (słaby atak, niskie morale jak na oddział tego poziomu, wolne i w ogóle berserkerom Khorna to mogą buty czyścić), za to Celestie wymiatają! Świetnie uzbrojone, bardzo dobre granaty, tanie i łatwo dostępne.  Z pojazdów zwraca uwagę uzbrojony i bardzo pomocny dzięki megafonom Rhino, lecz niewiele on zawojuje, Immolator to taka lepsza wersja Hellhounda, niezłe ulepszenie, ale jakoś brak mu pazura, samolot jest jednak świetny, wytrzymały, duży limit i spora siła, artyleria bardzo dobrze dewastuje morale, ale bez Hunter-killera była by w ogóle nie przydatna przeciwko pojazdom i budynkom, Machina pokutna z kolei jest żywotna, silna, ale późno dostępna, więc mam mieszane uczucia... Dowódcy: Misjonarz jest niezły, ale pomysł aby zużywał limit piechoty jest koszmarny! Sama wiara jest dosyć... ciężka w użyciu: moce są dobre, nie powiem, jednak konieczność płacenia za nie powoduje że używam ich późno, często jak jest już po wszystkim. Takie fajerwerki. Na koniec zostawiłem świętą: Jest słaba, nie może się równać ani z Rozgniataczem, ani z Avatarem, jej moc jest także słaba... Ale wskrzeszenie jest świetne! Kiedy już wydaje się że jest po wszystkim, święta wstaje aby znów skupić na sobie wrogi ostrzał.  Psychopatami jeszcze nie grałem, ale siostrzyczki trochę mnie rozczarowały... Myślałem iż będą lepsze, niczym marines, a są taką lepszą odmianą Gwardii... Chociaż, kto wie czy lepszą... 
    "I never risk my own skin if I don't have to."

Offline rara

• Użytkownik
    « Odpowiedź #56 dnia: Października 05, 2010, 17:16:12 »
    Dużo ludzi gra na multi soulstorma ?

Offline Grievous

• Użytkownik
    • Chwała Konfederacji Niezależnych Systemów.
    « Odpowiedź #57 dnia: Października 21, 2010, 22:21:11 »
    Muszę powiedzieć że cut scenki w Soulstorm prezentują żałosny poziom... Dowódcy gadają bez przekonania i sztucznie, a inne postacie... Komisarz kwitujący oznajmienie generała na temat broni zwrotem: "Bardzo dobrze". Co to do cholery jest?! Sowiecki dualizm? Gdzie komisarz zatwierdza rozkaz oficera?! Inna sprawa - po pokonaniu Eldarów prorokini stwierdza że wygrała z Nekronami, lecz w wyniku klęski musi odejść, a kiedy Nekroni znów ożyją ktoś inny będzie musiał ich powstrzymać. Taka cut scenka nie jest zła... Pod warunkiem że nie gramy Nekronami! Załatwiamy ją, a ona stwierdza że nas pokonała... Litości, gdzie byli betatesterzy. Gorgutz... To nie jest ten sam Gorgutz z Winter Assault czy też z Dark Crusade. Tutaj jakiś ork opisuje obóz (idiotyzm! Wódz nie zna swojego obozu?!), a on kwituje to chrząknięciami. Jedynie Chaos trzyma poziom - Lord jest wariatem, a jego ludzie mu nie ustępują, ogólnie klimat został zachowany. Ale reszta to dno i metr mułu.
    "I never risk my own skin if I don't have to."

Offline rara

• Użytkownik
    « Odpowiedź #58 dnia: Października 22, 2010, 08:32:40 »
    Ponowie pytanie :P Czy dużo ludzi gra w soulstorma na mutli?

Offline Nevader

• Użytkownik
    « Odpowiedź #59 dnia: Października 22, 2010, 13:31:02 »
    Odnoszę wrażenie, że zbyt wiele oczekiwałeś od Soulstorma, Griev. :P Od początku było wiadomo, że nie będzie to rozszerzenie na miarę swoich poprzedników.
    Gdybym miał wymieniać wady Soulstorma, zacząłbym już od obrazu wprowadzającego, który doskonale odzwierciedla poziom całej produkcji. Osobiście najbardziej narzekam na zmiany, które miały za zadanie zrównoważyć rozgrywkę lub wprowadzić do niej "powiew świeżości" - przez co rozumiem przebudowane drzewka technologiczne i dodanie maszyn powietrznych. W rezultacie rozgrywka nie stała się ani trochę bardziej zrównoważona, zaś pojazdy latające są na tyle niedopracowane i niepotrzebne - po prostu niepasujące do koncepcji potyczek na ograniczonym obszarze - że zniszczeniu uległ jedynie klimat gry i utrudnione zostało wybieranie/wskazywanie jednostek naziemnych. Jeżeli dołączyć do tych zarzutów nędzne modele i tekstury, nieprawidłowe zachowania komputerowych przeciwników oraz niekompatybilność nowej wersji gry z wieloma modyfikacjami, to okazuje się, że byłoby lepiej dla nas, graczy, gdyby świat nigdy nie usłyszał, a już na pewno nie ujrzał tego dodatku... ;(

Odnośnie pytania o liczbę osób grających przez sieć - zależy ona od dnia i godziny. Czasem graczy jest raptem dwudziestu, a czasem jest i dwustu.

Pozdrawiam i zachęcam do gry. :D